{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Lippa fra Mosevang

Islænder Rimma (Karla) fra Haugen

Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Fødselsår:
2011
Fødselsår:
2000
Højde:
Omkring 135 cm
Højde:
Ca. 138 cm
Temperament:
Stædig lille frækkert der har sine egne meninger, men som virkelig elsker at blive arbejdet med. Hun prøver rigtig meget grænser af, men giver hurtigt op og finder på noget nyt at afprøve en med. Men virkelig en dejlig lille hyp med et fantastisk sind.
Temperament:
Rimma har helt bestemt sine egne meninger om tingene. Hun er sød at omgåes, men sørger lige for at prøve grænserne af engang imellem. Hvis noget ikke passer hende, skal hun nok få vist hvilken bølle hun er! Hun er meget kærlig, og elsker at nusse omkring sin rytter. Hun er bestemt, men omsorgsfuld. Hun er fremadgående og ivrig på banen, og gerne med hovedet i vejret!
Gangarter:
5 gænger, men har kun set 4 på marken Rigtig fin skridt, trav og galop Tølt er under oplæring
Gangarter:
Skridt: Meget frisk og fremadgående!. Hun er god til at samarbejde, og vil gerne til bidet. Trav: Hendes trav er lidt uregelmæssig, men nem at sidde i. Når hun først finder en god rytme er hendes trav rigtig god. Islænderen i hende vises ved hendes høje ben løft på forbenene. Galop: Hendes galop er rigtig god og regelmæssig! Hun vil gerne have godt med fart på for bedre at kunne galopere. Hvis hun ikke holdes igang, kan hun godt gå i stå. Hun har desværre aldrig lært at tölte eller passe.
Stævner:
Ingen stævner endnu, men regner med snart at have hende klar til bla. TREC-stævner.
Stævner:
Jeg har ikke startet nogen stævner på Rimma.
Stamtavle:
M. Hvuissa F. Sunny fra Sønderby F.F. Kjarni fra Tyrevoldsdal F.M. Sunna Fra Stenager
Stamtavle:
Jeg lånte Rimma af Billeshave Efterskole i 2014 - 2015. Den 3. Januar 2016 købte jeg hende som min egen. Hun er importeret fra Kristianslund i Norge, med en ung hoppe ved navn Lana i 2012. Stamtavle kommer!
Køn:
Hoppe
Køn:
Hoppe
Bemærkninger:
Lippa er en hest jeg rider og træner sammen med hendes ejer, som jeg har trænet flere heste med. Lippa kom til hendes rigtige ejer som lille, luset, ynkelig 2 års, der aldrig havde været i hænder og som var panisk angst for alle mennesker. Nu er hun den største nusse trolde pige som stråler af selvtillid. Påbegyndte tilridning januar 2015, ingen problemer med hende overhovedet. Efter få gange med rytter på, kunne vi tage på tur på hende uden problemer. Nu efter uregelmæssig ridning få gange om ugen, efter kun cirka 2 måneder, er hun næsten helt klar til at starte TREC stævner. En imponerende sød og lærenem hest. Pga. pasfarve og da det er umuligt at kunne få bordeaux pas på hende, har vi valgt at hun nok mest skal være TREC-, tur-, tricks- og hyggehest, som hun helt sikkert vil blive fænomenal til. D. 15-06-2015: Lippa kan nu smile, er tryg ved at gå helt ned på knæ og neje og gør det uden den mindste tøven, og så er vi begyndt på spanske skridt. Vi er begyndt at træne mere i TREC, og hun har efterhånden godt styr på bakke rundt om hjørne, slalom i trav, langsom galop, hurtig skridt, labyrint osv. Og så er vi i gang med at lære hende at springe, hvilket hun absolut ikke har flair for, men det skal nok komme efter en masse løsspringning og bomtræning ;)
Bemærkninger:
Jeg lånte Rimma af Billeshave Efterskole i skoleåret 14/15. Hun har været igennem en del skader på benene, så hele skoleåret har stortset bestået af genoptræning eller fuldstændig pause. Hun er alligevel alt for dejlig til at give slip på, så jeg valgte at have hende hele skoleåret. Hun er noget for sig, og det er det der gør hende unik. Jeg kan godt lide hun er lidt bestemt med meningerne, så det ikke bliver det samme der sker hver dag :) DEN 3. JANUAR 2016 Jeg har idag hentet Rimma, da jeg har fået lov til at købe hende af Billeshave! Hun er min første hest, så jeg er spændt på min fremtid med hende. Rimma har fået konstateret EMS, hvilket har taget rigtig hårdt på hende. EMS kan godt sammenlignes med diabetes 2 (sukkersyge), hvilket for det meste rammer overvægte heste, men i få tilfælde også rammer de slanke heste. Hun er desværre en af dem, og dette betyder at hun har 10 gange nemmere ved at blive forfanget end andre heste. (Kan udløses af foderskift, forflytning, stråfoder, miljø, m.m) Hun kan heller ikke tåle det meste foder (selvfølgelig kan hun kun tåle det dyreste), og stråfoder står kun på frøgræs. Hun står også på en grusfold, som bliver havret ofte for at hun kan stå blødt og ikke får belastning på benene. Hun er nu nået til det punkt, hvor hun fortsat kun taber sig. Vi kan ikke sætte hende mere op i foder, og andet stråfoder kan hun ikke tåle. Hun er begyndt at blive stivbenet, og er mangler motorik til at bevæge sig. Hun vil helst bare stå stille, og spise frøgræs. DEN 12. SEPTEMBER 2016 Jeg har valgt at give Rimma fred, og derfor er hun nu rejst til de evige græsmarker idag.. Hun begyndte at blive værre og dyrlægen sagde at hendes sygdom kun blev værre herfra.. Jeg synes ikke at hun fortjener et liv med smerte, og derfor er denne MEGET svære beslutning truffet.. Hvil i fred prinsesse <3
Annonce