{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fell pony Brooksan pagan Princess 2005

3.409 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

tina dahl  N
| 58 år | Oprettet: 7. maj 2007


Fell pony Brooksan pagan Princess

Fødselsår:
2005
Højde:
137 cm
Temperament
hun er rolig og dejlig
Gangarter
3 gode
Stævner
nej
Stamtavle
ja
Køn
hoppe
Bemærkninger
Hun bliver kaldt "Luna" til dagligt hun er en nem hoppe der er helt cool i hovedet når vi er ude at ride , hun elsker mad og kan ikke få nok : ) ellers er hun en super pony . Hun er testet FIS fri.

Fakta om fell
Type: Pony.
Oprindelse: England - Westmoreland og Cumberland
Udbredelse: England.
Blod: Koldblod.
Egenskaber: Ridepony - især brugt til langture.
Temperament: Livlig, energisk pony; velegnet til ridning, både dressur, spring, skovture og er også en rigtig fin kørepony, så alt i alt en all-round pony, som med sit rolige væsen er gode til børn og voksne idet de kan bære op til omkring 90kg.
Farve: Hovedsagelig sort, sjældnere ses mørkebrun eller gråskimlet. Rød, plettet og broget accepteres ikke. Stjerne og/eller
lidt hvidt på eller under koden er acceptabelt.
For meget hvidt er ikke velset, men sådanne ponyer kan dog registreres.
Stg: Ikke over 142,2 cm.


Historie:
Tidligere var Fell ponyen en udpræget arbejdshest, der blev brugt i landbruget, og som pakdyr i Northumberlands blyminer. Indtil slutningen af 1800-tallet århundrede transporterede Fell ponyerne blymalm ud til havnebyerne, da der dengang ikke fandtes nogen veje, hvor det var muligt at køre med vogne. Det var almindeligt, at hver pony bar 120kg, på strækninger på 50-60km hver dag.


Desuden var Fell ponyen en meget brugt langturshest, da den med god fart kunne tilbagelægge lange strækninger uden at blive træt. I dag anvendes den næsten udelukkende som ridepony. Formentlig nedstammer Fell ponyen fra de friesere romerne indførte i England, samt den nu uddøde Galloway-race fra Vestskotlands lavland .


Kommentér på:
Fell pony Brooksan pagan Princess
Annonce