Hestetrailer til salg

Det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige regler om brug af hestetrailere, ligesom det er svært at blive klog på de forskellige typer og producenter. Hvordan skal du i det hele taget bruge og køre med en hestetrailer som hestetransport? Hvilket mærke skal du købe? På HesteGalleri kan du læse gode råd om forskellige typer hestetrailere fra andre brugere. Du kan se hestetrailere, der sælges og købes, hestetrailere til udlejning eller læse andre brugeres erfaringer med forskellige typer.

Færdselsregler
Når man kører med hestetrailer, skal man være opmærksom på andre ting i trafikken end normalt. Med trailer må man højst køre 70 km/t. uden for bygrænsen og højst 80 km/t. på motorvej. Overhalingsforbuddet på eksempelvis motorveje gælder både lastbiler og biler med trailer. Desuden er det ulovligt og farligt at opholde sig i traileren under kørsel.

Kørsel med hestetrailer
Det er dog ikke kun færdselsreglerne, der er anderledes, når der er en hestetrailer bag på bilen. Man må også køre mere forsigtigt – der er jo levende dyr i traileren, og de står op under kørslen. Dette betyder, at man må bremse langsomt ned i god tid og sørge for at holde god afstand til forankørende. Man må holde trykket jævnt på bremsen, for at give hesten de bedste muligheder for at holde balancen under kørslen.

Det er også vigtigt at svinge forsigtigt om et hjørne og huske, at en bil med trailer har en større svingbane, og at man derfor må køre længere frem, før der drejes. Svinget må ikke være for skarpt af hensyn til hestens balance. Det samme gælder rundkørsler, der bør køres i ganske langsomt tempo.

Regler om kørekort til hestetrailer
Der er meget præcise regler for, hvornår det er nødvendigt at have et trailerkørekort. Det hele drejer sig om bilens, trailerens og lastens (hestens) vægt.

Der er i 2013 kommet nye regler for trailerkørsel og totalvægten. Nu må man med et almindeligt B-kørekort køre med en trailer på max 750 kg, således at bilens og anhængerens totalvægt ikke overstiger 3500 kg. Desuden er der netop i 2013 blevet indført muligheden for at opgradere sit B-kørekort til et såkaldt B+ kørekort, der giver flere muligheder end B-kørekortet, men ikke så mange som B/E-kørekortet – det originale trailerkørekort. Med et B+ kørekort må du køre med en totalvægt på 4225 kg. Der er dog flere fordele ved at vælge et B/E-kørekort. For det første er dette godkendt i de fleste lande, blandt andet Tyskland. For det andet er undervisningen til henholdsvis B+ kørekortet og B/E-kørekortet stort set den samme – du skal blot køre med et tungere vogntog til undervisning og køreprøve, hvis du tager B/E-kortet. Det kan bedst betale sig rent økonomisk at vælge B/E-kørekortet, da dette giver langt flere muligheder for næsten samme pris. Med et B/E-kørekort må totalvægten af bil, trailer og last gerne overstige 4225 kg.

Nogle vigtige betegnelser, man bør kende, er:

- Egenvægt er trailerens vægt uden last
- Nyttelast er den vægt, det er tilladt at laste traileren med (dvs. hest og udstyr)
- Totalvægt er trailerens maksimale vægt med last

Hvordan finder jeg hestens vægt?
Det er således vigtigt både at kende bilens, trailerens og hestens vægt, når man skal beregne, hvilken type kørekort man bør have. Mange steder kan der købes nogle smarte målebånd, som ”måler” hestens vægt. Båndet viser en estimeret vægt på hesten ud fra dens maves omfang. Målebåndet lægges om hestens mave og aflæses.

Typer af hestetrailere
Der findes uendeligt mange forskellige typer af hestetrailere. Nogle er særligt byggede til ponyer og har derfor en lavere eller justerbar bagbom. Andre trailere er bygget til kun én hest, mens andre trailere er til to, tre eller flere heste. Trailere kan variere i både materialer, størrelse, pris og ekstraudstyr. En hestetrailer med living er eksempelvis en trailer, der indeholder et indbygget rum med seng, bord og køkkenfaciliteter, hvis man er meget på farten. Mange større trailere indeholder eksempelvis også sadelrum. Trailere findes således i så rigt et udvalg, at de kan dække alle behov.

Mærker
Skal du vælge den ene eller den anden producent? Det afhænger helt og holdent af smag og behov. De fleste trailermærker tilbyder et bredt udvalg af forskellige typer trailere med forskellige funktioner og i forskellige prisklasser. Nogle af de mest kendte og populære trailermærker er fx:

- Brenderup
- Variant
- Humbaur
- Christ
- Nonnenmacher
- Cheval Liberte

På HesteGalleri kan du bl.a. læse andre brugeres erfaringer med de forskellige mærker af hestetrailere.

Hvordan kan man skaffe en hestetrailer?
Der findes mange måder at erhverve sig en hestetrailer på. Du kan købe brugte hestetrailere af private, finde hestetrailere til salg hos firmaer eller købe en hestetrailer på auktion. Mange steder kan man også købe sin hestetrailer på afbetaling. Hvis du ikke har råd til eller brug for din egen trailer, er der flere muligheder for at leje en hestetrailer. De udlejes ofte af private firmaer eller fra producenten selv. Dette er en god mulighed, hvis du ikke skal til stævner eller andre arrangementer særligt ofte.

På HesteGalleri kan du også finde hestetrailere til salg og leje, finde en brugt hestetrailer, der er til salg eller som købes, lede efter reservedele til din hestetrailer og læse andre brugeres råd om rabatter og gode producenter.

Gode råd hvis du skal købe en hestetrailer
Hvis du vil købe en hestetrailer, er det først og fremmest vigtigt at overveje, hvad du har brug for. Hvor meget udstyr kræver din brug af traileren? Hvor lange ture skal du køre ad gangen? Og hvor tit? Det er også vigtigt at sørge for, at traileren passer både til din hest eller heste samt til din bil. Hvis traileren med last kommer til at overstige bilens koblingsvægt, køres der med såkaldt overvægt, og dette kan blive rigtig farligt. Kuglekoblingen skal desuden sidde godt fast på bilen og må ikke være slidt. Du kan eventuelt læse mere på BilGalleri om forskellige bilmærkers koblings- og egenvægt.

Desuden bør man sikre sig, at traileren passer til det kørekort, man er i besiddelse af. Ofte skal man selv være opmærksom på trailerens sikkerhedstilstand, hvis man køber brugte trailere af private. Her følger en liste over ting, der er mest nødvendige at være opmærksom på ved traileren:

- Bunden: En træbund rådner let på grund af hestens urin, så en bund af aluminium er oftest bedst, når der købes en brugt.
- Dækkene: Er mønsteret tilstrækkeligt? Lovkravet er et dækmønster på mindst 1,6 mm.
- El-systemet: Det er naturligvis vigtigt, at lysene virker.
- Støddæmperne: Med tiden kan støddæmpere slides, hvormed affjedringen forringes. Det er meget vigtigt med en god affjedring, når der transporteres levende dyr.
- Akslerne: Hvis affjedringen er blevet slidt, vil akslerne også blive stive.

Montering af hestetraileren
Når hestetraileren skal tilkobles bilens anhængertræk, skal du først hæve næsehjulet. Dernæst skal sikkerhedswiren fastgøres bilen – den skal gå i en lige line mellem bil og anhænger. Trailerens el-stik sættes i anhængertrækkets stikdåse, hvorved det elektriske system forbindes. Hvis trailerens stik ikke passer til bilens, kan der bruges en adapter.

Vedligeholdelse af hestetrailere
Det er selvsagt nødvendigt at vedligeholde sin hestetrailer. Ikke bare er det rarere at bruge en rengjort trailer, det er også meget mere sikkert. Efter hver køretur bør traileren rengøres grundigt. Den væsentligste grund er hestens afføring og urin, der indeholder syre, som kan skade traileren. Ved at rengøre traileren ofte forlænges dens holdbarhed. Det kan anbefales at vokse trailerens tag mindst en gang årligt. Det er også vigtigt at holde øje med, om el-systemet virker. Man kan eventuelt give strømstikket en smule kontaktspray. Sidst men ikke mindst bør bremserne tjekkes årligt. Det kan være svært at mærke fra førersædet, om trailerens bremser virker, så derfor er det en god vane at få det tjekket årligt hos en fagkyndig.

Husk! Inden du kører
Inden du kører afsted med en trailer, skal du tjekke, om lysene virker. Derudover skal du sikre dig, at ledningerne ikke rører jorden, og at dæktrykket er ens i begge sider. Det korrekte dæktryk kan du læse i din trailers brugerhåndbog. Kontroller til sidst, om bil og trailer er korrekt koblet sammen ved at hive op i trailerens trækvange.

God Tur!

Læs mere
Trailer købes, evt. byttes for pony

Søger trailer! Den skal kunne køre med mindst to heste og ...
Købes, Nordjylland
 
i går kl. 11:04
Leje af trailer søges

Står og skal bruge en trailer så min hest kan komme til dyr...
Købes, Vestsjælland
 
i går kl. 11:01
Trailer udlejes i Horsens V

Egenvægt på papirer: KUN 400 kg. Totalvægt: 1800 kg. Den...
Sælges, Østjylland
 
31. aug 2014
kr. 150
stalkat

søger du en bille stal kat og kan du gøre det selv så er al...
Sælges, Sydsjælland og øer
 
31. aug 2014
kr. 5.500
Leje af hestetrailer i/omkring 9490

Vi søger en hestetrailer i eller omkring 9490, 9440, 9382 i...
Købes, Nordjylland
 
31. aug 2014
Mustang trailer udlejes

Mustang trailer udlejes pr. dag, weekend, måned eller år......
Sælges, Nordsjælland
 
31. aug 2014
kr. 350
Hestetrailer/ transporter søges til D 26-28 sep

Hejsa vi står og skal bruge en mindre lastbil eller to hest...
Købes, Nordjylland
 
31. aug 2014
kr. 1
Brenderup horseliner  lav egenvægt

Brenderup horseliner lav egenvægt så den må køres uden tra...
Sælges, Vestsjælland
 
30. aug 2014
kr. 25.000
billig hestetrailer søges

Jeg søger en billig 2 hestes trailer. Traileren må gerne...
Købes, Vestsjælland
 
30. aug 2014
Udlejning af hestetrailer

Hestetrailer udlejes. Egenvægt 750 kg. Total 2000 kg. Pris ...
Sælges, Sønderjylland
 
30. aug 2014
kr. 200
Søger plads i hestetransport d.31 eller 1 sep.

Hej alle sammen Jeg søger plads i hestetransport til en is...
Købes, Storkøbenhavn
 
29. aug 2014
TRANSPORTEN KØR MED OS VI KØRER LOVLIGT OG BILLIGT

Undgå at få store bøder kør med os vi har alle tiladelser t...
Sælges, Forhandler: Transporten, Sønderjylland
 
29. aug 2014
kr. 500
Heste trailer UDLEJES ved ÅRHUS

Stor dejlig lys heste trailer udlejes 24* timer 300 kr. ...
Sælges, Østjylland
 
28. aug 2014
kr. 300
Schleich hestetrailer

Hestetrailer 100 kr
Sælges, Sydsjælland og øer
 
28. aug 2014
kr. 100
Hestetrailer udlejes ved Aars 200 kr

Stor lys 2 hestes Humbaur Atis udlejes. Der er sadelrum me...
Sælges, Nordjylland
 
27. aug 2014
kr. 200
Trailer ønskes til leje

Ønsker at have mulighed for at leje en trailer med sadelrum...
Købes, Sønderjylland
 
27. aug 2014
kr. 200
transport tilbydes

jeg har en stor to hestes trailer som jeg tilbyder kørsel m...
Sælges, Nordjylland
 
27. aug 2014
Byd
Klistermærker til traileren eller bilen.

Jeg ligger inde med nogle klistermærker som jeg aldrig har ...
Sælges, Nordsjælland
 
26. aug 2014
Byd
cheval lliberte 2002L pullman og lav egenvægt og

cheval liberte 2002L 2007 sælges, traileren er nysynet, har...
Sælges, Østjylland
 
26. aug 2014
kr. 21.500
Lækker Böckmann trailer

Hestetrailer til 2 heste med sadelrum udlejes. Model Böckma...
Sælges, Nordsjælland
 
26. aug 2014
kr. 2
Humbaur Trailer udlejes Skødstrup/ (Århus)

Ny Humbaur trailer udlejes. Denne fine trailer ligger supe...
Sælges, Østjylland
 
26. aug 2014
kr. 200
Problemer med at læsse din hest?

Jeg tilbyder hjælp til læsning af din hest. Jeg bruger inge...
Sælges, Østjylland
 
25. aug 2014
kr. 1.000
tilbehør til hestetreiler

kraftig hingste skille rum til treiler ny pris 3500kr brug...
Sælges, Midt/Vestjylland
 
25. aug 2014
Byd
Hestelastbil MAN

MAN 18.264 Årg. 97 Nysynet august 2014 Plads til 9 heste, o...
Sælges, Fyn
 
24. aug 2014
kr. 79.800
Heste trailer Købes..

Jeg søger en trailer til 2 heste. Den må gerne have lidt fe...
Købes, Nordjylland
 
24. aug 2014
kr. 15.000
Lån/udlejning

Jeg har denne fine Humbauer trailer, med sadlerum og kamera...
Sælges, Sønderjylland
 
24. aug 2014
kr. 200
Transport til div. stævner søges

Hej Jeg søger en til at købe mig og min pony til stævner i...
Købes, Østjylland
 
24. aug 2014
hestetrailer udlejes 9740

det koster 200 kr pr påbegyndt døgn det er en 2000 kg der...
Sælges, Nordjylland
 
24. aug 2014
kr. 200
Trailer søges til leje

Jeg søger evt en trailer i eller tæt på Frederikshavn, som ...
Købes, Nordjylland
 
23. aug 2014
Trailer udlejes. Sydfyn

Hvis der er nogen der vil leje en trailer, har jeg en jeg u...
Sælges, Fyn
 
23. aug 2014
Byd

Racer


×
HesteGalleri anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.         Læs mere
Personer, der synes godt om dette
×