{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Priscilla fra Frieserstalden

Frieser Dancer

Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Fødselsår:
2013
Fødselsår:
2013
Højde:
144,5 cm. (målt som et års) 148 cm. (målt som halvanden års) 155 cm. (mål som et og 10 måneders)
Højde:
147 cm
Temperament:
Meget piget og feminin hoppe. Meget let på tå, mens hun har vist en fantastisk udvikling fra at være meget sky og forsigtigt, til at være bund nysgerrig og tillidsfuld. Meget kontaktsøgende, uden at være anmassende, alt imens hun synes alt er farligt - som hun ofte viser i spjæt og små spring på stedet. Hun er meget kærligt og elsker at blive nusset dagen lang, samt meget lyttende. Hun er hoppen der gør alt for at gøre det rigtige hele tiden, for at please sin rytter.
Temperament:
Hjerte af guld og intet ondt skabt i hende :-) Hun er rigtig godmodig og har tilliden til mennesker
Gangarter:
Overtrædende og overskudsagtig skridt, lidt kort trav med 'let på tå' attitude, samlet og let galop. Hun bærer faktisk overhoved ikke præg af at have 'friesergang' - tværtimod.
Gangarter:
Middel
Stævner:
Dansk Frieserforbund Kåring - 2013 1. Præmie, Ung Reserve Champion - X Skridt, X Trav Dansk Frieserforbund Kåring - 2013 1. Præmie, Ung Reserve Champion - X Skridt, X Trav (Kommer)
Stævner:
Nej
Stamtavle:
M: Belle Fleur fra Frieserstalden F: Take 455 MM: Mille Fleur fra Frieserstalden MF: Jasper 366 FM: Imkje ut'e Reiden FF: Jacob 302
Stamtavle:
Nej
Køn:
Hoppe
Køn:
Hoppe
Bemærkninger:
Min dejlige helpart, jeg er så lykkelig over at have, ejet af Anneli Hansen. Siden foråret 2013 hvor Priscilla kom til verden, har jeg haft hende helt for mig selv. Da hu først kom til må jeg indrømme jeg faktisk ikke var særlig 'vild' med hende. Hun var meget sky og tilbageholden. Hun var ikke bare en man gik ind og rørte til, til trods for det tætte bånd jeg har og havde til hendes mor. Men tålmodighed får alt til at blomstre... Jeg tillod mig at bruge meget tid inden hos hende og hendes mor i boksen, samt på folden i dag timerne, ind til at hun begyndte at ændre lidt syn på mig. Snart var vi i fuld gang med at løfte hove, strigle og sågar trække i snor med og uden mor. Allerede da hun runder de fire måneder kunne jeg trække hende væk fra sin mor og ind på ridebanen alene, og derpå begyndte jeg at lege med tanken om trailertilvænning. Da hun rundede de seks måneder, kunne vi sætte hak i læsning. Hun gik ufortrødent med mig ind i traileren, blev bundet, fik lukket bommen bag sig og stod der så fint i op til hele kvarterer. Vi begyndte så småt at lege lidt med longearbejde. Allerede som kun otte måneder kunne vi trække små ture, læsse, gå over plastik sammen og longere i skridt og trav. Dette var dog noget jeg trænede for hendes longe forståelse og fremdrift og stop signal verbalt, bestemt ikke for at bygge muskler! Da hun først var omkring over de seks måneder kom hun til kåring, vandt førstepræmie hos føllene og blev dernæst valgt til at blive Reserve Ung Champion da først føl, et års og to års blev slået sammen! Så flot! Dernæst blev min håndtering med longering sat på pause da hun begyndte at vokse meget. Først da vi nåede over nytår og kun snart var godt over ti måneder, begyndte vi at træne til næste kåring - hvor jeg skulle løbe med hende! Min første kåring hvor jeg selv skulle løbe og fremvise på bane, sådan rigtigt(set bort fra dyrskue). Vi trænede og trænede, og i takt med træningen kan jeg kun sige at vi blev tættere. Hun vrinsker endnu stadig når jeg kommer ud til folden og kalder specifikt hendes navn. Det var med stor succes at vi billirerede på banen til kåringen, da hun meget uventet blev første præmie et års hoppe - og dernæst blev Ung Reserve Champion endnu engang! For andet år i træk! Anneli Hansen måtte siges at være meget stolt, og lige så var jeg! Siden da har vi små trænet et par gange om ugen, alt imens jeg begynder så småt at planlægge om vi skal prøve noget løsspring snart, da hun har prøvet lidt med bare nogle bomme på jorden.
Bemærkninger:
Dancer er Duke's bedste ven.. Vi fik Dancer hjem for at give Duke lidt glæde tilbage i livet efter Duchess ikk var her mere.. Skæbnen ville så at Dancer blev mega syg og måtte indlægges i 6 døgn.. Hun havde tabt sig meget og men nu er hun frisk igen og vokser en hel del :-) Dancer har haft en hård start på livet.. ved ikke helt hvor gammel hun har været da jeg fik hende, men vil skyde på omkring 5-7 mdr. hun var meget tynd at se på og stod helt forkert på sine ben. Det viste sig at 8 dage efter hun var komme i stald hos os, blev hun mega syg.. hun lå i boksen med alle 4 ben direkte op i luften.. heldigvis var dyrlægen der.. Så hun blev sendt direkte til Nørlund hesteklinik.. de beholdt hende i 6 døgn, da det viste sig at hun var hårdt ramt af orm.. hun havde 3000 spoleorme og 2500 blodorme at dele sin mad med.. så der var jo intet at sige til at hun var mega tynd og ikke rigtig ville tage på.. jeg fik lavet en test på hende igen for ca 8 dage siden.. og nu har hun kun ca 300 orme i sig, så nu holder vi pause fra ormekure, da hun ca har fået 8 inden for de sidste 3 måneder. Siden d. 20 juli og indtil den 10 oktober2014 Men nu vokser hun hurtigt og tager rigtig godt på.. hun lider lidt hårdt af vokseværk, nu hvor det pludseligt går stærkt med væksten.. Det er rigtig dejligt at se at der sker noget med hende nu vækstmæssigt. hun er ca vokset 17 cm nu.
Annonce