{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
572 visninger | Oprettet:

Undgå at klippe hesten ved flere gram før tid? {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg vil gerne forebygge og undgå at få min hest klippet i år, ved at smide dækken på før.

Allerede nu fæller hun en lille smule, så tænker det er nu!

Pt. går hun med dækken uden gram, ren regn dækken.

Ejer et 150 g. men er dey for meget nu?

Hjælp! Er lidt på bar bund, skal jeg have fat i et 50 g. eller 100 g. dækken for at lave overgangen?Kommentarer på:  Undgå at klippe hesten ved flere gram før tid?
 • #1   14. sep Jeg vil mene at 150g er for meget. Jeg lagde et 80g på min i weekenden, da mit regn skulle vaskes. Det var fint det første døgn, da der var ret køligt, men så steg temperaturen lidt, og han stod nærmest og svedte under! Så jeg har pillet det af igen, til mit regndækken er klar. Der kommer stadig en del dage med rimelig høje temperaturer.
  Men der er forskel på hvor meget og hvor lidt varme hestene kan klare, så du er nok nødt til at prøve dig frem, mærke hesten under dækkenet nogle gange i døgnet, og så regulere gram efter det


 • #2   14. sep Måske er det for meget?

  Men meget lavpraktisk - sveder den som et bæst, så er det for meget.
  Jeg havde prøvet mig frem?


 • #3   14. sep Må lige anskaffe mig en 100 og 50 g. Så må jeg prøve mig frem
  - Tak for svar!


 • #4   14. sep Altså nogle heste sætter pr. Automatik bare mere pels end andre. Så selv et dækken kan ikke holde den tætte vinterpels væk.

  Min går med 100g nu. Da den på ingen måde ligner en der ved at sætte pels. Og så må den ikke tabe sig. Men den har altså også gået med regndækken det meste af August.


 • #5   14. sep Ved heller ikke om jeg kan holde vinterpelsen nede, men det er et forsøg værd, da hun ikke er den der synes det er det fedeste at blive klippet

 • #6   14. sep Jeg havde trænet klipning med den i stedet. Synes det er træls nok med dækken når det rigtig er nødvendigt, så at skulle starte tidligere med det kan jeg ikke se fidusen i.
  Min synes heller ikke klipning er fantastisk, de første 10 minutter opfører han sig som om jeg står med en slagterkniv, men det er bare et spørgsmål om timing og ros. Efter de 10 minutters "klippetræning" står han helt stille og finder sig i det.

  Start med at vænne dem til lyden. Brug godbidder, dernæst lægger du klipperen på, uden at klippe og tilsidst klipper du et sted som virker nogenlunde neutral. Jeg plejer at starte med skulderen.


 • #7   14. sep Min hest kan sagtens klippes Men synes bare at betale for det, og give hende oplevelsen igen, igen er lidt ligegyldig hvis jeg kan tage det i opløbet med varmere dækken

 • #8   14. sep Jeg tror det er noget billigere at betale for en klipning end 1-2 ekstra dækkener. Hvad mener du med at give den oplevelsen igen og igen? Hvis det er en positiv oplevelse så er det vel kun godt og med til at fjerne evt. angst for klipning

 • #9   14. sep Det er som man ser på det

  Nu var det ikke for at diskutere hvad der er det rigtige og forkerte med hensyn til om man bør eller ikke bør klippe hesten, jeg ville bare høre til erfaring om hvor tidligt jeg kunne/skulle smide flere gram på i forhold til at forebygge pelssætningen.

  Min hest har ingen angst for klipning. Jeg synes bare det er besværligt da jeg ikke har egen klipper og skal have en ud. Men tak for input


 • #10   14. sep Jeg tænker bare at hesten nok egentlig helst er fri for dækken det længere, og som andre skriver så er det slet ikke sikkert at du stopper pelssætningen med et dækken. Min egen erfaring er, at det som regel fungerer ret dårligt. Så fra hestens synspunkt, så tror jeg en klipning er mere skånsom, end en forlænget dækkensæson.

 • #11   14. sep Min går med et fleece dækker og et 150g for ikke at skulle klippe hende for meget fordi jeg har brækket 2 fingre, så er ikke så mobil mere ??
  Hvis temperaturen stiger igen tager jeg bare noget af igen

  Det er med at prøve sig frem ??


 • #12   14. sep Heste sætter ikke vinterpels efter temperatur, men efter lys/mørke.
  Jo mørkere der bliver(vinter), jo mere pels, så det er nok ikke nemt at bremse pelssætningen så meget. • #13   14. sep Som nævnt så sætter heste ikke så meget pels efter vejret, de sætter pels efter hvor lyst der er (eller mørkt )

  Dvs. du undgår ikke pelssætning bare ved at pakke den ekstra ind - den sætter stadig den pels den genetisk er bestemt for... Det eneste du opnår ved at pakke den for godt ind er en hest som får det alt for varmt - indtil den alligevel skal klippes

  Husk at hestens komfortemperatur er ml. 10 og 15 grader... (står det ned i stænger eller blæser en halv pelikan så er situationen jo en helt anden - her kan der for den sags skyld være 30 grader og alligevel fryser musse SUK...)

  Jeg har haft heste igennem klipperiet som har skulle klippes alt fra 1 gang til 7 gange på en vinter for at kunne ånde (mistanke til at den der skulle klippes 7 gange var halvt shetlænder/halvt islænder - på trods af en stamtavle og DNA-test der klart viste DV med en god portion fuldblod...)

  Trine (Faxa)


 • #14   14. sep Ane og Trine E - Tak
  Så blev jeg da klogere!! Igen i dag haha Så tror jeg ikke der er nogen grund til at forebygge alligevel... Så må det blive klipning.


 • #15   14. sep Jeps - min erfaring og viden er også som Trine(faxa) - den ene af min sætter pels som en islænder, lige meget hvor meget lidt/dækken han får på, og/eller hvornår jeg begynder at klippe ham.
  Den anden sætter bare ikke noget som ligner vinterpels - alle tror jeg render og klipper ham. Han skal så til gengæld have lige så varme dækner på som “klippe-kræet” ellers taber han sig

  Min erfaring, at kan jeg vente med at klippe til sen oktober/start november, så kan jeg nogle år nøjes med den ene klipning
  Så det kommer lidt an på efteråret om det er så varmt, at han sveder bare han skridter eller ej.

  Mvh Charlotte


 • #16   14. sep Min gamle hest vidste ikke det med at sætte pels efter lys.

  Da jeg fik ham og han var utilredet, gik han uden dækken og fik pels som en islænder, virkelig kæmpe bamse. Da han året efter fik dækken på i august pga meget regn, og endte med 300 g dækken, hvor det var koldest, der satte han meget lidt pels, faktisk spurgte folk altid hvordan jeg holdt ham så kort i pelsen om vinteren.

  Så ja lys har noget at sige, men det har det altså også om de er varme nok, uanset. Det er nemlig ikke første hest jeg hører om have det sådan.

  Jeg købte et rambo med liner for knap 2000 kr og med et amigo regndækken, var det de dækner jeg havde, en klipper eller at få ham klippet, ville hurtigt have oversteget de penge

  Jeg ville prøve mig frem og se hvor meget eller hvor lidt dækken har indflydelse. Dækkenet er alligevel ikke spildt, når du påtænker at klippe, hvis der kommer for meget pels


 • #17   15. sep Hvor mange gange plejer du at klippe i løbet af vinteren? Det kan give dig en indikation omkring din hests pelssætning. Hvis du kun plejer at klippe en gang, så kunne man måske godt gøre forsøget. Klipper du flere gange så ved du at hesten sætter pels selvom den var kortpelset og ergo vil den og tillægge pels løbende selvom du ligger dækken på tidligt.

 • #18   15. sep Sabrine, jeg klipper én gang og så får hun 300g. på og skal ikke klippes resten af vinteren

Kommentér på:
Undgå at klippe hesten ved flere gram før tid?