{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest HJALTE GRANLYGAARD [Tidl. hest] 2003

6.992 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Rosa.
Kvinde | 19 år | Oprettet: 19. aug 2008


Fjordhest HJALTE GRANLYGAARD

Fødselsår:
2003
Højde:
148 cm i stg u.sko.
Temperament
Hjalte er en hest som knytter sig utrolig meget til sin rytter. Han har generelt et meget venligt og roligt sind, men han har dog sine dage hvor han kan være rigtig stædig. Han er nem at omgåes og er generelt meget stabil. Han bevarer roen selvom rytteren er nervøs og gør aldrig en flue fortræd. Han finder sig i utrolig meget.
Gangarter
Skridt: Godt middeltempo, behagelig gang.

Trav: Superfint tempo i arbejdstraven, nem at sidde nedsidning i.

Galop: Frisk, men super lækker og nem at sidde i. Meget bærende og flydende.

Kåret med 9 i gangart.
Stævner
Kommer i løbet af forår/sommer.
Stamtavle
F:Citrus Klattrup
FF:Pikant Halsnæs
FFF:Knast Halsnæs
FFM:Koket Halsnæs

FM:Sascha
FMF:Husar Halsnæs
FMM:Venus

M:Silje Granlygaard
MF:Kvik Halsnæs
MFF:Plutonikk
MFM:Fie Halsnæs

MM:Wenche Granlygaard
MMF: Greiing
MMM:Jamaica
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Puha... ved slet ikke hvor jeg skal starte :o)

Fik Hjalte hjem d 9 Januar 2013. Da jeg fik ham, var han bare skovturshest og havde helt glemt alt om hvad der hed seriøs ridning. Han var helt ude af balance, og kunne ikke engang galopere uden at falde fuldstændig ud ad balance. Inden jeg begyndte at arbejde på ridningen arbejdede jeg først og fremmest med at få hans vægt ned, da hans overvægt klart var en del af den dårlige balance og dovenskaben. Hurtigt kom vægten ned, Hjalte fik mere energi og vi begyndte så småt på dressuren. I starten arbejdede jeg meget med balancen i skridt og trav, og da jeg kunne mærke han var klar begyndte vi på galoppen. Det kom som et chok for mig, hvor dårlig balance han egentlig havde. Han styrtede afsted og kunne ikke engang lave en volte. Vi begyndte på en masse longearbejde og galoppen forbedrede sig hurtigt. Pludselig kunne man selv styre tempoet og volterne begyndte så småt at komme af sig selv. Vores gode stykke arbejde havde givet pote! Jeg begyndte at ride ham i sværere og sværere øvelser og har nu fået ham helt op at gå LA øvelser til træning. Han er meget let for schenkler og sæde.

Efter vi fik styr på dressuren, skulle der jo også styr på spring eftersom meningen var at han skulle ud og starte en masse spring med mig på ryggen. I begyndelsen kunne man sagtens mærke at han havde kapaciteten og lysten, men bare skulle ind i det igen. Vi startede med at træne en masse små forhindringer og kombinationer og hurtigt fattede han hvad han skulle. Vi begyndte at sætte springene højere og højere op jo mere erfaring han fik. Vi er nu begyndt at starte stævner i både spring og dressur, og han er simpelthen bare dejlig at have med ude. Han vænner sig utrolig hurtigt til nye omgivelser og er bestemt ikke let at stresse. Selvom jeg har fået redet ham op på rimelige niveauer, ville vi selvfølgelig ikke glemme at han stadig også har brug for en tur engang imellem. Vi er ofte på tur, hvilket han virkelig nyder. Han er 100% cool overfor alting ,og der skal meget til at skræmme ham hvilket gør ham til en utrolig dejlig hest at have med på tur. Udover dette, har vi også arbejdet med bidløs ridning for hyggens skyld, hvilket han faktisk fungere super godt på også.

Hvis vi ser bort fra ridningen, er Hjalte en rigtig nussehest. Han ELSKER at blive nusset, klappet og kælet om ligeså højt som han elsker mad ;-) Han har sine "gode punkter" ,hvor det åbenbart føles ekstra godt at blive kløet. Når man finder et "godt punkt" kan kan sagtens stå og falde i staver, eller ligefrem falde i søvn på staldgangen. Han er hoppernes ven, og er en rigtig smart ass over for alle. Nogle gange er han ikke helt klar over at han altså (desværre) ikke er en hingst ;o)
Generelt er Hjalte en rigtig dejlig hest, som jeg håber at få mange gode år med endnu.


Kommentér på:
Fjordhest HJALTE GRANLYGAARD