Tinker LindHolm SIR. Lanceolot (udlånt på ubestemt tid) Tinker LindHolm SIR. Lanceolot (udlånt på ubestemt tid) Tinker LindHolm SIR. Lanceolot (udlånt på ubestemt tid) Tinker LindHolm SIR. Lanceolot (udlånt på ubestemt tid) Tinker LindHolm SIR. Lanceolot (udlånt på ubestemt tid)
<< stald elmelund  >> hestens paradis
Følg
Følger Følg ikke

<< stald elmelund >> hestens paradis

Kvinde, 36 år, Sønderjylland
Oprettet: 14. apr 2008
Offline - Senest online: 6. feb Bruger er på filterliste

hej
jeg var den lykkelige ejer at af to dejlige Irish Cob (tinker) som jeg fik efter min dejlige blanding (tekiula død), og en dejlige fjordhest (fox) som er solgt ,jeg har solgt mine dejlige stjerner, men har en købt mig en dejlig dansk varmblod på 17 år hun er så dejlig og rolig hendes navn er tamara, men desværre har tamara fået konstateret kroniskgigt i begge hendes bagben og derfor har jeg købt Gaillarde de Osnard "oda" som desværre havde en handelsfejl, jeg er opstaldet på en dejlig gård ved hedensted som heder stald elmelund ( min søster og hendes mand s stald ) en rigtig hyggelig stald som man kan være sig selv i
Ellers har jeg to børn og en mand vi har en hund der hedder bamse og en main coon kat som hedder frida en rigtig dame kat
Mine heste som hedder elmelunds tekuila (blanding som er død men stadig lever i mine tanker ) , fjordhest dream fox (solgt ) , mine irish cob hedder robin (kejseren ) solgt med sog i hjertet men for hans bedste og connery (king) solgt Tamara som er mit hjerte barn.(som er himmel hest men stadig lever som ånd i vores stald og aldrig vil blive glemt
jeg træner horsemanship (træning fra jorden) efter Monty Roberts
dressur og tur lidt allround rytter. har tidligere kørt vogn med tinker men efter et styrt måtte jeg finde en ny vej hvis det stadig skulle omhandle heste
og det blev ridning . Nu har jeg den lille hingst som betyder rigtig meget i min verden blevet solgt og jeg har købt en dejlige jyde
Nu du er her skal du være velkommen til at lægge en besked.

LÆS DETTE !!!!!!!!!!!!!

Fra tid til anden fortæller folk mig:"Op med humøret - det er "bare en hest"" eller "Det er mange penge for "bare en hest"". De forstår ikke en rejse jeg har gennemgået, de timer jeg har brugt, og de penge der er involveret i "bare en hest".
Nogle af mine mest stolte øjeblikke er kommet omkring "bare en hest".
Mange timer er gået hvor mit eneste selvskab var "bare en hest". Og aldrig har jeg følt....................................... mig krænket.
Nogle af mine sørgeligste øjeblikke har været som følge af "bare en hest", og de dage i mørket hvor jeg har grædt, har "bare en hest" altid været ved min side. "Bare en hest" gav mig trøst til at overvinde de dage der måtte komme.
Hvis du syntes, at det er "bare en hest" vil du måske også forstå sætninger som "bare en ven", "Bare en solopgang" eller "bare et løfte".
"Bare en hest" bringer mig et fantastisk venskab, tillid og ubegrænset glæde. "Bare en hest" bringer den medfølelse og tålmodighed jeg har brug for, for at blive et bedre menneske. På grund af "bare en hest" kan jeg finde på at stå tidligt op, gå en lang tur og se med oprejst pande imod fremtiden. Så for mig og folk som mig, er det ikke "bare en hest", men håb og drømme om fremtiden, glade minder fra fortiden og den rene glæde af øjeblikket.
"Bare en hest" bringer det bedste frem i mig og får mine tanker væk fra mig selv og dagens bekymringer. Jeg håber, at folk en dag kan forstå, at det ikke er "bare en hest", men noget der gør mig glad og holder mig og menneskeheden fra at være "bare et menneske".

Kopier hvis du, ligesom jeg, synes at "bare en hest" er meget mere! En ven for livet, man kan føle sig mere lykkelig med end med nogen anden noget sted.Du har en.. . . . . . . .plads i mit. . .
.Hjerte, en plads. . . .fyldt med både.
.glæde & smerte, den del kan du aldrig.
tag fra mig, heller ikk hvis nogen anden
skulle få dig nej, dig kommer jeg aldrig.
.til at glemme, i mit hjerte ska jeg dig. .
.gemme, i et hemmeligt sted vil du. . . .
. . altid findes for d er en pony. .
. . . .jeg altid vil mindes, tro det . . . .
. . . . . .eller ej, j kommer altid. . . . . . .
. . . . . . . . . .til at elske. . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . Dig . . . . . . . . . . . . . . .Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?
Irish Cob/Tinker

Fakta
Type: mellemsvær hest - Cob.
Oprindelse: Irland.
Udbredelse: Europa og USA
Blod: Koldblod.
Egenskaber: Køre-, ride-, og
arbejdshest.
Temperament: Rolig, tålmodig, venlig og alsidig.
Farve: Broget ses oftest, men også sort, og fuks ses. Alle farver, foruden Albino, accepteres dog.
Stg: 135-170 cm.
Racebeskrivelse
Eksteriørbeskrivelse:
Racen har en kort ryg, med meget højt ansat hals. Halsen er kraftig, og
kort. Den har stærke ben, med en masse hovskæg. Hovedet er stort med middellange ører, og venlige øjne som tit er blå (glasøjne). Romernæse accepteres ikke, desuden har den en blød, lidt firkantet, men afrundet mule. Sommetider med et "overskæg". Den er kraftigt bygget, med stærke muskuløse ben, en bred bagpart. Kraftig man, og hale.

Historie
Irish Cob'en startede som en krydsning mellem flere forskellige hesteracer. Nu er den så gået hen og blevet en typehest. I Juli 1998 blev racen EU-godkendt og registreret, under navnet Irish Cob. Avlen er registreret under Landscentret for Hest.


Ordet Tinker er er i hestens hjemland, Irland, en nedsættende betegnelse for en sigøjner! Det er for det første en person og ikke en hest - for det andet er det et meget negativt ord, som irerne selvfølgelig gerne vil have sig frabedt i forbindelse med deres heste.

Før i tiden blev hesten brugt af sigøjnerfolket "Tinkers". Det er heraf den har fået sit navn Tinker. Sigøjnerne fandt "Tinkeren" praktisk, da de både kunne bruge den som køre-/arbejdshest og ridehest.

Racen har et utrolig dejligt temperament, og egner sig derfor godt til familiehest. Den er rolig, tålmodig og lærenem. På grund af dens styrke kan den både rides af store som små. Den er nervefast og derfor utrolig god som skovturshest. Den er intelligent og knytter sig hurtigt til (nye) mennesker. Den kan bruges til rideskole, western, turridning, og handicap. Og selv om den er en kraftig koldblod, kan den sagtens gå lettere dressur. Og så springer den utrolig godt i betragtning af dens kraftige, tunge bygning.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}