Mine mål for 2018

Mine mål for 2018

1718visninger 3 svar | 5. jan 2018

Godt nytår og velkommen tilbage!
Det er 2018, og det betyder, at det er tid til en ny mounted-games sæson, hvilket betyder nye blogindlæg. Jeg har glædet mig utroligt meget til at komme i gang igen, og jeg glæder mig til at dele sæson 2018 med jer.

 

Som I nok allerede har læst, så er dette indlæg om mine mål for 2018 – det gælder både de mål jeg har for mig selv, og dem jeg har for mine ponyer med henblik på mounted-games selvfølgelig.

Dette indlæg giver et lille indblik i, hvilke forventninger jeg har til mig selv og ponyerne i denne sæson, og derudover fungerer det også som et lille nytårsfortsæt i og med, at jeg nu har fortalt jer dem, så nu skal jeg overholde dem.

 

Sæson 2017 var, for mig, meget kort, fordi jeg ikke red så mange stævner, som jeg plejer. Når det så er sagt, så var det en rigtig god sæson, da jeg bl.a. blev individuel danmarksmester og red VM i Sydafrika.
Der var dog en del problematikker i selve min ridning, formentlig fordi jeg ikke selv var i fysisk god nok form, og derudover fordi jeg ikke fik trænet mounted-games nok. Mine mål for 2018 er derfor en videreudvikling af, hvordan min ridning skulle have været i 2017.

 

For mig selv handler det om at komme i den bedste fysiske form. Jeg har mange planer for 2018, som I får at høre i et andet blogindlæg, og det kræver derfor, at jeg altid kan præstere mit bedste.
For at kunne gøre dette er jeg gået i skarp træning i form af konditionstræning, eksplosivitetstræning, og træning til vægttab. Det er meget vigtigt, at jeg kan løbe så hurtigt som muligt, og at jeg kan udføre ethvert ophop. Derudover er det vigtigt, at jeg har hurtige hænder og god balance, så det arbejder jeg også på.

 

I 2018 skal jeg derudover også arbejde med min psyke. Umiddelbart kan jeg godt holde hovedet koldt og ride under pres, men nogle gange kikser det alligevel. I Sydafrika blev jeg f.eks. rimelig presset af min egen psyke, hvilket var skyld i flere dårlige lege i et heat.
Når jeg er på banen, er det vigtigt for mig, at jeg gennemgår, hvad jeg skal og derefter ikke tænke så meget over det. Hvis jeg først er begyndt at tænke over flere muligheder for fejl, så går det som regel ikke. Det er også vigtigt for mig, at jeg ”taler mig selv op”, så jeg selv tror på, at jeg godt kan.
Det er enormt vigtigt at huske på, hvilke ting som påvirker ens psyke, og derudover er det vigtigt at huske på, at alle kan lave fejl i en leg, og at det er helt ok, så længe man ikke lader det påvirke en i den næste leg.

 

For ponyerne handler det også om at være i bedst mulig form, ligesom det altid gør. Min plan for at gøre dette er nok nogenlunde den samme, som i mit indlæg ”Hvordan træner jeg mig selv og min hest?”. Langdistance rideture, intervalture, og bakketure står i hvert fald på programmet, sammen med mere træning i mounted-games.
Mere specifikt så vil jeg gerne arbejde på, at alle mine afleveringer bliver gode hver gang, og at jeg kan tage størstedelen af dem i galop. Jeg skal også lære dem begge at lave vendinger indenom, for det er de bedre til, samt at de skal galoppere rundt om mig i ophoppene, når jeg samler noget op fra jorden.
Derudover skal jeg kunne samle ting op fra jorden på hesten.

Mine teknikker skal blive bedre og hurtigere i 2018, og samtidig med at tempoet skal sættes op, så skal tingene også kunne udføres hurtigere – for eksempel hvis jeg sætter en kop på en pæl, eller hopper af, skal jeg kunne gøre det uden at tage nogen form for halvparade.

 

Der er uden tvivl flere ting, som jeg gerne vil fokusere på i år, men uanset så kræver det træning, træning og mere træning for at kunne opfylde alle disse ting. Jeg har tænkt mig at arbejde så hårdt jeg kan, for jeg vil meget gerne ligge i toppen hver gang uanset hvad. Der skal altid være en form for succesfølelse efter et stævne eller en træning, og den vil jeg kæmpe for at få.
Jeg glæder mig så meget til denne sæson, og selvom den først rigtigt starter i april, så kan jeg alligevel ikke vente.

 

Mit næste indlæg bliver, hvilke planer jeg har for 2018, fordi mine mål og mine planer går lidt hånd-i-hånd. Derudover kommer der et kort indlæg om min egen konditionstræning asap, for det har ændret sig meget siden ”Hvordan træner jeg mig selv og min hest?”-indlægget, og det var der nogle stykker, som havde interesse i.

Jeg er så glad for at være i gang igen på Hestegalleri, og jeg glæder mig enormt meget til at tage jer med igennem hele sæsonen og give jer et dybere indblik i livet som mounted-games rytter ;)

 

Tak fordi I læste med, og vi ses igen i næste indlæg!
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mine mål for 2018
Kommentér på:
Mine mål for 2018
x