Giv dine gæster den perfekte aften

Giv dine gæster den perfekte aften

22. dec 2021

December og julen står lige for døren. Selvom det er en tid på året, de fleste danskere ser frem til med glæde på grund af tiden til familien, hyggen og det nære samvær, kan det også godt være stressende med gæster, madlavning og juleforberedelser. Er du bosat i det nordsjællandske kan du gøre december lidt nemmere for dig selv ved at gøre brug af catering nordsjælland, hvis du skulle få huset fyldt af spisende gæster til julefrokost, juleaften eller andre særlige mærkedage, der har sneget sig i julemåneden. 

Få lækker mad udefra

Madlavningen vil som regel være den mest tidskrævende opgave som vært. Det kan gøre forberedelsestiden både stressende og uoverskuelig, ligesom man har mindre overskud til at være tilstede med sine gæster, hvis der til det sidste er travlt i køkkenet. Derfor kan det give god mening at uddelegere ansvaret til professionelle, når man skal forkæle sine gæster med lækker mad til fest. Lige meget om det er jule- eller nytårsaften eller bare en anden festlig anledning, kan du finde en menu passende til lejligheden, der efterlader jer glade og mætte. I stedet for at svede i køkkenet kan du nyde dine gæsters selskab, mens I venter på lækker mad, der ankommer klar til at blive sat på bordet.

Vær opmærksom på din gæster

Det vigtigste er, at dine gæster føler sig velkomne. Mød dem i døren og byd dem indenfor. Hvis det er muligt, er det samtidig en god idé at tænde lys i indkørsel og entré, så det er tydeligt, at gæsterne er ventede. Prøv at sæt dig i dine gæsters sted og og vurdér deres behov, og forsøg undervejs i selskabet så vidt muligt at give alle gæsterne opmærksomhed. Det kan være en umulig opgave, hvis selskabet er stort, men du bør i hvert fald sikre dig, at dine gæster har det godt. Har man som vært overskuddet til at have følehornene lidt ude, kan man også gøre værtsskabet nemmere for sig selv i fremtiden med en lille mental logbog; hvad spiser de, hvad er faldet i deres smag, har gæsterne udtrykt, at der er bestemte ting, de ikke kan lide.


Forbered underholdende indslag

I mange tilfælde vil god mad, drikke og snakke på kryds og tværs af bordet være underholdning nok, men det kan ske, at man får trang til et afbræk fra snakken ved middagsbordet. Er det en juleaften, du skal afholde, vil de underholdende indslag formentligt give sig selv. Men skal du afholde en julefrokost, nytårsfest eller andet, hvor dansen om juletræet ikke er oplagt, kan du forberede et par indslag. De kan være fastlagte eller ligge parat i baglommen, hvis behovet opstår. Du kan eksempelvis forberede en sjov quiz med spørgsmål med et tema, du ved interesserer dine middagsgæster. Til en julefrokost går man aldrig galt i byen med at have forberedt en pakkeleg.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x