{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Neeltje Jacoba V. Swichum [Tidl. hest] 2004

4.161 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ditte .
Kvinde | 35 år | Oprettet: 17. aug 2008


Frieser Neeltje Jacoba V. Swichum

Fødselsår:
2004
Højde:
168 cm
Temperament
Meget rolig, super dejlig og virkelig sød..

Jordens største kælegris... :D
Gangarter
Som en friesers :D

Skridt: God, hun vil gerne fremad

Trav:

Gallop: Lækker, synes jeg selv af den lille prøve tur jeg fik
Stævner
9 Juli 2011: Kåring

Racetype: 6
Ramme: 7
Benstilling: 6.5
Skridt: 5
Trav: 6.5

1 Maj 2011: 15 års Jubilæums-Stævne

LD1: 56,7 %
LD2: 57,8 %
Stamtavle
Neeltje Jacoba Van Swichum

Stam 32

F: IELKE 382 - Sport
FF: NYKLE 309
FM: IMKJE - Ster + Pref.

M: Vemke Van De Headamen - Model + Sport
MF: DIRK 298 - Sport
MM: IEKJE - Ster

Afkom:

25-6-2009: Ebony Jacoba, hoppeføl efter Tietse 428.
Køn
En super smuk Hoppe
Bemærkninger
Mandag d. 29/12-2008..

I dag kom der nogle folk for at kigge på en hest, her på Sortemosegård..
De vidste åbenbart godt hvem de ville kigge på, men Henrik synes lige han ville vise dem Remke og mig, før de gik ud for at hente Lotsje ude på folden.. Den ene af dem, var hende som skulle købe hest, hun hedder Ditte.. Og hun klappede mig lige lidt mens de andre snakkede, hun virkede nu meget sød, desværre var det ikke mig hun var kommet for at kigge på.. Da de kom ind med Lotsje, stod de og kiggede på hende, Men Ditte blev ved med at kigge over imod mig, det så hendes mor med det samme, og mente de hellere måtte kigge på mig i stedet..
Ditte nikkede bekræftende, så Henrik satte lotsje ind i en boks, mens Maria kom ind til mig for at tage mit dækken af, og tog mig ud på stald gangen.. Maria spurgte Ditte, om hun ikke havde lyst til selv at strigle mig og gøre mig klar til ridning, det ville hun gerne og gik straks i gang med at strigle mig, og jeg stod bare og nød hvert sekund.. Efter at jeg var blevet striglet tog Maria over, og sadlede mig op, og kort tid efter var vi på ridebanen..

Ditte måtte have hjælp til at komme op på mig, jeg er jo en høj dame.. Der gik ikke lang tid fra hun havde sat mig i skridt, til hun begyndte at sidde uroligt, for at komme til at sidde behageligt.. Og hun fik hele tiden lagt benet ind til mig, desværre for hende er jeg meget følsom og jeg satte i trav, hun fik et chok og kæmpede for at holde sig på mig, men hun klemte bare endnu mere, og jeg løb stærkere.. Pludselig fik jeg øje på hegnet og jeg skyndte mig den anden vej, Ditte var bare ikke forberedt så hun fløj ind i tråd hegnet, som heldigvis var gået i stykker dagen i forvejen, og lavede en kolbøtte i luften..
Hvorefter hun ramte jorden med fødderne først, og lavede endnu en kolbøtte, hvorved det sagde knæk i foden.. Hun lande da blødt, for hun landede lige der hvor der var allermest mudder i folden.. Men hørte straks efter Dorthe, en af dem der var med, skral grine af Ditte.. Ditte´s mor Aase var bekymret for om hun havde brækket foden, Ditte lå stille et stykke tid uden at røger sig eller sige noget.. Men da hun endelig gjorde lå hun selv og grinte, og fortalte at det have sagt knæk i foden.. Henrik tog fat i hendes fod og rykkede i den, den var heldigvis kun forstuvet..

Så var det Dorthe´s tur og det gik stille og roligt, hun ville ikke trave på mig, det kunne vi ikke forstå, imens sad Ditte og kiggede på.. Henrik spurgte Ditte om hun stadig var interesseret efter at hun var faldet af, og det var hun, hun sagde det ikke var min skyld men hendes.. Det var de glade for at hører, så da jeg var sat i boksen igen, gik/humpede de ind i huset for at lave kontrakten.. Endelig fik jeg mig et nyt hjem..

Tirsdag d. 30/12-2008:

Ja, i dag kommer de for at hente mig.. Glæder mig vildt meget, håber jeg også Ditte gør.. De kom allerede ved 11 tiden, og det var Dorthe´s mand Flemming der kørte traileren, han var stille og rolig og Ditte havde taget kamera med for at tage billeder.. Og de fik sig alle sammen et billigt grin fordi Ditte ikke rigtigt kunne støtte på foden..
Inden jeg blev taget ud af boksen kontrolerede de lige min chip, for at bekræfte at det er mig der er Neeltje, da det var gjort tog Flemming mig, og førte mig ud til traileren..
Mens Maria, Dorthe og Flemming læssede mig uden problemer, gik Henrik ind for at printe kontrakten ud, så den kunne blive underskrevet.. Der gik et stykke tid for de satte sig ind i bilerne for at kører, men jeg var ligeglad, for de havde taget wrap med til mig.. Kører turen var lang, og vi standsede et kort øjeblik og jeg kunne ikke lade hver med at vrinske.. De skulle åbenbart betale for at komme over broen vi efterfølgende kørte over..

Da vi endelig kom til mit nye hjem og jeg var blevet læsset af, så jeg at det var en lille hyggelig gård.. Vi stod et stykke tid i gårdspladsen, før Flemming tog mig ind i folden og gik rundt med mig.. Jeg blev vildt bange for et skilt, men Flemming tog det stille og roligt, så det gjorde jeg også.. Senere på dagen blev vi lukket ind, og min boks var dejlig at komme ind i, dog måtte jeg drikke vand hos min nabo Aya, selvom hun ikke altid ville lade mig drikke..

De var rigtig tilfredse med at mit møde med mine nye kammerater gik godt..

Slutningen af Januar 2009:

Så er jeg endelig lukket sammen med mine nye kammerater.. Det var først Frida og Frederikke der blev lukket ind til mig, og da det gik fredeligt blev Aya og Jasmin også lukket ind til os.. De var lidt ligeglade med mig, de ville bare græsse.. Men de synes ikke helt om mig og de bider ud efter mig og sparker, så jeg skynder mig lidt at flygte.. Både Frida, Frederikke og jeg skal have føl i år, det er Frida og min´s første føl.. Alle er meget spændte..

Juni 2009:

Hold da op hvor tiden flyver af sted, nu har jeg snart været her i 6 måneder.. Og Ditte er ved at være godt træt af at vente på mit føl, og det er nu meget sjovt at se på.. Hun strigler mig og snakker til mig, og vi hygger rigtigt.. De holder hele tiden øje med mit yver, så er det der også er det der ikke, HEHE..

_________________________________________________________________

Torsdag d. 25/6-2009:

Her til morgen omkring kl. 6, fødte jeg et smukt sundt og raskt hoppeføl.. Flemming kom ud og kunne ikke forstå hvorfor jeg kiggede ned, det plejede jeg ikke at gøre, så han måtte jo lige hen og kigge.. Da han så min lille pige, skyndte han sig ind og vække Dorthe.. Og Dorthe prøvede at få fat i Ditte, først efter en halv time fik de fat i hende, men det tog hende heller ikke mere end 10 minutter fra de havde lagt på til hun kom kørerne.. Ditte var så glad for min lille pige, og stolt over at jeg havde klaret folingen helt alene.. Men desværre måtte der ringes efter dyrlægen, fordi efterbyrden ikke ville komme ud af sig selv.. Så jeg skulle have antibiotika i 3 dage, føj for den..

September 2009:

Nu har jeg tabt mig temmelig meget, så nu får jeg mad 3 gange om dagen.. For at jeg kan tage på og få noget mere energi, så jeg kan få opbygget mine muskler igen.. Det bliver godt at komme i gang igen, og Dorthe og Rikke skal ride på mig, så jeg kan få all min grund ridning på plads og min balance.. Ditte glæder sig meget til hun kan komme op og ride på mig, hun er selv gået i træning så hun er klar når jeg er klar.. Min lille datter er også selv begyndt at spise nu, så jeg er meget stolt af hende..

Jeg er nu begyndt at få mere energi og løber gerne med Ditte op for at få mad, gad jeg ikke før.. Det er nu heller ikke altid jeg gider nu.. Ditte er sur på Jasmin og dem som bider mig, jeg har nemlig nogle hårløse pletter på bagparten, det er nu heller ikke sjovt at blive bidt.. Min man er heldigvis ved at blive lang igen, den vokser langsomt men den vokser.. Det er heller ikke så lang tid siden jeg fik ordnet tænder, Ditte stod bare og nussede mig mens hun holdt mit hoved..

Kåring 9-7-2011:
Løb pisse godt, men desværre ingen præmie. Vi kommer stærkt igen næste år.
Kommentér på:
Frieser Neeltje Jacoba V. Swichum
Annonce