{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.416 visninger | Oprettet:

Højdeforskel på hoppe og hingst? {{forumTopicSubject}}

Kære Alle.

Jeg overvejer at sætte min hoppe i fol her i 2015, jeg har haft undersøgt utroligt mange hingst, og har nu kontakt til en avler som jeg faktisk føler mig ganske tryg ved, og som jeg har haft gode snakke med, men jeg er stadig en smule itvivl, og tænker om en (erfaren?) avler eller to kan give mig et godt råd.

Min hoppe er 138cm høj. Hendes far er en fin kåret Dansk Sportspony, og hendes mor er Fjordhest/Shetlandspony blanding. Hoppen selv er en "kraftig" type med en stor krop (kan blandt andet passe 17 tommer sadel tilpasset ved sadelmager) men har korte ben.

Hingsten jeg har fundet er 165cm høj, og er Hollandsk varmblod, han har før avlet på hopper ned til 140cm.

Jeg har googlet og googlet og googlet da jeg indrømmer jeg ikke har meget forstand på avl. Og kan læse mig frem til at størrelses forskel, ikke gør noget så længe det er insiminering, da føllet selv tilpasser sig, er det rigtigt?

Ligeledes så kan jeg ikke finde ud af om jeg bør vælge naturlig bedækning eller insiminering, mener i det er for høj en hingst til at det skal være naturligt? Hingsten er "normal" / slank af bygning, og hoppen har jeg vedhæftet et billede af.

Hvad er jeres tanker omkring det? Vil naturligvis gerne gøre det så godt som muligt for min hoppe.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Højdeforskel på hoppe og hingst?
  • #1   24. dec 2014 Umiddelbart vil jeg mene at det godt kan gå. Der er jo også tit stor forskel på mennesker og det går fint med barnet.
    Men spørg din dyrlæge om hvad han/hun mener. De ved en masse.
    Held og lykke


  • #2   25. dec 2014 Hvis din hoppe ellers er i fin form og uden helbredsmæssige problemer, så ville jeg godt turde gøre det, men er det et afkom du selv vil beholde, for ellers bør du nok tænke lidt på hvilken højde du kan få ud af det?

    Jeg har trukket et føl på min new forrest pony hoppe med min forædlede oldenborg hingst, det gik fint med naturlig bedækning, drægtigheden, osv. Men afkommet lå lige på grænsen til og gå over ponymål da den blev solgt som 3års. Det begrænsede lidt antallet af købere, tror jeg, for han var ellers super smart og godt gående.

    Hvis ellers hingsten er sød ved hopper så ser jeg ikk noget galt i det, det er trods alt MEGET kort tid han hænger på hoppen.


  • #3   25. dec 2014 Det er rigtig at føllet tilpasser sig, kender en hvor en shetlænder på 112 har fået føl med en freiser, dog var det ikke planlagt, men der var ingen problemer der smiley

Kommentér på:
Højdeforskel på hoppe og hingst?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce