{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Löpp fra Egemose

stem fair

Anden særlig race Ida.

Stem på den bedste hest
Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Fødselsår:
2004
Fødselsår:
2007
Højde:
ca. 133 men vokser stadig
Højde:
Ida er lige pt. 145 i stg. Men vokser stadig
Temperament:
Löpp er meget stille og rolig, har ikke haft hende så længe, men hun virker helt rolig, tror der skal meget til at forskrække hende. Löpp har været i tilridninge og hun er bare pragtfuld...hun tölter bare derud af i flere tempi, har endnu ikke oplevet hende trave med rytter på...
Temperament:
Ida, elsker at få opmærksomhed og være i selvskab med mennesker. Hun er altid den første der kommer en i møde ude på marken. Af sin alder er hun en meget rolig og stabil lille hest. Dog kan hun godt have sine egne meninger om tingende, og være stædig. Hun er en hest, der går lige ind i folk med træsko på (og med alt hvad det indebærre) Hun er en hest der skal have en fast men kærlig hånd, da hun har en stærk vilje. Hun har nogle sære vaner. F.eks. vil hun kun stå stille hvis jeg strigler hende uden at binde hende. Ligeså snart hun er bundet op danser hun rundt. En anden ting er hun nemt bliver misundelig hvis jeg giver en anden hest opmærksomhed. Hun vil så på alle måder prøve og se om hun ikke kan få mig til at kikke over på hende i stedet. Dette gør hun gerne ved at lave ballade eller stå og lege flab. Så alt i alt er hun en rigtig ballademager. Men holder jo af hende alligevel, på trods af alle hendes mange ider. Grin!
Gangarter:
hun har selvfølgelig skridt, trav og galop. Når hun løber rundt på ridebanen, så tölter hun bare derud af, og syntes sidst jeg så hende at jeg anede lidt pas men er bestemt ikke sikker.
Gangarter:
Skridt: taktfast og energisk. Hun er begyndt at træde rigtig godt ind under sig. Middel Trav: Hun har en let gang i trav, og hvis hun bliver ivrig nok kan hun gå som en hel araber:-) Hendes trav har udviklet sig meget i den sidste tid, og hun er begyndt at gå rigtig godt her. Vil sige det er hendes beste gangart. Lidt over middel Galop: Her går hun godt frem, men har ikke den store løft. Middel.
Stævner:
nej, jeg avler og ride dejlige hyggeture i skoven og til limfjorden. men mest avl
Stævner:
Ingen, da hun jo er unghest:-) Om hun kommer til det ved jeg ikke. Tror kun det bliver klubstævner så. Jeg er ikke den store rytter. Så ved ikke:-)
Stamtavle:
m: Blanda fra Nedra-Ási (7.71 F: Hjálmur fra Hvammi (7.96) Mm Thota fra Vidvik mf: Freyr fra Flugumýri ff: Gáski fra Hofsstödum fm: Elding fra Hvammi ffm: Freya fra Hofsstödum fff: Hrímnir fra Vilmundarstödum fmf: Léttir fra Hvammi fmm: Gráskjóna fra Arnarbæli mff: Kolskeggur fra Flugumýri mfm: Assa fra Flugumýri mmf: Högni fra Saudárkróki mmm: Jörp fra Vidvík ffff: Gráni fra Vilmundarstödum fffm: Stjarna fra Hvitárvöllum ffmf: Glófaxi fra Hofstödum fmff: ? fmfm: ? fmmf: Japur fra Reykjakoti fmmm: Móskjóna hra Hvammi mfff: Japur fra Hólum mffm: Gamla-Mósa fra Flugumýri mfmf: Logi fra Flugumýri mfmm: Stjarna fra Flugumýri mmff: Sörli fra Saudarkroki mmfm: Brúnka fra Saudarkroki mmmf: ? mmmm: ?
Stamtavle:
Desværre ingen. Men hun er en blanding Imellem Fjordhest og Haflinger. Far: Haflinger Mor: Fjordhest
Køn:
Hoppe,
Køn:
Hoppe
Bemærkninger:
Sortbroget hoppe med stjerne og stor kødfarvet snip. 1 sok . Mere hvid på den ene side og mere broget på den anden side. Har to farvet man. Löpp fik desværre ikke noget føl i år, men er hos hingst igen, og denne gang er det Áll f. Husatóftum, som er efter Ofeigur f. Flugumyri Igen i år 2010 lykkedes det ikke med Löpp og føl, hun fik et fint sortbroget hoppeføl som desværre døde under folingen...så nu prøver vi for 3. gang og det må da være lykkens gang....Löpp bliver igen ifolet med Áll fra Husatoftum... Hmmmm det vil bare ikke lykkedes med Löpp og ifoling....intet føl i 2011 til hende, så må vi jo bare prøve igen igen....
Bemærkninger:
Jeg købte Ida den 29-7-2008 af Betina herindefra. Tusind tak fordi jeg måtte købe hende Betina. Ida er født den 5-5-2007. Jeg regner med at skulle bruge Ida til lidt let dressur. Selv om hun er ud af to racer man normalt ikke forbinder med dressur er hun sat rigtig godt sammen, samt hun har nogle gode gangarter. Derfor håber jeg på at der i fremtiden vil kunne blive en lille dressur stjerne ud af Ida. Dog vil det kræve en del arbejde, da Ida er sin egen dame. Idas man og hale er helt krøllet, som man også kan se ud fra nogle af billederne. Hendes man og hale er meget tykt, og når hendes man hænger er den helt krøllet. Det er rigtig sødt, men desværre ikke så nem at styre. Lige en lille historie herfra. Købte jo Ida den 29-7-2008, af min storbrors kæreste Betina. Helt ærlig så skulle jeg ikke have haft hest. Jeg var kommet ud til dem pga. det var min storbror Jakob fødselsdag. Da jeg så ankommer til fødselsdagen, får jeg af vide at de har sat Ida til salg pga. de har for mange heste. Jeg ved ikke helt hvad der gik af mig selv her, for spørger så om jeg ikke kan købe Ida (plejer altid at overveje meget nøje hvad eg køber) Men det blev bestemt ikke gjort med Ida (heldigvis) Hende ville jeg bare have, da jeg hørte de ville sælge hende. Har altid været vild med den lille krøllede hest. Hjertet løb hvis, af med mig den dag, for HUN skulle bare være min! Sådan blev det heldigvis også. Elsker den lille hest, og har altid gjort det. Må indrømme at jeg bliver mere og mere glad for hende, for hver dag der går <3 4-10-2008: Nu ved jeg hvem der har avlet Ida. Hun kommer fra en privat avler/mand ude fra Sørvad. Har også fundet ud af at Idas rigtige navn er Edelvais:-O Er nu glad for at hun nu KUN bliver kaldt Ida 30-12-2009. Jeg har nu haft Ida i 1½ år, tiden er gået utrolig hurtig og kan ikke forstå jeg har haft hende i så længe. Hun er i lømmelalderen lige nu, og er blevet en bestemt dame, men hun er stadig lige så kærlig som altid. For hver dag der går, bliver jeg kun mere glad for hende, og kunne ikke forstille mig et liv uden hende nu. Regner med at hun skal tilrides her til sommer, hvis hun bliver klar til dette Solgt maj 2010. Måtte indse at tiden ikke var til at tilride og opdrage en unghest som Ida. Hun er en herlig hest, men kræver meget af hendes ejer/træner. Hun er en hest der konstant prøver af. Dette havde jeg bare ikke tiden til. Men savner stadig min stjerne. Hun var bare en helt særlig hest og hun vil altid have en plads i mit hjerte
Annonce