Glem ikke hestene i juletiden

Glem ikke hestene i juletiden

13. nov 2018

Julen kommer inden længe, det betyder hyggelige aftener med familien rundt om den gode mad. Men har du også heste, så må du selvfølgelig ikke glemme dem, de skal jo også have det godt, så derfor er der her en lille guide til hvordan du passer og plejer hestene bedst i juletiden.


Fodring af hestene

Skal du besøge noget af familien i julen, som bor i en helt anden ende af landet, så går det jo selvfølgelig ikke at i bare køre væk uden at have planlagt ned til mindste detalje hvad der skal ske med hestene. En af de mest oplagte løsninger er at få en person som kender hestene og deres fodringstider til at komme og fodre dem og give dem alt det de har behov for. I kan helt sikkert finde en eller flere som har lyst til at komme og passe på hestene i juletiden.


Sørg for gode forhold i staldene

Det er klart at du skal have gode forhold til dine heste, det er deres hjem og de skal føle sig godt tilpasse i deres stald. Her er et par konkrete tips til at få gode forhold i stalden:


  • Hold stalden ren - Det lyder måske simpelt, men det ses ofte at rigtig mange stalde er fyldt med spindelvæv, fugt og svamp. Hold stalden ren og du vil se at hestene trives meget bedre og har en meget bedre sundhed.

  • Hold en god hygiejne - Sørg for at strø godt ovenpå den eksisterende madras, så der lukkes af for diverse lugtgener. Det er vigtigt at holde en god hygiejne i boksen, det for hesten til at trives og føle sig godt tilpas.

  • God ventilation - Hvis stalden er isoleret, så kan du sagtens åbne for lidt vinduer og give hestene lidt ventilation om vinteren.Hvis de er ude på græs om dagen, så kan du eventuelt lukke vinduerne der, så der holdes lidt på varmen.

Husk at holde hesten aktiv

Vi forstår godt at det er mere attraktivt at være derhjemme på sofaen under et tæppe, mens det er koldt udenfor. Men hestene skal også aktiveres og holdes i gang. Om vinteren kan du få nogle helt fantastiske ture og oplevelser med din hest, det handler bare om god påklædning og et godt humør. Tænk på de mange oplevelser du går glip af, de dage hvor sneen ligger tungt hen over landskabet, der er blå himmel og ikke en sjæl at finde i skoven. Hvis du slet ikke får reddet i vintermånederne, så mister du også meget af dine færdigheder, så kom ud og få nogle unikke oplevelser.


Det var vores tips til at komme igennem vinteren og ikke mindst julen, som hesteejer. Hvis du finde en god gave til hestepigen, så tag et kig her.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 27. okt
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 17. okt
x