Hestens frie valg del 1

Hestens frie valg del 1

966visninger 3 svar | 10. maj 2017
Det vigtige første step
Det aller første som jeg starter med er at sætte mig ude ved folden og kigge på hestens kropssprog, signaler og energier. 
Når jeg føler at jeg har lært hesten at kende nok til at gå igang med træningen, begynder jeg at tilbyde den ind til træning fra folden, så jeg går hen til hesten og tilbyder at samarbejde, det vigtigste er for mig er at hesten har lyst og er tryg nok til at forlade sin flok sammen med mig, sådan undgår vi også separationsangst. 
Nogen tager det længere tid for end andre.
Når vi er noget så langt til at hesten også har set mig an, går vi på banen og arbejder der. 
Der tager jeg alt udstyr af hesten og giver den et frit valg om at følge mig, jeg mener ikke at vi blive hestens leder, men vi kan give hesten en anden tryghed, så den stoler på os. 
Når hesten følger med i skridt og trav uden tvang, kun efter dens eget valg, så begynder hesten at vise at den gerne vil samarbejde og følger sig tryg sammen med mig.

Når hesten har sagt ja fra jorden, begynder jeg stille og roligt at tænke på opstigning, dette gør jeg også uden udstyr, nogen heste kan have brug for støtte med et torv om halsen, godbidder eller andet som den følger sig tryg ved.
Når jeg kan være over alt på hestens begynder jeg derefter at tilvænne til udstyr, men dette kommer vi nærmere ind på i næste blogindlæg.

Det er nærmest magisk, når hesten ikke længere gør hvad vi beder den om, for at opnå tilfredsstillelse lige nu, men vælger at følge os fordi den har lyst til at samarbejde.
Næste indlæg vil handle om næst vigtige step, netop at hesten siger ja til rytter og udstyr :) 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hestens frie valg del 1
Kommentér på:
Hestens frie valg del 1
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x