{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Vínur fra Katulabo 1996

1.406 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Christina K
Kvinde | 28 år | Oprettet: 13. feb 2008


Islænder Vínur fra Katulabo

Fødselsår:
1996
Højde:
1.37
Temperament
han er meget nervøs, men dejlig når man først får ham fanget.
han er ikke så nervøs mere. dejlig hest
Gangarter
Skridt : langsom men god
trav : middel, han har lidt svært ved trav endnu, men vi træner den
Tölt: over middel, den er rigtig god og han har nogle rigtig gode løft, vi træner så han får store løft
galop: ikke så god, stiv i galoppen og løber med bagbenene, men vi træner den i skoven
pas: han passer når vi laver galopanspring og hold op det går stærkt. ved ikke om den er god
Stævner
ikke med mig
Stamtavle
F: Gammur fra Tóftum, Árn
FF:Otur 1050 fra Saudárkróki
FM: Gáta fra Tóftum

M: Visna fra Hald
MF: Ódur 937 fra Torfastödum
MM: Blida fra Tippahøj
Køn
vallak
Bemærkninger
jeg har lige købt Vinúr. han er en meget nervøs hest, som jeg skal træne op med hjælp fra min træner. han er meget nervøs og man skal være to til at fange ham.

jeg ergodt igang med at træne horsemanship, som han har lært ved tidligere ejer. jeg træner det med sadlen på da han går i selvsving hvis vi strejfer han bagdel ved opstigningen.
Vinúr er rigtig følsom ved ridningen og jeg træner ham i håb om at starte stævner til foråret, hvilket vi også nok skal nå :D

han er trænet rigtig godt, hvis man siger skridt, skridter han, tølt, så tølter han og galop så galopere han og trav så traver han. jeg er sikker på han bliver en rigtig god stævnehest, når vi har knækket koden på ham, til hvad det er som har gjort ham nervøs. hans gangarterer utrolig lækre.

har ikke fået taget så mange billeder endnu da jeg har fokuseret på træningen, men der kommer helt sikkert flere om ikke så længe.

Jeg er endelig kommet "ind" til Vinúr, han er super dejlig og har gjort kæmpe fremskridt de sidste par måneder siden rideskolen/træningscentret er flyttet op på en dejlig gård.

vi har lavet en masse hms og fokuseret meget på tillid og en dag tænkte jeg at jeg ville prøve stille at sætte mig op på ham. der var ingenting da jeg satte mig op, vildt, jeg prøvede at bevæge mig i sadlen (her plejer han at gå i selvsving og prøver at flygte), men der skete heller ikke noget. blev vildt glad indeni, endelig var der kommet store fremskridt! ligeså stille begyndte jeg at skridte rundt uden at han reagerede på at jeg bevægede mig i sadlen og pludselig töltede vi rundt i ridehallen som om der aldrig havde været noget galt. det var så fedt, jeg fløj på en lyserød sky i mange mange dage, det var som en drøm.

nu hvor vi er begyndt at ride meget og være meget sammen(da jeg ENDELIG selv kan fange ham og trække ham rundt uden grime, bare ved holde hånden under hovet) har jeg fundet ud af at han har en utrolig god uddannelse og er rigtig ærlig og et kæmpe nusse hovede. han har svært ved at stole på andre mennesker men folk siger at de sagtens kan se at han stoler 110% på mig, dejligt at høre efter alt mit arbejde med tillid. fedt fedtfedt fedt

idag den 20/3-2010 var jeg ude og ride en tur på Vinúr for første gang, og er så stolt af ham. han var kun meget meget lidt nervøs nogle gange og blev kun lidt bange én gang og han løb ikke med mig. det er bare skønt med alle de fremskridt på så få måneder :D ELSKER den hest. han er så forsigtig og et kæmpe nussehoved og elsker at putte hovedet ind til mig :D argh han er dejlig.

Jeg brugte en del tid på ham efter jeg begyndte at ride ham, og havde redet ham op til at vi næsten var klar til stævner. men han valgte så at blive halt efter vi havde trænet løft i tølten. han blev kaldt den dansende hest da jeg trænede løft ved at "frigive" energi. og da han så fik ros for det da vi lærte ham det, gjorde han det hele tiden, selv på tur, den tosse. så fik han en uges pause, og da en dag hvor jeg tog ham ind for at se om han stadig var halt opdagede jeg en bule på ryggen som var meget øm. og efter det stod han stille et halvt år før jeg stille begyndte at ride lidt på ham.
da jeg ikke har tiden til at træne til stævner mere, hygger vi med rideture langs stranden og laver horsemanship. han er stadig nervøs overfor mennesker, jeg har desværre ikke fået knækket koden helt til dette problem. nogle dage må jeg gerne fange ham, og andre dagen må jeg ikke komme i nærheden af ham. men uanset hvad er han bare min øjensten. jeg er et stort smil hver gang jeg rider på ham eller bare trækker en tur med ham. han er super skøn, også selvom han ikke vil fanges. og han er så dejlig nem at ride, og super lydig, og 110% trafiksikker. dog er store kampesten og mennesker farlige :) skidt pyt med lastbiler, busser, traktore osv, dem er han ligeglad med.

mon ikke han en dag får nok tillid til, at mennesker ikke er farlige.


Kommentér på:
Islænder Vínur fra Katulabo