{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.005 visninger | Oprettet:

Hvornår bliver man anset som stutteri? {{forumTopicSubject}}

Vi har snakket om at få et staldnavn, men tænker på hvor meget lidt der skal til for at SKAT ser en som hobbystutteri?
Jeg er slet ikke inde i reglerne omkring dette.

Vi har fået to føl, og har planer om et føl mere, men vil ikke kalde os et decideret hobbystutteri. Det ene føl har vi beholdt, og det andet kom da vi fik en drægtig hoppe foræret, samt han er blevet foræret væk.

Når jeg spørger, så tænker jeg mht. SKAT mv.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår bliver man anset som stutteri?
  • #1   5. jun 2014 Mener du det som hvornår SKAT kunne tænkes at "komme efter jer" eller hvornår I kunne få fordel af "stutterivirksomhed" i forhold til SKAT?

    Altså, vi har avlet ca 20 føl i alt og SKAT er ikke "kommet efter os" på noget tidspunkt. Vi har hjemmesider og Facebooksider til alle tre stutterinavne. Og jeg har helt generelt ikke noget indtryk af, at den aktivitet der foregår på så lille et hobbyforetagende skal/kan opgives nogen steder. Det er jo stortset kun udgifter der er tale om.
    Vi har været momsregistreret engang, men havde ikke nok omsætning hvert år til at kunne blive ved med det. Mine forældres revisor synes dog at det er på tide at se på hvad de kan gøre for at blive det igen. Jeg aner dog ikke hvad der skal til, jeg var vel en 14 år sidst vi var momsregistreret så jeg var ikke inde i detaljerne og reglerne kan jo have ændret sig flere gange på 10-11 år smiley


  • #2   5. jun 2014 Der skal ret meget til før man ses som virksomhed. Mener det er i hvertfald 4 følhopper. Også er det indkomster som er med til også pg bestemme om i betaler skat. Man skal vist over 50.000 om året i indkomst før det er man skal betale skat. Så vær ikke bekymret fordi i laver et føl en gang imellem

  • #3   5. jun 2014 Okay, mange tak for svar. Det var nemlig for at høre hvor meget/lidt der skulle til, for at du skulle betale skat.

  • #4   5. jun 2014 Du skal ikke momsregistreres med mindre du tjener over 50.000,- årligt på din stutteri drift....

  • #5   5. jun 2014 Super. Tak for svar. Så skulle vi ikke have noget at være nervøse for.

  • #6   6. jun 2014 er det ikke noget med det hedder mere end 3 følhopper, eller over 7 heste registreret i ens eget navn, så går det ikke under hobby længere?

    De kommer ikke efter dig fordi du har et staldnavn. Vi får 1-2 føl om året, og vi har kaldt alle Vestergaard´s .... som er navnet de får her, men der er ikke kommet nogle efter os pga det. og det er heller ikke fordi vi vil have det til og være noget stort, at vi kalder dem det, men blot for og kunne kende deres navn igen senere, hvis vi ser dem til salg, stævner osv. det er lidt sjovt og følge dem.


  • #7   6. jun 2014 Stald vestergaard..

    Du bliver set som en virksomhed hvis du har flere jah..

    Men du skal stadig tjene over 50.000 før der skal betales skat..


  • #8   6. jun 2014 en rigtig god ting er at gemme kvitteringer på alt grimer, strigler, fodder og alt endet du bruger til hestene, gør du det vi du hurtigt opdage at du bruger væsentligt flere penge på "ting og sager" end du får ind på at sælge et føl eller 2

  • #9   6. jun 2014 Jah altså hvis man bliver trukket i skat som en virksomhed så skal man huske at man også kan gøre så man få fratrukket de 25 % af købs momsen af alt man køber =)

    Så der er gode og dårlige ting ved det hele.. =)

    MEN ligemeget hvad så nej du bliver ikke trukket i skat de og få de få føl du få bare fordi du få et stutterinavn =) bare rolig


  • #10   6. jun 2014 Camilla L: du må ikke lave 50.000kr "sort" inden du skal betale skat, du skal opgive dem på din årsopgørelse.. men det er rigtigt at det først er over 50.000kr det kræver CVR nr.

  • #11   6. jun 2014 Nu skal du være en virksomhed før det gælder men jah. Men du stadig hoppe avler bare fordi du få 1-2 føl engang imellem. Og det jo kun vis man sælger man skal smiley

Kommentér på:
Hvornår bliver man anset som stutteri?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce