{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tyroler Haflinger Alain 1992

23.936 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kristine Søgaard
Kvinde | 35 år | Oprettet: 21. feb 2005


Tyroler Haflinger Alain

Fødselsår:
1992
Højde:
145 cm.
Temperament
Generelt meget rolig, men med sin helt egen mening om tingene. Han er meget selvstændig. Men jeg kender ham ind og ud efterhånden, så for mig har han det mest fantastiske sind og den mest unikke personlighed.
Gangarter
Middel. Han er ikke den helt store gangmaskine, men vi er nået langt med det han har. :)
Stævner
Som ponyekvipage startede vi en masse klub- og distriktsstævner, med mange placeringer til følge. :) Da jeg i 2005 blev for gammel til at ride pony, blev han opklasset til hest og vi red klubstævner og nogle enkelte distriktsstævner imod heste. Det bedste resultat er 1. plads i LA3 imod heste til klubstævne.

For en del år siden har vi også sprunget LB pony, men da jeg aldrig har været den store springrytter, blev det aldrig til mere end det.

I 2006 vandt vi Jysk Mesterskab for haflingere og kvalificerede os til Haflinger EM i München:

VINDERE AF JYSK MESTERSKAB FOR HAFLINGERE:
3/6-06
Alain og jeg er nu JYSKE MESTRE FOR HAFLINGERE 2006..
Kvalificationen var en LA2, som vi red til 70%...
Og skal til MÜNCHEN OG RIDE EUROMESTERSKABET D. 12-13. AUGUST... :)
Tusind tak til Stutteri Nordan for et super hyggeligt og dejligt stævne.. :)

D. 25/6-06
Vandt en 3. plads i LA1 til hestedistriktsstævne i ROM
Red imod 25 store lækre heste på min lille haffelaf.

Haflinger DM 2013 d. 31. august-1. september 2013
Da min hoppe Lamara blev halt en uge før DM, blev Alain støvet af og kom med.
Det gjorde han super godt og endte på en samlet 4. plads.

Haflinger DM 2015 d. 14.-16. august 2015 på Vilhelmsborg
Lamara var desvære ikke klar pga. en hovbyld, så Alain blev endnu engang støvet af og igen gjorde han det fantastisk. Vi blev nr. 2 i opvarmningsklassen i LA2 om fredagen med 67%.
Vores første roset i mange år - det var en helt ubeskrivelig følelse. :) <3
Stamtavle
F: Liz. Aros
FF: 1338 Afghan II
FM: 10432/T Cilli

M: 13996/T Clarisse
MF:1313 Aros
MM:9829/T Citte
(Blodlinie A)

OSV OSV.. Har hans faderlinie helt tilbage til den aller første haflingerhingst nogensinde (249 Folie)...
Far:
Liz. aros
Farfar:
Afghan ii
Farmor:
Cilli
Mor:
Clarisse
Morfar:
Aros
Morfars far:
Liz. afghan
Morfars mor:
Limona
Mormor:
Citte
Mormors far:
Statthalter
Mormors mor:
Citra


Køn
Vallak
Bemærkninger
Alain, også kaldet Basse, er mit et og alt. Jeg har haft ham i 16 år og vil aldrig skille mig af med ham.. Han er min og skal altid være det. :)

Vores "historie" sammen:

Jeg fik ham d. 17. Oktober 1999 - den bedste dag i mit liv. Jeg holdte op på min daværende rideskole da jeg fik ham, og red indtil maj 2000 bare ture derhjemme. Jeg var på det tidspunkt 11 år og havde absolut ingen ambitioner.

I maj 2000 begyndte jeg så at ride på Rom Rideklub, hvor jeg fik dressurundervisning. Jeg red turen derud på 6 km frem og tilbage hver torsdag, men blev hurtigt lidt træt af at ride frem og tilbage, hvilket også var ca. 3 timer ridt, næsten i træk.
Så efter sommerferien begyndte jeg at ride på en haflinger rideskolen havde og red Alain derhjemme på bane eller på tur.

I sebtember 2001 blev han opstaldet på Rom Rideklub, og derefter blev dressuren mere seriøs. Jeg red mit første stævne i Marts 2002 (LC1/ LC3 dressur og LC min./LC spring.) Vi vandt begge springklasser og vandt LC1.
Fra september 01-Marts 03 kom han fra absolut ingen evner for dressuren til at gå LA1.

Vores bedste resultat er en 1. plads i LA2 hvor ponyer og heste var slået sammen. Vandt over en alvshingst. Han gik bare vildt godt. :D

I foråret 2003 kom Alain hjem på sommergræs og i august fik staldene i Rom Rideklub nye ejere og Alain blev herhjemme derefter. Fra da af kørte vi på rideskolen stort set hver dag for at træne. Han blev i den periode ret suveræn til at blive læsset/køre i trailer. :)

I de 16 år der er gået, har vi virkelig lært hinanden godt at kende, han er min suverænt bedste ven, og vil aldrig skille mig af med ham, jeg skylder ham så meget. Han har været en kæmpe del af at jeg er den jeg er i dag. :)

Vi red vores første Hestedistriktsstævne i ROM d. 18-19. juni...
Vi red 2xLA1 og lå godt i midten i begge klasser, hvilket var meget tilfredsstillede, da vi jo red imod ganske fine ungheste og andre smukke dyr. :)

D. 23-24/6-06 var jeg igen afsted til hestedistriktsstævne i ROM...
Vi red LA1-LA2 og placerede os som nr. 3 i LA1.. Det var helt kanont... :)

I starten af Juli 2006 vandt vi Jysk Haflingermesterskab og kvlificerede os dermed til EM i München 2006.
Vi var afsted i august og red 3 tyske klasser svarede til:
1x LA3-4 med trense, 1x LA3-4 med kandar og 1xMB0-1 med kandar.

Vi endte midt i feltet hvilket var meget tilfredsstillende. Vi fik nogle rigtig gode ture, med en masse gode ting og selvfølgelig også nogle fejl. Kandar havde vi på dette tidspunkt kun redet med i små to mdr, så det var jo ikke helt optimalt. Men alt i alt klarede vi os rigtig godt og Alain var som altid en fornøjelse af have med..

I efteråret 2006 red vi nogle distriktsstævner imod heste, hvor vi i flere omgange blandede os med de store, velgående varmsblodsheste, men dog uden de store placeringer.

I april 2007 blev vi inviteret til at ride opvisning i Kristiansand, Norge i påsken. Det var en super hyggelig tur, hvor vi fulgtes med folkene fra Stutteri Nordan.

I august 2008 endte vores fælles dressurkarriere:
Alain blev halt i starten af 2008 og gik i nogle perioder værre end andre. Derfor tog vi ham først til en halthedsundersøgelse i august, da det stadig ikke var gået over.

Det vidste sig at han havde hovsenebenssyndrom. Vi kunne vælge at behandle, men det ville blive dyrt og besværligt. Så dyrlægen og jeg blev i sidste ende enige om, at Alain havde ydet hvad han skulle i konkurrenceverdenen.

Han kom hjem til mine forældre, til vores to andre haflingere for at nyde sin pension.

Oktober 2010:
Alain har det fantastisk hjemme hos mine forældre. I den seneste tid har jeg i ny og næ redet en tur på ham uden sadel. Han elsker der!

Han har ikke glemt hvad han har lært og render gladeligt rundt i travers, schenkelvigning, versade, fri trav, galoptravers, changementer, bagpartsvendinger og hvad vi ellers kan finde på.. Det er skønt at sidde på ryggen af ham igen en gang imellem.. Han er og bliver en ener!!

I august 2013 blev min hoppe Lamara halt en uge inden vi skulle have været afsted og forsvare vores DM titel fra 2012. Det opdagede jeg mandag, hvor jeg skulle ride undervisning på hende, men i stedet tog jeg Alain med og tænkte at jeg lige ville teste ham og se om jeg eventuelt kunne tage ham med, som standin, trods hans 5 år som pensionist. Det klarede han sådanset fint og øvelserne sad der endnu, så det endte med at han kom med og klarede det super godt:
I den indledende klasse LA2 red vi til 64% og blev nr. 7 af 11
I finaleklassen i LA4 red vi 64,8%, hvilket rakte til at vi blev nr. 4 ud af 11.
- og endnu vildere - det stabile niveau vi havde leveret, rakte til en samlet 4. plads (1. uplaceret) i DM 2013. :D

I februar 2015 flyttede vi så "hjemmefra". Rasmus og jeg flyttede til Herning og hafferne skulle selvfølgelig med. :)

I august 2015 blev Alain igen hevet med til DM, da Lamara ikke nåede at blive klar oven på en hovbyld. Denne gang var det på Vilhelmsborg og det var en oplevelse jeg ikke ville gå glip af. :)
Fredag red vi opvarmningsklasse i LA2 og da vi i første omgang blev afbrudt af lyn og torden, måtte vi på banen 2 gange, med en ½-1 times mellemrum for at få redet programmet. Men det var intet problem. Alain gjorde det så godt og vi red 67% og fik en 2. plads. :D

I lørdagens indledende DM klasse i LA2, var min timing ikke god. Vi fik varmet for meget op og måske sad gårsdagens oplevelse med lyn og torden stadig i os. Så vi måtte nøjes med 60,69% og en plads i B-finalen. :)

Søndagens B-finale i LA4 var en svær opgave for den gammel dreng, men han er og bliver en fighter og gjorde det aller bedste han kunne! Det resulterede i hele 65,3% fra den ene dommer. Den anden dommer var dog knap så positiv, så vi endte på 62,9% samlet og blev 1. uplaceret.

Rideturen rundt på banen var 7 minutters ren lykke. Basse gjorde sig så umage og prøvede så godt han kunne, at gøre alt hvad jeg bad om og jeg sad med glædestårer i øjnene da jeg var færdig.
Verdens bedste Basse gjorde det igen: Gav mig tårer øjnene og minder for livet! :)

I løbet af 2015 og starten af 2016 har jeg forsøgt at holde ham lidt i gang, ved at ride ham et sted imellem en gang i ugen og en gang i måneden - alt efter hvad han krop og ben kan holde til. :) Han gør det godt og det virker til at være god til ham at få sig rørt. :)

I februar 2016 solgte jeg min haflingerhoppe Lamara og nu er vi tilbage ved udgangspunktet, hvor Alain er min eneste hest. Jeg er gravid og det passer godt ind i vores fremtidige liv, at have Alain jeg kan ride når der er tid til det og ellers hygge mig med ham til hverdag. :)
Kommentér på:
Tyroler Haflinger Alain
Annonce