{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
484 visninger | Oprettet:

Hvad ville I som avlere gøre? {{forumTopicSubject}}

Jeg står i denne enormt svære situation, at jeg har et 11 mdrs. føl jeg meget gerne vil beholde. Hun er vores første føl, og en drøm der gennem mange år er blevet en realitet, og ydermere har jeg altid drømt om at kunne beholde det første føl og en dag avle på det (hvis potentialen lå der - hvilket det heldigvis lader til).

Samtidig står jeg med en anden drøm - Drømmen om at få et føl efter faren til min gamle hoppe.
Denne drøm vil kun kunne lade sig gøre, hvis jeg sælger Amber, og får en hoppe hjem fra USA, da han ikke sender sæd til Europa.
Via denne drøm vil jeg også opfylde kærestens drøm, som er at få en ganske særlig hoppe derovre fra, som han har været skudt i i 2 år nu, og samtidig vil vi også få os en ridehest, hvilket er noget vi ellers må vente 2-3 år til, da føllet skal være gammelt nok.

Man kunne jo sige, at vi bare kunne vente lidt, men hingsten bliver 26 til oktober, hvilket gør situationen lidt mere problematisk.

Så nu er det store spørgsmål. Hvad ville I som avlere gøre?


Kommentarer på:  Hvad ville I som avlere gøre?
  • #1   1. maj 2014 Det er tydeligvis en svær beslutning, da det er mange drømme, som står på spil.
    Forrige år stod jeg med min fantastiske stævnehoppe, som på netop det tidspunkt var styrtende på vej til at toppe.
    Hun var 11 år på det tidspunkt, sent tilredet og lå derfor kun klar til LA klasserne.
    Min drøm har altid været at komme ud og ride en masse stævner og toppe med en hest, som jeg selv havde avlet, men på den anden side var det også et sats at sætte hende i fol, da vi jo ikke med sikkerhed vidste, hvad det ville gøre ved hende og hendes ridelighed.
    Jeg stod altså med et super fin hoppe, som jeg skulle vælge at fortsætte vores eventyr på, eller om jeg skulle sætte hende i fol og genoptage ridningen senere igen.

    Derudover har min mor selv avlet denne hoppe samt halvbroderen. Hun startede med en ret "kedelig" hoppe, som ikke var noget særlig samt manglede flere led i tavlen på moderens side. Hun arbejdede sig derfra op til hoppen her, som manglede ét led og derfor kun kunne blive kåret i FOR III, selvom vi til kåringen var 'heldige' at de overså det manglende led og først placerede hende, hvor hun ville have været uden det manglende led (som nr. 3 samt i DH).

    Min drøm var altså at avle mit eget føl og toppe med denne, men samtidigt ville jeg super gerne fortsætte mit eventyr med denne hoppe.
    Min mors drøm var 'bare' at få et hoppeføl efter denne hoppe, som så ville få fuld tavle.

    Jeg tog den alligevel svære beslutning at sætte hende i fol, selvom mange sagde at det var synd, når nu vi lå som vi gjorde (Vi havde virkelig arbejdet os op fra altid at lægge nederst til at få placeringer, selv i klasser med over 30 startere, som var meget mere erfarne samt min. dobbelt så gamle som mig selv).

    Jeg ifolede hende med BH Don Olymbrio i juni 2012.

    I starten af januar 2013 fik min hoppe en alvorlig skade på folden (højre bagben), som resulterede i en meget halt hest, som nu måtte stå stille. Dyrlægen mente først at det var en hovbyld, men ingen kunne finde noget, heller ikke beslagsmeden.

    Hun blev behandlet for hovbyld, men da det efter 2 mdr ikke var blevet bedre ringede vi efter en anden meget erfaren hovbyld, som kun kiggede og sagde "gaffelbåndet". Da hun var i fol kunne hun ikke behandles medicinsk, da det kunne gå ud over føllet. Dyrlægen anbefalede at klodse hende op bagtil, hvilket vi måtte stole på, selvom beslagsmeden var noget skeptisk omkring dette.

    Hun fik et skønt hoppeføl, men nøj hvor var det godt at vi var der (thank god for at have opfundet videokameraet!). Eftersom at hun gik fra at være i fuld træning indtil januar og til ingenting havde hun mistet alle muskler og kunne ikke selv klare folingen. 3 voksne mennesker måtte derfor trække føllet ud, da vi ellers havde mistet både hoppe og føl.

    Da vinteren atter kom ringede vi efter vores nye dyrlæge, for at få scannet benet og evt. behandlet hende. Det viser sig at indvendige gaffelgren var revet over. Hun fik dødsdommen og skulle have været væk i december 2013, men vi valgte alligevel (pga problemer med forsikringen) at give hende en chance mere, foreløbigt indtil sep 2014. Det går hverken frem eller tilbage nu, så måske hun ryger der.

    Jeg vil ikke sige hvad du/I skal vælge, men jeg er i hvert fald glad for min beslutning.

    Men kan kun sige, at det er en fantastisk oplevelse at avle sig frem til noget.

    Kan sagtens se 'problematikken' i at hingsten bliver 26. Er det naturlig bedækning? Ellers kunne man måske undersøge, om man kunne få lagt en portion på frost og opbevaret, indtil muligheden var der for at bruge det.

    Ang. denne hoppe, som din kæreste har kig på - er det denne hoppe, som i havde tænkt jer at sætte i fol, nu hvor du fortæller om at trække en hoppe hjem fra USA pga. sæden? I så fald vil den jo så skulle gå med føl og der vil være en periode I alligevel ikke rigtig kan ride den. Er det med sigt for stævner? For så er der en god periode, hvor hoppen alligevel ikke kan startes.

    Synes der er mange ting at tage i betragtning, så kan sagtens forstå jeres tvivlen! Håber I træffer den rigtige beslutning smiley


  • #2   1. maj 2014 Hvis i vil beholde det føl i har fordi det er det første så vil jeg nok vælge hingsten men hvis føllet er i toppen af hvad du kunne lave så ville jeg nok finde en søn efter hingsten hvis han ikke er der når pengene er til ham

  • #3   1. maj 2014 Svært valg.. om det er mere hvad du vil.. kan sagtens forstå at du gerne vil beholde hende. Men er det avlen der trækker mest - så er det en stor chance for at få nyt frisk blod hjem, både via den nye hoppe og evt. afkom - og der er jo ikke mange af dem herhjemme

  • #4   1. maj 2014 Tusind tak for jeres svar.

    Uha, jeg synes godt nok den er svær. Har fået snakket med manden, og vi hælder begge til at sælge Amber, og få ny hoppe hjem istedet, netop fordi der er så mange fordele ved at gøre sådan. Vi har dog ikke voldsomt megen tid at løbe på, da bedæknings sæsonen jo ikke varer evigt.

    Men ja, som avler vil det klart være det smarteste valg.


  • #5   1. maj 2014 Og hvad angår Ambers kvalitet, så er hun klart en rigtig god kombi af hendes forældre. Rigtig god gang, super bygning og sind og temperament er også bare et kæmpe plus. Hun går gennem alt, og er noget af det kærligste der findes.
    Og så er hun af fantastisk gode linier.

    Men det vil de nye så også være. Hoppen har gang over middel - hingsten ligeså.


Kommentér på:
Hvad ville I som avlere gøre?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce