{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Rasmus forbedring efter få dage

2.235 visninger | Oprettet: 22. mar 2009

Rasmus forbedring efter få dage

Fredag den 6.marts tog vi Rasmus ud på banen for første gang siden vi fik ham tilbage ca 19.februar. I mellemtiden havde vi redet en del ture ud i terrænet, uden problemer. Men da han kom ud på banen blev han helt umulig, stejlede lige foran Ditte og stak af (se anden video om dette). Der var kun en uge til Dittes sidste dag med Rasmus, så vi besluttede at tage ham på bane hver dag i den uge. Altså at starte og slutte hver tur på banen, også selvom planen var at ride ud i terrænet. Vi fandt ud af at det var vigtigt ikke at vige for ham (selvom man bliver bange når en hest stejler...). Og at vi hellere måtte trække stigbøjlerne ned før vi gik på banen, så vi ikke skulle rende rundt om ham før opstigning. Og at han ikke stejler når man står lige ved siden af ham i postion til at stige op, det sker når man står foran ham.
Allerede lørdag gik det bedre, han stak af igen, men Ditte fik hurtigere fat i ham. Søndag stak han også af, men her fik hun meget hurtigt fat i ham. Mandag var det min tur til at prøve. Han blev stædig på vej til banen, så jeg bakkede ham ind på banen, holdt mig ved siden af ham og steg op da vi var få meter inde på banen - og han stejlede ikke en eneste gang.
Tirsdag trak Ditte ham ind (forlæns) og kom også op uden problemer. De fleste billeder/videoklip i denne film er taget denne tirsdag.
Siden har han et par gange lige stejlet en enkelt gang før jeg steg op, men jeg følte mig ikke truet og kom hurtigt op på ham (han er ikke stukket af fra os siden søndag den 15.3.).
Så han er lærenem både til at få dårlige vaner, hvis man giver ham lov, men også til at opdage at det går ikke og så ændre adfærd.


Ditte
Kvinde | 32 år | Oprettet: 17. jul 2006


Kommentér på:
Rasmus forbedring efter få dage
Annonce