{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Maggie rides 4 gang efter tilridning i 2010

680 visninger | Oprettet: 6. jun 2011

Maggie rides 4 gang efter tilridning i 2010

Så kom jeg endelig i gang med min dejlige Maggie...jeg er en KÆMPE kylling så jeg har villet starte op utallige gange men blev ved at finde på undskyldninger, hun blev tilredet som 3 års sidste forår 1 måned og derefter har hun stået helt stille indtil for 4 dage siden....men nu er jeg kommet igang og hun er bare så skøn og sød...
Jeg tager gerne imod konstruktiv kritik fra andre der har mere erfaring og viden om ungheste end jeg. Jeg er meget ydmyg overfor den opgave det er for mig at skulle gøre Maggie til en god ridepony som gør det hele stabilt og frivilligt uden at være trukket i "holdning" etc. så kom endelig med gode råd hvis jeg gør noget forkert ;o)

Mette K
Kvinde | 49 år | Oprettet: 31. maj 2007


Kommentér på:
Maggie rides 4 gang efter tilridning i 2010
  •   16. jul 2011 Også godt hvis en anden er i nærheden hvis nu man ryger af...
    Må være skønt at have dem hjemme og selv bane, det ønsker vi os også...snart forhåbentligt
    Kører til en stald 2 x dagligt morgen og aften, for at lukke ud, ind,tage os af dem..passer dem selv.


  •   16. jul 2011 ja det har vi også rigtig meget fornøjelse af herhjemme men der er heller ingen tvivl om at hvis de ikke red så fik jeg nok heller ikke gjort det ;O) nu har vi fået vores egen ridebane herhjemme og det er bare super super dejligt for nu kan jeg bare ride om aftenen uden at skulle ud af matriklen ;O)
    Jeg er dog ikke nået dertil hvor jeg tør ride hvis ikke der er nogen udenfor ;O) jeg er lidt en kylling og hun er jo ikke så trænet endnu ;o)


  •   16. jul 2011 Det lyder dejligt..
    Man vokser også med opgaven og det må være dejligt at forme sin egen hest til den hest man ønsker...

    Dejligt dine piger er heste intra...
    Det er min heldigvis også og det hænger ved trods teenage alder, men med pause dage så går det og hesten er bare bedste ven...


  •   16. jul 2011 Hun er allerede blevet meget meget bedre og går betydeligt mere fremad nu ;o) hun er super nem at arbejde med og når jeg ellers sidder lige i stedet for at hælde til siden så gør hun også præcis det jeg beder hende om....eller det gør hun også når jeg hælder....da gør hun som jeg beder hende om og ikke som jeg tror hun beder mig om...så man bliver rigtig ydmyg med opgaven når man opdager at fejlene generelt er rytterfejl ;O) men det er super sund lærdom ;O)

  •   16. jul 2011 Først...smukt navn hun har...så flot...

    Ved at du har haft lånt vores Natachia engang...
    Vi har knoklet med longering og stop,start..en hest skal udføre kommando ved stop,start..nu går det meget bedre og Tassen kan næsten longeres uden problemer...
    Og blevet super til at forstå kommando...
    Vi arbejder meget fra jord og tror det er vigtigt at en hest ved dine krops signaler fra jord ligefra ung alder...
    Ellers er det bare at klø på i små portioner og give hesten masser af adspredelse...også i leg...
    Og få bygget muskler på efterhånden, så kan hesten holde i mange år..
    Vi rider nu begge akademisk og det nyder vi..

    Mange vrinsk herfra Nord...Sarah og Tina.


  •   11. jun 2011 det ser super fint ud mor

  •   7. jun 2011 Hej, jeg vil også siden at der skal drives lidt mere på hende. en unghest skal altid lære at gå fremad.
    Lav en masse øvelser, volter og slangegange, slangebuer det er med til at styrke styringen og gør at hesten har noget at tænke på.

    Ellers syntes jeg at din tøjleføring ser rigtig fin ud (:


  •   6. jun 2011 Hvor ser det fint ud Mette smiley Rigtig sød harflinger smiley

  •   6. jun 2011 Hun ser virkelig flink ud, dejligt at se. smiley
    Jeg synes, at du skal have hende lidt bedre frem både i skridt og trav, jo bedre de går frem jo nemmere at få den til at suge rigtig på bidet.
    En god ide kan være at have en pisk med, det er en god hjælp til ungheste, der ikke helt forstå, hvad trykket fra benene er. Brug den samtidig med stemme og ben. smiley
    Men ellers synes jeg det ser fint ud. smiley


  •   6. jun 2011 Mange tak allesammen jeg har helt sikkert fået noget at arbejde med ;O) og regner bestemt også med det bliver nemmere når jeg selv finder balance og rytme og også bliver lidt mere fortrolig med hende og holder op med at tro hun stikker af hele tiden ;o)

  •   6. jun 2011 synes ogsaa at det meste ser ret godt ud. sörg for at i skridt at faa hende lidt mere frem (hun falder naesten i sövn) brug din röv lidt mere og find takten. og naar du driver paa hende saa kun pres hende lidt og saa snart der er reaktion sid stille med kroppen for ellers sker der det som der er blevet skrevet laengere oppe at hun bliver schenkeldöv. det ville vaere aergelig for hun ser rigtig fin ud indtil videre.

    og ja husk at give hende pause saa hun kan naa at fölge med i hovedet. har hört om en unghest der blev redet hver dag og saa slet ikke kunne fölge med pludselig blev det for meget og hesten startede med at bukke konstant for den saa begyndte at se ridning som noget negativt (psykisk)
    saa for din egen skyld tag den lidt med ro det er langt bedre smiley

    og saa lige i traven ( ja jeg ved det kan vaere svaert) men du skal blive bedre til at finde takten og lede hende lidt mere. hun kommer et paar gange lidt ud af takten (det er ikke unormalt) men man kan jo pröve at hjaelpe dem saa vidt som muligt :o)

    men held og lykke fremover med hende


  •   6. jun 2011 Karen: Mange tak....ja hun er vist redet hver dag....men dog kun 15-20 min. af gangen og mest i skridt ;o) men det er taget til eftertragtning og kan så også hjælpe på min samvittighed når jeg ikke får redet..at det faktisk er sundt for hende med pauser ;o)
    Hun er super harmonisk...den første dag red jeg på banen med tøserne, dog var jeg da i longe...næste dag det samme...men tredje dag havde pigerne travlt med at køre på deres crosser i haven (som er lige opad ridebanen) det eneste hun ikke så godt kunne lide var da den mindste kom løbende med styrthjelmen på....næste dag var det så husbonden der var igang med hækkeklipperen også lige opad ridebanen, hun stiller ikke spørgsmålstegn til tingene hvis rytteren virker rolig (hvilket er noget jeg virkelig arbejder hårdt for, jeg er nemlig en KÆMPE kylling)


  •   6. jun 2011 Jeg synes at det ser rigtig fint ud - hun ser dejlig harmonisk ud, selvom at der er legende børn og vandpistoler smiley
    Men hvis det er 4. gang at hun bliver redet, og i startede op for 4 dage siden, kan jeg regne ud at hun er blevet redet hver dag. Jeg mener at det er langt mere passende at ride ungheste hver anden dag, da det er hårdt for dem både psykisk og fysisk - specielt her i starten. Det er ihvertfald min erfaring at det går bedre når der er pauser - selvom at niveauet ikke er så højt.

    Held og lykke og fortsæt det gode arbejde smiley


  •   6. jun 2011 Hov høle = hæle

  •   6. jun 2011 Hun ser virkelig sød ud smiley

    Jeg synes umiddelbart det ser godt ud. Det eneste jeg tænker på er, at du måske bruger dine høle og dine schenkler lidt for meget til at få den fremad. Du skulle hellere tage at bruge inderlårene og knæene til at presse hende fremad (: Det ville være så ærgeligt hvis den gik hen og blev schenkeldøv´.


Annonce