{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
331 visninger | Oprettet:

Hvilket tilskud til muskler? {{forumTopicSubject}}

Søger 2 slags tilskud

1. Hjælp til at få bygget muskler.
2. Hjælp til at fjerne mælkesyren fra muskler og hjælpe med restitution da han hurtig bliver øm.

Hans niveau når han kommer på toppen igen er LA og vil blive redet 5 gange om ugen.

MÅ IKKE INDEHOLDE STIVELSE OG SUKKER PGA. HESTEN ER I RISIKOGRUPPE FOR MAVESÅR.

Vil blive glade for jeres input da jeg har mistet overblikket pga. Der findes så meget.


Kommentarer på:  Hvilket tilskud til muskler?
 • #1   14. mar Et godt råd, hvis du vil flytte noget fodringsmæssigt, og især, hvis du har en hest, hvor der skal tages særlige hensyn i fodringen. Få lavet en robust foderplan hos en fodringsrådgiver. Få lavet en analyse på det grovfoder du giver den, og så tag udgangspunkt i det.

  At købe en masse toppingprodukter og fodertilskud til at drysse i krybben kan skade lige så meget, som det kan gavne.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 192
  #2   14. mar Har du overvejet at få hesten testet for PSSM..?

  Det ovenfor beskrevne, ikke mindst sammenholdt med nogle af dine tidligere indlæg om bla. en doven/træt hest, ringer umiddelbart alarmklokker hos mig, der peger i den retning.


 • #3   14. mar Hej Dorte

  Der er sket lidt siden de opslag om en træt/doven hest. Jeg valgte dengang ikke at få ham undersøgt fordi folk sagde til mig han ikke fejlede noget for så ville han ikke se så fin ud.

  MEN til sidst valgte jeg at følge min mave og det viste sig han havde mavesår grad 3 og 4 så ud fra det kan man godt forstå han ikke har ville gå frem.

  Vi har siden da behandlet ham en gang mere for mavesår men uden nogen forandring under ridning.

  Så viste det sig vis røntgen at han har flere sandpakninger I tarmen + store smerter i ryggen.

  Så nu må han snart selvfølgelig stille og roligt gå igang igen men han bliver bare hurtig øm I sin muskulatur måske fordi han bruger sig anderledes da han er indfodet.

  Så vil gerne hjælpe ham bedst muligt også fordi der ikke er så meget i det foder han får pga. Mavesår.

  Men er i tvivl om hvad og hvilket mærke jeg skal vælge.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 192
  #4   14. mar Baseret på egen erfaring (og en del studeren af emnet smiley ) så er mavesår oftest ikke det egentlige problem, men et symptom på noget andet - herunder management, stress, smerter, andre issues...
  Så at han netop ikke ændrer adfærd efter "symptombehandlingen" (aka. mavesåret) forstærker min mistanke om underliggende årsag - og her popper op PSSM på listen hos mig.

  Var det min hest, havde jeg valgt yderligere udredning, herunder som skrevet udredning for PSSM1 eller PSSM2 - og giver det ikke udslag, så ville jeg lede videre.

  Derudover - heste skal i min optik ikke blive "ømme" af normal træning og viser det sig at være indfodetheden, der er triggeren, så må den/brugen af ham jo tages op til revision, tænker jeg..?


 • #5   15. mar Bare lige for at være sikker, nu har du fået ham behandlet efter i fandt sand i maven? Altså enten med meget store mængder loppefrøskaller, eller meget bedre 3x kolik behandling også kontrol røntgen bagefter for at sikre sig sandet er væk.

  Også lige et par tips da jeg selv har haft en med grumme mængder sand i maven:
  Giv en sand expell kur jævnligt, de er lidt mere effektive/heftige end normale loppefrøskaller.
  Hippolyt eller egentligt et mærke under dem har en mash alpengrün som indeholder både loppefrøskaller og er godt for fordøjelsen. Hørte om en som mere eller mindre hele tiden gav linustar det har jeg så ikke gjort, men min har nu de sidste mange gange været negativ på sandprøver smiley


 • #6   15. mar Maria R

  Han får en uges kur med SandXpell så 3 ugers pause også en uges kur igen. Dette er blevet rådet til af dyrlægen.

  Han har været i medicinsk behandling gange 2 og nu er mavesårene væk. Der er kun arvæv tilbage. Sandpakningerne skulle ud via sonde 2 gange dagligt i 5 dage. Dette krævede indlæggelse i de 5 dage.

  Hans foder er godkendt af dyrlægen så han får et fuldfoder hvor der ikke er så meget sukker og stivelse i. Lige nu får han nedsat mængde pga. Han står stille pga. Hele forløbet med mavesår. Så han får suppleret op med vitaminer og mineraler. Når han kommer igang igen så får han fuld mængde igen.


 • #7   15. mar Men synes vi kom lidt væk fra emnet omkring hvilket tilskud jeg skal vælge smiley

 • #8   15. mar Ja jeg ved det godt smiley men synes lige jeg blev nødt til at nævne det da det ikke er så udbredt at man kan behandle for det udover loppefrøskaller og hvis ikke det behandles i bund kan det jo give slemme følgevirkninger så som, slid på tarmene, koliktilfælde og i værste tilfælde tarmslyng.

  Tror Dorthe kun nævner det af god mening muligvis fordi hun har stået i lignede situation og igen fordi pssm ikke er så udbredt tankegang endnu.
  Man kan hurtigt smide rigtig rigtig mange penge i tilskudsprodukter og i princippet er det jo kun symptom behandling for noget andet så kunne man finde årsagen vil der på sigt sikkert være mange penge at spare smiley


 • #9   15. mar Der findes for nærmest hvert mærke protein tilskuds foder mener også sådan et som LinOchrunch er til det og lavt på både sukker og stivelse, men giver man "rigtig" foder skal man jo vurdere om det passer ind i ens foderplan. Equdain har også et "muskel tilskud" jeg brugte før i tiden om det hjalp super godt tja det kan jeg faktisk ikke huske.
  En vitamin boost kur kunne sikkert også være godt når kroppen har været så meget igennem, jeg fik i hvert fald anbefalet at give b-vitamin kur af hestens-helse da jeg spurte hende til råds dog om ledtilskud.
  Evt ringe til hende og tage en snak, mit indtryk er at hun ved meget om tilskud generelt.
  Til restituering ville jeg nærmere tænke i lysterapi og massagepistol den skal man dig være påpasselig i forhold til hvor på kroppen man bruger den. Lysterapi ville også være godt til hendes indfodet ben så du måske på sigt kunne forebygge gigt.
  Jeg er fan af lysterapi og ved man kan leje det nogle steder så man kan afprøve det inden at man investere i det. LTS er det som giver mest effekt hos min( har også en 2.0 pen fra wave som ikke giver så meget reaktion fra hesten) dog er holdbarheden på LTS virkelig ringe så vil ikke anbefale den. Photizio har nogle smarte pads som kan tidsinstilles m.m. og ellers er der wave. Tror de ligger nogenlunde i samme prisleje. De to kan bøjes og twistes i nærmest alle retninger uden at de går i stykker hvor LTS derimod på ingen måde må bøjes udover den bøjning den naturligt har også er lysene også meget svære at rengøre.
  Vælger du istedet en pen vil jeg vælge waves 2.0 eller 3.0 for der er photizios virkelig ringe kvalitet og har ikke infrarød smiley


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 192
  #10   15. mar Det er jo at p*sse i havet, at proppe diverse (og i bedste fald kun mitigerende) tilskud i hesten, hvis problemet skyldes noget underliggende - men det er naturligvis helt dit eget valg...
  Tidskud kan jeg ikke rådgive om - har aldrig haft en hest, der ikke satte tilstrækkeligt med muskler "bare" på det daglige foder, eller for den sags skyld blev øm af træningen.


 • #11   15. mar Dorthe H af ren nysgerrighed hvis din blev testet positiv for pssm hvad gjorde/ændrede du for at afhjælpe/behandle det? smiley

 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 192
  #12   15. mar Det var så ikke mine hestes, men hhv. en venindes og en medopstalder - og ja, de blev testede.
  Der er to typer og det er 2 forskellige testmetoder, der skal i spil - hhv. DNA og muskelbiopsi, men håndteringen - for der findes så vidt jeg ved ikke nogen medicinsk behandling - af de 2 typer er den samme, og følger stort set samme retningslinjer som for bla. PPID & EMS heste: Regelmæssig motion og foder med lavt stivelsesindhold, dvs. primært stråfoder (med analyse!), vitamin/mineral tilskud og gerne også tilskud af planteolie, hvis hesten er i arbejde.


 • #13   16. mar Jeg kan anbefale Nordic Muscle Aid. Der er kun 0,7% stivelse og 1,3% sukker. Det har jeg selv brugt til min hest, der også har været ramt af mavesår.

 • #14   17. mar For at svare på dit spørgsmål omkring tilskud, så kan du vel bare vælge det brand du foretrækker, og så har de deres egen proteinblanding til 'muskelopbygning'. Jeg foretrækker Equsanas brand, og de har Body Boost. Den indeholder protein fra soja, raps og ærter. Med det kendskab jeg har til fodermidler, som sælger af foder til kvæg, er det de kilder til protein jeg vil vælge.

  Som fagligt uddannet i fodring af husdyr, vil jeg stadig opfordre dig til at søge noget kompetent rådgivning omkring en hel foderplan, og ikke bare et drys tilskudsprodukt. For det kan være, der er noget du skal tage væk, i steder for at give ekstra af noget andet, for at opnå ønsket resultat.


 • Daniella M
  Daniella M Tilmeldt:
  nov 2017

  Følger: 1 Svar: 17
  #15   i går kl. 21:11 Jeg ønsker, at verden skal kende en fantastisk mand, der er kendt som Dr. Ehis, han har den perfekte løsning på forholdsproblemer og ægteskabsproblemer. Hovedårsagen til, at jeg gik til Dr. Ehis var for at få en løsning på, hvordan jeg kan få min mand tilbage, fordi jeg i den seneste tid har læst nogle vidnesbyrd på internettet, som nogle mennesker har skrevet om Dr. Ehis, og jeg var så glad, og jeg besluttede mig for at søge om hjælp fra ham på hans e-mail (thebrotherhoodtemple@gmail.com), som han gjorde et perfekt stykke arbejde ved at fortrylle min mand, hvilket fik ham til at vende tilbage til mig og bede om tilgivelse. Jeg vil ikke stoppe med at offentliggøre hans navn på nettet på grund af det gode arbejde, han gør. Jeg vil droppe hans kontakt for brugen af ??dem, der har brug for hans hjælp. Hans e-mail er THEBROTHERHOODTEMPLE@GMAIL.COM

Kommentér på:
Hvilket tilskud til muskler?

Annonce