{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
10.600 visninger | Oprettet:

kat med dårlig mave. {{forumTopicSubject}}

Jeg ved ikke lige om det her passer sig i denne gruppe, men er nød til spørge nogen til råds.

Vi fik for 2 måneder siden en dejlig killing, som vi er meget glade for.

Men problemet er at han siden vi fik ham har haft dårlig mave, på nær en uge.

Jeg er nok ved at nå dertil hvor det er træls at gå vakse ben på han og tøre op div steder i huset fordi det hænger på hans ben, og han når smøre det af i gulvtæpper osv fordi han stryger ind efter at have været på bakken.

Vi har indtil videre været ved dyrlæge med ham, fik noget pasta han skulle have i munden, og noget diæt foder. Vi har givet ormekur som vi fik besked på, og efterhånden prøvet alle husråd, uden nogen bedring.

Han får stadig et godt foder fra dyrlægen. Og er ellers passet efter kunstens regler. Men stadig er hans mave lige så tynd som vand.

Jeg synes efterhånden det er synd for katten, da den tydeligvis ikke har det godt i maven. Han leger og opfører sig som de fleste killinger ville gøre, Men noget er der galt. Han er nu lige over 6 mdr.

Er der nogen her der har forstand på katte som har et godt råd, eller er det ved at tiden hvor vi har gjort hvad vi kunne og giver ham fred????

Undskyld det lange indlæg, men det er ved at være frustrende for både os og katten.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kat med dårlig mave.
  • #1   6. feb 2010 Nu er den ormekur vi bruger godt nok i pipette, men den skulle tage det hele, for Dyrlægen gav os den da vi var til undersøgelse med katten. Og han snakkede netop om bændelorm, og mange andre ormetyper. Plus vi fik til et år, og endelig ikke skulle spare på det, nu har katten fået kur to gange og uden de store fremskridt. Nej dyrlægen kan ikke sige mere uden en masse prøver på dit og dat.

    Han har som sagt haft en enkelt uge hvor hans mave var helt ok, men nu er det det rene vand igen, og cirkuset med at vaske ben og holde øje med at han render rundt i hele huset med lort hængende på bagbenene er startet igen. vi har ikke ændret kosten, og tør overhovedet ikke give ham andet, hverken dåsemad eller andet. og da slet ikke mælk, det kan ingen katte tåle.

    Jeg ski ondt af den stakkels kat, og han hader at blive badet.


  • #2   6. feb 2010 Det lyder ikke til at i kan gøre mere end i gør desværre...
    Mælk var også min første tanke, men det skriver du, I ikke giver, så den er udelukket.

    Hvor er katten fra? Havde den problemer fra start eller er det først opstået hos jer?

    Hvis katten ikke har fået den modermælk/ordentlig føde i killingemånederne, så slår det desværre tit og ofte deres mave helt istykker, så eneste udvej er aflivning.
    Så derfor spørger jeg, om den er fra opdrætter eller om det er en "vild-mis".

    For virkelig at komme sagen til bunds, bliver det store udgifter forbundet med det. Og så er spørgsmålet om det er dét værd for kattens skyld? Ingen tvivl om at den er generet af det. Det ville være det samme, som hvis vi rendte konstant m myldrebæ og pruttede uhæmmet i bukserne.. Ikke et særligt charmerende liv....

    Skånekost som kogt torsk most m ærter, er det prøvet? Det virker på mine hvis de har en periode m tynd afføring. På mine virker det efter 1-2 dage på denne kost, men I din kats tilfælde lyder den tynde mave desværre meget ekstrem...


  • #3   6. feb 2010 Da vi fik vores, tog ham til os som halv vild kat syg dårlig og faret vild.
    Havde vi også nogle ernorme ture med tynd mave. Mega træls og ja synd for katten. gjorde som jeg fik besked på. Giv kun kogt vand, så der ikke er bakterier i, kog og stil på køl. og så skulle den have kylling tun og torskerogn, da dette skulle være meget mildt mod maven, og tørfoder af libitum.
    Torskerogn blav hurtigt opgivet, kylling var heller ikke sagen og heller ikke den billige tun fra netto. men den dyre tun til 8-10 af og til på tilbud nemlig, var og er han vild med, så det fik han masser af. og efter vi havde den tur, og han nu er faldet til og får fast sin mad uden mange ændringer, har vi ikke haft problemer.

    Så ligesom når vi er syge, skåne kost ikke for mange forandringer, da det kan skyldes stress. og alt anderledes kan slå maven i stykker igen.
    Ah jo A38 fik han også og det tog han da også til sig smiley for at få gang i baktiere floraren i maven. håber den kommer sig.


  • #4   6. feb 2010 Det kunne lyde som giardia eller TP.
    Giardia kan man behandle. ikke TP.
    Begge er indvoldsparasitter der giver diarré.
    Er afføringen også gulig og meget ildelugtende?


    Jeg havde også en killing der havde on-off dårlig mave i en månedes tid efter jeg fik ham. Han endte med at komme til dyrlæge, der mente at han system aldrig havde fået en chance - gav ham en sprøjte (ved ikke hvad) og så skulle han være på R/D i X antal uger. det tog det, og der har ingen problemer været siden.


  • #5   6. feb 2010 Jeanette - Rolig nu! Så mange penge behøver det virkelig ikke koste at finde ud af hvad katten fejler. Ingen grund til at skrive "er katten det værd". Det drejer sig altså om relativt få tusinde - og absolut ikke flere tusinde.

    Jeg kom selv af med ca. 500 dengang min killing havde døjet med det samme. inklusiv 2 kg special foder. Det håber jeg da virkelig at du synes en kat er værd!


  • #6   6. feb 2010 kontakt din dyrlæge og få noget der hedder zolack til katte jeg fik det til mine og det har hjulpet


  • #7   6. feb 2010 Betina - Jeg gætter på at den pasta der henvises i første indlæg til er zoolac. Og det virker i øvrigt kun som lidt "ekstra assistance" til en mave der "kan selv". Det tror jeg ikke killingens mave kan, hvis den har haft tyndmave i så lang tid, som det nævnet.
    Jeg tror der skal en ordentlig undersøgelse af e ordentlig dyrlæge, der ikke bare giver zoolac, til.

    Louise - Nu skriver du godt foder. Er det alm. foder eller speciel diæt til diarré, for ellers burde han nok også få det.


  • #8   6. feb 2010 eva k
    min havde og tynd ave i lang tid også fik jeg zoolac ved dyrelæge og det hjalp


  • #9   6. feb 2010 Han får diætfoder fra dyrlægen. Vi har ikke givet ham mere ormekur end dyrlægen anbefaler. lige da vi fik ham, og første gang var til dyrlæge med ham, og efter en måned som anbefalet.

    Torskerogn og ris vil han ikke spise, de andre husråd virker ikke, og han får destileret (kogt) vand i vandskålen sammen med hunden da de deles om den.

    Vi fik en pasta i tupe fra dyrlægen og den virkede også de 5 dage vi gav den, men så heller ikke mere, kan ikke huske hvad den hed, men det har nok været zolack.

    Det må endelig ikke forståes at vi ikke vil bruge pende på katten, men nu har det stået på siden vi fik ham, og jeg er træt af svineriet, og jeg har ondt af katten, for han har det jo ikke godt.

    Vi fik ham i øvrigt fra et rigtig godt hjem, han var 15 uger da vi hentede ham, og han havde der fået ormekur og god killingekost, plus at han havde haft sin mor frem til fravænning.


  • #10   6. feb 2010 glemte at sige at afføringen er orange/gul, og lugter ganske slemt. Kattebakken står i bryggerset, og vi kan lugte ind i stuen når han har været på

    Det skal også siges at jeg er meget omhyggelig med at rense bakken efter hvert besøg.

    Han er i øvrigt udspilet i maven og ligner et lille "somalia-barn" med stor vom.


  • #11   6. feb 2010 Det lyder lidt som vores ene killing havde det. Jeg valgte til sidst at få ham aflivet, da jeg syntes det var synd for ham og kunne ikke gøre noget for ham.

  • #12   6. feb 2010 Jeg ved snart heller ikke hvad jeg skal gøre for ham. Og ikke fordi jeg ikke vil bruge pengene, men det sidste skridt vi kan tage er jo at få ham testet i blodprøver og lign, men det giver jo ingen garanti for helbredelse.

    Jeg ved fra mit arbejde i svine/kostalde, at dyr nogen gange kan få kronisk diarre. Og hvis det er tilfældet er det ikke et liv for ham.


  • #13   6. feb 2010 Det lyder faktisk meget som vores killing, han var også i den alder. Han sked tyndt over alt. Han havde også den der store udspillet vom. Og uanset hva, blev det bare ikke bedre med ham. Så derfor valgte jeg at det var bedre for ham, at han fik fred.

  • #14   6. feb 2010 Hvis det var mig ville jeg da for længst have fået dyrlægen til at undersøge den igen. De må da kunne finde ud af hvad der er galt? Ellers ville jeg nok finde en anden dyrlæge. Den stakkels kat må jo have det forfærdeligt.

  • #15   6. feb 2010 Har i fået tjekke for Giardia??

    Hvis det er tynd og lidt slime og lugter meget slemt, kan det meget muligt være Giardia, har vi selv haft i huse.. Der står tit om det i blade for katte..
    Det er en slags parasit, som der er hård og komme af med igen..


  • #16   6. feb 2010 Lone - Rettelse - du gad ikke gøre noget for ham!

    Louise - Med den beskrivelse lyder det som giardia eller TP. Få dyrlægen til at tage en test for begge og få en behandling igang for giardia.


  • #17   6. feb 2010 Eva K

    Hva fanden bilder du dig ind! Hva ved du hva jeg har gjort og ikke har gjort?!


  • #18   6. feb 2010 lone n
    jeg vil gi eva k ret det lyder so om du ikke har gjordt noget


  • #19   6. feb 2010 Nu bliver jeg både sur og også lidt ked af det. Jeg har jo ikke skrevet alt hva der var galt med min killing. Kun de ting der passede på det hendes også havde. Og lyder til, ja men i ved stadig ikke hva jeg har og ikke har gjort!

  • #20   6. feb 2010 lone n
    der er ikke noget at blive sur over
    du skriver jo ikke om din killing har været i behandling eller hvad der er gjordt for den
    prøv at læs det du har skrevet engang til den kan misforståes


  • #21   6. feb 2010 måske i sku overveje om han kan tåle det foder i giver ham... er det samme foder som han har fået helt fra lille killing ? nogle katte kan ikke tåle foder med for meget fedt i.. og det kan der være i nogle af dyrlægens produkter

  • #22   6. feb 2010 Det er heller ikke min kat det her drejer sig om. Der var mere med min end der er med den her. Jeg kan ikke se det kan misforståes det jeg har skrevet.

  • #23   6. feb 2010 lone n
    du skrev jo selv om din kat også regerer vi jo på det du skriver


  • #24   6. feb 2010 Så må i sku spørge mig, i stedet fpr. Jeg gjorde alt for min kat, der var ikke mere at gøre for pokker. :o(

  • #25   6. feb 2010 hved ikke hvad din kat fejler men mine 3 killinger har også tynd mave engang imellem og jeg har prøvet at give dem A 38 eller youghurt naturel og det har hjulpet på mine.

  • #26   7. feb 2010 Eva K - Jeg har ikke skrevet "er katten det værd", men "om det er det værd for katten?" Der er en betydelig forskel på de to sætninger. Læs venligst hvad jeg skriver.

    Lone N - Du må ikke tage det så tungt. Det skrevne ord kan misforståes og jeg er ikke i tvivl om, at du gjorde hvad du kunne for katten. Men der er desværre mange der her på HG, der FOR ENHVER PRIS, vil lade deres dyr leve. Men det er altså bare ikke altid den bedste løsning FOR DYRET!


  • #27   7. feb 2010 Nej, han er ikke tjekket for nogen af de ting endnu. Har gjort de tiltag som vores dyrlæge har anbefalet indtil videre.
    Men har tænkt over det, og vil ringe til dyrlægen i morgen, og se hvad han siger og hvad de kan gøre. Og sammen med dem tage stilling til om der kan gøres noget som vil give katten et værdigt liv.

    Men mange tak alle for jeres meninger og råd.

    Lone N: giver Jeanette N ret, Du skal ikke tage det så tungt, jeg forstod hvad du skrev, og giver også dig ret. nogen gange er det bedst at de får fred.


  • #28   7. feb 2010 Min store killing er lige blevet ok i maven. Den sked konstant tyndt mave og desværre ikke i kttebakken.

    Jeg fik tjekket en afføringsprøve hos dyrlægen, men den viste intet.

    Så læste jeg på "kattegalleri" at de fleste anbefalede "Iams Hairball", hvis katten havde tynd mave. Der skulle være mange fiber i produktet, så jeg har afprøvet det på min lille mis.
    Efter få dage begydte hun at lave rigtige kattelorte og nu kun få gange om dage smiley

    Jeg har også prøvet zoolak, men havde ingen virkning og læste at folk der prøvede diætfoder fra de dyre mærker, hellere ikke havde virkning. Det eneste alle var eninge om der virkede var "Iams Hairball". smiley


  • #29   7. feb 2010 Louise - Ja, som Vejleholm nævner, er Iams hairball ret samlende på afføring. Det hjælper dog ikke for alvor hvis det er giardia eller TP. Hvis det lyder til med den beskrivelse af afføringen.
    Du kan læse mere her (link fjernet)
    Så vidt jeg ved kan det ret nemt testes ved et snapkit nu her, hvilket også nævnes i artiklen :o)
    Under alle omstrændigheder er det altså ikke noget der skal testes ved blodprøve.


  • #30   7. feb 2010 Jeanette - Du har ret - undskyld :o)

  • #31   7. feb 2010 Altså, nu lyder det jo, som om I har prøvet det meste af de sådan ret almindelige ting... hvis det ikke hjælper, vil jeg anbefale, at I får killingen tjekket for Giardia og TP.

    Har han ikke fået nogen som helst form for antibiotika hos dyrlægen?


  • #32   8. feb 2010 Nej, Det eneste vi fik til ham var den tupe pasta, mod diarre, det er en form forsyrnet mælkebakterieflora som skulle genoprette balancen i maven. Det virkede de 5 dage vi gav ham det, og så vendte den tynde maver igen.

    Men ringer til dyrlæge i dag. for gider ikke mere svineri, og det er synd for ham, så han skal tjekkes igen, og så håber jeg dyrlægen har en løsning.


  • #33   8. feb 2010 Louise vil ønske dig held og lykke m missen.
    Er spændt på om dyrlægen kan finde en løsning på problemet. Vil du opdatere, når du har snakket m dyrlægen?


Kommentér på:
kat med dårlig mave.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce