{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Pontus - *Min skytsengel* [Himmelhest] 1993

3.836 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Amanda Andersen
Kvinde | 28 år | Oprettet: 2. okt 2008


Anden særlig race Pontus - *Min skytsengel*

Fødselsår:
1993
Højde:
146 cm dejlige cm :)
Temperament
Dressur: rolig. måske lidt for rolig ;)

Skov: nogenlunde rolig, intel han finder på at nu skal man altså galopper! elsker en god jorde tur. er ikke bange for noget. lasbiler, traktore, biler, motercykler, larm, dyr/heste. intet!! kan godt blive lidt usikker på blomsterkrukker.

Stuomarker: fuldstændig sindsyg! kan ikke ride på stupmark sammen med andre heste, for så stopper han aldrig! (elsker heste med lidt temperament)
Gangarter
Skridt: lidt pasage aktig.

Trav: pænt sagt forfærdelig! man kan slet ikke side i den. men fantstiske øgninger! :D

Galop: Fantastisk! Stor og rumelig, seriøst som om man svæver. suværen hans stærke side.
Stævner
Lige for tiden ride vi La på klubplan. Og PRI/PRT i træning

Med gamle ejer har han redet: LC/LB/LA/MB spring, Pony Let military, Op til LA2 dressur på klubplan og han har også gået jagter og ponygalop.
Stamtavle
F: Comet
Dansk Sportspony

FF: Silver Socks OX
Fuldblodsaraber

FM: Pickles
Dansk Sportspony

FFF: Indian Grodust OX
Fuldblodsaraber

FFM: Tjorie OX Ahsb
Fuldblodsaraber

FMF: Daryan
Shagya Ababer

FMM: Pinky
New Forest

M: Bohemo Opal
Welsh

MF: Coed Coch Leonard
Welsh

MM: Bohemo Jenca
Welsh Mountain

MFF: Coed Coch Tysilio
Welsh

MFM: Coed Coch Peleu
Welsh

MMF: Weston Twig
Welsh Mountain

MMM: Ceulan Cascade
Welsh Mountain
Køn
En vidunderlig smuk vallak :)
Bemærkninger
Ponde eller retter sagt Pontus er min pony.

Pontus fik jeg den 16/3-08. Jeg skulle rigtig have haft ham den 15/3 men da hans gamle ejer fandt ud af at det var hans fødselsdag ville de gerne holde den med ham. Og det har jeg fuld respekt for og er glad for at de nåede det.

I år 2004 fik han en seneskade/gafabåndskade og stod stille i ca. et år.
Før han fik sin seneskade sprang han MB og i løsspring 140 (mener jeg) og red La2 dressur.
Men efter hans seneskade kunne han ikk springe mere og derfor blev dressur pony.

Han ELSKER at blive nusset i hoved men kan ikk så godt lide at blive klippet ved ørene...

Rider PRT/PRI til træning.
Han kan changer, galoppioetter, samlettrav og alle ponyøvelser...


Den 19/3-12, kl 11.41 tog du fra mig for altid.
En tarmslyng skulle stoppe vores rejse.
Min mor gik ned for at skulle fodre hestene om morgene, da hun pludselig kom løbende op i huset igen, og sagde at der var noget fuldstændig galt med Pontus. Jeg løb ned til ham, og rigtig nok var der noget fuldstændig galt! Han ville ikke rejse sig op. Jeg fik endelig rejst ham, og han var fuldstændig våd af sved, krampede i maven og kunne ikke få afførring ud. Vi smed et dækken på ham, og jeg begyndte at gå med ham, mens min mor prøvede at ringe til dyrelægen. Men vi kunne ikke få fat på dem. Da vi endelig fik fat i dem, stod de ude ved en væltet grisetransport og der gik en time før der kom en.
Han havde en puls på 80 (over dobbelt så meget som han måtte have) og havde det virkelig skidt. Han fik 4 liter olie, smertestillende og beroligende. Jeg skulle gå et kvartere hver halve time, ellers lå han bare i sin boks. Vi skulle ringe til dyrelægen igen efter nogle timer, uanset om det var bedre eller værre. Vi fik afvide at han kunne indlægges og opereres.
Vi havde dyrelæge ude 3 gange. Første gang kl 05.10, anden gang kl. 9.00 - hvor han faktisk var begyndt at få det lidt bedre - Men fik det lige pludselig utrolig dårligt igen.Jeg sad hos ham hele tiden.
Der var intet at gøre tilsidst!
Han fik sin dyre Eskadron stævnegrime på og lyseblåt uldtæppe. Jeg trak ham ned til folden, og mine forældre kyssede ham farvel. Jeg krammede ham farvel og sagde at jeg elskede ham. Han fik sprøjten, og imens kyssede jeg ham en aller sidste gang.
Det er det sværeste jeg nogensinde har gjordt. Den pony betyder bare alt for mig! Det hele virker så uvirkeligt - Hvorfor ham? Hvorfor nu? Hvorfor sådan her?
Han skulle have blevet en gammel gnaven pony. han var slet ikke gammel nok til at tage herfra, vores eventyr var slet ikke slut endnu.
Det bliver aldrig det samme uden ham. Kommer aldrig mere til at se de glade kærlige livlige store brune øjne mere. Kommer aldrig til at se min bedsteven komme løbende med det samme han ser mig. Kommer aldrig til at have en jeg kan snakke med alting om. kommer aldrig mere til at have en ven for livet, som han var.
Der er aldrig aldrig ALDRIG komme nogen som kan erstatte ham. Han var, er og vil altid være en éner. Han var den bedste pony man nogensinde kune forstille sig, og ved ikke hvordan jeg skal kunne være her uden ham. Græder bare af at gå ned og se den tomme boks,
Han var ikke ligesom alle andre heste - han var fantastisk, perfekt, ubeskrivelig, UNIK!
Han var sej og stærk lige indtil det sidste, og tog herfra på en værdig måde.
- Undskyld, at jeg ikke kunne redde dig! Jeg prøvede. VIRKELIG! Jeg elsker dig overalt på jorden, og det tror jeg også at jeg har udtrygt alle de 4 år jeg havde dig. Du er det bedste der nogensinde er sket for mig! Jeg kan ikke leve uden dig.. Tak fordi du altid har været der for mig, tak for alting. Håber du har det godt deroppe. Jeg vil ALDRIG glemme dig, og du vil ALTID være den som står aller højest i mit hjerte.
Vi ses deroppe. Venter du på mig?
Tak for den du er!
Kommentér på:
Anden særlig race Pontus - *Min skytsengel*
Annonce