{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP | Fighter Skylight 2009

1.177 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Natascha Rasmussen
Kvinde | 23 år | Oprettet: 9. apr 2013


DSP | Fighter Skylight

Fødselsår:
2009
Højde:
Omkring 155 cm.
Temperament
Fighter har det bedste temperament fra jorden. Han er en hest der stoler og lytter rigtig meget til hans rytter. Han afspejler bestemt rytteren. Men ligeså sød fra jorden han er ligeså vågen kan han være når du er på ryggen. Han er energisk og varm.
Gangarter
Hans gangarter er fine, hvor især traven og galoppen skal fremhæves.
Stævner
Ingen endnu, men det kommer ;)

Programtræning på Viwett ridelejr - LC2 - 60,08%
Stamtavle
F: Paul Deluxe
M: Cadeaux Skylight

FF: Orchard D' avranches
FM: Brinckhoffs' picture
FFF: Vita Nova's Golden Boris
FFM: Orchard's Bonne Louise
FMF: Vita Nova's Hanassie
FMM: Brinckhoffs' princess

MF: Branduardi M
MM: Lotus Sky
MFF: Black boy
MFM: Gloria
MMF: Comet
MMM: Kandis
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Fighter er min nye lånehest, jeg fik ham hjem den 29. april 2018.
Fighter er ikke aldersvarende uddannet og har de sidste fire år inden jeg fik ham gået på en mark som selvskab til ejerens anden hest.
Jeg var ude og prøve ham den 4. april 2018 hvor han små stejlede hvis man ikke gav ham pladsen og ville ikke gå frem, blev bange for mange ting og løb. Han var en meget interessant hest som jeg forelskede mig i med det samme da han er lidt af en ''projekthest'' for han har som skrevet stået stille på en mark i fire år, ikke aldersvarende uddannet, står skævt på den ene forhov og var låst i krydset som der var behandler på. Efter samtale med min underviser aftalte vi at komme igen, da han tiltalte mig rigtig meget, men der var som sagt en masse arbejde i ham og han ville blive svær at arbejde med, hvis han ikke ville slappe af og bruge sig rigtigt. Men vi aftalte at jeg kom igen den 18. april og denne gang havde jeg min underviser som skulle undervise og prøve at få ham til at slappe af.

Efter endt ridning og en del snak frem og tilbage aftalte vi at give det et skud. Ejer og jeg aftalte at de kom med ham den 29. april og så skulle eventyret bare begynde. Vi startede stille og roligt op - han havde som sagt ingen kondi eller muskler. Men med tiden ændrede han adfærd så han små stejlede ikke eller prøver at ''løbe'' væk fra presset/rytteren.

Tiden gik og han er blevet så god en ridehest, musklerne er kommet stille frem, konditionen er blevet meget bedre og vi ser en fremtid i ham.

Den 18. juni 2018 kørte vi optimistiske, men bange ud til Le Tøbøll som skulle afgøre om han kunne blive ridehest, da han desværre var begyndt at gå tilbage i det gamle mønster. Hun kiggede, mærkede og gav ham en behandling og hun kom med en konklusion at han heldigvis godt kunne blive ridehest, men skulle have mindst en behandling mere hos hende - denne behandling vil ske den 25. juli 2018.

Jeg har nu haft Fighter i 3 måneder og 20 dage og kan ikke få nok af den hest! Jeg glæder mig til at se hvad fremtiden bringer!

Vi kom desværre ikke afsted til Le Tølbøll den 25. juli 2018 da hende der skulle køre ikke kunne få læsset sin egen hest. Vi har nu fået en tid den 8. august 2018 og han trænger virkelig til denne behandling da han er gået tilbage til gamle adfærd og stejler. Jeg håber Le har noget godt at sige til ham når vi kommer :/ :)

Vi kom afsted den 8. august 2018. Som forudset havde han virkelig brug for en behandling og det sagde Le også. Hun knækkede ham og ordnede ham som hun ellers nu gør. Sagde at han så rigtig godt ud, men en muskel på halsen kunne han godt få større endu, så vi arbejder videre.

6. november kørte vi igen ud til Le. Le kiggede på ham og gjorde nu hvad hun er bedst til. Kiggede på ham og roste ham igen for den flotte udvikling han har været igennem. Le knækkede halsen på ham da han var lidt låst der på grund af kulde. Hun sagde, at vi skulle komme igen til marts og så får han forhåbentligt den sidste behandling!

Fighter har stået på Dalum landbrugsskole i Odense siden start sommerferien og har stået sammen med to Dansk Varmblod hopper, men ejeren har desværre valgt at flytte hestene tættere på hendes nye hjem, så Fighter er også blevet flyttet til Glamsbjerg, hjem til min kæreste som har to islændere og en shetlændere. Jeg har heldigvis en hest der tager det med oprejst ro og sjældent bliver stresset over at flytte, så jeg håber han klare den denne gang også. Han flytter lørdag den 1. december 2018

Den 20. januar 2019 har jeg fødselsdag. Jeg fylder 18 år gammel.
Jeg bliver fejret på en café, hvor min mor derefter trækker sin mobil frem og går ind på fotos, der har hun et billede af hans gamle boks tavle fra da han var med på efterskole i 2018 og så siger hun ''hvis du gerne vil have Fighter, vil jeg gerne købe ham til dig.'' Jeg bliver glad og ved ikke hvad jeg skal sige. Det er en kæmpe overraskelse som jeg ikke havde set komme, da jeg havde forventet at købe ham selv efter jeg var fyldt 18 år. Det var den bedst tænkelige gave hun kunne have kommet på.

9. februar 2019.
Fighter har nu stået hjemme hos min kæreste siden start december og trives super godt. Han leger meget med den lille shetlænder, Gordon og synes det er maks fedt at være i løsdrift.
Jeg kan se min hest trives ved at han altid er mudret fra top til tå. ;)

Fighter er blevet flyttet ud på Dalum landbrugsskole igen, da min kærestes forældre desværre ikke kunne have ham stående hos dem længere. Han er en dejlig pony, som trives uanset hvor han kommer hen, derfor blev den dårlige samvittighed ændret til en ok samvittighed igen.

1. juli 2019.
Jeg har fundet et praktik sted og en lejelighed i Kværndrup, derfor flytter vi til Kværndrup hvor vi skal være de næste 13,5 måned. Fighter kommer til at stå opstaldet i en lille privat stald med fire andre heste udover ham. Der er mere end 700 hektar marker vi kan ride rundt i, lækker natur. Derudover starter vi spring undervisning hos Nanett Larsen en gang i ugen og skal ud og starte stævner. Jeg glæder mig.


Kommentér på:
DSP | Fighter Skylight
Annonce