{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger; Charme, selvtillid & lækkert hår♥

Kr. 10.000
8.161 visninger | Oprettet:   

Denne annonce er ikke længere aktiv.
Se tilsvarende annoncer på markedspladsen.
Se søgeresultat


Navn:
Haflinger; Charme, selvtillid & lækkert hår♥

Charlie er chippet, og med lysegrønt Hestepas (altså ingen stamtavle!).
Det præcise stangmål vides ikke, men vil tro han er 1.47.

Charlie er en nu 14-årig vallak med en utroligt flot positur. Han er af den kraftfulde type , altså den oprindelige slags Haflinger. Han er i det hele taget meget muskuløs af bygning og har særdeles gode og stærke ben. Rigtig flot, bred hals og nakkestykke.
Charlie kan måske for nogen virke ''Tung'', især hvis stillet op ved siden af ''konkurrence-Haflingeren'', men hér skal man altså ikke tage fejl!
Han er solid og ikke sådan lige at ''knække''. Charlie er også en pony der med sin personlighed og sit udseende fint udmåler dét at han ikke er ''slim'' af bygning!

Jeg har mere eller mindre kendt Charlie hele hans liv, hvor det først startede ud med at jeg passede ham hos en hestehandler i små 2-3 år. Efterfølgende købte jeg ham så, og har selv ejet ham i 10 år.
Vil skynde mig at påpege at jeg selv har stået for ''tilridning'' af ham, men dette uden de helt store kvalifikationer fra min side og kun til hyggebrug (skovture, jorde på marker, alm bane ridning osv). Han er derfor ikke poleret i hverken gangarter/trafik og eller konkurrence præget bevægelser/positurer.
Men Charlie er meget arbejdsvillig, dog ikke altid 100% samarbejdsvillig, men han er super frisk og forsøger som regel at gøre sit ypperste for at præstere hvad hans rytter ber om, hvorfor jeg også er af den mening at han sagtens kan nå at blive rettet lidt til i den henseende man gerne vil at han skal være efter.
Vil dog påpege at tålmodighed skal der til, og ligeledes enorm stædighed, da Charlie fra tid til anden ynder at prøve lidt grænser af og måske i særdeleshed bestemme. Hér skal man altså være obs på at Charlie IKKE er en nybegynder pony .. Jeg har selvfølgelig haft mine søskende (helt ned til 4-års alderen) oppe at ''ride'' på ham, og under disse eksperimentelle forsøg har han hver gang taget det på fornuftig vis, opført sig eksemplarisk og i sand ''gentleman stil'' båret dem med ynde og roligt sind. Derfor; Han kan sagtens prøves af børn, og rides af unge, men det anbefales ikke at lade børn sidde på ham selv, uden opsyn! (Jeg selv startede m. at ride på ham i 13-års alderen).

Charlie er som regel altid spændende at ride. Han er IKKE trafiksikker og kan IKKE rides ud alene! Ligesom han heller ikke kan stå selv, hverken på fold eller i stald .. Charlie bliver næsten panisk angst hvis han ikke kan se/være nær andre heste. Han egner sig derfor bedst til at stå et sted m.fl. heste el. ponyer. Han har været trænet lidt i dét, men det gik desværre i vasken i takt med at jeg blev ældre og mindre modig ;D

Da jeg aldrig har været det store konkurrence menneske har jeg kun forsøgt mig med én ''stævne klasse'' - en Hubertusjagt tilbage i 2006. Vi vandt vores klasse og modtog roset+pokal.
Jeg fik til gengæld en yngre pige til at starte ham i forskellige klasser ...

D.08.07-06 Skridt/trav med et udfald på 71 point.
D.08.07.06 LC1 med et udfald på 139 point.
D.09.07.06 LD med et udfald på ? ( blå roset).

Charlie elsker at springe, og trods hans tunge udseende er han beregnet til at have særdeles god potentiale med rette rytter. Han bliver ret kåd, og skal derfor have hjælp til at lære de basale omend vigtige ting indenfor springfaget, og trænes op af viljefast og springglad rytter.
Da Charlie er så vild med spring vil det være at foretrække at den nye ejer også er, men dette er ingen krav.

Charlie har ikke været meget i trailer, men det plejer at gå fint når det endelig er. Igen må jeg minde om at Charlie er temmelig urolig når han er uden selskab af anden pony/hest.
På stald er han af fornuftig karakter, og har aldrig været krybbebider el. lignende.
På fold er han sød, for det meste stille og rolig, men kan være dominerende hvis godbidder/brød el. andet gives. Derimod er han underdanig, når der altså bare ikke er mad med i billedet.
Charlie kan gå med alle slags ponyer og heste. Hopper, hingste el. vallakker, det fungerer altsammen meget godt for ham.

I de 10 år jeg har været så heldig at have ham har han ingen skader haft - overhovedet! Dyrlæge visit har derfor været minimale. For ca. 6 år siden blev Charlie flyttet fra Esbjerg omegn og op til Morsø at stå. Dette har dog givet lidt problemer sundhedsmæssigt. - Græsset hér på øen er af generelt lavere kvalitet og jorden mere sand holdigt, og da Charlie er rimelig grådig m. mad har han en tendens til at rykke græsset op med rødderne og dertil en masse sand. Og det har resulteret i at dyrlægen har været tilkaldt i alt 3 gange pga. forstoppelse. Han er dog hurtigt kommet sig med minimal behandling, bla. m. `HUSK´-frø som tilskud til foderet.
Charlie er passet med smed, går uden sko og har altid gjort dette uden problemer.

Af særlige ting Charlie har prøvet kan nævnes:
Være kørt for vogn flere gange, spændt for og trukket afsted m. gammeldags plov, deltaget i optog igennem byen vi førhen boede i, fastelavns raslen med udklædninger på både hest & rytter.
Alt dette ligger dog nogle år tilbage ;)

Charlie sælges m. alt udstyr jeg har til ham f.eks.: striglere, en læder sadel, og muligvis også en i kunststof, 1 el. 2 trenser, underlag, tæpper, sadel beskyttelse, fluenet osv.
(Jeg kan ikke garantere at jeg har det hele når rette køber melder sig på bane da jeg ikke har gennemtjekket alt af vores udstyr).

Jeg har DESVÆRRE set mig nødsaget til at sælge mine elskede ponyer, da jeg pga. en bilulykke ikke kan de samme ting mere.

HJEM FØR PRIS!!! Prisen vil blive aftalt når/hvis rette køber melder sig på banen.

---------------------Ingen afbetaling----------------------Ingen udlån-----------------------Ingen bytte--------------------

SÆLGES IKKE TIL RIDESKOLER, ''KREJLERE'' (HESTEHANDLERE!), ELLER HELT SMÅ BØRN.

Jeg , sælger , forbeholder mig retten til at vælge mellem eventuelle interesserede købere.

Spar penge på din forsikring

Du kan ikke kommentere på denne annonce.
Annonce