{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.182 visninger | Oprettet:

Har ikke råd til min hest {{forumTopicSubject}}

Ved ikke helt hvor jeg skal begynde, så begynder bare her.
Jeg er en pige på 24 år, som har redet siden jeg var 4 år gammel.
Har haft heste det meste af mit liv og lever og ånder for dem.
Jeg er gift og har en bonus søn på 11 år og vi har et fælles barn på 1 år, der udover, er jeg garvid igen med termin i maj 2010. Vi bor i eget hus og har to biler (som vi ikke kan undvære).
I går kom min mand så og sagde at vi skulle have os en seriøs snak. Han fortalte min så at vores økonomi var helt af pmmeren til og at han var nød til at sælge hans bil (det er hans et og alt), for at vi kan blive i huset, og at jeg nok var nød til at overveje og sælge Balder, da han ikke rigtig kunne se andre muligheder. Jeg er fuldstændig græde-færdig, har kæmpet 4 år for at få ham og kun ham, ikke andre heste (læs evt. beskrivelsen på hans profil).
Jeg havde dog på forhånd bestem at jeg ville låne ham ud til foråret, i ca. et år, da der ikke kommer til at blive meget tid til ham, med 2 små børn, men ligefrem og sælge ham det har jeg ALDRIG overvejet.
Der hvor jeg fik Balder fra, blev han ikke passet og fik næsten ingenting og spise, så havde lovet ham, at han altid skulle være min resten af sit liv.
Jeg overvejer og få ham aflivet, hvis jeg ikke kan beholde ham, da han har mødt elendighed nok i hans liv og han er jo ikke en ung hest længere. Vil ikke kunne leve med mig selv, hvis jeg solgte ham og han bare røg fra sted til sted eller ikke blev passet ordenligt.
Dette er et rigtig tude-indlæg, havde bare brug for at komme ud med det. Tak fordi i lyttede.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Har ikke råd til min hest
  • #1   22. sep 2009 Synes det ville være uretfærdigt, at aflive en sund og rask hest.

    Hvis du ville leje ham ud til foråret, hvad så med at udlåne ham nu?


  • #2   22. sep 2009 Jeg synes at det vil være mere synd, hvis han ikke fik det godt, der hvor han kom hen....
    Har også overvejet og udlåne ham nu, men det er bare ikke så nemt og udlåne ham nu, lige her op til vinter...


  • #3   22. sep 2009 Føler virkelig med dig..
    Har heldigvis ik selv prøvet noget lignende, da jeg har min hest opstaldet gratis incl foder og ormekur hos avler og derfor ik koster mig andet end vaccination (Jeg ordner selv hans hove)
    Han har haft en del problemer med ryggen og blev konstateret uridelig af Hørsholm dyrlægerne.
    Da mente min far og avler at jeg sku køre ham til slagteren, da de ik ku se nogen grund til at ha en hest der ik ku rides. Bare tanken, fik mig til at tude. Han er en del af mig og mit liv. Heldigvis fik jeg ham undersøgt ved en anden dyrlæge og han mente ik det var så slemt, jeg sku bare ligge min ridning om og måtte ik forlange at han sku gå samlet, det har hjulpet og vi rider hver dag..

    Du snakker om at få den aflivet.. Så I behøver ik pengene fra ham ved evt salg?
    For hvis ik, ku du jo låne ham ud fra nu af, hvor låner så betaler udgifter og derfor har den som sin egen, mod at du selvfølgelig må komme og besøge ham og ska ha ham tilbage, når der er råd til det..
    Det er jo svære tider for de fleste..

    Håber virkelig at du finder en løsning, så du ik behøver at sælge eller aflive din kære hest..

    Tanker fra Tanja


  • #4   22. sep 2009 Mange tak. Der er ingen tvivl om at pengene ved salg ville lune godt, men som sagt vil jeg ikke kunne leve med mig selv, hvis han ikke fik det godt...
    Håber på udlån, men det er bare en rigtig skidt årstid og gøre det på, desværre...


  • #5   22. sep 2009 Ja, det er rigtig, men håber for dig at du finder en sød pige, der gerne vil ta sig af Balder og sørge for at han har det godt..

  • #6   22. sep 2009 Det håber jeg sørme også :o)

  • #8   22. sep 2009 Charlotte P. Jeg glæder mig godt nok til den optur så :o)

  • #9   22. sep 2009 Syntes også du skulle prøve at finde ham et godt hjem, evt give dem forkøbsret, hvis du en dag beslutter at sælge. pokkers nor økonomi ikke hænger sammen.
    Men trods alt bedre i får sat bremserne i frem for at ende uden hus.
    håber i finder en løsning, syntes heller ikke aflivning er vejen frem. Men jo op til dig, hvad du selv føler bedst for, han har ihvertfald haft en god tid hos dig jo glæd dig over det smiley

    Men ja trist og sørgeligt er det.


  • #10   22. sep 2009 Dejlig dejlig hest. Du kan bestemt finde et nyt og godt hjem til ham. Få skrevet kontrakt med nye ejere. Hesten kan desværre ikke gøre for at jeres økonomi har det hårdt og derfor fortjener han da at finde kærligheden et andet sted. Der findes masser af dejlige mennesker som ønsker sig sådan en hest som ham;-)
    Tænk på det bedste for hesten og afliv ham ikke. Han fortjener at en anden kan give ham kærligheden....


  • #11   22. sep 2009 skynd dig at få lavet en annonce og få udlånt balder, der er masser der gerne vil låne heste også om vinteren.

    jeg har fuld forståelse for din holdning om at Balder ikke skal andre steder hen, dog ved han ikke at du har lovet ham det, men jeg har fuld forståelse, jeg har lovet jobbe det samme og han har aldrig været andre steder end ved mig.

    held og lykke med jeres situation


  • #12   22. sep 2009 Åh, sikken en forfærdelig situation, du er kommet i... føler virkelig med dig... smiley

    Der var engang en, der sagde noget meget klogt til mig... Hun sagde: Ind imellem kan det være godt, når man kommer i knibe, at tænde et lys og sende en lille bøn ud i universet om, at der kommer nogle rigtig, rigtig søde og dejlige mennesker, som vil tage sig lige så godt af af ens dyr, som man selv har gjort.

    Tit er det svært at forestille sig, tror jeg, at der er nogen derude, som kan elske vores dyr lige så højt, som vi gør, og være lige så gode ved dem, som vi er. Men i virkeligheden tror jeg, der findes flere gode dyrehjem, end man umiddelbart tror... måske, fordi det oftere er de trælse episoder, man hører om.

    Så frem for at låne din Balder ud og flytte ham frem og tilbage, tror jeg, at jeg i dit sted ville vælge at finde et rigtig, rigtig godt og kærligt hjem til ham. Du kan jo altid betinge salget med, at du vil have forkøbsret, hvis han skal sælges igen, og samtidig kan du forbeholde dig retten til at vælge netop den rytter og det hjem, du mener, vil være bedst egnet til Balder (altså lige med undtagelse af dit eget, selvfølgelig). Også selv om det vil være super svært.

    Prøv at mærke efter indeni dig selv - som den, der kender Balder bedst - hvad han mon ville trives bedst med. Og husk på, at han ikke ved, du har lovet ham aldrig at sælge ham. smiley

    Uanset hvad du vælger, ønsker jeg alt det bedste for både Balder og dig. smiley


  • #13   23. sep 2009 Åh hvor jeg føler med dig. smiley
    Men jeg er dybt uenig med de andre,- det er IKKE forkert at aflive en sund og rask hest! Det du gør ved at aflive ham fremfor at sælge, er tværtimod at gøre ham en tjeneste! Som du skriver har han været igennem meget og hvis du sælger ham, hvornår stopper det så? Der er alt for mange uønskede heste i verden der går for lud og koldt vand,- en skæbne jeg aldrig ville byde min hest. Kom jeg i din situation ville der slet ikke være nogen tvivl,- mine blev aflivet fremfor solgt.
    Nu er jeg repræsentant for Nyt Hesteliv og Alle dyrs ret og har set og hørt ufattelige historier og oplevelser. Nye købere der lover guld og grønne skove, men som ender med videresalg eller ekstrem dårlig pasning. Uh ha nej, jeg er slet ikke i tvivl om hvad der skulle ske m mine hvis jeg kom i din situation..... Selvfølgelig kan du være heldig at finde en god familie til ham, men som sagt, var det mig, så turde jeg ikke tage chancen. Hvis du vælger at holde ham i live, så ville jeg klart anbefale dig at tage en snak m Janne Junker fra Nyt Hesteliv, om hun evt har nogle muligheder. Det kan være hun ligger inde med en familie der vil tage ham og da er du 110 % sikker på at der bliver fulgt op på hesten og ved det mindste tegn på dårlig pasning, bliver hesten hentet hjem til Nyt Hesteliv. Ønsker dig al mulig held og lykke!


  • #14   23. sep 2009 Jeg håber på at kunne beholde Balder vinteren over og udlåne ham til foråret som planlagt, til foråret har jeg også flere muligheder for hurtigt og tage ham hjem fra låner, hvis han ikke har det godt, det er lidt svære og finde en akut staldplads, som ikke koster det hvide ud af øjenene om vinteren...
    jeanette N
    Det var rart og høre at det ikke kun er mig der har det sådan :o)


  • #15   23. sep 2009 Jeg ville nok overveje at låne ham ud på kontrakt. Jeg har selv lånt min pony ud op til flere gange, har evt en kontrakt jeg kan sende til dig...
    Hvad med evt at finde et billigt sted, (ved ikke hvad du giver nu..) Hvis han er "speciel" så kræver det jo også noget at evt rytter.. Måske finde en part, så udgifterne bliver hjulpet lidt...
    Men men, når det er sagt, så skal du tænke på at din mand ofre sin bil, og hvis jees økonomi er meget dårlig, så er det jo dybt tåbeligt at spise rugbrødsmadder hver aften fordi du vil beholde hesten.
    Børn koster jo, (har selv 2 og et på vej), Men håbr da du finder en løsning.


  • #16   23. sep 2009 Topsy - Sundy & Agent 00E -
    Det er jo lige det med familien. Ville ikke kunne få mig selv til at sige til den store dreng, at han ikke må gå til f.eks. fodbold, fordi jeg er egoistisk og vil beholde min hest. Eller at mine børn ikke kan få vinter tøj, fordi jeg har hest. Min mand bringer jo et mindst ligeså stort offer som mig ved at sælge sin bil, da det jo på en måder er hans "hest". Er ikke et sekundt i tvivl om, at han er mindst ligeså glad for sin bil, som, jeg er for min hest, selvom at det er en død ting. Jeg giver kun 800 kr. pr. md. alt incl. for opstaldning, så tror desværre ikke at jeg kan finde noget som er billiger, desværre :o)


  • #17   23. sep 2009 Ja den er svær, hvad med en part..?? Så bliver hesten jo "billiger"..
    Jeg har selv været derude, hvor jeg måtte sælge min westernsadel og CD´er + en masse udstyr for at få lidt ekstra penge.
    Selvfølgelig er det også bund ærgeligt at sælge ham og så om ½ år få råd til hest igen.
    Er der ikke nogle i stalden der vil have hel part??


  • #18   23. sep 2009 Prøver og se om jeg ikke kan finde en part. Der er desværre ikke nogen i stalden der mangler, vi er nemlig kun 4 personer og 4 heste derude (Stedets ejer og hendes fjollebolle, hendes datter og hendes springpony, datteren´s veninde og hendes fjollebolle og mig og Balder)

  • #19   23. sep 2009 Heste er jo luksus, og jeg kan godt forstå at du står i en ulykkelig situation. Det er jo ikke kun det, at have hesten, det er også omkostningerne til undervisning, dyrlæge og smed.
    Måske kunne du finde en billigere sted at have ham - eller det med parten er en god idé.
    Du kunne også vælge at få et fritidsjob, så du kunne tjene ekste penge - og beholde ham. Det ved jeg er svært med børn - men måske servere lidt i weeknderne eller lave noget hjemmefra.
    Puh ha - men jeg jeg er også sikker på at du kan finde et sted, hvor de vil passe godt på ham og stå for alle omkostninger indtil du har råd til ham igen - men måske er et salg det bedste - det andet kan også være en risikabel løsning.

    De varmeste ønsker.


  • #20   23. sep 2009 jeg har selv en hest som har haft en meget uheldig start på livet. Hun er også til salg, men svært at finde nogle som bare kan gøre det godt nok. Kender udemærket følelsen.

    Men jeg tror du skal give ham til fx hestenes haab som så vil passe ham, eller finde et hjem hvor du virkelig ser tingene an og snakker godt med personen, også få ham pensioneret der som selskabshest fx, hvis du ikke synes han skal rides længere af andre.

    Ellers så find en løsdrift til ham, hvor de får mad og sådan, det er billigere at have hest på den måde, for han lyder da til at have mange gode år endnu. Find evt. en sød pige der kan nusse, kysse og elske ham nogle gange om ugen, og tag så familien med ud i weekenden og hilse på ham.

    Håber du finder en løsning. Desværre har jeg ikke eget sted, ellers tog jeg ham gerne, men for dyrt med opstaldning desværre smiley


  • #21   23. sep 2009 Desværre tror jeg ikke at jeg kan finde biliger opstaldning, nogen steder. Giver kun 800 kr. pr. md. alt incl. Et firtids job er desværre heller ikke en mulighed for mig, da jeg arbejder som socila og sundhedshjælper. Jeg arbejder i forvejen hver 2 weekend og har skiftevis lang (44 timer om ugen) og kort (22 timer om ugen) ugen som følge der af. Så part, udlån eller i værste fald salg, ser jeg som min eneste mulighed...

  • #22   23. sep 2009 kunne du måske ikke finde en part, så du til at starte med bare skære ned for dine udgifter til hest. ?

  • #23   23. sep 2009 øv hvor ærgerligt:( sikke en trist historie.. hvis jeg havde råd havde jeg gerne ville leje ham så manden havde sig en dejlig hyggehest. han er altid med mig i stalden alligevel og syntes de nogle dejlige dyr.. men håber der er en sød pige/dreng der vil leje ham smiley

Kommentér på:
Har ikke råd til min hest

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce