{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Rødhøjs Chopstar - dressurkursus

910 visninger | Oprettet: 13. okt 2013

Rødhøjs Chopstar - dressurkursus

Videoen er fra Maj 2013, så hesten er noget mere uddannet henover sommeren. Kan øvelser som versader, schenkelvigninger, bagpartsveninger, øver traversader etc. Mangler dog balance, i især galop, for at være LA startklar.
Longeres pt. kun dagligt, grundet manglende kemi mellem rytter og hest + det øger hans balance væsentligt.

Shanie - *
Kvinde | 35 år | Oprettet: 5. jun 2004


Kommentér på:
Rødhøjs Chopstar - dressurkursus
  •   22. sep 2014 Hej Jeanette.
    Først vil jeg sige, at tak er et fattigt ord. Hvis du har lyst, kan du læse Choppes historie.

    Jeg står med en 10 års vallak, jeg selv har ejet siden føl. Choppe er en dejlig hest, men af trakehner afstamning, og derfor noget følsom. Han blev kastreret som 4 års, stående. Der var komplikationer ved kastrationen, som gjorde, at dyrlægen måtte ud, og skære strengene ordentligt over.
    Choppe hat altid bøvlet, ridningsmæssigt. Han satte mig voldsomt af (kort inden kastration, så det var adfærdsbetinget), hvorefter han blev sendt i tilridning privat.
    Hun kasserede ham, turde ikke mere, for hesten var "sindssyg" og skæv i hele kroppen.
    Hjem igen, kiro undersøgelse, og ja, han var lidt stram over ryggen, og fik en behandling. Sadel, tænder ALT blev tjekket. Han havde lidt for tætte torntappe, så hans adfærd blev vurderet, at være pga. det.
    Jeg sparede penge op, og sendte ham til berider Kim Andersen. De havde ham 1 måned, og ville ikke fortsætte. De skridtede og travede kun i longe, med en hest de fortalte var "uridelig" og problemhest. Med drømmehesten, på SU, var jeg efterhånden godt frustreret!
    Han kom igennem kiro igen, og vi fortsatte selv lidt i longen, på trods af min opbyggede angst, siden han satte mig voldsomt af, som 4 års. Vi turde ikke slippe ham, for vi havde af Kim også fået fortalt, at han havde forhøjet flugtinstinkt. Jeg kom til skade (ikke med ham), og måtte sætte ridningen i bero. Derefter turde jeg ikke starte ham igen selv.
    Jeg sparede penge op igen, og brugte da han var 7 ½ 15.000 kr, på at sende ham til Aistis Vitkauskas. Han skal virkelig have ros for sin håndtering af Choppe - han satte ikke alle mulige labels på ham, men sagde han var en typisk fuldblodspræget hest. Her blev han redet rigtigt, udenfor longen, første gang. Han bukkede en del, men affandt siig med skridt og trav. Aistis ville ikke galop, da der var tydelige reaktioner og ballade her. Vi fik ham hjem, og jeg fortsatte lidt. Men nu med voldsom angst i kroppen, og en følelse af, at jeg ikke selv kunne magte ham (selvom jeg før har redet både problem og tilridningsheste..).
    Choppe er den absolut nemmeste hest fra jorden, men når man sætter sig op, skyder han fuldstændigt ryg, og kan faktisk også fare frem, nogle gange.
    Han blev som 8 års redet lidt af en bekendt, som begyndte at springe ham lidt. Det nød han meget. Men der var stadig problemer med ham, i især galop. Han havde også svært ved sidebevægelser. Hans alder gjorde dog, at han begyndte at slappe lidt mere af, og var knap så "hys". Fuldbloden lagde sig lidt i baggrunden, kan man sige.
    Jeg fortsatte selv lidt, og besluttede at han nok måtte sælges. Jeg turde ikke rigtigt, efter endnu en afsidning - selvom vi efterhånden begyndte at uddanne dressurteknisk, var der stadig underlig ballade, som kom pludseligt og ud af det blå, ved fx volteskift, og især anspring, eller sidebevægelser.
    Han blev sendt i kommission, og her redet af en ung pige, som tog en del "problemheste" ind. Det var som 9 års, sidste år i december og indtil marts i år.
    Jeg kunne ikke rigtigt nænne at sælge, men han ændrede sig faktisk lidt, ridemæssigt, hos hende. hun kunne galoppere, og springe lidt, uden enormt meget ballade, men stadig med en hest hun tænkte havde ondt i ryggen, og som havde svært ved at galoppere og gik meget på forparten. Han knækkede helt "sammen" i nakken, også for mig, når jeg rider ham. Han kom hjem, og jeg red selv, en efterhånden noget nemmere hest. Men stadig med lidt ballade i ny og næ.
    Nu blev han lånt ud, i Maj i år, for at blive solgt efter lidt prøvetid, til en dame nede syd fra. Hun havde modet til ham, og virkede OK til at håndtere ham. Hun mente så, at der var alt muligt galt med ryggen af ham, ks og hvad hun ellers mistænkte ham for. I røngten med ham igen (selv han tidligere er diagnosticeret med for tætte torntappe, som dog ifl krio dengang, ikke skulle have videre betydning, ved korrekt ridning


Annonce