{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pura Raza Española •*Menta CV*•

Det kunne da være sjovt med en ugfordring mellem gamle foldkammerater :)

Pura Raza Española Autentica

<3 Stem fair. <3
Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Fødselsår:
2006
Fødselsår:
2011
Højde:
ca. 165 cm. men er ikke blevet målt rigtigt i lang tid.
Højde:
Vi købte hende som 152, så det er hun cirka nu. Forventet stang er cirka 5 cm, dyrelægen siger hun vokser cirka 4-5. :-)
Temperament:
Menta tager de fleste ting ophøjet ro og er den blideste hest jeg kender (^-^) hun lytter godt efter når vi træner og er altid meget opmærksom hvor hun har mig og hvad mit næste skridt er:) Når man først har fået hendes opmærksomhed følger hun glad en over stok og sten(eller skulle jeg sige pressening og vandgrav ;P) Hun bliver dog hurtigt stresset hvis der sker mange ting omkring hende og kan i disse situationer finde på at zone helt ud og bare møve væk fra porstyret uanset om jeg hænger i den anden ende af rebet. Det er en dårlig vane som jeg arbejder på at aflære hende (selvom jeg ofte selv har lyst til at smutte med hende væk, da jeg heller ikke er til mange ting på en gang ;))
Temperament:
Jeg har ikke haft hende i så lang tid, men det som jeg har oplevet er at hun har en gå på gnist, og elsker at lave nye ting. Hun er meget rolig i mange situationer, selvom det noget som er helt nyt for hende. Hun har også ret meget energi, men ikke noget man ikke kan slukke for. Hun er meget kærlig, og elsler at blive nusset. Især i ørene, på babserne og lige hvor lansemærket starter. det syntes hun er ekstra hyggeligt, så der bliver hun også nusset godt. Hun er meget madglad, og har ikke oplevet hun ikke kunne overtales hvis man havde en godbid. :-)
Gangarter:
Menta har 3 lækre gangarter som hun desværre ofte gemmer lidt væk. De i hverdagen virke lidt kedelige og/eller dovne, men hvis hun bliver aktiveret rigtig kan hun virkelig flytte fusserne. Når man løber ved siden af hende på ridebanen kan det nogle gange virke som hun husker tilbage til kåringerne i Spanien og lige viser sig lidt ekstra frem, og så er det bare med at følge med ;D
Gangarter:
Skridt: Meget fremadgående, og svinger flot ind under sig. Fri trav: Der går hun rigtig flot, med flotte bevægelser og ser meget yndefuld ud. Galop: Helt klart over middel, med gode bevægelser!
Stævner:
Hun har ikke gået stævner i Danmark. Men hun har vist gået nærmest alt hvad der er af stævner/shows i Spanien har jeg hørt. Hun har været med til disse forskellige arrangementer indtil videre: Agility på Korsmosegård, 3. plads i SPEED-runden.
Stævner:
Hun har ikke været til nogen stævner/kåringer/mønstring endnu, da hun jo kun er 3 år. Men hun skal mønstres på stor hestedag i år (2014) Vi var på store hestdag i år, hvor hun klarede det hele super fint! Dog tog det lige to timer, at få den lille stædige hest ind i den meget farlige mørke boks. Vi fik massere af kommentarer med, om hvor lækker hun var, hvilket jeg er helt enig i. :P Vi var ude og gå på vejen, hvor der var en masse folk, hun kiggede self, men hun klarede det virkelig fantastisk i forhold til hun er 3 år, og første gang hun var ude sådan et stort sted.
Stamtavle:
Menta er født i Spanien på EUGASSADA ORIOL. Hun har helsøskende: Jonsa CV og Laurus CV. Mor: Fuchsia MM: Densidad MF: Arundo MMM: Coqueta III MMF: Nadador IV MFM: Ecendida MFF: Macanuo Far: FM: Ecendida FF: Rebelde IIV FMM: Historia FMF: Talion III FFM: Rebeldia II FFF: Umero OSV. hun har dokumeterede blodlinjer helt tilbage til 1800-tallet så jeg har ikke ligefrem tid til at skrive alt ned ;)
Stamtavle:
Far: Chiclanero XI (1997) Farfar: Mestuco III (1987) Farmor: Chiclanera VII (1984) Oldeforældre (Mestucos side) Oldefar: Atento III (1978) Oldemor: Mestuca (1971) Oldeforældre (Chiclaneras side) Oldefar: Jubiloso VII (1973) Oldemor: Favorita XXVIII (1979) ***************************************** Mor: Alexandrina (2004) Morfar: Gobernador VIII (2000) Mormor: Baronesa XIX (1995) Oldeforældre (Gobernadors side) Oldefar: Jabato XVII (1990) Oldemor: Doncella XI (1992) Oldeforældre (Baronesas side) Oldefar: Redoble II (1975) Oldemor: Alama (1991) Måske bliver den videre opdateret en dag, hvor jeg har tid til at slå dem op. :-)
Køn:
Hoppe
Køn:
Hoppe.
Bemærkninger:
Menta er taget hjem fra Spanien af Stutteri Korsmosegård v. Margrethe Mogensen (tidligere ejer) i 2012. Hun er født på det spanske stutteri: EUGASSADA ORIOL. Menta blev købt fra Spanien med henblik på at hun skulle blive tidlige ejers nye showhest, men da hun ankom lagde Margrethe (Stutteri Korsmosegård) mærke til at hun sagde mærkelige lyde når hun løb. Dette skyldes at Menta havde en skade "bagi" -ikke for sarte mennesker- som gjorde at hun ikke kan holde sammen på ødelagt kød ved skeden så derfor kan hun godt "floppe" lidt. De fik dyrelægen ud at tjekke hende og de fik at vide hun var 'clean' og ikke følte smerte, så hun kunne derfor godt ifoles. Dr. Dyr kunne også se tegn på at det nok var prøvet på at "lappe" hende i Spanien til lille succes. Det kan man godt sige kortede hendes karriere lidt hurtigt af ;) Hun blev derfor sat i fol af flere omgange men blev ved med at smide føllet hurtigt efter. For lidt over et år siden beholdt hun faktisk et følle i maven i hele 9 måneder, men det var også så længe det varede (det kastede hun også). Efter det måtte Margrethe indse at hun ikke havde hverken pengene eller følelserne til beholde Menta som avlshoppe da hun jo ikke ville beholde et føl i sig. Så hun ville ride hende op og bruge hende som ridehest. Det blev startet i sommeren 2013. Menta startede genoptræningen, men grundet hendes "erotiske former (;P)" og en rytter med angst kom hun aldrig videre end skridt-trav da hun jo ikke kunne passe en sadel ^^ Efter det blev Menta sat lidt på hylden hen over vinteren, så hun blev foldbums med de unge hopper i løsdriften :) Foråret 2014 blev Menta sat til salg med en masse specifikke(staves) krav, men der var ikke rigtig bid så Margrethe som den sælger hun er smed hende i hovedet på mig og var åbenbart meget overbevisende ;D Mig og Menta brugte så sensommeren på at lære hinanden at kende og kontrakten blev skrevet d. 1 August 2014 :) Efter jeg gik i gang med Menta har hun virkelig rykket sig og har oven i købet været med i byen til WE kursus i september 2014 Jeg stiler efter at Menta kan blive en super dressurhest med og uden bid :) Hun elsker når vi træner i rebgrime og jeg håber på at gøre hende 90% bidløs :) D. 15 marts 2015 var Menta med til agility på Korsmosegaard og vi vandt vores første roset, en 3. plads! :) Billederne har fået et fotoalbum :) Menta flyttede d. 27 marts opstaldningsted og er nu blevet en helt anden hest :) hun er helt blevet stressfri og nyder at komme på lange ture ud i det fri :D Det var helt utroligt at se hvordan Menta skiftede personlighed fra den her stressede foldbums til en afslappet turhest ;) Jeg beklager MEGET for den forfærdelige billed kvalitet, men det er altså HGs der komprimere dem lidt. Update 5. Sep. 2015: Menta er nu til salg.
Bemærkninger:
Opdatering 30 November. Jeg bliver hver gang jeg træner med hende mere og mere imponeret over hende. Hun gør virkelig alt for at gøre en tilfreds, og tilbyder så meget. Jeg forstår ikke hun kan rumme så mange ting i sit hoved nogengange. Hun lærte spanske løft på 10 minutter idag, lærte at neje uden hjælp efter 15 minutter, og har næsten lært Classic bow på én dag! Jeg er så imponeret, og vores træning bliver bare sjovere når hun så gerne vil! Indtil videre har vi styr på disse tricks: Smile Kysse Neje Spanske løft Samle pisk op Ryste Jeg igang med at lære hende ligge, og stejle nu. det rigtig rart, for hun misbruger aldrig de ting hun lære, for at få en guf, eller ros. Vi legede også lidt med at ligge ned idag, og hun var rigtig tæt på at ligge sig ned.. Dog kom der andre i ridehuset, og så gik vi op da vi også havde været der i lidt over en time.. Autentica kan godt koncentrere sig når der er andre, men kan godt blive lige lovlig glad når de andre traver, eller gallopere, og så har man ikke hendes opmærksomhed 100 procent, så jeg valgte bare at stoppe når legen var god. Kan ikke andet end at elske min lille prut. ?? Opdatering fra idag (10 November 2014) Den lille put havde sindsygt meget energi, og elsker at springer. Hun springer altid med KÆMPE overskud, og mindst 20 cm over spring. Jeg har aldrig sat dem over 80, da de spanske normalt ikke er så fantastiske til at springe. Idag ville jeg se hvor højt hun kunne springe, uden at presse. Den blev bare ved med at blive sat op, og hun svævede bare over. Springet kom op på 155, og hun er selv kun 152-155.. VIRKELIG stolt af min lille prinsesse hest. <3 Hun sprang det to gange, og sprang stadig med kæmpe overskud, og landede "blødt" og galoperede bare videre. Jeg valgte at stoppe der, da jeg faktisk ikke troede det var så højt, men da jeg så hende ved siden af, og springet faktisk ravede lidt over hendes ryg, så blev jeg faktisk forskrækket, og mega stolt over hun bare svævede over det.. Sådan en lille pige, springer da tårne. <3 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10202737938274107&substory_index=0&id=1369069990 Lille sjov video, hvis man vil kigge. Elsker min lille skat, mere og mere for hver dag. Hun er bare virkelig skøn at have med at gøre, og lytter super fint under vores træning. Når vi longere så kan jeg sige "shhh.." Og så stopper hun op, og kommer ind til mig, for at få lidt nus, og en godbid engang imellem.. Hun kan allerede Neje, samle en pisk op, Kysse, og smile. Hun elsker vekslende træning, og keder sig let, hvis der ikke sker noget nyt. Hun er en fantastisk hest, som jeg elsker himmelhøjt! Jeg har næsten lige fået hende (den 19 juni), så jeg har ikke lært hende så godt at kende endnu, men den del af hende som hun har vist af sig selv, er jeg rigtig glad for. <3 hun er utrolig rolig, og tager mange nye ting som det kommer. Vi har været ude og gå ture, hvor der kom hensynsløse billister, motorcykler, traktore, lastbiler, og så lå der også en bunke plastik der blafrede som hun var helt ligeglad med. Da jeg var på ridelejr gik min mor ned på min rideskole og tilbage igen med hende, på omkring 2-3 timer, hvor hun tog alt rigtig pænt, men hun ville hellere spise end at gå. Så hun er ret så madglad, men det bare sødt, da hun ikke er sådan irriterende madglad. :p Jeg har også løbet over nogen "spring" på 30, og 50. Hun er også ret god til at springe, så er sikker på hun bliver en skøn ridehest. Jeg skal tilride hende om ca 1-2 år, kommer an på hvor lang tid hun vokser i bredden og højden. Vi tager alting med ro, og nyder bare hindandens selvskab, om det så er at gå en tur på 3 timer, løbe rubdt og lege i ridehuset, eller at stå og nusse på folden, alt med hende er bare hyggeligt. Hun kan godt blive meget ung når der er flere på banen/ridehuset og de så går ud før hende, så begynder hun at hvine og trippe ret meget, men det jo klart når hun er så ung. :-) Allerede 4 dag jeg havde hende, tog jeg hende ind i ridehuset og slap hende løs. Jeg tænkte hvad ville der ske hvis jeg løb ned i den anden ende, der gjorde jeg så.. Og så kommer hun bare løbende efter. :') hun er virkelig min lille guldklump, og jeg glæder mig til alle de år vi skal have sammen. Vi regner med at starte op på det akademiske her i midten af sommerferien, så det skal nok blive sjovt. :-)
Annonce