{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Det er synd for både rytter og hest når der sker ulykker, men hvem lider mest

7.180 visninger | Oprettet: 26. sep 2009

Det er synd for både rytter og hest når der sker ulykker, men hvem lider mest

Hvem lider mest?

skriv gerne jeres mening

Cecilie og Baron <3
Kvinde | 28 år | Oprettet: 31. okt 2007


Kommentér på:
Det er synd for både rytter og hest når der sker ulykker, men hvem lider mest
  •   28. sep 2013 Helt klart heste !!


  •   28. jun 2013 Billedet du bruger til at vis at hesten bliver skudt høre jo slet ikke til den sammenhæng den der hest er jo blevet mishandlet..

    Og... en hest er en dyr ting derfor bliver det vurderet om den kan leve videre uden smerte. vis den ikke kan bliver de aflivet ikke skudt på banen forand publikum. me ja hesten bliver aflivet/ skudt for så skal den ikke lide længereend nødvendig smiley


  •   15. dec 2012 Hestene!

  •   26. jun 2012 Jeg syntes at det er sundt for begge men det er mest snydt for hestene de kan ikke sige at det ikke gør så ondt de kommer bare til de evige grasmarker

  •   24. maj 2012 De lider begge på hver deres måde - men det er ikke ondt eller synd at aflive en hest, hvis den er ilde tilredt. Self. vil den leve videre, det vil alle levende væsner uanset hvad.
    Men man kan hjælpe et menneske på mange flere måder end man kan med en hest. smiley Så somme tider er de evige græsmarker bare den mest humane løsning.


  •   24. maj 2012 Hesten. Hesten har ikke mulighed for at sige den har ondt, hvis det er synligt bliver den aflivet (hvis det er slemt) hvis det er noget indre som ikke lige umiddelbart kan ses så rider man på den .. Det er hesten, det er jo menneskers skyld de bliver såret på den måde.

  •   24. maj 2012 Sissel det er jeg helt enig med dig i, jeg ville aldrig lade en hest stå vis den havde mange smerter og jeg ikke vidste hvordan dens fremtid ville se ud smiley

  •   19. maj 2012 Men syntes du hestes skal stå i en boks - indelukket - i pænt lang tid ._.' altså vis den fx. har brækket benet.. Så skal den jo have boks ro..:o!! Så den skal højst sandsynligt stå "indelukket" i flere måneder ca :i Altså det kommer jo ogs an på skaden men jeg syntes ikke det er fair over for hesten at den skal stå i en boks med smerter o.o! Det er mere humant at aflive den vis skaden er slem.. :i!

  •   17. maj 2012 Min mening: Gider ik lige nogen dumme kommentar herinde om hvad jeg mener o.o! Skriv over Pb vis det er o.o

    Hmm det kommer an på hvad det er for en ulykke.. Altså er det det der skide military (ik det danske da det ik er så slemt) Har jeg intet til overs for rytteren smiley Den kan brække alle led vis det skal være og jeg er ligeglad.. Rytteren har selv valgt hvad de vil og hvad for en hest det skal være.. Hesten har intet at "sige" x_x!! men altså vis vi kigger på ting her i Danmark o.o Det er ikke altid rytterens skyld!! En rytter kan ikke styre at hesten snubler over en bom o.o'!!! Jeg vil mene at der er meget forskelligt hvem der lider mest smiley Hesten bliver for det meste aflivet vis det er meget slemt!! Og det er heldigt da hesten altid vil kunne huske de slemme ting = Traumer for livet...
    Men mennesket skal leve med det resten af livet.. Vis det altså overlever smiley x) Men man skal ogs tænke på at vis en hest overlever en meget slem ulykke skal den ogs igennem meget.. og i nogen tilfælde ville det have været bedst at aflive den ._.''

    Men hvad angår de der billeder du har der oppe i videoen - Der syntes jeg kun at det er synd for hesten.!!! Hestene der oppe bliver "pisket" til noget som de højst sandsynligt ikke kan li på nogen punkter o_o Måske et enkelt spring eller to men det der^^....
    Hmm min mening er meget indviklet xD men wtf vis i ik forstår så skriv privat til mig xD så kan jeg jo forklare det der xD


  •   16. maj 2012 umiddelbart er det os - mennesket - der kommer til at lide mest.

    Selvfølgelig er det ærgeligt at måtte aflive en god hest på grund af en rideulykke, som reelt er forsaget af os mennesker, Men hvis hesten er så slemt skadet at der ikke er anden vej end aflivning så er den bedre tjent med dette. Har du spekuleret på hvor meget den skal igennem for at blive rask, og til hvilket liv. Det er jo ikke sikkert den nogen sinde bliver ridehest igen.

    Tilgengæld har jeg været en tur forbi syeghuset med en mindre skade efter et uheld med en hest, jeg brækkede anklen to steder, måtte opereres og i gibs.
    Hvis du viste hvor mange smerter det har givet, Og jeg var nok heldig.
    Lå på stue med en kvinde på min egen alder, Hun havde været ude for en rideulykke, hesten havde stejlet og var gået bagover og landet på hende, Hendes bækken var knust og hoften brækket. Hun var indlagt for 3 uge i træk, skulle være sengeliggende i meget lang tid. Og vidste ikke hvad fremtiden bragte.

    Så Helt seriøst, hesten har det bedst. Den lider ingen smerter, og får fred med det samme.


  •   16. maj 2012 jeg syndes at det er frygteligt for begge parter. der er da mange hest er kommer til dyrlægen med det samme.

  •   9. maj 2012 Hesten! Det er for det meste rytteren skyld det sker, fordi man udsætter hesten for så farlige ting.

    Mange af de heste som kommer slemt til skade, der er det nok bedst de får en kugle for panden med det samme. For hvis man prøver at redde dem, går der rigtig lang tid inden hesten bliver rask (hvis den bliver det), og der har den jo en masse smerter. Og bagefter bliver den måske solgt som selvskabshest, og så gider de pludselig ikke have den mere, og så bliver den måske solgt til en rideskole, hvor den højst sandsynligt ikke bliver behandlet særlig godt under træning.


  •   12. apr 2012 HESTEN!!!!!!!!!!!

  •   7. apr 2012 I nogle situationer er det hesten og andre mennesket.
    Jeg synes dog at hesten lider mest på billederne:(


  •   3. apr 2012 Jeg vil sige det er hesten.!
    Det mennesket der får den til at springe over en forhindring.. Og hvis den så falder over forhindringen, Falder den og slår sig, og hvis den så brækker et eller andet, bliver den skudt eller aflivet og det har den ikke selv bestemt. Men som sagt i videoen så kommer mennesket på sygehuset, og bliver behandlet og lever videre som indtet er sket!..


  •   29. mar 2012 Tror det er forskelligt fra situation til situation.
    Jeg er overbevist om at hvis en hest kommer ud for en ulykke, fx på en springbane og kommer slemt til skade, så ja. så husker de det ligeså vel som et menneske gør :-).
    måske ikke på samme måde, men jeg tror det påvirker hesten.
    Hvis en hund bliver udsat for stærk smerte af et menneske husker den det jo også?
    Så tror det det samme med hesten...

    at nogle heste bliver aflivet, ''får en kugle for panden'' som du skriver, kan i nogle tilfælde være nødvendigt. ¨
    Hesten kan få så voldsomme skader at man ikke kan gøre noget - desværre :-(.

    et menneske kan jo også dø af en rideulykke, så jeg tror det kommer an på hvilken situation ulykken forekommer i hvem der lider mest :-).


  •   27. mar 2012 Jeg vil sige det er hesten for som du skriver bliver vi tjekket eller kommer hurtigt på hospitalet;( men sørgelige billeder;(

  •   27. mar 2012 Det er som Inga skriver i første sætning, forskelligt hvem der lider mest...

    Men nogle gange er det ikke hvert for hesten at leve vidre, og så er det bedst at sætte kuglen for panden da den jo ikke lider ved det men har fået et godt liv og det forsætter måske bare et andet sted smiley (som på de evige græsmarker)

    Hvor vi mennesker skal igennem mange behandlinger og opreationer, og vi har måske lige mistet vores bedste ven oveni!
    Så på mange fronter tror jeg faktisk at mennesket lider mest!?

    Og misunder faktisk nogen gange dyr for at de bare kan blive aflivet, såfølig er det arveligt at de ikke selv kan bestemme om de vil aflives eller ej...

    Min mening! smiley


  •   27. mar 2012 Jeg synes at det er hesten, der lider mest smiley

  •   15. mar 2012 det er jo meget forskelligt hvem lider mest.. nogle gange er det rytteren og nogle fange er det hesten.

    og nogle gange bliver man bare nød til at aflive hesten. hvis hesten f.eks. brækker benet bliver man nogle gange bare nød til at aflive hesten fordi den kan ikke stå stille på tre ben i lang tid men et menneske får hjælp.

    og nogle gange er skaden så stor på hesten så hvis man vil at den skal leve videre kommer den til at lide mens den bliver bedere. hvis du ved hvad jeg mener smiley det er ikke lige så nemt at redde en stor hest som det er at redde et menneske.


  •   15. mar 2012 Syntes det er hesten, ihvertfald på disse billeder.
    BusterogAnna - hesten glemmer det sku ikke på 10 minutter, de bliver så skide bange for at gøre det en gang til, og de skal helt sikkert overbevises til at gøre det - de ved jo ikke, at det bare var et uheld, og at det forhåbentligt aldrig sker mere end en gang.


  •   13. mar 2012 jeg vil sige at det er hesten for den gør alt for dens herre og gøre dig glad. den vil alt for dig men den skal da ikke bare dø for det


  •   2. mar 2012 Hesten på de billeder

  •   19. feb 2012 Fuck en god video! det er syndt for hesten!:(

  •   8. jan 2012 Busteroganna jeg Syntes det er noget pis du siger heste er ikke dumme

  •   5. jan 2012 hesten

  •   26. dec 2011 Jeg synes det er lidt mærkeligt at sige det er mest synd for hesten... For der går højst 5 min. til den bliver aflivet. De fleste heste er i chok, og opdager og lider på ingen måde da den er helt forvirret, og når den er aflivet så er den væk, og den vil ikke lide mere. De ved intet om at de bliver aflivet osv.

    Dog synes jeg det er mest synd for mennesket, hvis de altså lever. For de har været igennem en meget grim ulykke de sandsynligvis vil huske resten af deres liv. Det var måske deres bedste ven de sad på, og den ven er nu død...

    Misforstå mig ikke og tro at jeg er hjerteløs, men når hesten er i chok og bliver aflivet har den ikke ondt og har ikke lidt på nogen måde.


  •   9. dec 2011 Holder med ingen.
    En ulykke er en ulykken - mennesker får hjælp. Fordi vi forstår hvad der sker, når vi har ondt og skal have hjælp.
    Hesten vil ikke forstå det, og kan derefter får skader psykisk (i hjerne).
    Den kan blive stresset under f.eks. transport eller behandling.
    Hesten kommer for det meste også rigtig slemt til skade hvis den bliver aflivet, altså brækket ben eller flere, brækket nakke, indre blødninger osv.
    Hesten forstår ikke når mennesker prøver at hjælpe den smiley Den tænker kun på smerter.
    Mennesker har også mulighed for meget hurtigere hjælp. Imens en hest måske skal vente dage på den, flere timer på transport, blive transporteret. Det er bare meget mere besværligt med en hest, da vi ikke har fundet ud af at arbejde "hurtigt" omkring en hest. Deles fordi vi ikke altid ved hvad der skal gøres, og så fordi hesten ikke selv kan fortælle os hvor det gør ondt osv. og så fordi han kan blive stresset smiley
    Vil I så hellere have at hesten ligger og lider uden den forstår hvad der sker, imens man os mennesker godt ved der er hjælp på vej. Sådan noget ved den ikke :))
    Man afliver jo kun heste på banen, fordi de er synd at lade den ligge og lide i måske flere timer eller døgn?

    Jeg har selv stået i samme sation som dem, da jeg styrtede på min islænder, Asi. Jeg var bare så heldig at der ligger en dyrlæge/dyr kliknik under 2 minutters køreles derfra og så hjem til mig. Så min hest nåede at få hjælp, og den rigtige hjælp :)) Han må bare ikke springe så højt som ham plagede, starte så mange stævner som vi plagede :))
    Man har bare ikke altid muligheden for at give hesten en så hurtig og bruglig hjælp, som kan med mennesker smiley
    Jeg vil istedet give menneskerne der står med det valg, et klap på skulderen over at tage sådan en svær beslutning.

    Folkens, det er et uheld. Hverken hest eller rytter kan gøre for det, det kan ske for alle!


  •   8. dec 2011 God video:-D

    Jeg holder mest med hesten...
    Self, er det synd for både rytteren og hesten, men rytteren kommer jo med det samme på et hospital og overlever for det meste, men menneskerne tænker bare ''Den hest kan ikke bruges til mere'' BANG! og så ligger den på jorden med blod i hele hovedet!:-(
    SÅ GIV DOG HESTEN EN CHANCE TIL AT VISE AT DEN SAGTENS KAN!!!:-/
    Jeg føler med alle de heste som løber oppe i de evige græsenge:')
    Og hvem ved hvordan rytteren har det bagefter?:-(
    Er hun/han ligeglad?
    Betyder det noget, eller var det bare endnu en hest?
    og så bare ud og købe en ny?!:-(
    Jeg vil ALDRIG skyde min hest!!!!(har ikke nogen, men får måske en om nogle år)
    Jeg vil give den en chance og ellers vil jeg have den arvlivet af en dyrelæge, så den kan få lov til at sove stille ind....:')
    R.I.P til alle jer heste/ponyer som har lidt en smertefuld død:-(


  •   29. nov 2011 jeg holder helt klart med hesten smiley

  •   29. nov 2011 Jeg vil mene begge parter lider lige mest.
    Du afliver netop hesten for at tage den ud af smerterne. Men jeg ved hvis det var MIG som var rytter ville jeg have det elendigt med at skulle aflive hesten, men endnu mere elendigt med at se den lide. Jeg ville nok give mig selv skylden for den skade jeg havde forvoldt hesten, og det tror jeg mange vil. Så tror smerten er lige stor.


  •   17. nov 2011 Vil starte med at sige at det er synd for begge parter!
    -Men må ærligt sige at hesten nogle gange har en fordel ved at de godt må blive aflivet. Nogle gange er skaden SÅ stor at
    man kan lide resten af livet. Det er så der men vælger at gøre det bedste for dyret. Man kan bare se hvor svært det er
    for et menneske at leve med SÅ stor en skade. Derfor vælger man at sige at det ikke er helt fair at hesten skal lide resten
    af dens liv. Brækker hesten et ben kan den ikke gå med krykker eller sidde i rullestol, så må den ligge ned i boksen
    resten af dens liv, og lide, indtil den dør. Jeg er enig i at det er virkelig synd for hesten & rytteren når men kommer ud
    for såden en ulykke! Men de fleste mennesker midster også livs-lysten hvis de aldrig får deres sprog tilbage, eller de er blevet
    lamme i benene. Det som jeg prøver at sige er ikke at det ikke er synd når heste & mennesker dør, men menr bare at
    nogle gange kan det godt være en fordel at de ikke skal lide så meget inden de dør. Jeg mener bare at mennesker kan tale og forstå,
    at man bliver nød til at sidde i en rullestol eller andet, men det forstår heste altså ikke. Så med alle de billeder jeg ser her,
    hvor hesten får vredet deres nakke om (eller havd man siger) så tror jeg helt bestemt det er en fordel for hesten den ikke skal
    lide så meget:-).


  •   1. nov 2011 jeg vil mene det er synd for hesten den laner på hovdet ovv..

  •   23. sep 2011 Grunden til at man afliver en hest eks. ved et brækket ben, er jo fordi at det som regel er meget svært at få til at hele på en hest. Du frarøver jo samtidig hestens frihed, hvis den skal stå i en boks og glo, for at blive helbredt. Men ja, menneskeliv er meget mere værd end en hests, og sådan vil det altid være.. Det ser meget slemt ud, det der sker, og det er det også, men bær nu over med billederne, og tænk på at de er taget sådan at det netop ser meget voldsomt ud. Nogen gange kan det se voldsommere ud end det egentlig er.

  •   22. sep 2011 Ville også mene det er mest synd for hesten

  •   7. sep 2011 Jeg holder klart med hesten. Den bliver ofte aflivet. De heste der får en chance til, bliver jo dybt traumatiseret.
    Nogle vil nok mene, at hesten er meget større end os, så derfor kan den bare sige fra, hvis den ikke vil. Men det er jo derfor, at bid blev opfundet. Så vi kunne styre vores heste. Og hvis hesten ikke gider at opføre sig som rytteren ber den om, så hiver og slider rytteren ofte i tøjlen. OBS: Jeg kritiserer ikke jer bidryttere, lad være med at tage det sådan (-: Men hesten bliver jo nød til at bugge under, af ren smerte.

    Jeg mener, at vi burde tænke lidt mere på hesten. Jeg er også meget enig med Emilie Pedersen.


  •   25. aug 2011 H-E-S-T-E-N!!!

  •   22. jul 2011 Det er helt klart hesten der lider mest. Men man afliver dem jo også grundet fordi de ikke skal lide mere, og kommer hen til et bedre sted.. Men vi mennesker gør jo også det bedste for vores dyr, eller mange gør i hvertfald.

    Jeg kender en hest der gik igennem en operation, som gjorde det hele værre. Og den ville lide endnu mere, hvis den ikke blev aflivet..


  •   17. jul 2011 Det er hesten der lide mest den har jo ikke noget af have sagt den skal jo bare gøre det rytten beder den om så vis ikke den var klar til f. springet få den bare et klap i røven med en pisk og bliver tvunget og så mender nogle af det er hesten skyld det er jeg så meget imod hader folk der gøre sådan stakels heste smiley god vidio smiley

  •   14. jul 2011 jeg vil mene at det er hesten der lider mest.
    jeg har ikke noget imod konkurrancerytter jeg er selv en af dem der rider stævne. men jeg vil gøre hvad jeg kan for at hesten overlever og selfølgelig også mig selv men min hest er min bedste ven og det er synd at den skal ligge der og lide hver dag, jeg bliver rigtig ked af det osv. når en hest kommer slemt til skade og må aflives men hvis den for et bedre liv på de evige græsmarker end at ligge nede på jorden og lide.. er det ikke synd for hesten når den skal lide?
    det er os mennesker der har sat dem ud for sådan noget.
    fx. militari ryttere rider jo ud i skoven og springer hvis hesten snupler og vælter ude i skoven kan den komme meget til skade. og springning har jeg jo ikke noget i mod da jeg selv er springrytter men det er jo også farligt for både menneske og hest. og en hest med et brækket ben..hvor stor er chancen for at den overlever?
    ud fra denne her video er det hesten der lider mest og hvad så om jeg skal sidde i kørestol resten af mit liv det er man jo rigtig træt af men kan en hest måske komme til at sidde i en kørestol? nej det tror jegikke den kan.. og bliver mennesker bare lige aflivet sådan på to sekunder? nej det gør de ikke der bliver gjordt alt hvad der kan gøres for at mennesker bliver raske og nomale igen og hvad hvis vi mnnesker endelig ikke har lyst til at leve vidre.. med hesten for den ikke en lille chance for at leve vidre. man tænker et øjeblik at hestenkan jo ikke bruges til nonget og den vil aldirg blive sig selv igen.. og hvad så hvis den godt kan overleve uden alle de smerter! for den lov at leve vidre....NEJ det gør den ikke...
    hvis det var min hest der kom ud for sådan en ulykke vil jeg tænke mig godt om og så prøve at finde ud af om man måske kunne rede den...


  •   8. jul 2011 Jeg kan sagtens se meningen med denne video, men er det et værdigt liv for en hest med smerter ? Et brækket ben bliver aldrig godt igen, og er det fair overfor et levende dyr at stå inde hele tiden. Det er heller ikke alle mennesker der overlever, men de fleste gør, fordi der er mere hjælp at hente til mennesker end der er til heste. Vi mennesker kan godt have et godt liv, selvom vi måske er blevet lam o.s.v. Men det kan en hest ikke, da dens natur er at løbe og bevæge sig. Jeg syntes det er godt at man redder de heste man kan, men personligt hvis min egen hest, kom ud for sådan et styrt, ville jeg redde den så langt som jeg kunne, men ellers er det vel bedst at give den fred, hvis den fx. ville blive kronisk halt hele sit liv, er det ikke et heste-liv. Men man kan også sige at det er os mennesker skyld at hesten kommer ud for de her styrt ? Det er os der melder dem til livsfarlige løb, og alt det der.Min holdning smiley

  •   14. jun 2011 jeg syntes det er okay at aflive en hest som måske aldrig vil kunne komme til at løbe og lege ude på folden igen osv. men jeg syntes man skal tænke på at det er mennesket der udsætter hesten for de her ting det er ikke noget de selv har valgt som vi har, derofor syntes jeg det er mest synd for hesten!

  •   14. jun 2011 helt klart hesten... hvis der sker en ulykke og en hest bliver ride ubruglig , ville de fleste aflive den .. men hvis et menneske er kommet ud for en ulykke, kommer mennesket i koma eller noget , selvom at personen ikke ville overleve. Hvis der sker det mindste med nogle hest , så afliver man den bare.
    det er ikke fair.!

    til denne video: lider hesten mest ,. når et menneske for vildt meget smerte , kan man ikke mærke det. MEn det er ikke det sammen med en hest. Et menneske kan sige hvor, der er smerte . det kan en hest ikke.


  •   31. maj 2011 Emilie Pedersen jeg elsker din komentar og jeg er rigtig meget enig I det du skriver smiley

  •   28. maj 2011 Hold op en tidsfordrivs video! rimlig plat....

  •   26. maj 2011 det kan godt være det er synd at hvis hesten kommer til skade at den bliver aflivet, men mennesket overlever, men hesten kommer til at gå resten af sit liv med smerter hvis den lander uheldigt som den gør på de fleste af billederne og så er det jo faktisk synd at lade den leve smiley

  •   26. maj 2011 Min mening er nok at det er rytteren der lider mest. For hvis hesten lider for den en en sprøjte og sover ind, og så er der rytteren tilbage, og kan ende sine dag i en kørestol.
    Jeg har det okay med aflivning. Jeg ville helt klart kæmpe til det sidste, men hvis hesten ikke kan få et værdigt hesteliv uden smerte, så ville jeg hellere ha at dens pinsler holder op, også selvom den ville kunne gå rundt på en græs mark. Men det er ikke et værdigt liv, med smerte hver dag.


  •   26. maj 2011 det er hesten

  •   22. maj 2011 jeg har lavet denne video for at høre jeres mening, da der er mange forskellige meninger! jeg tager gerne imod kritik, og frejsen har ret i at hesten blive aflivt med mindre den ikke kan klare det og Ingrid - KLUBMESTER I SPRING OG DRESSUR 2010 J du har også ret i at der er nogle regler som man som dyrelæge og læge skal overholde (tak fordi du forsvare min video smiley )

    Og som sagt jeg tager rigtig gerne imod kritik angående min video : kvalitet og indhold !

    OG TAK TIL DEM DER HAR KIGGET OG KOMMENETERT VIDEOEN ! smiley



  •   20. maj 2011 Det er et holdningspræget spørgsmål, jeg synes bestemt ikke det er i orden at svine din video til, det er din holdning og den skal du have lov til at have uden at blive svinet til. Men dyrlægen afliver KUN hesten hvis der ikke er andre muligheder, og hvis hesten bliver aflivet på stedet, er det fordi der absolut ingen chance er for at den overlever, den ligger blot og lider og så kan man jo diskutere om det er etisk korrekt at lade den lide, eller give den en "chance" som alligevel er nyttesløs fordi det simpelthen ikke er muligt for hesten at overleve den episode den nu skulle være udsat for. Nogle mennesker der kommer ud for et sådan styrt og måske f.eks. bliver lamme fra halsen og ned ville måske også ønske sig selv døde, nu er det bare sådan at der findes en lov om sådan noget, og det er en læges pligt at gøre alt hvad der står dem i magt for at sørge for at mennesket overlever denne episode, eller bare holde mennesket i live så længe som muligt, det er ikke et valg mennesket har om vedkommene vil dø...

  •   20. maj 2011 Det kommer vel an på hvad der sker. smiley

    Men syntes det er Mennesket der lider mest. Hesten når jo ikke at lide, den kommer jo væk med det samme. smiley


  •   25. apr 2011 Thea & Hermann: Sådan ser jeg også på det, vi skal lytte til hsten inden vi tager nogle vilde beslutninger, hved mindre den har en skade som man som ejer hved den ikke kn komme igennem eller klare.
    Jeg tog min beslutning om aflivelse på min dejlige hyp om hvordan han blev overfor andre mennesker, for mig blev han mere og mere glad og vidste meget mere tillid, men til andre mennesker han havde kendt i flere år, lukket han ude, dem gad han ikke, de kunne ikke gå in i hans boks uden at han vendte røvn til og lagde ørnen fladt ned s de ikke kunne komme ind i boksen, han gjorde dem ikke noget, men ejeren der ude var ikke så glad for det og jeg kunne også godt se
    det ikke gik i længden at han ikke ville lade andre mennesker komme ind i hans boks og fodre ham smiley
    Han fik 6 måneder og tilsidst kunne jeg ikke mere for gnisten i hans øjne var væk og det måde han var på, den måde han plejet at kalde på mig når han så mig komme i stalden var væk han stod bare med mulen i jorden og lukket øjne og det synes jeg ikke han skulle så han kom i himlen nu hvor han har det godt :')


  •   18. apr 2011 det går jo an på hvad der sker, altså lige på de der billeder er det jo nok hesten, men i andre tilfælde kan det være menneske hvis hesten bukker og man falder af og hesten måske sparker ud efter en og man bliver ramt, så er det jo menneske.

  •   17. apr 2011 Jeg syntes det er mest syndt for hesten - For som du siger at vi mennesker kommer på hospitalet og overlever som rel, men hesten skal bare aflives - Det er ikke retfærdigt hvis du spørg mig - Jeg syntes en hest skal have chancen for at vise os hvad den kan, i stedet for bare at aflive den hurtigst muligt - Vi skal også huske på at en hest ikke kan fortælle os om den er okay eller ej, men den er klog nok til at vise det, og ellers kan den også have et udtryk i øjnene som viser om den vil leve eller ej - Så som menneske syntes jeg man skal lytte på hesten inden man tager beslutninger om den skal aflives eller ej smiley

  •   17. apr 2011 smiley

  •   17. apr 2011 Latterlig video.
    Hesten bliver jo ikke aflivet medmindre den ikke kan klare den. Dyrlægerne afliver jo heller ikke bare hesten, hvis den godt kan overleve. Men hesten er jo også svære at redde. Hvis den brækker ryg, nakke, ben eller ligne er der jo intet at gøre, i forhold til os er det meget nemmere. Vi får bare gips på, så er vi klar igen.


  •   16. apr 2011 STORT hesten !! Syntes jeg se lige hestene i denne der video !

  •   28. mar 2011 (awkward turtle Daniella JUSTIN BIBER)
    du kan da ikke være lige glad med mennesket bare fordi du ikke kender det så burde du jo også være lige glad med hesten den kender du jo heller ikke det kan man jo ikke bare sige som om vis du red og det skete og der var ingen der kendte dig og du lå halvt død på jorden så alle de mennesker der ikke kendte dig de ville bare være lige glad med dig men hesten skulle straks behandles ejj det tror jeg lige du skal ramme nogne andre taster. ikke for noget men siger det bare det var det jeg tinkte da jeg så din kommetar smiley


  •   26. mar 2011 jeg ved ikke helt for jeg ville aldrig komme til at elske en hest igen vis jeg mistede petit så begge lider meget

  •   26. mar 2011 Jeg er ligeglad med mennesket.. Tænkeer mest på hesten, når jeg ikke kender mennekset..

  •   16. mar 2011 Jeg tor det er hesten der lider mest!

  •   11. mar 2011 hvor er den go !

  •   2. mar 2011 er enig med Charlotte C

  •   25. jan 2011 altså det går an på hvad der sker der hvor rytteren ligger under er det nok ham/hende der kommer mest til skade

  •   7. jan 2011 Jeg vil sige de lider begge to mest. Ja hesten får måske kulgen for panden, og måske ikke mere hjælp end det.. men mennesket kan være lam, få nogle meget alvorlige skader eller for den sags skyld blive kvæstede så meget at de ryger i koma og man så slukker for det hvis det er gået helt galt..

    Hvis jeg skal være ærlig synes jeg måske mere det er mennesket, hvem gider være lam resten af sit liv..

    Men god video smiley


  •   7. jan 2011 hesten lider mest, mennesket kan vælge om de vil ride, men heste bliver "tvunget" til det ikke at dette sker for alle, men mennesket har et valg, hvor heste mere skal "følge med"
    Men alle lider.


  •   28. dec 2010 jeg lave videoer i movie maker smiley

  •   23. dec 2010 hva er det for et program du laver de vido-klip med?

  •   23. dec 2010 Rigtig god video og virkelig sørgelig. smiley

  •   18. dec 2010 så lidt da smiley

  •   18. dec 2010 jeg er helt enig med * Intet Liv.. Intet håb * (-;

  •   31. okt 2010 hesten men selfølgelig også menneskerne men mest hesten synes jeg smiley


  •   14. okt 2010 Team gadehøj det giver jeg dig ret i man. Skal aflive den vis det er rigtig slemt og vis den ikke rigtig kan bruges til det den er god til:-)

  •   14. okt 2010 Team gadehøj det giver jeg dig ret i man. Skal aflive den vis det er rigtig slemt og vis den ikke rigtig kan bruges til det den er god til:-)

  •   12. okt 2010 De bliver jo kun aflivet hvis der ikke er noget at gøre.. Hesten bliver jo aflivet fordi den aldrig vil kunne leve et liv som hest igen, galophingdt med en god afstamining bliver ikke aflivet hvis den lkan redes.. Ville de ikke også være syndt for hesten hvis den skulle stå i boks resten af dens liv pga. et styr, er det så ikke bedre at den komme på de evige græsmarker og så bliver en hest igen ??

  •   12. okt 2010 hesten


  •   11. okt 2010 altås jeg vil sige at jeg ved ikke hvem dt er værst for men jg har slv været ude for et styrt med min pony hvor hun slog en koldbøtte hen over mig så jg lå under hende og der skete ikke noget med min pony men jeg brækkede hoften og mig bækken men jeg kunn havde været lam i kroppen og hvis det var rigtig slemt kunnejeg hqvde været død så altså nogen gange er det sværst for rytteren og andre gange er det værst for hesten. smiley

  •   8. okt 2010 På det ydre, Er det hesten!

    Men indre?; Mennsket!! Man skal have et forhold til hesten for at kunne gøre sådan noget? *TOTAL DÅRLIG FORNEMMELSE!!*


  •   8. okt 2010 Det hesten der lider mest helt klart:D

  •   8. okt 2010 Jeg vil sige mest hesten
    men menneskerne lider os


  •   7. okt 2010 hesten

  •   5. aug 2010 det er også folk der ville springe højest og ikke tinker på hvad hesten kan
    noglen tænker sådan siger ikke i alle tænker så dan


  •   24. jul 2010 Min Hest, fik en fold skade, i sit venstre bagben. . .

    Jeg kæmpet for ham i et halvt år, og da der ikke var nogle fremskiridt, ringet vi til dyrelægen om der ikke var andet vi kunne gøre ? og jo der var der, jef kunne lade ham stå inde i 2 år, uden at komme på fold, og uden at komme ud og gå tur, og det var ikke sikkert han blev ridehest igen.

    Og det skal siges jeg overvejet det virkelig, for vi var meget stærkt knyttet til hinanden, men fordi han blev mere og mere sur og gnaven over for andre mennesker der ville give ham mad, de kunne godt komme ind til ham, men han stod med røven til dem med ørene tilbage, jeg var den eneste der kunne kommme ind til ham, hvor han gerne ville snakke med mig, og han var ked af det, det var tydeligt. . .

    Og han var araber og han stod inde i halvt år, og han havde det ikke særlig godt, så a den grund valgte jeg at sende min ven op til stjernene. . .

    Men det jeg vil sige er at de kan godt være de har fået en skade hesten, og den kan komme sig over den og saktens kan blive en god hest bare ikke på så højt plan, men en anden ejer ville ville måske få rigtig meget glæde af den. . .

    Giv den i det mindste en chance for at komme sig over det og ikke bare sige jeg kan ikke bruge den mere så den bliver bare aflivet . . .


  •   24. jun 2010 Jeg er ening med dig i det du siger smiley

    Og jeg har aflivet min fordi han havde en ben skade som der kunne gøres noget ved.
    Det var en hård beslutning, men jeg ved han gar det godt, og han var hellere ikke glad mere, før var han en glad og livlig hest, lige før han blev aflivet, stod han og var trist, men hovdet nede, og det gorde mig ked af det, så derfor tog jeg den beslutning smiley


  •   10. maj 2010 KLART HESTEN! syns bare rytterne kan lære det og det er synd der ikke er fler ryttere der kommer tilskade!(;

  •   9. maj 2010 Jeg vil helt klart sige at det er hesten der lider mest! De billeder der er i videoen viser at det er hesten der lider mest, da den lander på så mange mærkværdige måder, som skader dem mere end os mennesker!

  •   9. maj 2010 Det er jo hesten det går ud over, rytteren bliver jo klar igen på et tidspunkt....
    Hesten for slet ikke chance for af komme til dyrlæge den bliver bare skudt med det samme...


  •   6. maj 2010 Det er SYND FOR HESTEN ikke for ryttern de er jo selv skyl i det de laver?

  •   6. maj 2010 Det er for det meste menneskets egen skyld. Vi "tvinger" dem til at gøre alle mulige ting som de måske ikke fra naturensside er skabt til. Så jeg tror at jeg vil svare at det er mest synd for hesten. Selvfølgelig er det også synd for mennesket men ja...

  •   14. apr 2010 Men man afliver jo hesten pga. at den lider, og har ondt, og man ikke kan gøre mere for den.. smiley

  •   28. mar 2010 Hesten

  •   16. mar 2010 Det er mest synd for hesten, da det egentlig er synd for hesten i det hele taget at blive tvunget til at springe så højt. Det er ikke naturligt for hesten i det hele taget at blive redet på, men det har ikke noget med at vi ridder at gøre, det er bare for at gå helt i dybten med det!:D Altså vi hat et valg det har de ikke;)

  •   12. mar 2010 det er klart det er heste n og de billeder tuder man over fordi man tænker det du skriver

  •   12. mar 2010 jeg kan godt forstå du ikke vil starte en diskotion, men nemlig der hvor hesten ikke kan sige fra eller fortælle den har ondt, og den så prøver at ´´fortælle´´ det på andre måder, må ejeren eller ryttern lige bruge hovedet, eller tænke hesten plejer ikke at reagere sådan her.

    Jeg vil ikke starte en diskotion med dig, men jeg har bare kommeneteret med min mening . . .


  •   11. mar 2010 Det mennesker har FORVANDLET hesten til er sku NOGEN gange noget værre lort.! (Siger ikk at alt er men NOGET ER) Hesten kan ikk selv sige stop eller det her vil jeg ikk så pas lige på med at vælge det ''vildeste'' og tro at det er for hestens skyld. BARE MIN MENING. (Gider ikk til at starte en diskotion omkring min kommentar) For der er skam også dejlige ting som vi kan gøre i hestens samvær. (: Men self. har hesten det ''sværrest i disse situationer'' (:

  •   11. mar 2010 jeg ked af det der skete med dig og din hest, og jeg tror jeg lidt alla samme mening som dig smiley

  •   11. mar 2010 Det er aldirg sjovt at komme ud for en ulykke med sin hest.. For et par årsinden blev min hest bange for noget der stor inde i vejkanten, og "valgte" at springe ud foran en lastbil med mig. HELDIGVIS fik jeg hende drejet men vi ramte desværre den alligevel. Vor herre må have med mig den dag, for hverken hesten eller jeg kom til skade, dog skal det siges at den havde dyrlæge med det samme, da det styrtede ud med bod, fra dens næse, og jeg havde slået et stykke flis af min skindeben.. Jeg synes i dette tilfælde at det var vigtigst at få min hest tilset af en dyrlæge, og den havde intet brud eller indre skader. Men der jeg vil hen med dette her, er at man selvfølgelig er nød til at tænke på det bedste for ens hest, nogle gange er det bare bedst at tage en hurtig beslutning med sine dyr, da de jo ikke på nogen måde skal lide. Man afliver ikke mennesker, men behandler dem så godt man kan, på sygehuse, da der er midler til dette, til mennesker...

  •   13. feb 2010 jeg holder med hestene !!! det er mest synd for de skønne hypser !!!!!!!

  •   30. jan 2010 det er mere synd for hest end det er for menesket

  •   30. jan 2010 Sidder og tuder !!!!!

    DET ER HESTEN DER LIDER MEST!


  •   22. jan 2010 Også da jeg sprang en dag styrtede mig pony på for benene og var halt i 2 dage

  •   15. jan 2010 hesten lider helt kalrt mest

    TUDE !!


  •   15. jan 2010 Kan ikke se hvorfor det er synd at aflive den på banen. Det gør man jo kun hvis man netop ikke kan redde hesten. Mennesket er bedre til at "lave" mennesker /pleje end de er til at "lave" hest/Pleje.

    Jeg vil sige det er begge partner. Hesten, der er forvirret over hvad der skete, mærker bare smerten. Ser siden rytter der også har ondt, og vide den har skadet rytteren.
    Mennesket der "valgte" det, der slet ikke så det komme, en rytter der elsker hesten, og ønsker det bedste for den. at vide den nok ikke overlever. At se sin elskede Soulmate ligge der og havde ondt. Det er jo ikke det vi som rytter vil huske. Men det er det vi husker. Fordi det er sidste gang vi ser hesten(:

    Så synes det er begge partner. smiley


  •   15. jan 2010 som krista skriver skal man tænke på hesten i sådane situationer ... smiley

  •   15. jan 2010 jeg er ked af det med din hest, men det du skriver var det det rigitge at gør, ville jeg sige. ;D

  •   14. jan 2010 det syntes jeg oss men svaner ham stadig så meget!!

  •   13. jan 2010 Ud fra det du skriver her, synes jeg det var den helt rigtige beslutning. Den er hård at træffe, men man bør i situationer som din tænke på hesten og ikke sig selv..

  •   13. jan 2010 har haft styrtet med min gamle pony han smadre sit bag knæ og der var 10% chance for at han kunne blive selskabs pony.....80% for at han døde under oparationen. vi gav 20,000 kr for ham og har lagt i alt 62,000 kr mere i ham pga hans allergi.....var det så oss mest syndt for hesten at jeg valgte at give ham fred??? jeg fortryder det hver dag men det er så svært at se sådan en film her også ikke tænke hvad nu hvis.......

  •   11. jan 2010 Jeg mener man bør vende den om.. Ja, self er det rigtig synd for hestene at de må aflives, men i mange tilfælde er det også synd hvis de ikke bliver det.. Det tager måneder og hele hvis en hest brækker f.eks. et ben, og i alt den tid kommer den ikke ud, den bliver ikke redet, og, hårdt som det er, så kommer rytteren måske videre, og hesten bliver halvvejs glemt og har stort set ingen kontakt med hverken mennesker eller andre heste..

    Så kan man jo spørge sig selv: er det et værdigt hesteliv?


  •   25. dec 2009 den god video
    sider og græder
    har sammen mening som dig
    det er vildt synd for hestene, fordi man tænker kun på menneskerne og ikk så meget hesten smiley


  •   24. dec 2009 Jeg syntes det er meget synd for begge parter, men jeg vil sige, hvis der sker det værste og hesten skal aflives, er det ligesom slut for den. men for ejeren fortsætter det resten af livet. derfor vil jeg nok sige at det er værst for ejeren, da det er meget slemt med indre smerte. og hesten kommer ikke til at mærke noget. men ejeren skal leve med at han/hun traf det valg, at springe (eller hvad det nu er der rides) lige nettop den dag. hvilket vil sige at Rytteren både skal traf valget at aflive hesten, hvis det er det bedste for hesten, men det er et svært valg, og der må man glemme sig selv, og tænke udlukkende på hesten selv om det kan være svært.


  •   24. dec 2009 Jeg syntes det er meget synd for begge parter, men jeg vil sige, hvis der sker det værste og hesten skal aflives, er det ligesom slut for den. men for ejeren fortsætter det resten af livet. derfor vil jeg nok sige at det er værst for ejeren, da det er meget slemt med indre smerte. og hesten kommer ikke til at mærke noget. men ejeren skal leve med at han/hun traf det valg, at springe (eller hvad det nu er der rides) lige nettop den dag. hvilket vil sige at Rytteren både skal traf valget at aflive hesten, hvis det er det bedste for hesten, men det er et svært valg, og der må man glemme sig selv, og tænke udlukkende på hesten selv om det kan være svært.


  •   22. dec 2009 jeg vil nok suyns det er heste

  •   17. dec 2009 det er da godt hesten har muligheden for at bliver aflivet.. husk de er ikke gode til smerter.. dette kan hesten ikke have i hovedet.. derfor er det ikke synd at skyde hesten.. begge parter for ondt

  •   17. dec 2009 Jeg synes ikke man kan tilladde sig at tænke så egoistisk.. Når hesten har ALVORLIGE skader og den er nødsaget aflivning, må man sku tænke på hvad der er bedst for den !

    Jeg tror ikke hesten bare har lyst til at leve videre !


  •   17. dec 2009 jeg ved selvfølig ikke om billedet er redigeret, men det tror jeg ikke for det er et højt spring og vis den så får hovdet for langt ned mellem benene tror jeg saktens det kan lade sir gøre, men jeg fant dem på nettet smiley

  •   16. dec 2009 jeg syntes det er mest synd for hesten, den kan ikk sige fra eller nogte, men self, det kommer an på ulykken.
    dt billed hvor hesten næsten står på mulen, ser helt uvirkeligt ud?


  •   20. nov 2009 jeg synes det er hesten for ligesom du siger, ruttern kan få hjlep og det har hesten ikke mulighed. så det er hesten=)

  •   11. nov 2009 jeg vil nok suyns det er heste PGA. vil gøre alt for min hest og det suden kan den ikke live vidre vist endelige er :)<3

    Unskyld stave fejl smiley smiley


  •   24. okt 2009 jeg tror det gør lige så ondt på rytteren, som på hesten..
    ikke fysisk men sykisk - rytteren går jo og er pisse ked af at det er sket med hesten, og får sikkert mega dårlig samvitighed smiley ... men det er jo i mange tilfælde bedst bare at afliven hesten! (:



  •   23. okt 2009 God video.

  •   23. okt 2009 det er mest synd for hesten men prøv lige at se det billed i sek. 38 det er mega syndt er lige ved at tude også der hvor man ser hesten er skudt smiley

  •   23. okt 2009 Hesten

  •   20. okt 2009 undskyld nogle stave fejl tastaturet er lidt træls(:

  •   20. okt 2009 jeg synes det er lidt forskelligt for nogengange gør det jo mest ondt på rytteren fx. hvis nu de ryger ind i bajeren (staves) og hetsen bare står så er det vel nok mest rytteren der.

    og så er der jo også noget hvor det sikkert gør mest ond på hesten så jeg ville sige det er forskelligt fra hvad for et styrt det er om det går mest udover hesten eller rytteren er meget forskelligt. men det bar hvad jeg mener.

    KH maria. kig forbi(:


  •   18. okt 2009 det her bliver sagt i en pæn tone! der er jo mange heste som de bliver nød til at aflive på banen fordi de simpelthen lider så meget... så synes JEG bare at det bliver for meget smiley

  •   18. okt 2009 kan godt se havd du mener, men jeg kunne godt tænke mig at høre folks mening på min video som ´jeg har valgt at lave den, og jeg sunes der er kommet mange gode svar.

  •   13. okt 2009 jeg syntes hesten pga hestn ikke har valgt at være med i den fx spring-konkurance elles hvad det er den kommer tilskade ved?! smiley

  •   13. okt 2009 Måske er det mig, men jeg forstår ikke helt hvad du vil opnå med sådan en video!:) Hvis hesten har den mindste chance for at få lov at leve et godt og normalt liv efter sådan en ulykke bliver den selvfølgelig IKKE aflivet! Det er kun hvis den ikke kan leve et normalt liv. Husk på at man vælger det der er bedst for hesten. Nogle gange er det bare bedst, at den kommer til "de evige græsmarker". smiley



  •   13. okt 2009 hesten... det er jo rytteren der for hesten til det, det er rytteren der få hesten til at lide smiley pindsvin *team bal*: kan godt se hvad du mener... men rytteren har jo et velg, det har hesten ikke smiley alle de billeder du har er fra military, synes at det er ok at ride det men springene skal ikke blive for høje, for så er det at der kommer nogle tlskade '-'

  •   13. okt 2009 jeg siger mennesket for vis der er noget alvorligt galt med os kan vi ikke bare blive aflivet men det kan en hest, men det er jo også synd for hesten for den kan ikke så godt helbredes så den kan leve vidrer

  •   13. okt 2009 det er faktisk rigtig nok det pindsvin *team bal* siger, men der er også nogle mennesker hvor de ikke kommer slemt til skade men det gør hesten:) men det er rigigt det du siger ....

  •   9. okt 2009 Jeg syntes helt klart HESTEN. Fordi den har ikke nogen chance og kan ikke sige at den vil leve vidre smiley

  •   9. okt 2009 mange tak, det er nogle gode svar:=)

  •   8. okt 2009 det er mest synd for hesten den har næsten igen chanse


  •   8. okt 2009 Jeg tror hverken hest eller rytter lider mest. Jeg tror de lider begge parter. Men som mange herinde siger, komme det også klart an på ulykken. Men jeg syntes ikke man kan sige om det er hest eller rytter der lider mest!

  •   7. okt 2009 det kommer jo lidt an på hvad der sker der er jo også mennesker der dør men det er jo synd både for rytter og for hest:) men det er rigtigt hesten kan ikke sige hvis den også vil leve vidre:)

    men god sang og od video(:


  •   7. okt 2009 okay mange tak for alle de gode svar.
    mange rak fordi i synes den er god min video:)


  •   6. okt 2009 Super god film... Jeg vil mene det er Hesten fordi rytteren får jo hesten til at gøre det, det er jo ikke hesten der selv bestemmer om den vil eller ej..

    Sangen er go'

    Det er så synd at hesten bare bliver aflivet, hvorfor giver man den ikke en change for livet.. En change den kan leve for..



  •   6. okt 2009 jeg tænker mest på hesten

  •   6. okt 2009 god film :o)

  •   5. okt 2009 jeg vil mene det er rytteren der lider mest.
    Hvis en hest kommer slemt til skade bliver den som regl aflivet for ikke at yde mere smerte på den - den skal jo igennem en helt masse hvis de vælger at den skal leve.

    .men hos Rytteren vil smerten altid side i dem at hesten er død fx. jeg har lige fået aflivet min hest - og det er simpelthen så hårdt, og den smerte vil altid side i mig.
    jeg vil mene det er rytteren.


  •   4. okt 2009 HESTEN

  •   1. okt 2009 Jeg synes det er hesten

  •   29. sep 2009 Det er hesten der står lodret i luften på mulen.. Den har ikke en hjelm på der beskytter den ud over snuden men det har rytteren...
    Jeg er også engang styrtet og har haft hesten ovenpå mig jeg blev rigtig bange for om hesten var komment til skade..
    Vi kom ridene i slowmotion så det ud til sagde min ridelærer og dem der så det ellers. Og der var en ridelærer der havde vandet vores ridehal -.-!!!!! Og så styrtede vi smiley Havde ikke ondt af mig selv men hesten...


  •   28. sep 2009 påkørt**

  •   28. sep 2009 Ja, delvis enig med de andre - kommer an på situationen.
    Er det under/efter ulykken? for under, kan det jo være begge dele. Hvis nu hesten eks lander oven på rytter, men hesten lander "heldigt" og ikke kommer voldsomt til skade, mens rytteren brækker ryggen osv.. - her vil jo sige rytteren.
    Men efter (de fleste ulykker) vil jeg da selv mene hesten.
    Hvis nu hesten kom ud for en trailerulykke, men overlevede og blev solgt videre. De næste ejere vidste måske den ikke kunne lide trailer, men vidste ikke grunden og blev ved med at tvinge den op i traileren. Hesten bliver jo mere og mere bange, og kan jo ikke sige; "Prøv liige og hør, jeg blev altså kørt af sådan én der og det skal jeg ikke igen, så hvis...." osv..

    Men netop af den grund at mennesker kan tænke bedre, og huske tingene tydeligere nogle gange + at de kan snakke - kan det også være endnu mere forfærdeligt.
    puhaa - svært spørgsmål!

    Men i sidste ende må det vel blive hesten.. eller..


  •   28. sep 2009 God video, men det første billede ser ret komisk ud ( ikke for at være ond, stakkels hest og rytter ). Men jeg ville have det hårdt vis mig og Jasmin kom ud for sådan en ulykke. For mit liv er intet uden hende. Men nogle heste bliver jo bare tvunget til stævner uden at der sådan er nogle der elsker dem, ejeren ville måske tænke på det store penge tab vis hesten og dens rytter kommer ud for sådan en ulykke og skal aflives. Men ligsom de andre det kommer an på ulykken.

  •   28. sep 2009 mange tak for de forskellige kommentare, jeg synes det er rigtigt det mange af jer skriver at hesten bliver aflivet på banen eller før en dyrelæge får lov til at kigge på det, det er ikke fair, men der er også en der skrev at det er også synd at den bare skal stå i lang tid iden at blive rørt fordi at ruttern ligger på hospital, og vis hesten så ikke kan bruges til noget igen.
    men det kommer an på hvordan ulykken er hvem der kommer mest tilskade.


  •   26. sep 2009 Lukas: Præcis! smiley

  •   26. sep 2009 det er jo hesten sidder og har edt vildt ked af det. der nede hvor at jeg har en pony er der lige en der har fortyndet sin hest så den blev nød til at blive aflivet det er fandeme synd smiley

  •   26. sep 2009 .

  •   26. sep 2009 Har delte meninger om det der, som Frida siger - det kommer jo an på ulykken -. Men mit svar på DIT spørgsmål - Hvem lider mest? = Det gør rytteren.. Hesten bliver jo aflivet og slipper for smerterne. Self. er det synd at hesten skal dø på den måde, men når de nu alligevel rider alt det der, og ulykken sker, er det bedste altså at aflive den. Self. skal man lige finde ud af om hesten har goder chancer for at overleve inden man giver den sprøjten. Men som sagt det kommer 100% an på hvad der sker med hvem i ulykken.

  •   26. sep 2009 det er mest syndt for hesten

    giv en advarsel og hårde billeder ikke alle kan tåle den slag billder det er bare et råd


  •   26. sep 2009 det er helt sikkert mest synd for hesten

  •   26. sep 2009 "Hesten kan ikke sige fra". De heste som i ser på billederne er heste på et højt plan. De springer fordi de har lyst. Ellers ville de slet ikke have gejsten til at springe så højt. Og når du som menneske ligger mast uder 650kg, så kan du dælme heller ikke sige fra!

  •   26. sep 2009 Det kommer helt an på ulykken. I nogle ulykker kan heste rejse sig igen og er måske bare blevet halt, mens rytteren måske kan have brækket nakken, landet under hesten, blevet redet ned af alle de andre e.lign.
    Og det du skriver til sidst med kugle i panden osv. Rytteren er måske nød til at ligge stille i en seng i 8 måneder med diverse forbindinger, slanger, apperater osv. Det er IKKE et liv for heste. Det er umuligt at have en hest stående STILLE (i boks) i 8 måneder. Det er ikke et liv for heste og sjældent ville skaden blive god igen DERFOR bliver de aflivet netop for at de ikke skal lide.


  •   26. sep 2009 akdsfj

  •   26. sep 2009 Så'n kan man ikke stille det op, for det komme an på hvad der sker.
    en af mine veninder havde for ikke så lang tid siden. der var det hende der led mest.
    Så det kommer på hvad der sker. Så det er ikke altid hesten de rlider mest.
    Det er ikke nekativ, men bare en kommentar. smiley


  •   26. sep 2009 Jeg synes det er mest synd for hesten.
    Men det kommer and på om hesten ville få mén eller ville komme til at lide af styrtet..
    Jeg synes de fledste ulykker sker i millitæry ..
    Jeg kan bare ikke lide heste skal gå på sådan noget tærræn værk. Eller jo med måde.
    Men jeg synes det er godt nok folk rider, men nogen går alt for meget op i og vinde også sker der ulykker i millitæry.
    Kan ikke så godt lide millitæry fordi jeg føler bare hesten bliver udnyttet nogen gange ..

    Men selvfølgelig der ville også være styrt i springing . Nok ikke knap så mange i dressur men alligevel..

    Men i dressur sker der så noget andet mishandling agtig noget som Rollkur og under lod og alt det der ..

    Kan lide når folk rider med måde og ikke rider bare fro at "mishandle" hesten


  •   26. sep 2009 jeg syndes self det er synd for menskerne men det er jo dem der bestemmer at de vil ride det der sindsyge sport jeg ikke kan huske hvad hedder, der vor heste kun kan ride to jagter og så dør de? (det er ikke millitery eller almindlig jagt!) så jeg mener at det er hesten!

  •   26. sep 2009 selfølgelig er det synd for både rytter og hesten..

    men hvis jeg skal være helt ærlig er det nok hesten, den har ikke en chance, og ja, de skyder den bare på banen, hvor folk kigger på det.. D':

    Det er så synd, for begge parter, men mennesker kommer på hospitalet, og det kan en hest ikke, den har ikke så mange chancer for at komme på hospitalet som mennesker har.. D':


  •   26. sep 2009 Helt sikkert hesten..

Annonce