{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.295 visninger | Oprettet:

Hoppe der ikke vil blive drægtig {{forumTopicSubject}}

Har lige brug for at komme ud med det hele (det er dog ikke et indlæg for at bebrejde nogen)

Sidste sommer byttede jeg en god unghest for en kåret hoppe plus at tidligere ejer skulle have lov til at ligge et føl i hende som jo egentlig skulle komme i år.
MEN hun blev simpelthen ikke drægtig sidste år. Hun gik i stod i 3 måneder ved tidl ejer (som også ejede hingsten) og hun sagde at der havde været nogle meget dominerende hopper som holdte hende fra hingsten. Jeg blev ikke mistænkelig da hun havde føl ved siden.
Iår har vi så selv sendt hende afsted til hingst, dog denne gang håndbedækning. MEN nu viser samme mønstre sig smiley Hingsteholder er meget svær at komme i kontakt med, så det bliver mest over sms, da han rider mange heste, er på landsholdet og samtidig holder en masse kurser.

hun er blevet scannet tom to gange, og så havde jeg fået en besked med at hun skulle scannes tredje gang her omkring den 20 august, jeg skriver til ham lige deromkring, at jeg gerne vil at hvis hun stadig er tom, at hun så bliver undersøgt for hvad der er galt.

jeg har så prøvet at få fat i ham siden søndag, men det var først her til aften at der kom en besked med at siden hun var blevet sprøjtet var hun ikke kommet i brunst, og at de ville scanne hende i næste uge for at se om de kunne gøre noget..

jeg kan slet ikke finde hoved og hale i det mere, det lyder slet ikke som om at hun er blevet scannet tredje gang, og jeg kan ikke finde ud af om de har sprøjtet hendes æg eller om de har sprøjtet hende i brunst.. og det lyder bare som om at de ikke tror der er så meget at gøre smiley

så nu skal jeg have fundet ham på et heldigt tidspunkt hvor han tager hans telefon så jeg kan få styr på det hele, og se om der er mulighed for at jeg kan få fri fra arbejde så jeg kan være der når dyrlægen kommer (vis jeg kan få en dato)

også kan jeg da heller ikke lade være med at tænke på at vis der virkelig er noget galt, så skal man måske til at tænke på at levere tilbage, for hovedformålet med at købe hende var jo avl.
så der kan også komme en masse bøvl, for unghesten vi byttede med er solgt for længe siden hmm

ja det er lige med at ligge hovedet i blød smiley
jeg vil gerne høre andres erfaringer hvis det er smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hoppe der ikke vil blive drægtig
  • #1   26. aug 2014 Det lyder godt nok mærkeligt..
    Personligt vil jeg altid være til stede nå hoppen bliver undersøgt af dyrlæge er hun ikke blevet svabertestet også vidre for er hun uren kommer hun aldrig ifol jo? altså før hun er fikset igen..


  • #2   26. aug 2014 Du må se at få hende undersøgt for om hun er ren i en svabertest.
    Som Camilla skriver bliver hun aldrig ifol med en uren bør.
    Og den første brunst efter en svaber rens er der stor chance for at hun ikke går ifol.
    Min hoppe var nemlig uren og sprang den første insemering over. Dyrlægen sagde nemlig at der er meget almendelig at det ikke lykkes i den første brunst.
    Nu er hun insemeneret igen, så x fingre for at der er gevinst denne gang smiley


  • #3   26. aug 2014 Da min hoppe ikke var ren i svanerprøven blev hun bedækket og derefter skyllet og fik antidiotika må det have været så der er forskellige måder og gøre det på men var også en meget mild form for det.
    Hun blev ifol og fik et dejligt føl i år..

    Men jah bliver det ikke fikset kommer hoppen ikke ifol eller jo ægget kan blive befrugtet men biver ødelag eller udstøt eller hvad man kan sige af baterierne i børen hvis hesten ikke er ren og derved intet før og brunst igen bag efter.


  • #4   27. aug 2014 Det skulle jo være i orden ifølge hingsteholder (det er ordnet ved ham det hele) og de kan heller ikke se væske derinde når de scanner hende smiley

    jeg vil også gerne være der personligt, men turen tager halvanden time hver vej, så det kræver at jeg ved det et par dage i forvejen for at kunne tage fri fra arbejde, og hingsteholder har svært ved at give datoer


  • #5   28. aug 2014 måske skulle du finde en anden hingst, for det lader ikke til at hingsteholder er interesseret i at samarbejde smiley


  • #6   28. aug 2014 Er det en respekteret hingste holder ?? Jeg sys nemlig det lyder meget mystisk. Nå mine er til hingst få jeg alt og vide. Hvornår dyrlægen kommer nå dyrlæge resultatet kommer, de dage hesten bliver bedækket også vidre.

  • #7   28. aug 2014 ja det er han og som sagt er det heller ikke for at hænge nogen ud smiley men ja jeg kan heller ikke helt forstå det, og syntes jo jeg selv kontakter ham jævnligt for svar (som jeg så ikke helt føler jeg får) men kan da være jeg ikke har været vedholdende nok smiley

  • #8   28. aug 2014 Lyder meget mærkeligt må man sige..

  • #9   2. sep 2014 Sikke en ærgelig situation, du står i. Øv! smiley

    Som de andre pointerer, så synes jeg også at samarbejdet med hingsteholder er af yderst ringe format. En anden gang ville jeg ike sende min hoppe til den hingsteholder. Det virker meget useriøst at tage hopper ind uden at opdatere ejeren!

    Til din tanke omkring tilbagelevering - der krummer jeg så tæer. Du bliver nødt til at få hoppen undersøgt til UG så du ved hvad der er årsag til de mislykkede forsøg på ifoling. Dernæst - ærgeligt at hun måske ikke kan bruges i avlen, men det lyder ikke til at være en sag, du kan klantre tidligere ejer for. Det er nok (som så mange andre) en af dem, hvor du "bare" må sluge "kamelen" som den er..


Kommentér på:
Hoppe der ikke vil blive drægtig

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce