Hestekøb

Hestekøb

2157visninger 6 svar | 25. nov 2017
Ved at være noget tid siden at jeg har lagt et blogindlæg op og da jeg lige selv har købt hest, så ville jeg bare komme ud med nogen af mine meninger.

Rigtig mange inde for hesteverden går med en drøm om sin helt egen hest, der er en del forskellige meninger omkring alt inden for hestekøb. 
I dette blog indlæg vil der komme nogen af mine meninger op omkring hestekøb, samt nogen råds. 

Jeg anbefaler altid man kigger på flere end kun en hest, samt man kigger på den måske kommende hest flere end en gang.
Man skal inden man kigger på hest gøre op med sig selv, hvilken slags hest man ønsker sig, sætte nogen krav omkring den kommende hest. 
Når man begynder at kigge på hest er det vigtigt at tage en ud og kigge på hestene som man har tillid til. 

Når man så har fundet sig den hest det skal være, så skal man sætte sig ind i handelsundersøgelse med eller uden røntgen, dette anbefaler at jeg hvis man ønsker at få på sin hest, så skal man finde en dyrlæge som man stoler på og ikke sælgers dyrlæge. 

Min mening med handelsundersøgelse om jeg anbefaler det eller ej.
Jeg anbefaler det altid at man får hesten undersøgt af en dyrlæge som ikke er sælgers. 
Dog har jeg også den holdning af hvis man har sat sig for en 8 års som er aldersvarende uddannet og har været redet regelsmæssigt og fungeret uden problemer, så vil jeg sige at det i bund og grund kan være lige gyldig. 
Da den har levet i 4-5 år med de fejl den nu kan havde uden problemer.
Det samme med røngten. 

Der er flere som synes det er blevet sjovere at ride på heste som kan løfte benene lidt højre, lave lidt flere hop osv. 
Avlen har udviklet sig i en retning at der er flere og flere heste med røntgen fejl og holder kortere tid, men dette vil jeg også mene skyldes hvilket niveau de helt unge skal gå til championater. 
Hvis man gerne vil have sådan en hest, så anbefaler jeg altid både røntgen og handelsundersøgelse. 

Hvis man gerne vil avle på sigt, synes jeg at man altid skal have fuld røntgen af hesten om det så er en hoppe eller hingst. 
Jeg synes faktisk det er lidt ærgerligt at det er blevet så svært at starte en ny avl op på evt en ny hoppe, jeg ser mange fine hopper med grønt pas, som jeg ville mene kunne lave nogen fantastiske gode afkom, men da passet har en stor værdi, skal det være rødt for at afkommet ville kunne blive lidt værd. 

Når folk kigger på heste, glemmer de ofte at se hvad der er i stamtavlen og sætte sig ind i den og derfor ender mange med den forkerte hest i hænderne.

Men man skal også være fair overfor sin kommende hest, man skal vælge en som ikke er for svær. 
Dette oplever jeg også super mange, som har købt en hest som er for svær for dem selv. 
Man skal gøre op med sig selv hvad man selv kan og gerne vil lære og vælge en hest ud fra det.
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hestekøb
 •   25. nov 2017 Godt indlæg smiley at købe hest er som at købe hund- tænk det godt igennem og prøv den udvalgte hest et par gange og evt få den på prøve, hvis ejer siger go for det, man kan ik andet end at få et nej, hvis det er.
  Jeg har lavet fejlkøb af hest i mine yngre dage og har taget ved lære.. smiley
  Startede op med at ride igen for seks mdr siden (har stået stille pga mit helbred på en ældre islænder som part, har været så heldig at få lov overtage hende nu her og er den lykkelige ejer smiley
  Havde ik set det komme, at jeg igen skulle være hesteejer for jeg havde det super fint med at være part på hesten men kunne ik lade vær med at takke ja til sådan et flot tilbud smiley
  Men jeg har været så heldig at kende hesten i seks måneder og har på intet tidspunkt udvist sygdom eller noget andet, ejeren har været 110% ærlig med ALT.
  Så det må siges at være den bedste måde, at vide sig helt sikker på ny hest smiley


 •   25. nov 2017 Hov og tillykke med den pruller forøvrigt smiley

 •   25. nov 2017 Vel hvis man køber føl som jeg har gjort hver gang giver det ingen mening (medmindre man er fuldstændig ny på området, som man overhovedet ikke bør være med et føl) at få foretaget en handelsundersøgelse.. smiley også bør man også have en lille antenne ude hvis hesten er i fuld ridning som 3 års eller tidligere.. Men igen.. Det kommer jo an på om man ønsker en hest der præsterer "godt" de næste 9-10 år også er karrieren over som ridehest. Eller om man venter med tilridning til hesten er Ca 4 år og ønsker en ridehest til den er 25 år.. Man får lige præcis den hest man ønsker smiley

  Mvh TT


 •   27. nov 2017 Når jeg køber hest, er der nogle få grundlæggende ting som skal være i orden.

  1) første gang jeg rider hesten, skal det føles som at komme hjem, den skal give mig følelsen af, at denne her hest har jeg redet mange gange før.

  2), den skal vælge mig. Altså den skal selv ønske at blive min hest.

  3) Jeg skal have følelsen af, at denne her hest, og mig, vi skal bare være sammen, det er bestemt fra højere magter side.

  Det er på det grundlag jeg har købt de sidste 2 heste som jeg har. Det har ikke slået fejl. Både Basse og nu Aslan er bare helt perfekt til mig, præcis der hvor jeg er i min ridemæssig udvikling. smiley <3 smiley


 • JM
  VIP
  JM Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  okt 2006

  Følger: 84 Følgere: 79 Heste: 5 Emner: 51 Svar: 3.012
    9. dec 2017 Tja jeg har købt en utilredet pony sidste år, så annoncen, kørte til Nordjylland så pony, betalte og kørte hjem igen, den kom hjem med en lejlighedstransport nogen dage senere, den var billig så skulle den ikke blive ridepony så har den rødt pas og så laver jeg et føl istedet.

  I sidste uge købte jeg en væddeløbs travhest ubeset, meningen er at hun skal være vores selskabs hest men da den er lige til at starte så gør vi det ihvertfald de næste måneder så tager vi stilling til foråret om hun skal ifoles i år eller hun skal løbe en sæson mere.

  Det er en helt ny verden for os, så godt min veninde, dyrlæge, amatørkusk er inde over og kører hende give info om hvad vi kan g-re i hverdagen da vi ikke selv kan de ting.

  Hvorfor er den ubeset ?

  Den er super stammet, den vinder løb, den er sund og rask og har lige været til stort service som er noget de kommer igennem jævnligt smiley den opfylder vores umiddelbare behov for en 3. Hest i stalden så der ikke er så meget uro når man tager den ene hest ud for at ride, alt derudover er bare en bonus smiley


 •   25. dec 2017 Vil gerne lige tilføje at det ikke umiddelbart er en dårlig ting at få sælgers dyrelæge til at lave handelsundersøgelsen.
  Bliver der noget med hesten senere, vil det lettere falde tilbage på sælger og dyrelæge. Og så står de med et forklaringsproblem. smiley


Kommentér på:
Hestekøb
x