{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

ROLL KUR? mishandling eller træning?! SKRIV UNDER!

12.010 visninger | Oprettet: 19. maj 2009

ROLL KUR? mishandling eller træning?! SKRIV UNDER!

Hvad mener i om roll kur?
Er det en effektiv træningsmetode, eller er det mishandling af hesten.

Personligt mener jeg, at det er mishandling.

Kommentér på:
ROLL KUR? mishandling eller træning?! SKRIV UNDER!
  •   30. sep 2012 Palermo og Sasja for altid smiley

    Ja, jeg vil altså også gerne vide, hvilket grundlag du har for at synes, at det ikke er mishandling?


  •   28. sep 2012 Palermo og Sasja. Hvad er det så?

  •   13. aug 2012 ja det er mishandling for groft smiley godt det ikke er min hest


  •   3. aug 2012 Ja ;D

  •   2. aug 2012 Fred være med det smiley Vi lærer jo, så længe vi lever! smiley

  •   2. aug 2012 Bah nu er jeg jo også kun 12 år :b
    Jeg var ikke helt sikker påhvad rationelt betød så jeg forstod det nok på en lidt forket måde smiley


  •   2. aug 2012 Mia Josefine Vilmer Heim / /

    En hest tænker altså ikke rationelt? Smerte har intet med rationelle egenskaber at gøre. Selvfølgelig kan en hest vise ubehag, og det gør den uden tvivl også i mange tilfælde. Mht. rollkür som du går lidt ind på, så ja. Det er kanon smertefuldt for hesten. Og hvorfor smider hesten så ikke bare rytteren af? Fordi hesten ikke tænker rationelt. Den kan ikke lægge planer på den måde. Desuden er hesten et flugtdyr. Den tilpasser sig smerten for ikke at vise sig svag for sin modstander (rytteren i det her tilfælde).

    Det er det, jeg mener med rationalitet. En hest skal ikke gøres klogere, end den er. Men fordi den ikke tænker rationelt, betyder det ikke, at den er uovervindelig og ikke kan føle smerte, for selvfølgelig kan den det. Men du forbinder rationelle egenskaber med smerte. Det er altså langt fra det samme smiley Hehe.


  •   2. aug 2012 holder med dig, det er forfærdeligt at de skal gå så meget "til bidet"
    Jeg ville vildt gerne lave en gruppe/ et hold også gå imod det, self er det ok at hesten går til bidet og det men jeg kan ikke klare når hesten har hovedet ind i brystkassen samt anstrenger øjnene til at kunne se, tænk hvis vi hele tiden skulle kigge "op ad" det ville gøre vildt ondt til sidst.


  •   2. aug 2012 Det med at en hest ikke tænker "rationelt" er altså ikke 100% rigtig.
    De kan jo føle smerte ligesom os. Det kan godt være at de ikke har "menneskelige egenskaber" men man kan jo stadig se at hesten ikke kan lide det ligesom vi heller ikke ville kunne lide at løbe rundtmed ekstremt sammen kryllet nakke. Det er jo det samme med heste.


  •   23. jul 2012 Kort sagt: En hest tænker ikke rationelt. Bum.


    Mange mennesker kan godt lide at påføre hesten menneskelige egenskaber. Da jeg var lille, kunne jeg også godt lide tanken om, at når min hest "lavede ballade," når jeg red, så var den fræk. Det er meget nemmere end at indse, at fejlen enten er din, eller hesten mærker ubehag.


  •   23. jul 2012 En hest tænker slet ikke så langt at den er fræk.
    Det er den slet ikke klog nok til. Den tænker ikke "NU skal vi lave noget nyt. NU vil jeg være fræk, og bukke"
    Det har den slet ikke hjerne nok til. Mange tror det, men heste tænker ikke sådan...


  •   26. jun 2012 Bornhøft: de heste som så mange synes er "frække" og bukker, (ikke for at sige at du rider rollkur på din hest), er jo dem som bliver redet skævt og i rollkur.. en hest med rygproblemer er farlig og uforudsigelig at ride på. Og måske virker det som om den er fræk, men en hest kan ikke være ond, strid, eller andet.
    Min mor sagde noget klogt for et par uger siden:
    "en hest kan da sagtens være fræk. Men kun for sin egen skyld."


  •   25. jun 2012 jeg siger bestemt ikke jeg ikke tager ny viden til mig. for det gør jeg.

    jeg føler bare til tider at det med rollkur er meget opblæst, og desværre alt for mange bare hopper med på vognen og skriver MISHANDLING! forstår du hvad jeg mener?

    det er ikke nogen diskussion det her, jeg har den viden jeg skal bruge og har læst en del om det. holder fast i at overdrevet brug er skadeligt og brug af folk som ikke ved hvad de laver.

    der er mange fakta som du skriver om hvor skadeligt det er. men hvor er de heste henne som er skadet af det?

    ved du det? jeg har nemig ikke hørt om nogen som er stået af?



  •   25. jun 2012 Jeg vil gerne lige undskylde, at det blev skrevet lidt hårdt.
    Beklager meget! Tænker ikke altid over, hvordan det lyder på skrift! smiley

    Men.. Derudover.. Så gider jeg rent faktisk ikke at bruge mere tid her. Det tegner til at være en nyttesløs diskussion uden ende anyway. Det er ikke værd at bruge tid på for nogen af os. Vi kan tage hinandens holdninger og viden til os- eller lade være.

    God sommer alle!


  •   25. jun 2012 Bornhøft:

    Har du læst, hvad jeg har skrevet overhovedet? Jeg snakker udelukkende om rollkür. LDR gider jeg ikke snakke om, da jeg - efter hvad jeg har læst på DRFs hjemmeside - ikke ser den store forskel, men jeg har forstået LDR på to måder, så jeg vælger ikke at udtale mig.

    Nej, mange af de ryttere JEG ser i den samme video bruger rollkür. Det baserer jeg ud på analyse af tøjlekontakt, kropsbrug hos rytteren og ved aflæsning af hestens kropssprog. Jeg ser ikke LDR. Jeg ser anspændte heste, der tvinges i holdning ved stramme greb.

    Det med Anky.. Nu baserer vi jo ikke kun vores holdning og viden på EN episode med Anky. Anky har jeg set ride flere gange end bare det skide klip der. Jeg har sågar set et interview, hvor hun direkte indrømmer, at hun rider rollkür, men hun mener jo ikke, det skader, men at det tværtimod er sundt. Hvorfor mon det? Fordi hun ikke har en skid uddannelse selv, så hun ved ikke en bjælde om det. Men så er det jo, at hun - ligesom alle andre i mine øjne - burde vise interesse for at finde ud af ting. Undersøgelser. Hun burde læse på det.

    Haha. "Perfekte." Tak, det er jeg glad for, du synes, men det er da en forvrænget forståelse på det, vi skriver. Vi forklarer ud fra direkte fakta. Vi baserer også vores indlæg på direkte love, der er blevet lavet for to år siden. Ingen er perfekte, men takker da alligevel for roserne smiley

    Kom ikke her og sig, at du heller ikke har peget fingre af nogen før, fordi du havde en anden holdning. Det ville være løgn at sige nej! Og nu snakker jeg ikke kun om rideverdenen, men alt.

    Hvad er så det for nogle forskninger? Hvem har gjort dem, og hvor kan de findes? Jeg vil gerne se noget kildekritik. Og gennemlæse det selv. Hvornår er de nye forskninger fra?

    En hest kan IKKE være fræk. Det er ikke min holdning. Det er fakta. Læs noget Andrew McLean, det ville gavne dig godt med den holdning.
    En hest tænker ikke rationelt, så den kan ikke tænke sådan. Den kan godt have en dårlig dag, hvor det ikke passer den at lave noget, men den kan ikke tænke, at nu vil den være fræk og lige lave rag i den for sjov skyld. Nu skal vi heller ikke gøre hesten klogere, end den er.

    Nej. En hest kan ikke sige fra under rollkür. Det er Patrick Kittels hingst Watermill Scandic et godt bevis på. Årsagen til dette har jeg forklaret. Det er OGSÅ noget, der er blevet bevist. Det er stadig ikke bare min holdning. Det er fakta.

    Men hvis du alligevel ikke mener, at det er ny viden, jeg giver dig, og du stadig render rundt med sådan en tilgang til emnet, så gider jeg ikke spilde mere tid på det, for så er du ikke indstillet på at lytte og tage viden til dig. Desuden.. Hvis du ikke mener, jeg kommer med ny viden, hvorfor så virkelig gide at spilde tid på det?

    I'm out! Kan I hygge jer? Jeg vil ud og se græsset gro smiley


  •   25. jun 2012 har i læst hele hjemmesiden?

    jeg sir ikke at den er den måde jeg rider på. men. jeg undre mig bare over at hvis det virkelig var mishanding så ville det også ha været stoppet-

    LDR er der mange topryttere der bruger i deres opvarmning osv. forklar mig lige hvorfor det ikke er forbudt hvis virkelig SÅ mange dyrlæger og forskere mener det er forfæredigt?

    mange af de klip vi ser er ryttere som benytter sig af LDR. hvor hesten kommer til at gå for langt ind. lige så vel som det billede der er af anky van i denne film. hun er i gang med en clinic. og er ved at forklare hvordan det fungere, og fortæller så at roll kur ikke er LDR og så viser hun hvor hesten IKKE skal gå. og klik klik klik så blev der taget billeder og dette billede er det eneste fra hendes clinic. hvor latterig er det? det er fandme hele vejen igennem skruet op. i har måske aldrig redet en hest bag lod??

    nej nej i er jo perfekte. det må i jo være siden i kan pege fingre af andre!!

    dertil vil jeg da gerne spørge om i har hørt de nye forskninger? ige så snart hesten bare bukker nakken så er der helt op til 50% nedsættese i luftvejene. er det så også mishandling.

    og nej clara. det er jo bestemt heller ikke meningen det skal se pænt ud. når jeg opvarmer min hest rider jeg ham også meget meget lang og bøjer til begge sidder. det ser sgu heller ikke pænt ud. men det er også kun opvarmning.

    mette: du skriver ikke noget som giver mig yderligere viden. det er super du holder dig til det fordi det er det du har fået af viden. men giver dig nu ikke ret i det hele.

    jo en hest kan godt være fræk. min fx laver atid mange bukkespring når vi ska lærer noget nyt. og han er gennemtjekket og har intet

    det er heller ikke en tvungen holdning. hesten vil altid kunne slå fra såvel som den kani alm ridning.

    og lige et spørgsmål mere til jer kloge:: forklar mig hvordan anky vans heste er blevet SÅ gamle hvis det var så skadeigt?


  •   24. jun 2012 Hhaha Clara! Godt skrevet smiley

  •   24. jun 2012 Mishandling,
    Jeg er enig med jer andre
    -det ser ikke pænt ud
    -hesten for ikke brugt de muskler som skal bruges i ridning
    -Plus hesten kan ikke få luft.

    Hvorfor ikke bare anskaffe sig en cykel, så kan man jo ligeså godt skrabe nøglerne ned af lakkeen nu hvor man er i gang med mishandlingerne


  •   24. jun 2012 Undskyld mit sprogtalent men fuck en dårlig hjemmeside! Det er ikke en "smidig træningsmetode" det et mishandling efter min mening! Og jeg skal heller ikke gøre mig klog på rollkur! Men er mer end enig med Bianca og Mette

  •   24. jun 2012 Bianca B:

    Han er simpelthen fantastisk i mine øjne, ham Gerd gutten! smiley
    Du har helt ret. Det er trist, men desværre sandt.

    Og også i din perspektivering.. Er jeg helt enig smiley


  •   24. jun 2012 Meget enig med Mette Scherner. Jeg ville også gerne skaffe et par af Gerds bøger, men pengene er desværre ikke helt til det endnu :l

    En "typisk" topdressurhest, som f.eks. Andreas Helgstrand eller Anky kunne ride på, holder max 10 - 12 år som aktiv ridehest. De kan sågar pensioneres allerede som 12 - 14 årige!! Og skal gå som foldbumser resten af livet, fordi mange hestemennesker mener at hesten er til for ridningens skyld.. det er da for sørgeligt!
    En hest ER virkelig et fantastisk dyr. Når den har al grund til at sige fra, gør den det ikke....

    Jeg vil gerne have lov til at perspektivere lidt til hundetræning. Nu siger vi at Fido skal over et spring og det samme skal Hesti. Fido vil ikke springe, hvad gør ejeren så? slår hunden med en pisk? Nej for Guds skyld ikke, ejeren bliver energisk og entusiastisk og forsøger at lokke hunden over. Hvad så når Hesti ikke vil springe? Så slår man den bare med en pisk.... Og jeg har alt for mange gange hørt at hesten ikke kan mærke pisken, men hvorfor skulle man så bruge den hvis den ikke kan mærke den?? Og hvis hesten kan mærke en flue i dens pels, mon så ikke den også kan mærke et ordenligt klask i bagdelen?...


  •   24. jun 2012 Jeg beklager meget romanen og eventuelle hurtige stavefejl. Jeg er en klovn til at fatte mig i korthed smiley

    God dag alle!


  •   24. jun 2012 <b> Bornhøft: </b>
    Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg er helt enig i, hvad Bianca skriver. Og jeg vil også gerne svare til dit "hvad ved I om det?".. Jo ser du. Jeg ved ikke med alle andre, men jeg personligt har viet de sidste 3 år og fortsat på at tilegne mig al den viden og erfaring med rollkür, hestens anatomi og hjernefunktion og alt dette, der nu hører indunder. Det har en sammenhæng alt sammen. Derefter vil jeg gerne supplere Bianca.

    Som Bianca så fint skriver, så giver det ingen mening, hvad der står på de hjemmeside. Mange mennesker i rideverdenen (og jeg gjorde det selv, da jeg var lille og ikke vidste bedre) kan godt lide at påføre hesten menneskelige egenskaber. Hvorfor? Fordi det giver os tryghed vel. Mange kan godt lide tanken om, at hesten elsker en. Det gør den ikke. Sådan tænker den ikke. Du giver den mad, behandler den godt. Ergo frygter den dig ikke. Men den elsker dig heller ikke. F.eks.
    Så er der andre, der - som jeg også engang selv gjorde - siger, at hesten er fræk, når den lige gør noget uventet. Nej, det er den ikke. For den har ikke evnen til at tænke "nu vil jeg i grunden lige lave et hop, så der kan komme lidt gang i den." En hest tænker - ligesom andre dyr - ganske enkelt ikke rationelt ligesom os. Der er en logisk forklaring på, hvorfor den gør, som den gør, og det er ikke, at den er fræk. Det kan være mange ting. Frygt, ubehag m.m.

    Jeg kan fortælle dig, at jeg som sagt har gjort alverden for at tilegne mig viden og erfaring omkring rollkür og alt, hvad det indebærer. Og ved du hvad? Der er det, at man skal huske kildekritik. Det er meget vigtigt. Jeg har ikke læst fra Wikipedia, at rollkür er åh så forfærdeligt. Jeg har læst fra flere forskere og dyrlæger. Eksperter på området og alt omkring heste. Jeg har læst fra disse eksperter fra følgende organisationer og forbund: FEI (Det internationale rideforbund), DRF (Dansk rideforbund), Dyrenes Beskyttelse og faktisk også fra flere af eksperterne på EPONA.
    Jeg vil anbefale en ud af mange dygtige fagfolk; Dr. Gerd Heuschmann. En meget dygtig, anerkendt dyrlæge, som har gjort alt muligt for at hjælpe os uvidende med at blive klogere på f.eks. rollkür. Han har faktisk skrevet en hel bog om ALT, hvad rollkür indebærer. Alt fra selve træningsmetoden, hvordan den udføres, hvad konsekvenserne er, hvilke faktorer der spiller ind (heste, dommere, topryttere m.m.). Simpelthen alt der kommer ind omkring emnet. "Det ømme punkt." Knaldgod bog! Jeg kan anbefale den på det højeste plan! smiley

    Derudover findes der mange gode artikler på diverse hjemmesider, som f.eks. de ovennævnte organisationers.

    Personligt tror jeg, at der er rigtig mange, der stoler blindt på toprytterne. Men lad os ikke glemme, at toprytterne bare er brikker. De har ingen uddannelse på områder som hestenes velfærd. De finder en effektiv metode uden at tænke videre over, hvad konsekvenserne er. Til gengæld har vi andre folk til at undersøge sådan noget for os. Netop forskere og dyrlæger m.m. Så lad for Guds og hestenes skyld være med at stole på topryttere, for vist er de nået langt i ridningen, men om det er med beskidste tricks eller via. rene stier, det er jo forskelligt.

    Rollkür per definition er, når hesten bliver tvunget i holdning. Det behøver ikke nødvendigvis foregå bag det vertikale, men kan også foregå "højt og sammenpresset." Altså, når hesten går meget højt stillet, men faktisk bare får presset hovedet ind mod halsen, så kæben bliver trykket ind.
    Så er der den mest kendte, hvor hesten faktisk bliver presset helt ned mellem forbenene faktisk. Om det er en cm. eller 10 under det veritkale, så er det ikke i orden at tvinge hesten til det. Ikke nok med de skader det har i munden på hesten, så har det også en lang række psykiske og fysiske skader. Flere af hestens organer bliver sammenpresset, luftpassagerne klasket sammen (deraf kan en blå tunge opstå, som ved svenske Patrick Kittel som red to timer bare på opvarmning i fuld hyperfleksion, som er det samme som rollkür). Derudover er der mangel på bæring, manglende aktion fra bagparten og meget mere. Faktisk kunne jeg skrive en lang række om fysiske konsekvenser for hesten. Det er en meget lang liste. Derudover er der de pyskiske (hvis man går ind og læser om hjernefunktionen på hesten, det har Andrew McLean været inde på). En hest der rides via. rollkür metoden kan få let tilbøjelighed til angst, stress og flere psykiske tendenser. Hestens synssans bliver den frataget (hvilket øger chancen for angst og stress, da hesten er et flugtdyr).
    Der er faktisk en meget lang række konsekvenser af flere arter, desværre.

    Hvorfor smider hesten så ikke bare rytteren af? Det spørgsmål har jeg f.eks. fået mange gange. Heste er flugtdyr. Den tilpasser sig smerten for ikke at virke svag overfor sin angriber, som her anses for at være rytteren.
    En hest der går rollkür er en anspændt, uharmonisk hest, som typisk også viser tegn på ubehag (anspændt muskulatur, forvildet blik i øjnene, vippende ører med tendens til at ligge helt ned, piskende hale og forkert brug af sin krop).
    Som Bianca også siger. Hesten er ikke bare et flugtdyr, men også et vanedyr. Et meget tålmodigt dyr. Fantastisk dyr egentlig, når det sådan udholder så uhyggelige ting.

    Mange topryttere bruger metoden til at uddanne deres grand prix heste hurtigere. Hvorfor vente, når man kan gå igang nu og ødelægge hesten på sigt? I dag har folk slet ikke tid til at tænke på hestens ve og vel, fordi alting går så stærkt. Hestene når ikke at følge med. De bliver ødelagte ganske tidligt og ryger tidligt på pension. Desværre. Sådan er det ikke ved alle, men ved mange.

    Men føj for en grim ridning!

    Og jeg baserer i øvrigt min holdning på de mange artikler og bøger jeg har læst, som bekræfter mig i, at rollkür er det rene mishandling. Det er nok også grunden til, at det er blevet ulovligt, tænker jeg smiley




  •   24. jun 2012 Forresten: mit bud på grunden til topryttere bruger det, er at det er den lette vej. ALLE heste kan gå rollkur, men ikke mange kan gå rigtig dressur. De har simpelthen ikke tid og overskud eller lyst for den sags skyld, til at træne deres heste ordenligt. Jeg synes det er noget svineri.

  •   24. jun 2012 Bornhøft:
    Jeg vil gerne give mig selv lov til at skrive at den hjemmeside du linker til skriver noget pladder.. en hest prøver at snyde? Lave ballade? det kræver abstrakt tænkning, og det kan en hest altså ikke.

    Hvis en hest går bag lod "af sig selv" er det fordi den ikke er stærk nok til at bære sig selv + rytter. Derfor går den bag lod og altså på forparten. det har INTET med bæring og indundertrædning at gøre, for bagbenene hænger laaangt bagefter hesten når den går rollkur/ldr.

    For mig at se er den eneste forskel på ldr og rollkur at rollkur også skader hestens nakke. Jeg kender ikke synderligt meget til ldr, så jeg vil ikke prøve at spille klog på det, men for mig at se er en hest i rollkur bare "krøllet mere sammen".

    Desuden er rollkur ulovligt. Det må jo betyde at det er skadeligt.

    Et sted på hjemmesiden står der om Anky forsøger at undgå et bukkespring... Det synes jeg er vildt egoistisk, det er da tydeligt at se at hesten er vildt anspændt. I stedet for at hun undersøger hvorfor den vil bukke, bruger hun alle uretfærdige kneb på at få den til at lade være..
    Og den hest med afslappede ører: en hest er et vanedyr. Den kan vænne sig til alt. Selv daglig ridning i rollkur..


  •   23. jun 2012 jeg tror i begrænset omfang ikke det skader. og ser bestemt ikke helt sort på det.

    inden man dømmer for meget så æs idt på denne hjemmeside her..

    http://www.scandinavian-dressage.com/uk/DRF.html

    der må jo også være en grund til at mange topryttere bruger det? det er så nemt at bare skrive MISHANDLING!! men hvad ved i EGENTIG om det?


  •   12. jun 2012 Mishandling!

  •   7. jun 2012 Enig med Emma!

  •   3. jun 2012 Det er mishandling!!

  •   25. maj 2012 MIN MENIG !v smiley

    Det er en MEGET voldsom mishandling på hesten.
    det gir en låst nakke.. altså når hesten har gået/bliver redet under lod hver dag så låser nakken sig til sidste og heste kan risikere at dø af det pga luft rør bliver lukket af at hesten bøjes SÅ meget! smiley
    Faktisk kommer min mening nu om selve ridning..

    Heste er blevet til at kunne vinde penge på ovs hvilket jeg går i mod
    ja jeg rider selv spring og dressur men jeg er stadig i mod dette.
    Dressur er meget hårdt for hestens krop . det rides i forskællige takter ovs.. enda øvelserne kan være skadlige for hesten.
    og at der ligefrem bliver spændt rundt om maven på dyret for vi kan side fast ..
    ride med stram næserem og bånd enda bid for at kunne styre hesten el. at kunne bestemme over dyret.
    hver gang hesten gør noget forkert bliver bange el. noget bliver vi sure (nogle gange) på det stakkels dyr som har ladt sig lære af os..

    Spring
    det ødelægger benene


    Det er min mening om ridning selvom jeg selv rider så har man jo meninger
    men tænk over hvad vi bruger hesten til ... og at den ligefrem har ladt sig lære af os Men KUN fordi vi pisker slår den truer den lader den sig lære ...den bliver MEGET bange for os...

    Mange af jer tænker sikker jaja men i ved jo ikke hvordan heste har det men det viser undersøgelser om at heste er angst for mennesker

    Men god video


  •   24. maj 2012 Helt enig med Mette Scherner

  •   24. maj 2012 Enig med Bianca B og Anna.

    LDR og Rollkür adskiller sig ikke så meget fra hinanden, men rollkür kunne jeg skrive en længere roman om, hvilket jeg vil spare mig selv for lige nu.

    Amalie H. S
    Skær ned på generaliseringen.
    Af hvad jeg har erfaret samt læst mig frem til, så bruger langt de fleste topryttere faktisk rollkür. Mange "gemmer" sig bare bag andre ord som LDR og hvad de ellers finder på. At man kalder det noget andet, gør det ikke til noget andet. Det er stadig rollkür, hvis man analyserer ridningen.
    Jeg er MEGET aktiv indenfor rollkür-emnet og ALT hvad det indebærer. Jeg har viet de sidste 3 år til at tilegne mig selv læring og erfaring med det, og det fortsætter jeg med. Rigtig mange topryttere bruger uhyggeligt nok rollkur, fordi det er effektivt. Hesten indtager en flugtposition og tilpasser sig smerten for ikke at virke svag overfor sin "angriber," som er rytteren. Derfor smider den ikke bare lige rytteren af, når den mærker ubehag. Det er så underordnet for det, jeg svarer på, men det jeg svarer på, er bare, at mange topryttere rent faktisk ikke aner, hvilken indflydelse deres træningsmetode har og hvor de adskiller sig fra hinanden. Det er der heldigvis andre folk, der ved. Forskere, dyrlæger. Eksperter på hestens hjernefunktion og anatomi. Topryttere burde lige såvel som alle os andre lære at tage sig tid til at læse lidt op på dyrevelfærden. Deraf også anatomi og hjernefunktion. Det vil gavne dem langt mere i længden. De får en stærk, solid og glad hest, der samarbejder til det sidste helt frivilligt.


  •   24. maj 2012 DER ER MISHALDNING!!

  •   22. maj 2012 Okay, men det ved du nu smiley
    Det er meget usundt for nakkehvirvlerne blandt andet.


  •   22. maj 2012 det, viste jeg altså ikke,;)

  •   22. maj 2012 Ja, men der er også nogle som kalder LDR for at ride hesten dybt, og det er bestemt ikke løsgørende

  •   22. maj 2012 altså, løsgørende ridning, det er der nogen der kalder at ligge hesten DYB ;);)

  •   22. maj 2012 Anna: hvordan dybt?

  •   22. maj 2012 der er ALTSÅ forskel på om man rider hesten dyb, eller bruger roll kur!!!

  •   21. maj 2012 Amalie H. S:
    Hesten opfører sig ALTID ordenligt!! Hvis den ikke gør, er det en rytterfejl!!! Hesten kan IKKE være fræk! Hesten kan IKKE tænke abstrakt!! Hesten prioriterer egen overlevelse over ALT andet!!

    Og LDR er heller ikke sundt for hesten!

    "i kan også se på nogen af hestene at de er ved at lave noget som de ikke skal ."
    Hvad mener du??? Med så meget fart på er hestene SNOT forvirrede!! Og hvad med dobbeltspringene hvor hesten nærmest styrter, er det en fejl??? Eller hvornår mener du at hesten "gør noget den ikke skal" ?????


  •   21. maj 2012 Toprytterne bruger ikke roll kur (måske få) de bruger low deep and round og dette er ikke det samme.
    f.eks hvis hesten ikke opfører sig ordenligt og de tager fat i den er den så smidig at den hurtigt ryger der ind og så kommer den jo ud igen og går "ordenligt".
    i kan også se på nogen af hestene at de er ved at lave noget som de ikke skal .
    Men når der er nogen der holder dem inde ( altså roll kur) er det mishandling men det gør alle altså ikke!!!!!


  •   19. maj 2012 mishandling

  •   9. maj 2012 Og Melanie C: Jo, de skader rigtig meget. Bare du rider din hest i holdning uden at den kan bære sig ordenligt, skader hesten.

  •   9. maj 2012 Det undrer mig at man ikke får en kæmpe straf for at ride sådan. De rider jo sådan i fuld offentlighed til store stævner bl.a..

    Udover at hesten spænder i hele rygsøjlen, ikke kan se hvor den går, nakkehvirvlerne støder sammen nogle steder og rives fra hinanden andre steder - træner man jo ikke ryggen eller bæringen. Dette her er ikke dressur. Dressur er bæring, balance, samarbejde, kondition og smidighed.

    Og rollkur er intet af ovenstående.


  •   9. maj 2012 Mishandling!!!!!!!!!

  •   7. maj 2012 MISHANDLING! MISHANDLING! MISHANDLING!

    Det er jo forferdeligt! De stakkels heste har jo ikke gjordt de lede svin af nogle ryttere at være der rider roll kür noget som helst. Vil virkelig gerne hjælpe de stakkels dyr, men der er jo desværre bare ikke så meget vi kan gøre!!! smiley


  •   4. maj 2012 melanie c
    prøv at gøre ligesom billedet af pigen i midten af videoen!


  •   4. maj 2012 Melanie C:

    Siger du, at rollkür ikke skader? smiley
    Jeg kan sagtens give dig et lynkursus i rollkür. Jeg har brugt de seneste år på at tilegne mig al viden omkring det, og det gør jeg fortsat. Jeg har sågar for nogle år siden med 3 andre piger herinde fra valgt at stå for et projekt, som gik ud på at få det gjort ulovligt. Heldigvis blev det gjort ulovligt, før vi egentlig nåede at komme til tops, så budskabet var heldigvis kommet frem.

    Men jeg kan lige love dig for, at det skader! smiley Og det ikke bare fysisk, men også psykisk! En grim oplevelse for en hest.


  •   3. maj 2012 Melanie
    Jo det skader så!


  •   3. maj 2012 Nogle Overdriver osse lidt skader alstå ikke...

  •   2. maj 2012 Mishandling syntes jeg!

  •   24. apr 2012 Mere end mishandling !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  •   11. apr 2012 Rollkür er mishandling og det kan ganske enkelt ikke diskuteres smiley
    Sådan virkelig.. Det kan det ikke. Det er per definition dyremishandling og det er ulovligt.



  •   10. apr 2012 De billeder der MISHANDLING, men dem der gør det i fem min. for at LØSGØRE en stiv hest i SKRIDT er det en træningsmetode, kommer HELT an på hvodan man bruger det! smiley

  •   6. apr 2012 MISHANDLING!

  •   5. apr 2012 Det er jo igen gang pænt! Mishandling!
    Det er jo flot en hest kan gå til bidet men sgu ikke sådan der, det ligner virkelig de er ved at brække halsen på dem!
    Jeg har ondt af de heste hvor rytter bruger den metode! smiley


  •   3. apr 2012 Mishandling!

  •   31. mar 2012 mishandling!!!!!!!!!!!

  •   27. mar 2012 Det/de gir' mig dårlig smag i munden.

    Det kan da ikke passe? Professionelle ryttere!?
    Hvad sker der? Er der noget galt med dommerne??
    Det kan da ikke passe, at de ikke kan se - at... det er SÅ forkert, på så mange måder!?..............


    Lulle&Step.<3


  •   27. mar 2012 virkelig grov mishandling!!!!!
    Hestene kan da gå ligså pænt vis de ikke går sådan,
    syntes jeg!!!!!


  •   17. mar 2012 Grov mishandling, sådan noget brde slet ikke kunne lade sig gøre. Får helt tårre i øjnene når jeg sidder og ser sådan noget! God film, men kunne aldrig finde på at gøre det mod nogle som helst. Selvom jeg selv rider med bid ville jeg aldrig kunne finde på sådan noget som ROLL KUR!

  •   17. mar 2012 Mishandling!

  •   15. mar 2012 GROV Mishandling....
    Det er ikke iorden:-(


  •   15. mar 2012 syntes bestemt også det er forkert men man skal også se på hvad er roll kur eller hvad er hesten kommer til at putte sig bag lod nogle af de billeder du havde med her er højest hvor hesten gik lidt bag lod men jo næsten alle billeder er da helt forfædelige. men det er nu ikke rigtigt at du skriver at det er de fleste top ryttere for jeg kender godt nok mange der ikke gør det, selv ville jeg aldrig bruge denne metode på min hest. og mange ryttere gør det nok for at det skal se smart ud i en fart men hvad nytter det egentlig når din hest som 14årige skal på panssion fordi den ikke kan mere, jeg vil personligt hellere have at det er et sammenspil mellem mig og min hest, selvfølgelig bliver man nød til at irettesæt sin hest men roll kur vil jeg aldrig bruge lige meget hvad. jeg stod en dag på wilhelmsborg og så en pige bruge denne metode hun red med kandar og man kunne se at stangen var trukket helt tilbage ligesom på disse billeder, det så helt forfærdeligt ud og hesten gik med små snævre skridt men da søren vallentin som er en kendt berider satte sig op blev hesten nærmest forvandlet han brugte ikke denne metode selvom han er en dygtig rytter.

    jeg syntes også det burde være forbudt men man kan ikke styre hvad folk laver derhjemme med sine heste. men prøv at læs denne artikel jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige til den ?
    http://www.ridehesten.com/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=13095


  •   2. mar 2012 Woops. Stave- og tastefejl er gratis!

  •   1. mar 2012 Gry og Cayenne 4-ever!

    Som ejer af videoklippet selv poitnerer. Anky har aldrig lagt skjul på, at hun benytter sig af den metode. At hun så er idiot nok til at se igennem fingrer med, hvad det gør ved hestene, gør hende jo ikke til et bedre menneske.

    Og jeg så ingen billeder her, der var taget i et uheldigt øjeblik? En hest går aldrig SÅ meget bag lod af sig selv, bare fordi den dykker. Derudover kan man analyserer hest og rytter og forbindelsen mellem dem.
    Men nu har jeg også set flere af de ryttere samt heste blive redet på film (og i virkeligheden), hvor jeg er blevet bekræftet i, at det ikke bare er uheldige øjeblikke - desværre.


    Til filmen:

    Kanon film. Og ja, der er sgu mange af de film herinde. Og hvad så? Jeg synes på ingen måde, at det gør noget. det er da kun godt, at flere og flere bliver opmærksomme på det.
    Og modsat flere andre der mener, at det enkelte individ ikke kan gøre noget.. Jeg er sgu ked af, at I ser sådan på det. For det passer ikke. Jo flere der spreder budskabet, jo flere får det. Det skal jo starte et sted. Personligt har jeg 'hjulpet' mange både herinde og ude i 'verden' ved at indvie dem i de konsekvenser, der er. Og jeg vil mene, at jeg ved, hvad jeg snakker om. Det kan enhver selvfølgelig sige, men de fleste her på HG har enten set mine lange romaner i debatter, diskuteret med mig i en eller flere debatter eller sågar bare spurgt mig til råds. Jeg har læst meget på det her emne de seneste par år. Jeg benytter mig af kildekritik, jeg læser fra forskere, dyrlægere og eksperter både indenfor epona og udefra. Jeg har en glimrende bog (som jeg gerne vil anbefale); "Det Ømme Punkt" skrevet af Dr. Gerd Heuschmann - anerkendt forsker og dyrlæge i Tyskland. Dybt kendt og anerkendt indenfor Epona m.v. Dygtig mand i mine øjne. Bogen omhandler netop det her store emne og udviklingen af dressur med alt hvad det indebærer. Heste, ryttere, dommere og meget mere. Meget spændende!

    Jeg kunne sagtens skrive en hel krig om, hvad rollkür gør ved hesten, for det er meget mere (desværre) end hvad der nævnes i videoen. Den ville tage en uendelighed om at blive færdig, hvis man skulle remse det hele op.

    Jeg synes virkelig, at det er en god video. Den byder ikke kun på billeder, men også på tekst. Både facts. Og appelformer. Jeg synes især om, at der er blevet appelleret til pathos (følelser). Filmen går ind og taler til følelserne og også logos (logik, tankegang). Stor ros til videoen! Og stor ros for indsatsen. For jeg er en af de få, der ikke mener, det gør noget, at der er 117 eller flere videoer om det herinde. Men det er jo bare mig?

    FEI har i samarbejdet med DRF og Dyrenes Beskyttelse gjort rollkür ulovligt på stævnebanerne. På hjemmefronten er der endnu intet at gøre, andet end at vi enkelte individer må sprede budskabet på bedst mulig måde ved at kommunikere og informere. Man skal ikke være bange for at lukke munden op. Nogle mennesker er ganske enkelt ikke klar over, hvilke konsekvenser deres træning har for hesten, så tøv ikke med at åbne munden.

    Derudover er det ikke bare det, at hesten tvinges i holdning (altså ganske vist er det det, der definerer "rollkür." Altså, tvang). Men alene det at hesten går bag lod (hvadenten den er tvunget eller ej), det er heller ikke særlig smart og det skal der arbejdes på. En hest kan godt selv søge bag lod (men så kan det dæleme også godt ses!), men det er typisk hos ungheste, der endnu ikke har fået opbygget muskler.
    En tvungen hest (en hest i rollkürtræning) kan også sagtens gå med næseryggen indenfor det vertikale, men det gør det stadig ikke mere rart eller sundt for hesten, da den stadig vil have sine spændninger m.v. En hest der går sådan, går højt stillet, men sammenpresset. Det er heller ikke godt!

    Bum, jeg kunne faktisk godt blive ved, men til hvad nytte? Hvor mange læser overhovedet en sådan roman..

    Jeg er i hvert fald enig med pigen, der har lavet videoen og flot arbejde!

    Jeg støtter IKKE rollkür. Og jeg støtter ikke folk, der benytter sig af det, da de i mine øjne ikke er mennesker, når de bruger så uhumane træningskompetencer.

    Ses!

    - Mette


  •   18. feb 2012 Jeg synes det er højst uacceptabelt - og IKKE fordi jeg er "for" det, men jeg synes godt nok der bliver sat meget fokus på det her på HG. Det er selvfølgelig godt, at der bliver sat fokus på det, så det måske kan blive stoppet, men der er mange piger her inde, der tror, at fordi man rider sin hest til biddet - altså LOD (!) - så er det med det samme rollkur. Og det er altså ikke alle heste, der er stærke nok til at gå lod. Det ér nemlig også hårdt for hesten. Jeg har tilredet en pony, og i det første år gik den under lod. Nu er den stærk nok til at gå lod i tyve minutter til en halv time...

  •   14. feb 2012 GROV mishandling! Stakkel heste!!



  •   6. feb 2012 Mishandling! ...

  •   24. jan 2012 Gry - nu er det jo sådan, at Anky selv har udtalt hun bruger Roll Kur som træningsmetode for sine heste - så det har intet at gøre med at billedet er taget på et uheldigt tidspunkt ..

  •   11. jan 2012 Kan vi gøre noget ? Nej det tror jeg desværre ikke vi kan:(((((

    MISHANDLING. Hestenes øjne ser jo helt fortabte ud!
    De er jo noget af det bedste i verdnen, hvorfor så gøre sådan mod dem?!?!
    De giver os SÅ meget. Og dette er takken??????!!!!!!!!!!!


  •   8. jan 2012 det er ikke engang pænt at se på selv om de ryttere tror det det ser grimt ud MISHANLING

  •   8. jan 2012 GROV mishandling! Stakkel heste!!

  •   30. dec 2011 mishandling!! smiley

  •   28. dec 2011 Godt så smiley

  •   27. dec 2011 selvfølgelig vil jeg det? hader at se det!!

  •   27. dec 2011 Mishandling? - De kan ikke få vejret + nakken belastes ekstrem meget. Vil du ikke sige det er mishandling?;)

  •   26. dec 2011 ordet MISHANDLING er et meget stærkt ord som bruges tit og ofte og det er trist men når man ser denne video bliver man vred også er det fair at sige mishandler. men man skal bruge det med omhu og eftertanke smiley

  •   26. dec 2011 Fucking mishandling!:-( Stakkels dyr.. Mennesker som dem tænker sku bare på at komme op at starte Grand Prix.. Man kan nærmest bare se frygten i deres øjne. Det er slet ikke værd for dem at leve sådan et forfærdeligt liv som de gør.. Støtter det 120%!

    Fantastisk video, til dig som har lavet den! 5 stjerner!:-')


  •   26. dec 2011 mishandling, GROV mishandling!!

  •   26. dec 2011 mishandling!







  •   26. dec 2011 DET KAN MAN IKKE DET ER MISHANDLING!!!

  •   26. dec 2011 MISHANDLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smiley

  •   20. dec 2011 min mening er at dem der laver roll kur burde skydes !!

  •   5. dec 2011 Enig i at det er mishandling

  •   19. nov 2011 det er en !*VIRKLIG*! grov mishandling for hestene - og nej de ser ikke glad ud!!!! smiley
    støtter dig uendelige gange!!!!! super video godt lavet!

    %%%%%% roll kur %%%%%%


  •   19. nov 2011 Mener ikke heste fortjener dette. Mishandling.

  •   19. nov 2011 Virkelig en god video! Flot lavet.
    Det er virkelig MISHANDLING!!!


  •   12. nov 2011 Mishandling

  •   11. nov 2011 ja det styker halsen .. men på de forkerte muskler !;)

  •   10. nov 2011 smiley men rigtig god video den sætter mange tanker igang !

  •   10. nov 2011 jeg er enig! JEG sys det er grov mishandling ! jeg vil gerne støtte op om at dette blir ulovetligt !!! prøv at sætte jer ind i hvordan hesten har det og så prøv at tænke på hvor mange smerter de kan have ! det er fanmde ikke i orden det der!!!!!!!!! stephanie jeg er vild med din video og støtter 110% op om det ! smiley og nej de ser slet ikke glade ud !

  •   7. okt 2011 Det er også blot en debat smiley
    Personligt synes jeg sagtens at en hest kan se glad og tilfreds ud med bid i munden .. En hest der går roll kur synes jeg bestemt ikke ser glad ud!


  •   6. okt 2011 Camilla .- det er jo overhovedet ikke DET som denne video handler om??
    Jeg rider også selv med bid, og synes ikke det er mishandling så længe det bruges ordentligt ..
    Dette er en video om noget der hedder ROLL KUR ..


  •   5. okt 2011 mishanling

  •   3. okt 2011 Dt er ikke en diskusion om hvorvidt man er til bid eller bidløs .. Det er en diskution om hvordan proffesionelle rytter bruger Roll Kur som træningmetode ..

  •   25. sep 2011 Rigtig god video, den tætter virkelig tanker igen!
    jeg syntes ikke selv at det gør noget at ride med bid, men man skal ikke misbruge Bidet!!


  •   20. sep 2011 MISHANDLIG!!
    syntes det er for groft at de vil gå så langt bare for at blive prof??


  •   1. sep 2011 Det burde simpelthen bare blive ulovligt!.

  •   1. sep 2011 Mishandling. Det skader hesten, også ser det ingen gang pænt ud. (bare min mening).

  •   27. jul 2011 hvorfor gør de det mod vores elkede heste?? hesten er et dyr med sjæl... ROLL KUR det burde være ulovligt... og jeg giver amalie rat det ser jo ikke en gang pænt ud......

  •   7. jul 2011 mishandling! på det groveste!!


  •   2. jul 2011 Det er mishandling

    Kan slet ikk forstå hvorfor man gør sådan noget ved heste de har fortjent bedre. Ja det ser super godt ud men forstår det bare ikk.
    jeg elsker haste og jeg blir så ked af det når der er nogle der kun tænker på at ride godt og ikk tænke på hesten.
    ville aldrig kunne forstå hvorfor man kun tænker på at ride godt og ikk på hesten!!
    synes man burde gøre noget men hvad skulle man gøre. hvis man siger det til dem svare de nok bare nå det kan da være lige meget!!!!

    synes det er så synd


  •   27. jun 2011 det er Mishandling, har jeg altid syntes og har altid hadet Anky for det.
    glad for der hvor min står rider man på en helt anden må, så hesten søger frem og ned til lige lod ikke under

    ellers meget godt lavet!!


  •   27. jun 2011 MISHANDLING!!!!!!! det er, har været eller bliver ALRIG en træningsmetode!!!!!

  •   18. jun 2011 dette er mishandling.

    men når de går til bidet hvilkt man kan se hvis den gør så syntes jeg det er flot og godt at hest og rytter kan sammenarbejder men det skal være så ale kan holde det ud og ikke blive tvunget til noget men det her kan man bare se at hesten næsten ikke kan se hvor den går for hoved er rettet en vej og det er den i jorden og ikke framad


  •   6. jun 2011 Mishandling for groft!!!

    Man kan se i deres øjne, den smerte de har!! Hvor dårligt de har det!!! smiley


  •   3. jun 2011 Mishandling !!!!

  •   3. jun 2011 mishandling af heste så syn:(

  •   3. jun 2011 MISHANDLING!!!:-(( *jeg kan ikke fordrage det så jeg rider horsemanship*

  •   3. jun 2011 MISHANDLING! hvis man ser dem i øjnene kan man bare se at de har smerter. er ikke til at holde ud at kigge på de har det ikke godt! _______ jeg skriver under på mishanling!

  •   20. maj 2011 smiley mener også det er mishanling :(*

  •   20. maj 2011 smiley

  •   20. maj 2011 .


  •   20. maj 2011 Mishandling!

  •   4. maj 2011 MISHANDLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  •   25. apr 2011 Rigtigt god video, ridesporten er bare blevet alt for meget!! Det er skide synd for hesten og grov mishandling!!!

  •   25. apr 2011 Dem der rider hesten på denne måde burde ikke have retten til ride sporten og hesten. En skal være afslappet og samarbejdes villig når den er under ridning, Det er mennigen at det skal nydes af både hesten og rytteren. Jeg tror ikke nogen af dem nyder det længere. Rytteren vil gøre alt for at vinde og kæmper hver dag mod hesten istedet for med den. Og hesten stritter imod og bliver stædig, forsøger måske endda at løbe væk fra smerter, eller i visse tilfælde bare bliver til en form for robot.
    Jeg har ikke noget imod dressur det tværtimod rart og elegant at se på MEN både hesten og rytteren skal nyde det ellers kan man ikke nå de ønskede resultater og det bliver ubehagelig at overvære..
    Det er bare min menning:)
    Go´ Video


  •   25. apr 2011 MISHANDLING!!!For groft, det burde afskaffes!!!
    Go video:)


  •   20. apr 2011 Jeg for det rigtig dårligt at se på det. det er mishandling......!!!

  •   20. apr 2011 fx den måde Andreas Helgstrand rider hesten, kaldes det også "Roll Kur"
    __________________

    syntes´at det er for groft mishandling


  •   13. apr 2011 er det egentlig også roll kur hvis hesten rides bare en lille smule under lod.??


  •   15. mar 2011 virkelig god video - synes det er SÅ synd for alle de heste der bliver redet sådan & kan slet ikke holde ud at se på det :/.

  •   13. mar 2011 dressur sporten er desværrer blevet fordret til nogen virkelig grusomt. både toprytter og dressur dommere har helt glemt hvad deres formål egentligt var, heste der var afslappede og lydige med næsen i eller lidt over lod med nakken som det højeste punkt. nu er det spændte heste bag lod med lave nakker og spændte skuldere og lænd. det er sørgeligt og det er ikke sært at en ride hest på top sport i gennemsnit kun bliver 7 år gammel!

  •   13. mar 2011 MISHANDLING

  •   13. mar 2011 MISHANDLING

  •   13. mar 2011 MISHANDLING

  •   13. mar 2011 MISHANDLING

  •   10. mar 2011 hendes klamme måde at ride på!!!!!!!!!!!!!!!!!

  •   10. mar 2011 MISHANDLING!!!!
    Jeg HADER anky og hendes måde at ride på!!!!!!!


  •   20. feb 2011 Meget grov mishandling!! :s

  •   20. feb 2011 MISHANDLING de er virkelig dumme de mennesker der gør det, de tror de er noget og tror de er så meget når hesten ser "smuk" ud. Men de er i virkeligheden for os "rigtige" ridemennesker mishandlere. De har måske også set en video hvor de mishandler dyr altså sådan noget med at de skære hovdet af. De bliver kede og sure på menneskerne der gør det. Men i virkeligheden er de selv en af dem!

  •   17. feb 2011 mishandling rigtig meget !!!!!!!!!!!!!!!!

  •   16. feb 2011 helt klart MISHANDLING!
    -stakkelsheste, tænk at de der dommere ik engang siger noget. det er en ting jeg bar ik fatter?!

    -jeg kan ik komme ind på din / den hjemeside?? /:


  •   15. feb 2011 jeg støtter dig


  •   15. feb 2011 hold kæft det er mishandling jeg begynder næsten at græde når jeg ser på det man kan se hestens øje at det bare ikke er rart


  •   15. feb 2011 mishandling

  •   13. feb 2011 M I S H A N D L I N G!!!! smiley

  •   2. feb 2011 det er bare så meget mishandling

  •   1. feb 2011 Jeg støtter dig

  •   25. jan 2011 MISHANDLING!!

  •   24. jan 2011 4:36 det gav bare et sug i maven , de øjne der! Jeg synes sådan en som Anky skulle smides ud af sporten for bestandig, og al produktion af hendes "navn" eks. de populære underlag, skulle forbydes. Det er komplet uacceptabelt at behandle dyr på den måde!!! Det er grov dyremishandling, men i høj grad også fordi folk synes at en pint hest er en pæn hest! Har de ingen skam i livet???? FØJ siger jeg bare!!! Hvem synes, helt seriøst, at det der er flot???

  •   15. jan 2011 Jeg er sikker på at hvis hesten ikke kan få luft skal den nok gøre et eller andet.
    Vi menesker ved ikke hvad vi gør.. vi gør bare ting.
    Selvfølgelig elsker vi vores heste og ponyer.
    Engang til træning var jeg så ivrig at få min pony i holdning at jeg tvang den ned..
    Jeg rev ham i munden \;

    INDTIL min ridelære skældte mig ud..
    nu gør jeg det aldrig mere.
    Det var en utrolig fejl.. men man lære.
    Og de menesker der ikke lære for det sikkert af vide -.-'

    Det er rigtig synd, men vi kan desværre ikke gøre speciel meget ved det. Og tro mig jeg er skam os imod den der metode...
    Nogen gange laver vi ting stige os til hoved -.-


  •   15. jan 2011 syntes det er så grov mishandlig!!!
    jeg ville inderligt gerne skrive under, men hjemmesiden virker ikke smiley


  •   15. jan 2011 mishandling helt klart, hesten brækker under totalt. Mange topryttere ser det som en nem måde for hesten at gå på. Bliver så vred når jeg ser det:(

  •   2. jan 2011 det er da noget opriklameret shit

  •   18. dec 2010 der sker desværre en fejl når jeg skriver linket, men jeg ser det som mishandling.

  •   15. dec 2010 din hjemmeside virker ikke smiley

  •   15. dec 2010 for det første er det ikke engang pænt og for det andet har jeg squ altid lært at jeg skal ride min hest op til lod for min går selv under og putter sig og det har jeg altid fået af vide at det er forkert og det vil det altid være !

  •   15. dec 2010 Hvordan kan mennesker nyde at se på det når man ved det er M I S H A N D L I N G!!!

  •   13. dec 2010 DET ER MERE END DYREMISHANDLING & DYREPLAGERI.
    HESTENES NAKKER OG RYGGE TAGER SKADE!!
    Det SKAL bare stoppes!!!
    Lige pludselig falder de døde om lige midt på banen PGA. luftmangel !!!! :´( man bliver skide ked af at se at heste skal gå sådan & IKKE KAN gøre noget ved det!!
    - Jeg støtter op omkring af det skal stoppes hurtigst muligt!!


  •   9. dec 2010 MISHANDLING, GROVT MISHANDLING!!!! DE STAKKELS HESTE KAN INGEN TING GØRE! smiley

  •   9. dec 2010 MISHANDLING Det er ikke til diskusion det er dyreplageri

  •   8. dec 2010

    TOTAL MISHANDLING!!!!!!!!! heste gider da ikke løbe rundt sådan den kan jo næsten ikke se noget og ikke kunne trække vejert meget


  •   8. dec 2010 det ser jo ikke engang godt ud!! det ser sku forfærdenligt ud smiley stakkels heste !! dem der rider sådan skulle virkelig prøve og løbe rundt på en bane og have det skide hårdt! uden at kunne trække vejret særlig meget !!!!!!

  •   7. dec 2010 mishandling!!

  •   7. dec 2010 mishandling! Vil gerne støtte

  •   7. dec 2010 Mishandling selvfølgelig? .. Man skal da være dum for ikk at kunne se det. smiley

  •   5. dec 2010 Behøves jeg at skrive mit svar?

    Mishandling..


  •   1. dec 2010 MISHANDLING
    Men nu er det heldigvis ulovligt at bruge Roll KUr


  •   29. nov 2010 MISHANDLING!!!
    JEG FATTER IKKE AT DER ER NOGEN DER GØR SÅDAN NOGET MOD DERES HEST DE SKULLE STOPPES...


  •   29. nov 2010 MISHANDLING! det er jo ikke en gang den mindste smule pænt! det er grimt og groft over for de stakkels heste!

  •   29. nov 2010 jeg behøver bare at læse overskriften for at vide at jeg ikke behøves at starte filmen! ja undskyld men jeg har ikke set den, det har ikke noget at gøre med at filmen kunne ske at være dårlig! kan bare ikke de billeder!

    Altså for det første:
    hvor meget metal er det lovligt at proppe i munden på ét stakkels dyr?

    For det andet:
    hvad er meningen med at tvinge hestens hoved ind i så unaturlig en stilling?

    For det tredje:
    Gavner det hesten?

    For det fjerde:
    Giver de overhovedet efter? eller er de ligeglade med det konstante (MEGET hårde) pres de ligger i hestens mund?

    For det femte:
    ville vi bryde os om det? vender de det om og tænker: "sådan er det i orden at jeg behandler min hest for sådan ville jeg også gerne have det, hvis det var mig"? tænker de sådan eller er det bare sjovt at være ond uden at tænke over det?

    For det sjette:
    ser dommeren det ikke eller tænker de: "sådan er det bare og så er det i orden"? eller også ved de ikke en brik om hvad der virkelig sker inde på banen!

    og så er der de sidst 100 grunde som jeg ikke gider at nævne men som kan forkortes ned til et enkelt simpelt og logisk spørgsmål: Kan de se hvad de gør, kan de forstå hvad de laver og ved de hvad de ødelægger? ved de at de ødelægger en lille smule af hesten hver gang de sætter sig op?


  •   29. nov 2010 det er så ondt! jeg vil rigtig gerne blive prof rytter men det bliver aldrig med roll kur!!!

  •   29. nov 2010 det er så ondt mishandling dumt og dårligt jeg forstår ikke at der er nogen der vil gøre sådan noget ved deres heste det r så dumt !!!!!!!!!!!!!!!!

  •   29. nov 2010 Det er ikke andet end MISHANDLING!!!!!!!
    Fatter ikke at er nogle der kan få sig selv til ''ødelægge'' heste på den måde! Blir' så sur af at se på det.....


  •   28. nov 2010 må indrømme at jeg godt nok ikke kan se meningen med at hesten skal "trænes" på denne måde, gud hvor er det dog forfærdentlig at se på.. det er ingen gang pænt og efter min mening grov mishandling af hesten...

  •   28. nov 2010 det er jo søndt for hestene og kan ikke forstå man gider og ride på den måde

  •   28. nov 2010 kæft main..!!! hvoedan fanden kan man få sig selv dil det der. det er så meget mishanling smiley
    '


  •   27. nov 2010 de store kraft iditer er satedme ikke for hurtige..
    hvrfor bruger de den "trænig metode"??for at løsnegøre hesten , så de kan vinde..det er helt klart mishandlig.
    Jeg vil gerne ride høj høj dressur og måske være profesonel
    men tanken m at skulle ride sådan der skrammer mig..


  •   27. nov 2010 Mishandling!!!

  •   27. nov 2010 Det er lige ud sagt MISHANDLING det skal stoppes lige nu !

  •   27. nov 2010 kig youtube

  •   27. nov 2010 det er fandme klamt at se på.
    læg mærke til deres øjne det siger ALT.
    føj


  •   25. nov 2010 Jeg er fuldstændig enig med jer, roll kur skal stoppes, hvorfor tvinge hesten til at lave alle disse øvelser og til at gå pænt, når den kan gøre det frivilligt. Jeg elsker at ride, men kun på hestens premisser (kan ikke huske hvordan det staves), og jeg går 1000 % ind for horsemanship og klikker træning. min pony kan selv rides uden noget som helst smiley

  •   25. nov 2010 MISHANDLING* Hehe

  •   25. nov 2010 MISHANDLIN!!!
    Kæft man er ikk klar oven i hovedt hvis man får sin hest til det der!!!

    Men mega god video smiley

    Skriver under! (:


  •   25. nov 2010 hejsa.prøv lige engang at gå ind på youtube og skrive rollkur ankyvan grunsven og høre hvaddet er hun gør hun forklare nemlig osse at det kun er i opvarmningen og alller høst 3 min smiley

  •   20. nov 2010 Det er i højeste grad mishandling. og så sidder vi her på HG og siger det er forkert, og vi rider højst MB (tror jeg) men vi kan se det er skide forkert, og de rider måske OL og de kan ikke se det!? er man så en profesonel rytter det tænker jeg tit på ?????

  •   19. nov 2010 Super go video, hestene gør så meget for os, hvorfor så ikk gør noget for dem, en hest kan sagtens gå pænt UDEN vold!!!!!!!!!!!!!!! hvorfor så ikk bruge den trænningsmetode, det gøt sku da ondt på dyret
    jeg mener det er MISHANDLING!!:(


  •   19. nov 2010 det er noget svineri!

    en hest skal rides ned, men ikke så langt ned, en hest kan gå under bidet, men de fleste af de heste på filmen kan jo bide sig selv i bringen... svinsk!!!

    min pony går under lod.. men gør alt hvad jeg kan for at f ham en smule over lod.. om det så betyder hans hovedholdning ser dum ud, jeg er ligeglad, han skal ikke gå sådan med sit hovede...


  •   16. nov 2010 hej jeg vil 100 nej 1 milion støtte det jeg hader det jeg kan ikke holde ud at se på de stakkels heste der går rundt og lider, man kan se i ders øjne at de ikke vil og nogle heste ser kede atte ud begruna de ikke kan få været.
    det er ren mishandling af hestene og udnyttelse af dem kunne aldrig finde på det.
    hilsen michelles lillesøster sabrina


  •   16. nov 2010 Ej hvor jeg bare ikke kan klare at se de så kaldte "top" ryttere ride på den måde. Det er mishandling af den groveste slags at se hesten savle på sin egen bringe.
    Desværre er der en ERROR på den underskrifts side, men det er måske fordi det er så længe siden den er oprettet.
    Meget god og tanke vækkende video, stor ros til opretteren for at gøre os mere opmærksomme på det store problem.


  •   15. nov 2010 ja jeg rider hellere i BUNDEN, end tvinge min hest til noget så ulideligt. Hvis det er det, det kræver at ride i toppen er det ikke noget for mig.
    God video.


  •   9. sep 2010 det er vold!!!!! go video!! - der er en grund! ikkk bare det er ondt ! men man får ogs grund til hvorfor

  •   6. sep 2010 dette er vold!


  •   20. jul 2010 Så er der skrevet under smiley Håber det hjælper, men tror det sku ikk, der er for mange penge imellem smiley

  •   13. mar 2010 Jeg vil helt klart give min underskrift,for det er total dyre mishandling, af de dyr som gør så meget godt for os, og som giver os så meget glæde hver eneste dag, Hestene skal have det godt også under ridningen.

  •   12. mar 2010 se min video

    http://www.hestegalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=194697

    OG læs Hest&rytter marts første side "når vold tager ved hører kunsten op"


  •   5. mar 2010 en hest skal rides ned og IKKE hives ned og den skal ikke havde lov til at gå under lod det er der man lige sparker lidt til den.! men jeg sys det er pænnere at en hest ikke går helt ned end at6 den går helt under lod -bare min mening om dette

  •   22. feb 2010 smiley det er lige til at græde over smiley men jeg er syntes det er forkert at få hesten til at gå under lod!!! men nu har jeg set ideoen 9 gange men kan gang på gang ikke lade vær med at blive ked af det inde i smiley men nogle mennesker tænker kun på bedrømthed og penge ikke på vores dejlige heste/ponyer..
    og min mor og far syntes også det er så synd for hesten kommer ned i en stiling der er forkert!!
    De mennesker forstår ikke hvor vigtig heste er for os heste tøzer/hestedrenge... HVORFOR SKAL VORES HESTE BEHANDLES SÅRN???? at nogen kan finde på at bøje hesten så meget under lod!!! fatter heller ikke at der er nogle der gider at se på det..?!?! og hvordan kan de vinde til stævner???? er så sur inde i !! deter min menning om det her enme!! smiley


  •   22. feb 2010 jeg syntes det er forkert for hesten har ikke nogen frihed og den kommer ikke ned med nakken af at tvinge den der ned i en forkert stilling men den kommer ned af at ride frem af og man skal kun støtte op men det mener alle ikke men det gør jeg fatter bare ikke hvordan de kan vinde stævner DET ER SÅ GRIMT!!! f**k hvor er jeg bare træt af at folk kun tænker på penge og bedrømthed ikke på vores dejlige heste HVORFOR!!?!?!?hestene er et meget vigtigt dyr for os og vi kan ikke leve uden dem hvad sker der i fremtiden og kan vi gøre en forskel?!?! det er så svært at gøre det smiley jeg mener det her ved ikke om i gør men det gøre jeg og håber så meget på en bedere fremtid for hvores kærlige heste smiley måske har jeg ret måske har jeg ikke HVAD MENER I om at hesten går og har ondt i nakken og ryggen har så ondt af dem smiley
    deter min mening kan i ikke skrive om jeg har ret eller om jeg tager fejl?!


  •   3. feb 2010 Hvis jeg kunne skrive under 100 gange så gjorde jeg det !!!

  •   2. feb 2010 ja nemlig !

  •   2. feb 2010 Øh, der er ik nogen af de høje klasser hvor man SKAL ride roll kur. Metoden bruges langt oftes som en træningsmetode, som jeg syntes er dybt uacceptabelt!

  •   1. feb 2010 menneske? det var ikke det jeg sagde? jeg sagde at jeg mener der er nogle af de høje klasser hvor man skal ridemed roll kur, ligesom nå man er til springstævne,så skal man ha sikkerheds vest på, det var på den måde?

  •   1. feb 2010 okay så du mener simpelthen det kræver at lukke hestens luft veje og bugge den giga meget under lod for at blive en dygtig rytter der ride høje klasser ?? ammen helt erligt ( staves) com on, du har meget at lære : o

    det er bare min mening ??? lal


  •   1. feb 2010 fatter ik helt i vil lave en underskrift indsamling?
    det er jo ikke alle der misbruger roll kur, & i vil alligevel ikk kunne gøre noget ´ved det? ;ii Jeg mener også det er krævende at ride med det, i nogle af de høje klasser ;ii
    det er bare min mening?


  •   1. feb 2010 det ved jeh godt smiley
    men alige vel ehsten laver samtidig svære øvelser


  •   30. jan 2010 kan vi ikke gøre et eller andet ?? samle en masse underskrifter ? og så sende det til en eller anden der har noget med de der love at gøre?? og sige at vi vil have det skal forbydes?? !!!! det er mega sørgeligt at se på !! vi må da for helved kunne gøre noget !!!! : (

  •   27. jan 2010 ikke nok med bidet hestenskal også lave andre svære øvelser og det mega hørdt for deres muskler ?!!! der er syndt!!!!!!!!!!!!! det er derfor jeh giver min pony en pause en gang i mellem !!
    det er lige som hvis i var en hest ville i heler ikke gide at arb. i flere timer ! du ville aldrig kunne sige stop aldrig !"sjovt" ik ?
    :((((eller ville du finde dig i det !???)))):


  •   16. dec 2009 FORDI! at jeg ride min hets under lod(dorg ikk så meget)

    det klades ride hesten dyb. og løsne op ;D

    vil dorg sige ikke i den grad du viser, det er mishandling

    - vi har vel alle vores mening :D(sig ikk min mening er dårlig ser det bare på en anden måde end nogle andre gør ;D)


  •   4. dec 2009 Hvad kan jeg siger det er bedstemt ikk sjovt at se på smiley det er forfæreteligt og jeg kan sige det igen og igen STOP DET!!!!!!!!!!

  •   4. dec 2009 Roll kur er den måde hesten bliver fuldstændig krøllet sammen fortil. De rides ekstremt bag lod, og dette ødelægger deres muskulatur, lukker luftvejene, genere deres synsfelt og er rigtig ubehagelig og unaturlig for en hest.

    Håber det var svar på dit spørgsmål smiley


  •   2. dec 2009 Der er kun 83 der har skrevet under, og dette åbner ikke øjnene for nogen når tallet er så lavt. Så hellere vente lidt længere og få samlet flere underskrifter sammen smiley

  •   30. nov 2009 med de indsamlede underskrifter? Nu er det ½ år siden..

  •   26. nov 2009 Rollkur i længere tid af gangen er mishandling i det det blokkere deres luftveje!!! men forskerne kan ikke finde ud af hvor lang tid ''længere tid'' er fordi det kan være skadeligt for de forsøgsheste som man skal teste. man har spurgt Anky om hvor længe hun holder denne bøjningsmetode af gangen og hun har sat at hun ikke præsis ved det '' tiden flyver jo når an har det sjovt'' indrømmede hun.
    jeg mener det er uansvarligt at bruge denne metode som en trænings metode. dressur handler om samarbejde, samling og harmoni.
    og som jeg ser det er alle 3 ting fremtvunget på disse ¨billeder.
    hvis hestene holdes i denne stilling for længe bliver de tilført hjælpløshed.
    og jeg mener deressur er ved at tabe sin ære og jeg bliver meget rystet over at se bla. videoer som ved world cup med den blå tunge! det er noget svineri!!! og for mit vedkommende skal det stoppes.


  •   21. nov 2009 MISHANDLING!!

  •   5. nov 2009 Du har så evigt ret!

    THANK GOD, der findes mennesker med et realistisk og reelt syn på virkeligheden!


  •   5. nov 2009 så er det da ulideligt for dem at gå i den stilling. Bare fordi de ikke nødvendigvis tager skader betyder det ikke at det er ok

  •   5. nov 2009 Nu nævner du selv Anky som et eksempel. Hendes heste er efterhånden gamle og har gået mange år på absolut topplan, det ville de ikke gøre hvis Roll kuren var så skadelig som du påstår.
    Der er ikke mig bekendt lavet videnskabelige undersøgelser på at det er skadeligt. Hvis jeg tager fejl, vil jeg gerne have at du linker til undersøgelsen.


  •   5. nov 2009 af den meget dårlige slags

  •   4. nov 2009 fik jeg tilføjet, at jeg går ind for rollkur?

  •   4. nov 2009 så siger vi der er et par stykker som er taget tilfældigt, men det ændrer ingenting ved at så mange heste dagligt udsættes for det

  •   3. nov 2009 MISHANDLING!! :'O

  •   22. okt 2009 DET ER SQ IKK TRÆNING!!!!
    DET ER MISHANDLING!


  •   20. okt 2009 Nogle af billederne, sidder rytterene normalt, hvor man kan SE, at de er taget tilfeldigt (:

  •   20. okt 2009 Hvis billederne var tilfældigt taget så ville tøjlerne være løse og ikke stramme. Det er tydeligt at den bliver trukket ind i den stilling.
    Og så er der efterhånden også så mange topryttere der rider sådan at det er ret nemt at få sådan nogle billeder.


  •   20. okt 2009 Er enig, men nogle går der også permanent :s
    Men ja, nogle kan jo godt være taget af et uheld hvor hesten lige har slået med hovedet, det er ret tydeligt at se det nogengange smiley så helt enig!


  •   20. okt 2009 de kan jo nærmest bide sig selv i bringen

  •   20. okt 2009 Mange af billederne er taget af ren 'tilfældig'.. Alle heste kan jo lave et lille "hop" med hovedet; eller gå under lod en gang imellem; fx. toptytternes. Selvfølgelig er der nogle der kun tænker på konkurencerne osv. Men langt fra så mange som du giver udtryk for i filmen! Ellers godt lavet, og kan også godt lide, at du gør så meget for at stoppe det.

  •   20. sep 2009 Det burde ikke være lovligt!!syntes det er en god video,der viser at du har sat dig ind i hva roll kur er!
    syntes ridning er ved at blive for moderne, og nogle ryttere vil gøre næsten alt for at ride på top plan...?
    rider dog selv med bid..


  •   20. sep 2009 Det er totalt meget Mishandling!, Folk der gør det burte ssq selv prøve det!!!

  •   18. sep 2009 du har jo ret. ! altså, fik en lille tåre i øjer, når man ser hestenes øjne.
    rigtig rigtig go' video. og det er uhyggeligt at nogle kan finde på at ride sådan hvis man kan kalde det ride. !
    rigtig røende film!


  •   17. sep 2009 - Jeg går mest efter samarbejde mellem hest og rytter..
    men rider dog med bid smiley

    - Har skrevet under din hjemmeside!


  •   17. sep 2009 MISHANDLING!!!!

  •   17. sep 2009 Helt klart MISHANDLING!!!

  •   17. sep 2009 Det er så forfærdeligt .. Klart mishandling ..
    Rigtig god video forøvrigt


  •   17. sep 2009 I øvrigt vil jeg da lige kommentere, at de fleste af de billeder, du har brugt, ikke viser rollkur, men en hest under lod.

    I rollkur formes hestens hals helt anderledes end på fx billede 1, hvor hesten bare bliver hevet ind til bringen.

    Kæmpe, kæmpe forskel - hvilket netop også påvirker rollkuren som mishandling.

    DEN ENESTE MISHANDLING, MAN FORVOLDER EN HEST, ER UVIDENHED!

    jotaksåskulledenværeiskabet.dk nå


  •   17. sep 2009 ANKY VAN GRUNSVEN OG SALINERO/PAINTED BLACK ETC.:
    træning - mishandling på INGEN måder.

    LILLE LOTTE PÅ LYNET:
    mishandling på ALLE måder,


  •   17. sep 2009 Jeg syntes at du har fuldstændig ret!!

    Det er hverken rart og man får - point hvis hesten går underlod..

    Min 1 pony som er 5 år har haft en tendens (da jeg købte ham) at ``putte´´ sig nede ved bringen, mig og min ridelærer har rettet på det men tænk hvis en anden rytter bare havde redet videre på ham, så ville han sikkert have fået ødelagt sine nakkemuskler...!!!


  •   17. sep 2009 STØTTER FULDSTÆNDIGT OP!!!

    Det ser overhovedet ikke pænt ud??
    Kan ikke forstå hvorfor de gør det ;'(
    går ind og skriver under med det samme!!'!


  •   17. sep 2009 jeg syntes det er udover alle grenser det er ´lige som om det er for ryterens skyld de gør det jo for at være i toppen og istedet piner de hesten det er så syndt for den og jeg syntes det er så godt at man kæmper for at ændre det og helt årligt syntes jeg ikke det er pænt når hesten bøjer så meget

  •   17. sep 2009 Verdensmester i dressur og så går de på den måde!? DER burde dommerne DISKE rytteren!? og aldrig lade personenkommen op på hesteryg IGEN:(!!!!!!!!!!!

    Til H L P. :

    Ding Dong!? de mishandler hesten/ponyen!!!!! smiley
    Og så kan det være ligemeget hvis at den går
    på høj plan!? DET ændrer jo ikke på at det er mishandling!!!!!!!
    Og i øvrigt ser det heller ikke pænt ud det ser GRIMT ud!?
    man kan jo se at hesten ikke kan lide det!!!!!!.


    JEG HADER DE DOMMERE SOM DER IKKE DISKER FOLK HVIS AT DERES HEST ELLER PONY GÅR SÅDAN????? DER BURDE LAVES EN LOV OM DET :´(

    Bare min mening og jeg er STOLT af den!!
    Så lad være med at kritisere:)


  •   5. sep 2009 Jeg er da ligeglad hvad man må og ikke må, hovedpunktet i den her sag er da hestens ve og vel. hen hest der går grand prix skal da have samme betingelser som en hest der går lc-la klasser?? hestene er da bygget ens?? deres nakke muskler blir smadret, lige meget hvilket niveau de går på, det er den her træningsmetode der gør udfaldet!

  •   3. sep 2009 når man rider så højt plan er det ok men hvis man ride LC-LA klasser må de ikke gå sådan så nu ved du det

  •   12. aug 2009 Fra dyrenes beskyttelse!!!!!
    De tager til møde på fredag om det og der er en masse der har skrevet til dem om det men de har ikke haft nogle beviser men om et stykke tid vil de snart få det...
    STOP ROLL KUR


  •   12. aug 2009 jeg er helt vild med denne film !!
    rigtig god film du har der !

    jeg kan kun slutte mig til jer andre! jeg skriver under med det samme! ved du forresten hvor man kan få det der billede med stop rollkur ? smiley


  •   12. aug 2009 ER glad for du har lavet den! DET ER MISHANDLIG!!
    Det er BARE ONDT! Jeg synes mange rytter er begyndt at mishandle? Hvorfor?
    STOP DET MED DET SAMME!


  •   12. aug 2009 Jeg elsker at ride dressur men det er squ på hestens premisser, det har de vis glemt alt om ! De tænker kun på at komme til tops & glemmer hestens behov!!
    Hva blev der af forhodet mellem hest & rytter!

    De burde respektere hesten og gøre dem glade som de gør alt for os, så hvorfor dog pine dem !!!


  •   11. aug 2009 Det er fanme for synd synes jeg smiley
    jeg kan ikke lide og se på det ..
    hesten får bare så mange smerter i halsen, og
    ned igennem rygen ..

    Jeg synes helt klart det er mishandling ! .. s;


  •   9. aug 2009 rigtig god film

  •   9. aug 2009 At top rytterne ikke kan se det??!!!!.. Det er jo fuldstændigt forkert. At nogen behandler deres heste sådan, det er helt helt helt klart grov meget meget meget grov mishandling:(. Det er virkelig til at græde over at nogen kan gøre sådan noget mød deres heste:(. Jeg sys det er vildt godt at deer er nogen der sætter en stopper for det:(. Har skrevet under!!!!!:(

  •   8. aug 2009 har skrevet til dyrenes beskyttelse.
    skriver når jeg får svar.


  •   7. aug 2009 Rytterne gør det fordi de ikke har tålmodighed nok og mener at det er en god træningsmetode for at gøre hesten mere smidig vidst nok.. Hmm mener nu selv der er andre mere humane måder at gøre det på!!

  •   7. aug 2009 SYNd

  •   7. aug 2009 end den røde streg du lavede i film! Der er så synd for hestene, og jeg kan ikke forstå hvorfor rytterne gør det, for det er jo ikke engang pænt!!!!! SYND SYND SYND?!!!

    GOD VIDEO


  •   7. aug 2009 Synes virkelig også at det er svineri!
    Det er yderst belastende at se på sådan noget!
    Det er virkelig uacceptabelt!!
    Men .. Jeg kan ikke se hvad underskrifterne i lille Danmark, ville kunne gøre noget på verdensplan .. smiley
    Men tanken er god! :')


  •   7. aug 2009 skriv i min indbakke så finder vi ud af det stephanie så kan vi sende beskeder til vores venner foreksempel smiley

  •   7. aug 2009 Jeg er med smiley

  •   7. aug 2009 Ved i hvad? vi laver sq en gruppe hvor dem der har imod det kommer i gruppen! MISHANDLING PÅ DET GROVESTE! ER SÅ SUR NU!!!!! Min X søger frem og ned af sig selv og det betyder at han har brugt ryggen rigtigt. hvis bare de ryttere der rider på den uacceptable måde gjorde sådan ville det være lige ud af landevejen MEN (der skal stortset altid være et MEN heh) sådan er det bare ikke! derfor sys jeg vi skal lave en gruppe dem der er med skriv til mig!

  •   4. aug 2009 Vedr. din pony - ja nogen heste søger automatisk dybt ned, dette er pga. de i deres bygning finder det naturligt. Men de heste som der diskuteres om går jo ganske tydeligt ikke sådan af fri vilje!!!!

  •   4. aug 2009 ja altså det der med at de ikke kan få luft. de kan godt lige få luft men hvis man gør det meget får de luftvejs problemer og de fleste heste i topligaen bliver bare aflivet....det er syndt. men min pony den havde det på grund af det og dårlig imunforsvar. så den helt atomatisk dybt med mig selv om jeg ikke ber den om det og prøver at få den itl at tage hovedet længere op. så det er ikke altid man gør det med vilje....

  •   2. aug 2009 er imod det helt klart men man kan ikke bruge det som unarturligt som akument for så ville vi slet ikke have noget at køre med heste nu det er UNARTURLIGT for dem at være sammen med os ! husk på det !

  •   2. aug 2009 Det er mishandling på det groveste.. Det er ikke naturligt for hesten at gå sådan... SKRÆKKELIGT

  •   2. aug 2009 enige med maria B!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  •   14. jul 2009 Jeg er dybt enige meed jer der synes det er mishandling.
    Hestens hals er ikke begrenget til at gå så dybt ! og for det andet ser det heller ikke pænt ud. jeg så et tv pogram hvor man så store blod sår ved mundvie. efter bidet har taget så hårdt fat i hestens stakkels mund. Jeg er helt imod de top dressur rytter som bruger den trænings metode. Jeg tænker hver gang jeg rider dressur at jeg ikke tager for hårdt i hestens mund, for jeg ville bestemt ikke selv synes om at blevet stramt så hådt i nakke og mund. Heste er levene dyr.


  •   12. jul 2009 MISHANDLING MISHANDLIG MISHANDLNG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  •   8. jul 2009 jeg er rigtig meget imod det pis!
    synd det er rigtig synd for vores kære heste der bliver tvunget til at gå sådan!
    en ting er de fleste går med 2 srore stykke jern i munden en anden ting er de bliver tvunget til at gå sådan!


  •   8. jul 2009 Selvfølgelig virker det da :O) Det er bare en ubehagelig indlæring og træningsmetoder for hesten, men ingen tvivl om at det virker.
    Desværre har disse ryttere bare en helt utrolig utålmodighed, og kan ikke bruge for lang tid på at indlære hesten nye ting, og derfor synes de er roll kur er en god løsning


  •   6. jul 2009 Har skrevet under , og det har min mor også (;
    Synes det er forsærdeligt, og kan ikke se nogen grund, til at gøre det...


  •   6. jul 2009 kan ik lig den metode og sys bestemt ikke hesten er pæn sådan vil hellere ha at de er lidt mere åbne i nakken!!

  •   30. jun 2009 og slap lidt af, hvis de ikke kunne få luft, faldt de nok om? ikke??
    jeg går bestemt ikke ind for den metode, men jeg syndes dette går for vidt.
    anita W


  •   30. jun 2009 Ja, hun rider på en grim måde, men det skal lige siges at andreas helgstrand er set i samme situation så han er vel heller ikke meget bedre??

    Jeg har ondt af de heste, Jeg vil sætte det ind lige under military på listen over mishandling. =(


  •   25. jun 2009 Det er klart mishandling!

  •   20. jun 2009 Ja har nu ikke så meget fprstand på det, men ved da at der er forskel på at ride hesten dyb og ride den i roll kurs stilling.
    Rigtig mange mener også rollkur er til for at strække de ømme muskler ud, men der er dyb ridning altså både sundere, bedre og mere behageligt for hesten. Roll kur ødelægger rygmusklerne fordi de bliver strukket så meget ud af der kommer sprængninger i musklerne. Og DET er videnskabeligt bevist smiley


  •   20. jun 2009 Præcis! alt alt for mange mener, at hvis man rider hesten dybt - jamen så er det roll kur. der er bare en så kæmpe stor forskel. utroligt man ikke kan se det!

  •   20. jun 2009 100% enig!!!!

  •   20. jun 2009 Og det er egentlig en lidt forkert betegnelse, for videoen handler jo om roll kur og ikke om at ride hesten dybt :O)

  •   20. jun 2009 Om Anky van et eller andet rider hendes heste dybt på en grim måde, har da intet at gøre med hvor gamle de bliver og hvor gamle heste hun har som kan gå dressur? Faktum er vel at det er synd for hesten og det gør ondt, det har intet med alder at gøre..

  •   20. jun 2009 der er faktisk mange som vælger "Roll Kur" som en "nem" løsning, i stedet for at arbejde ordentligt med hesten, og ride så hesten osse føler sig tilpas..... Så det der LPS hvor der var et indslag om DRF, og hvorfor de accepterer den slags mishandling........ prøv at søg på LPS (inde på video), og fortæl om jeres mening.......

  •   20. jun 2009 mishandling!

  •   17. jun 2009 Det er mega synd for hestene!¨
    Fuck de mennesker der ridder "Roll Kur" ¨
    Hvis der er nogle som rider Roll kur som ser denne video, burde de fanme tænke over det!"? ¨
    Og hvis de er ligeglade ender de med et los i røven!!!! xDDD' <33333 ILU heste!! <333


  •   10. jun 2009 jeg kan i hvert fald tydeligt se de ikke kan lide det de laver. både deres øjne, mund osv.
    rytterne river dem i munden, hvilket er dybt urimeligt, når munden er sådan et ømt sted på hesten !


  •   10. jun 2009 Selvfølgelig er det iorden du kommer med din mening. Som overskriften til mit videoklip siger: MISHANDLING ELLER TRÆNINGSMETODE?

    Jeg har oprettet det, dels for at få en debat igang, om tidens netop meget omdiskuterede emne. Dels for at vise folk hvad roll kur går ud på.

    Jeg vil gerne henvende til din besked hvor du skriver: .. Hvis i mener at Anky Van Grusvan er en mishandler fordi hun rider sine heste dybt af og til..
    , Der vil jeg gerne slå meget kraftigt fast, at fordi man rider hesten dybt - har absoliyt INTET med roll kur at gøre. her er der en væsentlig stor forskel. Jeg tror at langt de fleste ryttere rider deres heste dybt af og til, for at få hesten til at bruge ryggen noget mere.
    Roll kur, har intet med at lægge hesten dybt fortil, hvor den er afslappet i en fin blød bue med halsen. I roll kur, bliver hesten pakket så dybt sammen, og det er ikke for sjovt at den engelske betegnelse "hyper flexion of the neck" er samme udtryk som læger bruger, når mennesker får piskesmæld??? og forresten, syntes du at hestene på billederne ser ud som om de kan li det de laver? /: for sådan ser det ikke ud i mine øjne?

    Men måsker ser jeg bare helt forkert? smiley


  •   10. jun 2009 .. Hvis i mener at Anky Van Grusvan er en mishandler fordi hun rider sine heste dybt af og til.. hvordan kan hun så have så gamle heste der stadig går højt niveau.. så er de nok ikke redet såå dårligt...

    Men det er blot min mening, og det håber jeg i kan respektere... Jeg siger ikke at det er ukorrekt det i siger... Det er jo op til jer selv... smiley

    Jeg er ikke ekspert.. Jeg kan ikk svare på om det er mishandling eller ej.. ? Og i er heller ikke eksperter.. Men... Det er da fint, hvis i vil gøre noget ved det...


  •   10. jun 2009 Det er på den mest dybeste måde 100% ren mishandling!!
    Jeg mener abselut det SKAL stoppes!!
    Det er så modbydeligt!!
    Ekstrem mishandlig på alle punkter!
    STOP ROLLKUR!


  •   8. jun 2009 Jeg har lavet en underskriftindsamling på nettet mod roll kur. i kan skrive under på denne hjemmeside:

    www.STOProllkur.skrivunder.dk


  •   8. jun 2009 OMG.. Styrelse folk..

    Har i overhovedet tænkt på at det måske frigør ømme muskler på hesten, når de bliver strukket sådan i halsen og ned ad ryggen..
    Det har i sikkert ikke.. Men ganske rigtigt, det er en træningsmetode, som andre/mange og jeg selv også, hvis det bliver for meget i længden, bliver til mishandling..

    Men grunden til at det sker at det bliver til en 'mishandlings-metode', er at folk der rider sådan misbruger det....
    Længere er den ikke..

    Og, hvis i begynder med at uha jeg holder med Anky Van Grusvan. Det gør jeg ikke, jeg syntes selv det er for dårligt at sådan en top proffessionel rytter bliver nødttil at ride ''rollkur'' en hel opvarmning, og så slapper hun af i tøjlen når hun rider ind på banen....
    Der kan jeg forstå det, og især fordi hun har kandar på..! Ikke fordi kandaren er et dårligt bid, hvilket mange tror, det er det kun, hvis det bruges forkert...

    Det var så min lange, indviklede mening.. Som både ser det positive, men også det negative i sagen,.. smiley

    Enig med anita team Ahorn W.. smiley


  •   7. jun 2009 det er forkert ridning i mine og mange andres øjne, men den med at de ikke kan trække vejret, den holder ikke, så ville de jo falde om ikke??

    Anita W


  •   7. jun 2009 helt klart mishandling!!!

  •   6. jun 2009 det er 101 % MISHANDLNG

  •   6. jun 2009 det er 101 % MISHANDLNG

  •   6. jun 2009 meget ekstreme billeder du har fundet, virkelig slemme, men heldivis er der trods alt ikke så mange der ridder sådan.

    Anita W


  •   6. jun 2009 det er fuldstændig, grov mishandling at ride på denne måde !
    Hesten og rytteren har slet ikke noget med hinanden, rytteren kunne ligeså godt ride på et æsel, uden at lægge mærke til det ! de tænker KUN på karrieren og toplisterne!
    Men hvad er en karriere med en pint hest?
    De river dem så meget i munden, ^kig på billederne i vidoen, det er bestemt IKKE glade heste man vinder med !
    Jeg har sku' så ondt af de heste ! Kig på deres øjne, kig på deres mund, som sikker har det så frygteligt, af det bid som bare bliver revet i og revet i !
    I forhold til dem, som rider rigtigt, med et fantastisk samarbejde, hvor hesten ELSKER at ride dressur, fordi den ikke tvinges til det, men fordi den gerne vil !!
    Jeg er 100% enig med jer alle sammen.
    Og jeg ville gøre meget for at stoppe den ridemetode en gang for alle!
    Det er så synd for de heste, som oplever det !
    De er MEGET mere værd <3333.


  •   5. jun 2009 jeg sys det er synd!
    tænk ikke kun på at ride PERFEKT men på hesten.
    gør det ondt? gør det ikke ondt?
    husk hesten er et dyr!
    men jeg brydes mig ikke om det!


  •   4. jun 2009 Jeg er klar på hjemmesiden - kan du finde ud af at lave en hjemmeside? /:

  •   3. jun 2009 jeg syntes seriøs at hvis hesten går sådan til de store stæver og det, at de så fik mega mange minus point! det er sku da skide synd for hesten! syntes iké det er fair for hesten, man skulle virkelig gøre noget ve de mennesker!!
    ..vil bare mene at de skulle have mange minus point til de store stævner når de går så'n!!!!


  •   3. jun 2009 Prøve at lave en hjemmeside hvor man kan skrive under og sende den til Dressur forbund..

  •   3. jun 2009 og det de gør, tror andre os er rigtigt:/ men som det jo ikke er altid desværre:(

  •   2. jun 2009 Det er rigtig svært at få gjort noget ved det, tror jeg desværre. Mange topryttere gør det, og derfor er det åbenbart "rigtigt". men hvordan kan mishandling være RIGTIGT????

  •   2. jun 2009 og der er så mange der gør det!!! mener også at det er mishandling!
    men mit spørgsmål er så bare hvad kan vi gøre ved det??
    det er svært at sige til hele verden at det må vi ikk?
    jeg vil gerne gøre noget ved det men hvordan?


  •   29. maj 2009 JEG KAN BARE BLIVE SÅ PISSE SUR NÅR JEG SER SÅRN NOGET! DE SKULLE LIGE SELV PRØVE AT LØBE EN PROGRAM SÅDAM SPM HESTNE GØR!

  •   24. maj 2009 helt klart mishandling.. kan ikke forstå hvordan de kan ride sådan.. det første jeg lægger mærke til når jeg ser de billeder er hestes øjne.. de er skramt og ved ikke hvad de skal gøre de stakkels heste har vel prøvet at gøre noget ved det MANGE gange men de har vel bare opgivet..

  •   24. maj 2009 det er bare grov mishanling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeg hader dem der gør det!!!!!!!!!!

  •   24. maj 2009 stakkels heste! det må være et helvede at blive redet på! ;(

  •   24. maj 2009 er enig med dig!!! smiley

  •   23. maj 2009 Og hvordan kan du så lige vide at jeg ikke også gør det når jeg ser heste blive redet sådan? smiley
    Og ja hvor er det barnligt at jeg synes det er et seriøst emne og gerne vil have alle de negative kommentare et andet sted hen smiley Hehe...


  •   23. maj 2009 Siden hvornår og hvorfor begyndet denne diskution om mishandling at lede hen på mig og min hest??

    De billeder du har sat eksempler ind på - det første billed traves der af - og han søger selv derned med hovedet. De andre billeder er det min lillesøster der rider ham - han er en stor hest og skal samles meget fortil før hun kan ride ham frem bagtil og for han kommer op at løft sig!
    Og HELT ærligt, hvor meget bag lod går han? Kan han ikke trække vejret, og ser det ubekvemt ud for ham????

    Derud over vil jeg gerne slå meget stærkt fast, at forskellen på en hest der går en smule bag lod også roll kur er temmelig stor! Min søster rider hverken med hjælpetøjler eller med et stærkt kandar - så lige meget hvad ville hun absolut ikke kunne pakke ham sammen ligesom roll kur!

    TÆNK DEN LIGE IGENNEM IGEN smiley


Annonce