Hestetrailer til salg

Det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige regler om brug af hestetrailere, ligesom det er svært at blive klog på de forskellige typer og producenter. Hvordan skal du i det hele taget bruge og køre med en hestetrailer som hestetransport? Hvilket mærke skal du købe? På HesteGalleri kan du læse gode råd om forskellige typer hestetrailere fra andre brugere. Du kan se hestetrailere, der sælges og købes, hestetrailere til udlejning eller læse andre brugeres erfaringer med forskellige typer.

Færdselsregler
Når man kører med hestetrailer, skal man være opmærksom på andre ting i trafikken end normalt. Med trailer må man højst køre 70 km/t. uden for bygrænsen og højst 80 km/t. på motorvej. Overhalingsforbuddet på eksempelvis motorveje gælder både lastbiler og biler med trailer. Desuden er det ulovligt og farligt at opholde sig i traileren under kørsel.

Kørsel med hestetrailer
Det er dog ikke kun færdselsreglerne, der er anderledes, når der er en hestetrailer bag på bilen. Man må også køre mere forsigtigt – der er jo levende dyr i traileren, og de står op under kørslen. Dette betyder, at man må bremse langsomt ned i god tid og sørge for at holde god afstand til forankørende. Man må holde trykket jævnt på bremsen, for at give hesten de bedste muligheder for at holde balancen under kørslen.

Det er også vigtigt at svinge forsigtigt om et hjørne og huske, at en bil med trailer har en større svingbane, og at man derfor må køre længere frem, før der drejes. Svinget må ikke være for skarpt af hensyn til hestens balance. Det samme gælder rundkørsler, der bør køres i ganske langsomt tempo.

Regler om kørekort til hestetrailer
Der er meget præcise regler for, hvornår det er nødvendigt at have et trailerkørekort. Det hele drejer sig om bilens, trailerens og lastens (hestens) vægt.

Der er i 2013 kommet nye regler for trailerkørsel og totalvægten. Nu må man med et almindeligt B-kørekort køre med en trailer på max 750 kg, således at bilens og anhængerens totalvægt ikke overstiger 3500 kg. Desuden er der netop i 2013 blevet indført muligheden for at opgradere sit B-kørekort til et såkaldt B+ kørekort, der giver flere muligheder end B-kørekortet, men ikke så mange som B/E-kørekortet – det originale trailerkørekort. Med et B+ kørekort må du køre med en totalvægt på 4225 kg. Der er dog flere fordele ved at vælge et B/E-kørekort. For det første er dette godkendt i de fleste lande, blandt andet Tyskland. For det andet er undervisningen til henholdsvis B+ kørekortet og B/E-kørekortet stort set den samme – du skal blot køre med et tungere vogntog til undervisning og køreprøve, hvis du tager B/E-kortet. Det kan bedst betale sig rent økonomisk at vælge B/E-kørekortet, da dette giver langt flere muligheder for næsten samme pris. Med et B/E-kørekort må totalvægten af bil, trailer og last gerne overstige 4225 kg.

Nogle vigtige betegnelser, man bør kende, er:

- Egenvægt er trailerens vægt uden last
- Nyttelast er den vægt, det er tilladt at laste traileren med (dvs. hest og udstyr)
- Totalvægt er trailerens maksimale vægt med last

Hvordan finder jeg hestens vægt?
Det er således vigtigt både at kende bilens, trailerens og hestens vægt, når man skal beregne, hvilken type kørekort man bør have. Mange steder kan der købes nogle smarte målebånd, som ”måler” hestens vægt. Båndet viser en estimeret vægt på hesten ud fra dens maves omfang. Målebåndet lægges om hestens mave og aflæses.

Typer af hestetrailere
Der findes uendeligt mange forskellige typer af hestetrailere. Nogle er særligt byggede til ponyer og har derfor en lavere eller justerbar bagbom. Andre trailere er bygget til kun én hest, mens andre trailere er til to, tre eller flere heste. Trailere kan variere i både materialer, størrelse, pris og ekstraudstyr. En hestetrailer med living er eksempelvis en trailer, der indeholder et indbygget rum med seng, bord og køkkenfaciliteter, hvis man er meget på farten. Mange større trailere indeholder eksempelvis også sadelrum. Trailere findes således i så rigt et udvalg, at de kan dække alle behov.

Mærker
Skal du vælge den ene eller den anden producent? Det afhænger helt og holdent af smag og behov. De fleste trailermærker tilbyder et bredt udvalg af forskellige typer trailere med forskellige funktioner og i forskellige prisklasser. Nogle af de mest kendte og populære trailermærker er fx:

- Brenderup
- Variant
- Humbaur
- Christ
- Nonnenmacher
- Cheval Liberte

På HesteGalleri kan du bl.a. læse andre brugeres erfaringer med de forskellige mærker af hestetrailere.

Hvordan kan man skaffe en hestetrailer?
Der findes mange måder at erhverve sig en hestetrailer på. Du kan købe brugte hestetrailere af private, finde hestetrailere til salg hos firmaer eller købe en hestetrailer på auktion. Mange steder kan man også købe sin hestetrailer på afbetaling. Hvis du ikke har råd til eller brug for din egen trailer, er der flere muligheder for at leje en hestetrailer. De udlejes ofte af private firmaer eller fra producenten selv. Dette er en god mulighed, hvis du ikke skal til stævner eller andre arrangementer særligt ofte.

På HesteGalleri kan du også finde hestetrailere til salg og leje, finde en brugt hestetrailer, der er til salg eller som købes, lede efter reservedele til din hestetrailer og læse andre brugeres råd om rabatter og gode producenter.

Gode råd hvis du skal købe en hestetrailer
Hvis du vil købe en hestetrailer, er det først og fremmest vigtigt at overveje, hvad du har brug for. Hvor meget udstyr kræver din brug af traileren? Hvor lange ture skal du køre ad gangen? Og hvor tit? Det er også vigtigt at sørge for, at traileren passer både til din hest eller heste samt til din bil. Hvis traileren med last kommer til at overstige bilens koblingsvægt, køres der med såkaldt overvægt, og dette kan blive rigtig farligt. Kuglekoblingen skal desuden sidde godt fast på bilen og må ikke være slidt. Du kan eventuelt læse mere på BilGalleri om forskellige bilmærkers koblings- og egenvægt.

Desuden bør man sikre sig, at traileren passer til det kørekort, man er i besiddelse af. Ofte skal man selv være opmærksom på trailerens sikkerhedstilstand, hvis man køber brugte trailere af private. Her følger en liste over ting, der er mest nødvendige at være opmærksom på ved traileren:

- Bunden: En træbund rådner let på grund af hestens urin, så en bund af aluminium er oftest bedst, når der købes en brugt.
- Dækkene: Er mønsteret tilstrækkeligt? Lovkravet er et dækmønster på mindst 1,6 mm.
- El-systemet: Det er naturligvis vigtigt, at lysene virker.
- Støddæmperne: Med tiden kan støddæmpere slides, hvormed affjedringen forringes. Det er meget vigtigt med en god affjedring, når der transporteres levende dyr.
- Akslerne: Hvis affjedringen er blevet slidt, vil akslerne også blive stive.

Montering af hestetraileren
Når hestetraileren skal tilkobles bilens anhængertræk, skal du først hæve næsehjulet. Dernæst skal sikkerhedswiren fastgøres bilen – den skal gå i en lige line mellem bil og anhænger. Trailerens el-stik sættes i anhængertrækkets stikdåse, hvorved det elektriske system forbindes. Hvis trailerens stik ikke passer til bilens, kan der bruges en adapter.

Vedligeholdelse af hestetrailere
Det er selvsagt nødvendigt at vedligeholde sin hestetrailer. Ikke bare er det rarere at bruge en rengjort trailer, det er også meget mere sikkert. Efter hver køretur bør traileren rengøres grundigt. Den væsentligste grund er hestens afføring og urin, der indeholder syre, som kan skade traileren. Ved at rengøre traileren ofte forlænges dens holdbarhed. Det kan anbefales at vokse trailerens tag mindst en gang årligt. Det er også vigtigt at holde øje med, om el-systemet virker. Man kan eventuelt give strømstikket en smule kontaktspray. Sidst men ikke mindst bør bremserne tjekkes årligt. Det kan være svært at mærke fra førersædet, om trailerens bremser virker, så derfor er det en god vane at få det tjekket årligt hos en fagkyndig.

Husk! Inden du kører
Inden du kører afsted med en trailer, skal du tjekke, om lysene virker. Derudover skal du sikre dig, at ledningerne ikke rører jorden, og at dæktrykket er ens i begge sider. Det korrekte dæktryk kan du læse i din trailers brugerhåndbog. Kontroller til sidst, om bil og trailer er korrekt koblet sammen ved at hive op i trailerens trækvange.

God Tur!

Læs mere
Trailer udlejes

Cheval Liberté 2000 kg trailer, egenvægt 775kg. max muligh...
Sælges, Sønderjylland
 
2 timer siden
kr. 150
Trailer træning tilbydes

Jeg tilbyder hjælp/træning af læsningsproblemer mm. Jeg ko...
Sælges, Østjylland
 
i dag kl. 15:29
kr. 400
Super velholdt hestelastbil

Super velholdt Hestelastbil Mærke MAN Antal km 62900...
Sælges, Midt/Vestjylland
 
i dag kl. 12:40
kr. 99.900
Stor Trailer udlejes Svendborg

Stor Glasfiber trailer. Alu bund med gummi. Stort sadelrum ...
Sælges, Fyn
 
i går kl. 12:12
kr. 200
Ponyvogn

Ponyvogn til salg.til ponys fra 95cm til ca.120 cm egnet.k...
Sælges, Sønderjylland
 
18. aug 2014
kr. 3.000
SJÆLLANDS EKSPRESSEN KØRER TIRSDAG OG TORSDAG

Vi kører til samme pris som hvis du kører i din egen traile...
Sælges, Forhandler: Transporten, Sønderjylland
 
18. aug 2014
kr. 350
Brenderup trailer sælges.

Første registrering 20.08.1999 sidst synes 15.08.2012 - ska...
Sælges, Sønderjylland
 
18. aug 2014
kr. 20.000
Minitraktor 4WD 40HK frontlæsser

ONJ 440 4WD 40HK. Den har frontlæsser m. joystick og 4-i-en...
Sælges, Vestsjælland
 
18. aug 2014
kr. 95.000
Trailer med go' plads søges! Evt solo trailer.

Vi søger en hestetrailer til vores heste. Det må gerne, f...
Købes, Storkøbenhavn
 
17. aug 2014
VARIANT 2004H

Fuld glasfiber fra 9/1997 med gode dæk, sadelskab, videoove...
Sælges, Sønderjylland
 
17. aug 2014
kr. 24.000
WESTFALIA TRAILER

HÅNDVÆRKER TILBUD Fornuftigt fundament til at lave en fin...
Sælges, Østjylland
 
16. aug 2014
kr. 8.000
Ponyvogn sælges!

Billedet er fra juleoptog, så der er vognen dekoreret med g...
Sælges, Sydsjælland og øer
 
16. aug 2014
kr. 2.500
brenderup solo trailer sælges

sælger min trailer da min hest blev aflivet og syntes det e...
Sælges, Storkøbenhavn
 
16. aug 2014
kr. 23.000
Brenderup performance

Branderup hestetrailer årgang 2007. Lasteevne 1250 Total...
Sælges, Midt/Vestjylland
 
16. aug 2014
kr. 34.000
3 til 4 Hestes Trailer sælges.

Lækker trailer, til 4 ponyer eller 3 heste. Mærket er: ...
Sælges, Nordjylland
 
16. aug 2014
kr. 75.000
To hestes til solo !!

Har den to hestes trailer jeg ønsker og bytte til en 1 hest...
Byttes, Østjylland
 
15. aug 2014
2 hestes trailer udlejes.

Brenderup hestetrailer til 2 heste udlejes. totalvægt 2000...
Sælges, Sydsjælland og øer
 
14. aug 2014
kr. 150
Hingstegitter til Brenderup

Nogen der kunne bruge et hingstegitter til Brenderup traile...
Sælges, Midt/Vestjylland
 
14. aug 2014
Byd
Trailer udlejes 4060

Vi udlåner vores hestetrailer til 200 pr døgn. Ligger rig...
Sælges, Vestsjælland
 
13. aug 2014
kr. 200
brun vandfast krydsfinerplader 150x150 cm 18 mm t

vi har denne rest brun vandfast krydsfinerplader perfekt ti...
Sælges, Nordsjælland
 
13. aug 2014
kr. 500
Rotorslåmaskine

Fransgård rotorslåmaskine til traktor mrk. TR - 165. Pæn st...
Sælges, Midt/Vestjylland
 
11. aug 2014
kr. 9.000
TRANPORTEN SPAR PENGE KØR MED OS

Vi kører for samme pris som når du kører i din egen trailer...
Sælges, Forhandler: Transporten, Sønderjylland
 
11. aug 2014
kr. 500
Vogn til Shelænder søges! to-spand!!

Jeg søger en vogn til mine shetlændere. Det skal være en to...
Købes, Sydsjælland og øer
 
10. aug 2014
kr. 2.000
Variant Superior hestetrailer med sadelskab

Min dejlige variant hestetrailer er nu sat til salg. Den er...
Sælges, Sønderjylland
 
10. aug 2014
Byd
Søger hestetrailer

Søger en hestetrailer som skal renoveres, den skal kunne sy...
Købes, Sydsjælland og øer
 
9. aug 2014
Trailer til alm. B kørekort

Hestetrailer, Brenderup 33 Type Hestetrailer Lastevne (kg)...
Sælges, Nordjylland
 
9. aug 2014
kr. 16.000
Hestetransporter 4 hestes

Har denne hestetransporter tilslag for svigerfar. Det er MA...
Sælges, Midt/Vestjylland
 
9. aug 2014
kr. 29.500
store heste dag

Hej Jeg dtår og mangler transport til store heste dag, jeg ...
Købes, Nordsjælland
 
8. aug 2014
Transport thorsøe - kalundborg

Transport af 4 års hoppe fra thorsøe til kalundborg søges s...
Købes, Vestsjælland
 
8. aug 2014
kr. 1.000
Ældre trailer fra 94

Jeg har en ældre trailer fra 94 Den er rigtigt fint og kør...
Sælges, Sønderjylland
 
7. aug 2014
kr. 15.000

Racer


×
HesteGalleri anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.         Læs mere
Personer, der synes godt om dette
×