Naturens Dag - Og andre grønne mærkedage

Naturens Dag - Og andre grønne mærkedage

6. sep 2018

Hvert år i september afholdes over hele landet den stort anlagte Naturens Dag.

Frivillige ildsjæle fra hele landet stiller op i et naturområde nær dig for at formidle vores skønne natur helt gratis.

Står du og skal holde en børnefødselsdag eller vil du gerne give familien en anderledes oplevelse i naturen? Så Book en naturvejleder til dit næste private arrangement. Hvis det er et større arrangement, bliver prisen pr. person ikke så stor.

Det er vigtigt at vi ikke glemmer naturen, bare fordi vi er flyttet ind i byerne.

Og ikke mindst er det vigtigt at den næste generation, vores børn, lærer at færdes i naturen, bygge huler, samle spiselige bær, planter, svampe mv. og prøver hvordan det var at leve dengang mennesket var ét med naturen.

Naturens Dag bliver arrangeret af DN og de har også en fin hjemmeside hvor man kan se hvor i landet der afholdes forskellige arrangementer.

Du kan også selv tage dine børn med ud i naturen, bare husk at der skal være et formål, andet end blot at “gå en tur i skoven”. Det skal helst være konkret, før børnene kan forholde sig til det.

Mærkedage som Naturens Dag om efteråret og Skovens Dag om foråret er med til at holde naturen inde i folks bevidsthed. Det er den vi kommer fra og det er den der holder os i live.

Normalt er Naturvejledere noget der er forbeholdt foreninger, skoler mv. Mange kommuner har et såkaldt naturcenter tilknyttet som deres skolebørn frit kan benytte. Her er der ofte en naturvejleder, men det er også muligt at låne udstyr til selv at gå på opdagelse.

Men det er faktisk også muligt at leje sin egen naturvejleder. De fleste står til rådighed i weekenderne mod betaling, så det handler egentlig mest om hvad man vil, hvor mange timer det drejer sig om og hvor meget man er villig til at betale for en lidt anderledes naturoplevelse.


Gå på opdagelse i naturen på egen hånd

Hvis du ikke har lyst til at betale dig fra hele arrangementet, men godt kunne tænke dig at stå for det selv, så er det bestemt også muligt. Det handler bare om planlægning og ikke mindst det rigtige udstyr.

Der findes en niche webshop der primært sælger udstyr til naturoplevelser, som f.eks. insektglas, insektsugere, sommerfuglenet, fiskenet mv.

Hos Natur-butikken.dk kan du finde alt hvad du skal bruge til de mest almindelige ture og dermed sparer du udgifterne til en naturvejleder samtidigt med at du får en masse fedt udstyr som du kan bruge igen og igen.


Det skal du bruge hvis du skal fange smådyr i en sø

Det er vigtigt at have det rette udstyr når man skal ned til et vandhul eller en sø og fange smådyr.

Du skal selvfølgelig have noget at opbevare dyrene i, f.eks. en spand eller et transportabelt akvarie. Start som det første med at fylde dette med rent vand (Inden du begynder at mudre hele vandhullet til).

Så kan det også være en god idé at have en hvid fotobakke da du her kan sortere i dine dyr.

Brug et fiskenet og kør rundt i hhv. overfladen, midten af vandet og bunden i små 8-tals bevægelser. (Der lever jo forskellige dyr de forskellige steder i vandhullet). Vend nettet på vrangen ned i fotobakken. Det er her nemt at se de dyr du har fanget, da de er på hvid baggrund.

Nu kan du med en ske hælde dine dyr op i din spand eller akvarie. Du kan også hælde dem over i et insektglas og kigge nærmere på dem.

Den sidste ting der også er ultra vigtig er noget fagligt materiale der kan understøtte turen og fortælle hvad i har fanget. Til det findes der forskellige foldere man kan købe som indeholder fine illustrationer af de forskellige dyr.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x