Laser terapi -hvad kan det?

Laser terapi -hvad kan det?

1737visninger 11 svar | 4. sep 2017
Laserterapi benyttes af flere og flere fagfolk, både dyrlæger og behandlere som jeg selv. Der er mange der ikke er klar over, hvor effektiv en behandlingsmetode det er. Der er mange forskellige typer indikationer for behandling af laser, da den har et stort virkeområde.

Det skyldes at laserens behandling virker cellulært, hvor den tilføre de beskadige celler energi. Dette sker via lysenergi (fotoner). Fontonerne påvirker cellernes mitochondriner til at øge produktionen af enerig, øge transporten af næringsstoffer, affaldsstoffer og elektrolytter og stabilisere cellemembranerne.

Kort fortalt, betyder der at en laser behandling kan reducere inflammation, fremme opbygningen af væv, begrænse mængden af arvæv og virke smertestillende/lindrende. Det øger blodgennemstrømningen så heling letter kan finde sted.

Den lasertype jeg arbejder med, kan trænge op til 12 cm ind i kroppen/vævet på hesten. Med de manuelle teknikker jeg arbejder med , kan jeg ikke trænge så langt ind op opnå det samme resultat.

Hvilke typer af skader er det godt til:
Her er et par eksempler, hvor jeg personligt har haft succes med bruge af laser
- Gigt/spat
- Sene/led skader
- Ryglidelse
- Sår
- Ødemer/galle
- Vævsskader/arvæv /overben
- Surstråle/muk
- Muskelspændinger

Hvor lang tide tager en laser behandling?
Det afhænger selvfølgelig af skaden, men ofte tager det mellem 10-15 min. Er det hele ryggen der skal have laserbehandling, tager det noget længerne. Personligt sætter jeg 30 min af til hver hest, der kommer i klinikken, da det også tager tid at snakke skade og fremtidig forløb/behandling.

Hvor ofte skal der behandles?
Laserterapi kræver gentagne behandlinger. De første 3-4 behandlinger med 1-2 dages mellemrum og herefter yderligere 3-4 behandlinger 2 gange ugentligt. Efter min erfaring kan akutte lidelser ofte behandles med 3-4 behandlinger og mere kroniske skader skal behandles 7-8 gange. Ved gigt er det nødvendigt at fortsætte behandlingen efter det indledende forløb ugentligt, hver 14. dag eller en gang om måneden alt efter hvordan hestens tilstand responderer på laserterapien.

Jeg anbefaler at supplere laser behandlingen med anden terapi/behandling alt afhængig af, hvilken skade der er tale om. Håber det gav lidt indsigt i hvad laser terapi er.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Laser terapi -hvad kan det?
Kommentér på:
Laser terapi -hvad kan det?
x