{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Stülka •Det tykke dyr• [Tidl. part] 1995

2.386 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Katrine&Fiona
Kvinde | 26 år | Oprettet: 30. okt 2010


Islænder Stülka •Det tykke dyr• [Tidl. part]

Fødselsår:
1995
Højde:
Ca. 139 m. sko.
Temperament
Af natur er hun en meget nysgerrig og opmærksom lille en. Der er dog også grænser, så ind i mellem er hun en lille kylling, der lige skal have at vide, at det altså er ok, og at det ikke spiser hende. Hun vil rigtig gerne arbejde, og ud at udforske verden, hvilket man også kan mærke på hendes iver og lyst. Men generelt en meget afslappet hest, der har en masse gode år i sig. Ideal skovturshest, da hun kan rides ud uden problemer, og ikke lider af separationsangst.
Gangarter
Hun er 4-gænger.

Skridt: Stor forbedring i skridten! Skridter nu afslappet og kommer rigtig pænt ind under sig med god fremdrift.

Tölt: Dejlig tölt - dog bruger jeg den helst ikke, da hun kommer til at blande den med traven, når vi traver.

Trav: Lækker trav. Hun får strakt benene godt ud og kommer fint ind under sig selv. Vi har nu fået pillet tölten helt ud af det, hvilket er skønt!

Galop: Utrolig lækker! Hun kommer godt ind under sig, indimellem lidt flad og meget sofa-agtigt, men hun er begyndt at få mere og mere rygsving.
Stævner
Ingen endnu, vi har snakket lidt med ejer om at starte til efterår/vinter, hvis alt går som planlagt. Det ville så være mod hest, dressur.
Stamtavle
Ukendt.
Køn
En hoppe - en dejlig en af slagsen.
Født den 07/06-1995.
Bemærkninger
Jamen hvad skal jeg sige? Hun er fantastisk, helt speciel, og jeg holder utrolig meget af hende. På bare så kort tid har jeg rykket mine grænser så meget, og allerede efter få gange på ryggen af hende begyndte jeg at nyde vores skovture uden angst, som jeg før har været meget styret af.

Vores fortællingen starter faktisk allerede i slutningen af november, hvor jeg så hende for første gang. Jeg var rigtigt kommet for at prøve part på en anden islænder (Loa), men da jeg ankom lidt for tidligt, og Stülka stod med hovedet ud af sit vindue, begyndte jeg at nusse med hende. Der var bare noget over hende.

Jeg endte så med at få part derude på Loa, og som december måned gik, var jeg taget hjem flere gange så frustreret, at tårerne bare stod ned af mine kinder. Loa viste sig at være en helt anden hest, en hende jeg prøvede. Og jeg troede virkelig denne her gang, at det nok skulle gå… Som december måned gik, havde Stülkas ejer Dorte flere gange spurgt mig, om jeg ikke havde en veninde der søgte part, hvilket jeg ikke havde. Og i takt med det kom jeg til den konklusion i midten af julen, at det også var sidste måned på Loa. Så en SMS blev sendt af sted til Dorte omkring mine tanker angående Loa, og at jeg selv var blevet ret interesseret i Stülka. Straks efter ringede Dorte mig op med trøstende ord, og sagde jeg var velkommen til at prøve Stülka. Så vi aftalte dag, og jeg var spændt.

Jeg er så derude 2 dage før vores rigtige aftale, da jeg jo stadig havde Loa måneden ud, da Dorte ser mig og spørg mig, om jeg ikke bare ville prøve hende i dag. Og jeg står helt overrasket, og kunne kun sige ja. Jeg vidste ikke helt hvad Dorte havde i tankerne, for da jeg prøvede Loa tog vi i ridehuset, men nejnej, jeg fik en præsentation af Stülka og lidt info omkring det praktiske, og så blev jeg ellers overladt til mig selv, hvor Dorte havde sagt, at jeg bare kunne ride i skoven. Så det gjorde vi til trods for min angst. Jeg var bestemt på, at skulle den overvindes, skulle det være nu.

Og det var en fantastisk skovtur! Den foregik for det meste i skridt, da jeg ikke kendte skoven eller Stülka for den sags skyld, men vi fik da prøvet alle 4 gangarter med succes. Og jeg var slet ikke i tvivl om, at det var hende jeg skulle have part på. Hun havde simpelthen passet så godt på mig. Glad ringede jeg til Dorte og fortalte det hele, og det blev officielt.

Det var sådan det startede, og vores fortællingen fortsætter derud af. Hun er alt det, jeg har drømt om i en pony, og jeg ser frem til mange flere gode stunder sammen med hende.

Stunder der er guld værd:
- Første gang på ryggen af hende, og samtidig også min første tur alene.
- Vores 2timers tur med min bedsteveninde på Loa. Det var bare perfekt<3
- At kunne ride ud med hende, uden at være styret af min angst.
- Da hun bakkede halvdelen af indkørslen tilbage pga. det begyndte at sne (skøre dyr xD)
- At kunne jorde derud af og bare give helt slip på tøjler, og bare nyde det :D
- Vores første tur i ridehuset + første gang dressur på dyret, hvilket hun gjorde så godt!
- Første gang bidløst, uden saddel og ved vej hvor der kom biler. Hun var så god :D
- Første gang i skoven med lammeskindsaddel og give den maks. gas - uden at falde af :b.
- Første gang i cordeo - Det skal der arbejdes på xD.
- Da jeg sprang 40cm på hende (lidt kylling er man vel xD)
- At kunne sidde vedsiden af hende mens hun lå ned på folden<3
- 70cm, sådan!
- Første tur i skoven uden saddel :O
- Faldt i søvn på mit skød, mens hun lå ned på folden<3.
- Hoppede op uden saddel, og red ind fra folden.
- Været ude og bade. Så hyggeligt !
- En tur til Dragør havn og dyret tog det bare i stiv arm, så stolt :-D.
- Uden saddel på tur, alle 3 gangarter m. helt løse tøjler - behøver jeg sige hun var en stjerne? ;-)

Dressur: Da jeg begyndte på hende, havde hun ikke reddet dressur i 5 år. Så lidt stiv i det var man vel. Balancen var heller ikke god, traven var blandet med tölten og galoppen var helt uden rygsving. Alt dette er på bare 4 måneder blevet forbedret - kun få gange med baneridning, resten har været i skoven. Hun kan i princippet øvelser til og med LB-niveau, men har langt fra styrken, bæringen eller balancen til at kunne gå stabilt. Men en LD til nogenlunde procenter burde vi da kunne klare xD.

Spring: Her er vores (min og hendes hver for sig også) rekord 70cm. Hun har helt klart lysten og kapaciteten til at komme højere op. Det er bare at træne. Jeg er selv tidligere dressurrytter, men efter jeg er startet med at ride Stülka, kan man ikke rigtig betegne mig som noget mere andet en en god allround rytter. Efter aftale med ejer og i samråd med dyrlæge har vi besluttet ikke længere at springe på hende.

Bidløst: Vi er startet et nyt projekt op som hedder "Rebgrime og bareback", hvilket som navnet antyder går ud på at vi rider i rebgrime og uden saddel. Dette har vi gjort få gange indtil videre, men vi har helt klart fået nogle succes-oplevelser, som gør at vi vil fortsætte. Jeg har fået mig en helt anden pony på banen, hvilket bare er skønt. Til vinter gå vi dog over på trense igen, da vi skal i ridehus med mange andre heste. Dette gør vi også på tur (selvom det kunne være skønt med rebgrimen der også, men nu må vi se). Det hele er pga. sikkerheden.

Generelt er hun en rigtig god allround-hest/pony, og hun overrasker mig altid. Så nu må vi se, hvad fremtiden byder på :O

Jeg elsker den pony - Hun er bare lyset i min hverdag<3

Jeg har pr. 1/5-2015 opsagt min part på Stülka, da hun har fået konstateret astma, og derfra kun må bruges som skovturshest. Jeg er desværre ikke 100% skovtursrytter, og jeg vil aldrig blive det. Stülka er bare den mest fantastiske pony jeg nogensinde har mødt, som virkelig kun har givet med gode ture! Det har derfor også været en rigtig svær beslutning.
Kommentér på:
Islænder Stülka •Det tykke dyr• [Tidl. part]
Annonce