{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.062 visninger | Oprettet:

Hjælp, min hest er undervægtig! {{forumTopicSubject}}

Hej alle søde hestemennesker!

Min søde dejlige lille skat, er blevet meget tynd, på det seneste.
(Det skal siges, at der virkelig ingenting er ude på deres fold)
Jeg sætter ham om på en bette fold i et stykke tid, hvor der er massere af græs, jeg giver ham 4 - 4,5kg wrap om dagen, jeg fodrer ham morgen og aften, med müsli, og nu er jeg så lige begyndt, at fodre ham med majs flager. Men hesten er sgu stadig tynd!:/
Jeg skal have ham tjekket for orm nu her, håber det hjælper, men har i evt en lille hjælp? Eller råd, idé you name itKommentarer på:  Hjælp, min hest er undervægtig!
 • #1   28. apr 2012 Hej Julie.

  Som nr 1 ville jeg sætte op i wrap, for det er ikke meget han får.

  Hvor meget musli får han og hvilken?

  Supler evt med olie og byg. Og som du selv er inde på, så få tjekket for orm.
  Og nu er det jo sommer, så få ham godt græsset ind og så masser af græs henover sommeren.


 • #2   28. apr 2012 Meget mere wrap..
  og så Linamix.. Det virker.. ved det, jeg bruger det til mine egne..
  Super produkt..;-)


 • #3   28. apr 2012 En masse wrap og så er det noget med at melasse feder rigtig meget. Der er melasse i mange slags lucerne, men man kan også købe melasse uden det er blandet op med andet

 • #4   28. apr 2012 Malou P: Han for pavens cool mix, og kan ikke helt forklare hvor meget han får, for kan ikke huske hvor meget det vejer:)

  og tak til jer:)


 • #5   28. apr 2012 hejsa
  spillers og linamix det er bare super,og fri adgang til wrap så gå det stærkt med at tage på,det gjore det ved mine


 • #6   28. apr 2012 Hvis ikke foderet hjælper, er det en god idé at få tjekket for orm, som du også vil have gjort. Men det kan også være tænderne der fejler noget, så den ikke kan spise ordentligt?

  Min gamle pony vejede også ca. 50 kg for lidt engang, hvor han som suplement til hans normale foder fik 400 g knust majs oveni + en god sjat olie og så masser af wrap. Det hjalp hurtigt!


 • #8   28. apr 2012 4-4,5 kg er ingenting, det er sjelden jeg giver en hest under 12 kg wrap/hø når den står på stald

  Sæt op så meget wrap hesten vil spise, det har den kun godt af!

  Havens cool mix er ikke meget for at få dem til å lægge på sig, anbefaler virkelig Spillers Conditioning mix, det hjalp min megatynde hest. Ville os tjekket for mavesår, hvis der intet er på folden kan den hurtig få mavesår. En hest skal aldrig gå mer end 4 timer uden mad, for så er mavesækken tom og klæmmes sammen, og mavesyren i den ene halvdel går til den anden og skaber sår.


 • #9   28. apr 2012 hej da min hest skulle fedes op fik han 900 g cool mix 500 g slobber mash og linamix også fik han 7 kg hø hver dag og allerede en månede til to måneder efter var han bleven mega tyk. så det ville hvertfald være en god ide med noget linamix også også mere hø ihvertfald

 • #10   28. apr 2012 Meget mere wrap!

  Og så er Linamix super godt at fede op med, uden du skal regulere i det müsli, hesten får i forvejen.

  Melasse vil jeg bestemt ikke råde dig til at bruge, da det bare er sukker og ikke sundt for hesten. Det er godt til kræsne heste, men det er jo ikke det, der er problemet her.


 • #11   28. apr 2012 Endelig ikke giv den melasse - det er ren sukker!!

  Brogaardens Risklid skulle være super godt!

  ellers byg, majs (dog i meget moderate mængder)

  eller Linamix, Fiberpiller, Olie, Greenpower gold, men sidst nævnte er bare et godt supplement, men kan ikke fede en hest op uden nogle af de andre ting jeg har nævnt.

  De ting jeg har nævnt kan du enten bruge ved siden af din nuværende foder, eller erstatte det med, dog skal du så huske at give vitaminer ved siden af.

  Du kan se på produkterne jeg har nævnt og se hvilket/hvilken der ville fungere bidst for dig og din hest - men ens for alle sammen er at de er ret fedende.

  Husk at få tjekket tænder og få tjekket for orm, og så giv den min. 10 kg wrap i stedet og gerne alt hvad den kan æde.. så skal den nok hurtigt få sul på kroppen.


 • #12   28. apr 2012 meget mere wrap. og fiberpiller

 • #13   28. apr 2012 Enig med Britt PARFAIT <3..

  Dog ville jeg måske dele fodret ud på 3 til 4 gange om dagen i stedet, så din hest har nemmere med at fordøje det meste inden det ryger ud den anden vej igen, de optager bedre maden ved at få flere gange om dagen.. og som de andre siger MEGET mere wrap/hø..


 • #14   28. apr 2012 Jeg vil give Pia H ret - min. 3 gange dagligt med foder, og så vidt muligt wrap hele døgnet, så hvis den normalt kun får i boksen til eftermiddag/aften, så smid wrap ud til den om morgenen på folden, så den har noget at tygge i hele dagen.

  Det giver det bedste resultat, og er med garanti sundest


Kommentér på:
Hjælp, min hest er undervægtig!