{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Nuller [Himmelhest] 1995

3.615 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Shetlænder Nuller

Fødselsår:
1995
Højde:
86 cm
Temperament
Det dejligste temperament, der findes.
Det kommer meget an på hvilken rytter, der sidder på ham.
Med mig på ryggen kunne han alt. Jeg kunne få ham helt op i gear på 2 sek, og få ham til at slappe lige så hurtigt af igen. Dog kommer jeg ikke længere til at ride ham, da jeg er blevet en anelse for tung.
Ellers et godt og forholdsvist roligt temperament til børn, da han finder sig i det meste.

Gangarter
Nuller er ikke beriget med de største gangarter og med alderen er de kun blevet mindre pga. gigt og stive ben.
Han har dog sine dage hvor han gerne viser hvad han kan, men det er som regel kun når han er i bøllehumør eller bliver longeret på marken.
Stævner
Et enkelt stævne, med tidligere part Christina. De startede både spring og agility. I springningen blev de ikke placeret grundet fejl i opbygningen af banen. Han er ellers en god springer. Han sprang i tidernes morgen 70-80 cm. med mig på ryggen.

I agilityen fik de en førsteplads for mest pålidelige pony med tiden 1.48.
Stamtavle
Den er desværre ukendt. Min onkel havde været i Jylland hos en bondemand, og fik lov til at gå ud og vælge hvilken pony han ville købe, og der fulgte ingen papirer med på ham. Men det er også lige meget, da det ikke betyder særligt meget for mig. Han er en dejlig pony, som har givet mig en masse oplevelser for livet.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Nuller er en rigtig dejlig pony, som sammen med min store hest, Maphard, har en kæmpe plads i mit hjerte.
Jeg fik Nuller på min 10 års fødselsdag, og dengang var han et lille skragl på knap 4 år. Jeg tilred ham selv og trænede ham selv de 7 år jeg havde ham. Han kom mig vrinskende i møde når jeg kom ud på folden.
Han fulgte mig gennem tykt og tyndt, og har støttet mig i nogle svære perioder i mit liv. Han var der altid når man var ked af det. Når man sad i hans boks på de kolde vinteraftener nussede han mig i håret og slikkede mig på kinden.

Jeg blev desværre nødt til at sælge ham kort efter min 17 års fødselsdag, da jeg på det tidspunkt gik i 2.G og ikke havde tid eller penge til at beholde ham. Han blev solgt til en kvinde, Josefine, og hendes søn Fabian, med klausul på at de ikke måtte sælge ham uden min tilladelse.
De har haft ham i 8 år, og jeg har hele tiden kunne følge med i hans liv og besøge ham når jeg ville.

D. 20.12.2013 fik jeg en sms om jeg kunne tænke mig at få Nuller tilbage. Hjertet sagde med det samme ja, men jeg var nødt til at overveje det grundigt, da jeg jo allerede har en hest i forvejen, som jeg absolut ikke skal af med førend jeg er nødt til at sende ham over regnbuebroen.
Heldigvis er min økonomi ganske sund og jeg bor på en gård, hvor jeg kan have begge heste opstaldet, så jeg takkede ja til at få ham tilbage. :)

D. 20.05.2014
Nuller har været tilbage hos mig siden slut januar og han stortrives. Han står i boks, da han ikke kunne finde sig til rette i løsdriften.
Han står på fold med en dejlig tinkervallak, som han hygger sig meget med. Derudover kommer han engang imellem på græs med min fuldblod, da han så får liiidt mere motion end sammen med tinkeren ;)
Vi har allerede i weekenden været nede og bade i Furesøen, og nøøj hvor har jeg savnet det. Det var super fedt og Nuller fik lov at svømme lidt rundt.

D. 09.12.2014
Nuller blev desværre konstateret let forfangen på højre forben for snart 3 uger siden. Han er derfor på streng diæt og let motion i form af 30 min skridtture hver dag på blødt underlag. Nuller selv synes at livet er lidt uretfærdigt når man ikke må æde alt hvad man har lyst til, men kun få må "kedelig" slankemad. ;) Dog har han tabt lige omtrent 20 kg allerede. :)

D. 02.01.2015
Nuller er i klar bedring og synes selv han er en fandens karl. ;) Han både bukker og stejler når man går med ham, og han vil hellere end gerne trave og galoppere. Jeg måtte derfor have fat i dyrlægen og høre om det var ok, når nu han tydeligvis gerne vil lave noget. Dyrlægen sagde god for at han må trave ca. 100-150 m. om dagen.

D. 16.01.2015
Dyrlægen har i dag været og røntgenfotografere Nullers forben. Hovbenet er heldigvis stort set ikke roteret, så vi er sluppet meget billigt og har været heldige at forfangenheden blev opdaget meget hurtigt.
Nuller har tabt lige omtrent 40 kg. siden november og dyrlægen har derfor givet grønt lys for at han nu må blive longeret 2-3 gange om ugen på blødt underlag i både trav og galop, ca. 10-15 min. ad gangen ud over opvarmning og afskridtning. :) Derudover skal han bare ud og gå en masse ture. Nu mangler vi bare at smeden kan komme og rette hovene lidt til - især tåen.

D. 05.02.2015
Smeden har i dag været og ordne både Møffe og Nullers hove. Han ville ikke tage for meget af Nullers hove, da han var bange for at han ville blive for ømtået. Det er en proces, der vil tage lidt tid, men med tiden skal det nok blive fint igen. :) Nuller trives stadig og har nu fået ok fra dyrlægen til at få 1 kg hø mere om dagen. :)

D. 07.04.2016
Nuller blev desværre konstateret forfangen igen, i sidste uge. Denne gang er begge forben ramt, kunne vi se på røntgenbillederne, men det er højre han har mest ondt i. Hvad der præcist har udløst forfangenheden denne gang, er vi ikke helt sikre på, men vi mener at synderen er wrappen. Dog har vi analyse på vores wrap, som viser at det minder meget om hø, så det er lidt mærkeligt. Af den årsag tog dyrlægen blodprøver på ham for at teste ham for EMS og Cushing/PPID. Dem skulle jeg gerne få svar på imorgen.
Nuller er derfor pt. på smertestillende og går igen alene på fold, så han kan få fred og ro. Så længe han er smertedækket er han fræk og kæk som han plejer, men han får alligevel ikke lov til at lave noget førend vi har en videre plan for forløbet. :)
Kommentér på:
Shetlænder Nuller
Annonce