{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dixie og jeg i flatwalk

1.162 visninger | Oprettet: 28. dec 2011

Dixie og jeg i flatwalk

Her er en video, der blev taget sensommeren 2008.
Dixie var meget rød af sind, og derfor havde jeg mit hyr med at få hende til at gå en afslappet flatwalk.
Jeg satte hende så på CoolMix, hvilket hjalp utroligt meget.

Her viser hun en god flatwalk for let tøjle.
Læg mærke til hvordan hendes hoved nikker i takt med gangen. Det kaldes "Headnodding" og er karakteristisk for en god flat- eller runningwalk.
Det skyldes ikke smerter, eller er noget der er indlært. Det hører med til denne gang.

Jeg har en rigtig træls tendens til stolesæde, hvilket fremtræder ekstra meget i denne video. Det er hvad jeg selv skal arbejde med, på min nye hest.

Kommentér på:
Dixie og jeg i flatwalk
  •   8. apr 2014 Elsker alle gangarts heste:) har selv lige købt islænder. Har altid syntes godt om twh, passo prahnos tror jeg det staves hmm g og rocky mauntin horse. Så flotte og stolte at se på. Men ismuler er nu også skønne og de har lige den højde jeg kan lide:) min mule bliver ca 150-55:) så det er en lækker højde på en ismule.

  •   23. apr 2013 Jeg takker mange gange. Og jeg er helt enig med dig. Det er dybt grotesk, og det mest foruroligende er, at mange af Big Lick rytterne ikke selv kan se det.

  •   18. apr 2013 Okay ja det vidste jeg slet ikke smiley
    Har godt set den der frygtelige video med hvordan de "træner" de stakkels heste,. Det er virkelig brutalt at man kan behandle et dyr på den måde. Men godt der er nogen som dig som kan træne hestene uden vold og stadig få den til at gå på den rigtige måde smiley


  •   18. apr 2013 Tennessee Walkeren kan også tølte som islænderen, men den gangart du ser her hedder (som du nok har set) flatwalk. De ligner til forveksling hinanden, men forskellen ligger i, at tølt er en knækket trav, hvor hesten aldrig har 3 hove i jorden på samme tid, hvor flatwalk og runningwalk er en knækket pas, hvor hesten aldrig har kun 1 hov i jorden.

    Gangen med de store benløft hedder også flatwalk/runningwalk, og disciplinen hedder "Big Lick". Selve skridtene er de samme, forskellen er bare, at hesten bærer en form for "klodssko" på forhovene, samt kæder for at hjælpe hesten til et højere og mere ekstremt løft, samt et dybere stride.
    Jeg, personlig, er meget imod denne form for ridning. De unaturlige bevægelser fremtvinges, og hestene går med disse sko 24/7 6 måneder i året. smiley
    Heldigvis er disse sko ulovlige i Europa.


  •   18. apr 2013 Ej hvor vildt. Ligesom islændere? Troede man lærte dem at gå sådan smiley Hvad hedder de så når de traver med forbenene helt oppe i luften?

  •   18. apr 2013 Tusind tak Katrine. smiley

    Styrbæk, det er også meget anderledes, da hun går en gangart du ellers normalt ikke ser. Du lærer ikke hesten at gå sådan, det er den født til. De ekstra gangarter ligger til racen, og de kan dem fra de tager deres første skridt. smiley


  •   18. apr 2013 Det ser meget anderledes ud end hvad man normalt ser i dressur smiley Hvordan i alverden lærer man en hest at gå sådan smiley

  •   28. dec 2011 Utrolig smuk hest

Annonce