En god start på 2017

En god start på 2017

1228visninger 0 svar | 9. mar 2017

Hej HG!

Tiden den flyver, og vi er allerede i marts. Det vil sige, at nu er der ikke længe til sæsonen begynder, og det glæder jeg mig utroligt meget til.


Forberedelserne er allerede begyndt, og både Minx og jeg er arbejder på konditionen. Jeg synes det er helt rart at komme i gang igen, for vinteren kan nogle gange virke lang og meningsløs, fordi der ikke er så meget at lave haha. Jeg elsker at have noget at lave, og jeg elsker at have travlt, for så har man altid noget at give sig til. At have travlt betyder også, at man er nødt til at prioritere, og jeg prioriterer altid Minx og mounted-games næsthøjest (lige efter mit skolearbejde ;)).


Først og fremmest vil jeg lige sige, at jeg nu er blevet træner i MGA-DK, hvilket vil sige at jeg nu kan afholde træninger. Så hvis I er interesserede i at prøve at ride mounted-games så send mig en besked, og så vil jeg rigtig gerne hjælpe jer i gang. Jeg elsker at træne og hjælpe andre, og jeg vil selvfølgelig gerne at endnu flere begynder at ride mounted-games, så skriv endelig.

 

Hvis I læste mit sidste blogindlæg ”Hvilke planer har jeg for 2017?”, ved I, at mit første ”rigtige” stævne er sidste weekend i april. Dette stævne er Champions League, som bliver afholdt på La Bonde i Frankrig. Dette stævne er for de bedste hold i Europa, hvilket vil sige at vi starter godt og hårdt ud J.

 

Dog red jeg i weekenden (lørdag d.4 marts) Vinterpar med min veninde Maja Paarup (som lige er blevet ambassadør for St. Hippolyt, hvis navnet lyder bekendt), og det gik faktisk så godt, at vi vandt. Det var dog ikke et stort stævne, men til gengæld var flere tyske par kommet op til stævnet, så det var spændende. I finalen var Maja og jeg og to tyske par. Minx gik godt, men eftersom vi red tre gange på én dag, blev hun lidt træt til sidst, men det kan man vel ikke bebrejde hende for. Det var en rigtig lækker start på sæsonen.


Maja og jeg inden finalen til Vinterpar


I denne weekend (d.11-12 marts) er den anden landsholdsudtagelse, og efter denne weekend bliver landsholdene sat. Landsholdsudtagelse har i år bestået af to træningsweekender, hvor alle ryttere, som stiller op til landsholdet, medbringer deres ponyer, og rider træninger sammen på forskellige hold. Som noget nyt i år har der i januar været én dag med fysisk træning – dette er for f.eks. at tjekke konditionen og udholdenheden af rytterne.
Desværre har jeg ikke selv kunnet stille op til landsholdet grundet stævnekalenderen og min skolegang.

 

Når det så er sagt, så er jeg blevet udtaget til VM hold i Sydafrika, og det glæder jeg mig enormt meget til! VM hold er mit første store stævne hvor jeg ikke skal ride på min egen pony. Det er nemlig sådan, at når man skal ride så store stævner på et andet kontinent, så er det værtslandet, som sørger for ponyer til alle holdene. Dog kan man godt selv fragte sin pony, men det er et valg og ikke en nødvendighed.

Ikke desto mindre så bliver det rigtig spændende at ride. VM holdet i år består af: Sophie Peters, Alberte Hellenberg, Nanna Mosberg, Claus Hundebøl, og selvfølgelig mig selv. Vi har alle fem international erfaring og har redet mange store som små stævner, så det er et rigtig fint hold.

 

Nu hvor sæsonen hurtigt kommer snigende er det også på tide, at jeg begynder at lave et nyt konditionsprogram til Minx, og derfor også bestemmer hvor meget og hvor intensivt hun skal motioneres.

Dette program kommer umiddelbart ikke til at variere meget fra sidste års program (som I kan læse lige her: http://www.hestegalleri.dk/blog/hvordan-konditionstraener-jeg-mig-selv-og-min-hest/184 ), men dog vil jeg i år gå mere op i intervaltræning, bakketræning, og umiddelbart også ridning i vand, da jeg faldt lidt af på det sidste år. Det er dog vigtigt at pointere, at jeg stadig vil gå op i først at få Minx op på 100% til sæsonstart, og derefter trappe hende lidt ned igen.

Hvis det har interesse, vil jeg gerne dele mit fremtidige program med jer.

Selv vil jeg også gerne lave mere konditions og udholdenhedstræning, end jeg gjorde sidste år, fordi jeg gerne vil forbedre mig endnu mere. Jeg har umiddelbart ikke en plan for dette, fordi min tid varierer fra dag til dag, men det er vigtigt, at jeg laver meget (!!) mere cardio end sidste år. Derudover betyder det også bedre spise- og søvnvaner - det betyder derfor også mindre fest og byen, hvilket kan være lidt nederen, men man må jo prioritere. Min hjerne og krop fungerer bedst, når det er sådan, så det er helt ok.


På tur :)


Jeg leder stadig efter min nye mounted-games stjerne, og selvom jeg får mange henvendelser på forskellige ponyer (tusind tak!), så har jeg stadig ikke lige fundet den jeg søger. Heldigvis siger de jo, at gode ting tager tid, så det er uden tvivl det værd ;)

 

Så ja, dette har været mine refleksioner og oplevelser siden sidste indlæg. Jeg håber I finder det interessant med lidt indsigt i min tankegang.

 

Vi ses igen snart til et nyt indlæg!

 

 

ps. hvis I ikke vil misse noget, så kan I følge med her:

Facebook: https://www.facebook.com/Charlot.nissen

YouTube: www.youtube.com/charlottemgadk

Instagram: @charlottenissen

Snapchat: @charlotnissen

 

:)  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
En god start på 2017
x