{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Litla fra Birkegården

Stem på den der lyster😊

Oldenborg Bianca

Stem fair :)
Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Fødselsår:
2003
Fødselsår:
2004
Højde:
Der står ikke noget i hendes hestepas, men vi har selv målt hende til ca. 138 i stang med sko, så selvom Litla betyder lille på Islandsk så er hun da ikke verdens mindste islænder.
Højde:
ca. 168
Temperament:
Hun har et meget roligt temperament både på fold, på tur, under ridning og på staldgangen. Fold: på folden er hun lidt anonym og ikke søger konflikter, hun vil helst være venner med alle og bliver det også hurtigt, dog så skal hun ikke være i brunst og så blive lukket ind til vallakker, så vil hun gøre alt for at få opmærksomhed, men hun kan sagtens gå med en enkelt vallak. Tur: På tur er hun meget opmærksom på sin rytter, jeg har været ude at ride mange ture med hende efterhånden, og har oplevet lidt af hvert. Vi har mødt løse hunde, kvæg, cykelister, lastbiler, traktorer jeg kunne blive ved og hun har (syntes jeg) den bedste reaktion. Enten går hun videre uden at kigge ellers stopper hun op og når hun har haft lidt tid til at kigge kan man nemt få hende videre. Enkelte gange har jeg skulle hoppe af trække hende lidt og så hoppe op igen, men så er det jo heldigt at hun står stille når man skal op. Bane: Under ridning på bane er hun meget lydhør over for sin rytter og er meget opmærksom på de signaler jeg giver hende, så der er ikke noget at komme efter. Staldgangen: På staldgangen står hun stille. Der er ingen problemer, så længe man ikke giver hende godbidder. Hvis man gør det kan hun godt danse lidt for at få flere(hun er lidt madglad ligesom mig, haha).;)
Temperament:
Stille og rolig hest
Gangarter:
Skal have sko på, vi prøvede at tage dem af men kunne mærke hun blev meget ømtået. Skridt: God takt og rummelig. Trav: Okay, men da hun er meget usikker falder hun hurtigt over i tölt. Gallop: Jeg har ikke arbejdet særlig meget i gallop da hun hælder over til Passen og mangler rigtig meget balance. Tölt: Rigtig god takt og god til at holde sig i formen, den gangeart hun fortrækker. Pass: Ikke trænet.
Gangarter:
Rigtige gode gangarter. Hun er en hest der er god til at vise dem frem til undervisningen.
Stævner:
Træningsstævne i Nó 24. marts 2018: 6. plads i T8 med 5,0 og 4,5 i karakter. Godt tilfreds nu hvor det var vores første stævne sammen. HE Islænderstævne 17/18 4. Plads i T8 med 5,3 og 4,3 i karakter.
Stævner:
Ottersbøl LD2 59,05 Skærbæk julestævne LD1 62,23 LD2 61,91
Stamtavle:
Føl: Iðunn fra Birkegaarden, 2008, Hoppe.
Stamtavle:
Kommer
Køn:
En smuk sortbrun hoppe.
Køn:
Hoppe
Bemærkninger:
Jeg har redet "store" hest hele mit liv, men efter et styrt med en hest, blev jeg bange for at ride og red ikke i et helt år. Det var forfærdeligt, men jeg ville stadig ikke op på de store, og så fandt jeg islænderen. Jeg har et galleri Rökkvi fra Serrupgaard som er ham der gjorde mig tryg ved heste igen. Et år efter jeg startede på islænder holdte min tidligere ridelærer ridelejer der mødte jeg en meget forsigtig, usikker og bange hest, det var Litla, men da jeg tog derfra fire dage senere havde hun tillid til mig. Der efter vidste jeg hun skulle bliv min. D. 18 august 2015 gik hun i gennem handels undersøgelsen og d. 21 hentede vi hende hjem. Jeg skal være ærlig at sige at det ikke har været nemt, men vi er ved at komme efter det, men eftersom hun var tur hest har der ikke været fokus på hendes gangearter, men hun er arbejdsvillig. Vi har fået rigtig godt styr på hendes skridt, trav og tölt. Nu har jeg haft hende i næsten 3 år og hun betyder alt for mig <3
Bemærkninger:
Bianca er blevet min hest. Det hele startede med at jeg fik part på hende for ca. 2 år siden, Jeg havde ikke redet i 1.5 år og jeg begyndte at savne det. Da jeg ikke havde redet i et stykke tid, skulle det hele læres igen, men Bianca er en god lærehest, og vi udviklede os sammen. Nu nyder vi en god galloptur rundt i ridehallen. Jeg købte Bianca for ca. et halv år siden. Vi passer perfekt sammen Den 18 december 2023 kl 16.30 krydsede Bianca over til de evige græsmarker efter kortvarige sygeforløb som gjorde at jeg valgte at give hende fred
Annonce