{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Emilia

For hyggen skyld :D

Fjordhest Flikka

:-D :-D
Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Fødselsår:
1999
Fødselsår:
1998
Højde:
140 - 145 cm.
Højde:
143
Temperament:
Emilia er en meget tændt og ærlig hoppe som har en god arbejds energi, hun kan til tider være hidsig, men dette er kun under brunst og efter man har galoperet. På tur er hun meget usikker når man rider alene, tur med andre er hun den bedste tur hest og 99% sikker at ride på.
Temperament:
Dejligt temperament, kan tændes og slukkes. Hun er meget blid af sig, men samtidig har hun også en drengerøvs personlighed.
Gangarter:
Skridt: lidt over middel Trav: over middel Galop: middel
Gangarter:
Skridt, trav og galop.
Stævner:
da emilia ikke kan transporteres uden hun stresser og for svamp har jeg valgt at dette aldrig skal ske
Stævner:
Har startet noget spring, dressur, ringridning, ponygames og agility. Så havde jeg hende med til vilhemsborg i år 2014 i kvadrille, hvilket hun tog rigtig pænt.
Stamtavle:
Far: Cæsar halsnæs EFJH 542 DK Fjord Farfar: Rei Halsnæs EFJH 542 DK Fjord Oldefar: Reidulf FJH 481 DK Fjord Tip oldefar: Valebu 1.pr. 1.afk.pr. N.1569 NOR Fjord Tip oldemor: Ada 2.pr. N. 10804 NOR Fjord Oldemor: Gitte EFJ 5294 DK Fjord Tip oldefar: Horskjær Eid FJH 471 DK Fjord Tip oldemor: Perle FJ 5051 DK Fjord Farmor: Loet Halsnæs FJ 6199 DK Fjord Oldefar: Bjørgar FJH 518 DK Fjord Tip oldefar: Grabb 1. pr. 1.avk.pr. N.1651 NOR Fjord Tip oldemor: Andora 2.pr. N.12634 NOR Fjord Oldemor: Lone FJH 5220 DK Fjord Tip oldefar: Saltum Jarl FJH 180 DK Fjord Tip oldemor: Molly FJ 3686 Fjord Mor: Sol-Brit 8702641 DK Fjord Morfar: rasmus FJH 608 DK Fjord Oldefar: Lindon Vinstrup FJH 572 DK Fjord Tip oldefar: Reidulf FJH 481 DK Fjord Tip oldemor: balotti FJ 6037 DK Fjord Oldemor: Sissa II FJ 6371 DK Fjord Tip oldefar: Kronborg Heid II FJH 514 DK Fjord Tip oldemor: Sissa FJ 5247 DK Fjord Mormor: solmøy FJ 7656 DK Fjord Oldefar: Nordfjord Kølle FJH 549 DK Fjord Tip oldefar: Bjørgar FJH 518 DK Fjord Tip oldemor: Lissy FJH 5032 DK Fjord Oldemor: Solida FJH 5679 DK Fjord Tip oldefar: Ola Gik 1.pr. 2.afk.pr. n.1703 NOR Fjord Tip oldemor: Solmøy 3.pr. N 13093 NOR Fjord
Stamtavle:
Køn:
Hoppe
Køn:
Hoppe
Bemærkninger:
Emilia i daglig tale umulius købte jeg D. 19 maj 2012, meningen var ikke jeg skulle have hest den gang da økonomien ikke til det, men det lykkedes aligevellet… Jeg var verdens lykkeligste pige på jorden da hun blev læsset og kørt afsted til sandbygård, her stod hun opstaldet i godt et år inden jeg flyttede hende da jeg kunne få hende ud et sted hvor der var mere ro på og flere faciliteter jeg kunne bruge med hende, her faldt hun lyn hurtigt til og fik nogle super fold kammerater…. I år 2014 forsøgte jeg på at få et føl på hende (en lille drøm jeg havde) men desværre uden held så den drøm måtte jeg sætte på hylden da hun året efter var for gammel til at være første gangs folende.. Det var også i dette år hun blev 100 % bid løs hest da hun trivedes bedst sådan. I 2016 fik jeg job i Slagelse men valgte for hendes skyld ikke at flytte hende med, i dette år så jeg hende kun i weekenderne og ferier, så der stod den på hygge når jeg var hjemme og så havde jeg en fantastisk part der tog sig af hende i hverdagene. I 2017 begynde min kusine at få undervisning på hende, parten stoppede med at ride på hende midt i året og jeg hade en veninde til at hjælpe mig efterfølgene med hende. jeg selv red ikke så tit med kig en god tur og striglede hende. 2018 gik stille og rolig vi red stadig en del men ikke det helt vilde, det var også i dette år jeg fik hende kraniesekral behandlet første gang da hun pludselig var meget låst i den ene skulder, det viste sig så at hun havde fået låst hele hendes skulder, dette blev løst og hun var igen god som nu 2019. I starten af året havde hun en ride pause da hun ikke havde knisten for det, hun blev dog sent hen på året startet op igen og min kusine begyndte at ride lidt hygge på hende. 2020... I år har det gået stille for sig hun fik ny foder plan da hun begyndte og tabe sig i slut 19, så nu må vi se om det hjælper på det. samtidig er hun i let arbejde da hun gerne skulle holde nogle flere år Opdateringer om hendes hverdag kan man læse om på hendes fb side: https://www.facebook.com/Fjolleogmille/?ref=bookmarks
Bemærkninger:
Flikka flyttede ud på gården hvor jeg red, jeg havde snakket lidt med hendes ejer om inden hun kom der ud, om jeg måske ville have part på hende. i starteden da jeg red hende, havde hun ikke meget kondi, men knyttede mig alligevel hurtigt til hendes personlighed. En de første par dage ville jeg prøve at springe hende, men hun væltede nærmest i springet, så jeg kom til væk fra tanken om at ville springe på hende. Jeg har snart redet Flikka i to år, tiden er fløjet af sted, Jeg bliver kun gladere for hende for hverdag der går. Flikka bliver i dagligtale kaldt "Den lille fede", "Gamle", " tytber" "Lisbeth" 26/9-14 Idag styrtede jeg og Flikka desværre da vi var på tur, Flikka har fået en skramme på sit knæ, men hun er hverken halt eller lign, jeg har fået en masse blå mærker:-) 27/9-14 idag var jeg ude at skridte lidt på Flikka i hackemore, for at se om hun var øm eller lign, efter styrtet igår, hun var heldigvis ikke øm. 28/9-14 Idag longerede jeg Flikka med indspændninger, for at hun kan komme ned hvor hun skal være, uden rytter på ryggen :-) 29/9-14 jeg og min veninde besluttede os få at lave noget hygge ridning uden udstyr, så vi red rundt i ridehuset uden udstyr, og gik over presenninger, Flikka elsker når vi "leger" rundt i ridehuset, som nogle idioter :-) 30/9-14 Idag red jeg dressur på Flikka, hun er lidt bøffet for tiden på den ene volte, men blev fint til sidst :-D 31/9-14 Flikka var løs i ridehuset, hun desværre blevet halt på det ene bagben, tror hun har været for voldsom ude på folden:-) 1/10-14 Flikka var ude at gå en lille tur idag, hendes bagben er lidt varmt, så det er blevet kølet ned med koldt vand:-) Flikka havde formået at tage sin bokslåge af, fordi hun står og keder sig, når hun ikke kan rides, så en af rideskole børnene, blev pis forskrækket over at der kom en gul flodhest gående, hun har haft gjort det et par gange før, hvis hun keder sig;-) 2/10-14 Flikka var idag inde i ridehuset sammen med Baby(shetlands pony) Flikka hader baby, hun jæger den stakkels pony væk konstant:-) fik taget en masse gode billeder af Jeg og Flikka, fra jorden af, nu hvor hun er halt. Hendes ben er ikke så varmt idag, som det har været de andre dage:-) 11/11-14 Flikka er fit for fight igen, vi laver stadig ikke det helt store, for at ikke at belaste hendes ben.
Annonce