{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Høagergaards Dark Force (Darky) 2004

742 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Majse H
Kvinde | 20 år | Oprettet: 16. nov 2012


Dansk Varmblod Høagergaards Dark Force (Darky)

Fødselsår:
2004
Højde:
168 cm
Han er meget markeret i sadellejet, og han er derfor nok næsten 5 cm lavere når man sidder på ham.
Temperament
Darky er meget omgængelig til hverdag, og kan godt stå på staldgangen lidt tid, godt nok skraber han en del en gang imellem og kan godt være lidt utålmodig. Han er meget rolig i boks, på fold og til og fra fold.

I dressuren er han lidt døv for schenklerne, han er en smule doven, men det er kun blevet bedre siden jeg fik ham!<3 Tror måske han synes det er en smule kedeligt, dog er han begyndt at samarbejde meget mere.
Til springning liver han fuldstændigt op, og hopper (lidt for meget) rundt på banen og løber også lidt for meget. Vi skridter ofte op til undervisning i HARK, og der bliver han meget tændt og kommer lidt op at køre, så han godt kan være lidt svær at få til ro igen. Men dette bliver også kun bedre og bedre!

Jeg kan ikke ride ham på tur alene, hvis der går en ved siden af går det lige, men hvis der er en eller flere heste med, er der intet problem, bortset fra, at han ikke gider gå hvis de andre heller ikke går;D
Det første LANGE stykke tid jeg havde ham var han meget stresset på staldgangen, skrabede hele tiden, slog lidt med hovedet og nappede lidt i alt. Hen over vinteren stod han meget inde, tog det var der det var værst, men efter de er kommet ud på sommergræs og går ude længere, er det blevet meget bedre. Nu står han ofte og småsover på staldgangen, der kommer selvfølgelig stadig nogle skrab en gang i mellem, og det er meget sjældent at han napper nu. Jeg kan også få lov at stå med hans hoved i mine arme en gang i mellem, og han får masser af kys!
Gangarter
Han har 3 super dejlige gangarter og har et rigtig godt sving!
Specielt hans galop er dejlig at sidde i, og hans trav er også godt over middel når han gider bruge sig!;) Hans skridt er middel - lidt over middel, men man skal ride for at få ham frem.
Stævner
Darkys ejer før mig havde startet ham op til LB** i spring. Før hende var han udelukkende dressurmule, og har i 2012 startet op til MB3.

- 21/4-2019 startede vi vores første "rigtige" stævne sammen (vi havde startet fastelavnsstævne i februar i vores egen klub), hvor vi startede LF (70cm) og LE (80cm) i Hinnerup Rideklub. Han var så sød at have med, det gik rigtig godt og vi fik en fejlfri runde i LF og desværre en bom og et stop i 80 cm:)
- 11-12/5-2019 HARK Land & Fritid Cup, første dressurstævne sammen, MEGET frisk hest begge dage, LC3 dressur var lidt rodet da jeg ikke kunne holde ham og han bukkede... 63,2% alligevel, meget sød dommer.
Til spring måtte jeg lige en tur i sandet først, nå op igen, 2 fine runder i LF og LE, 0 fejl i hovedrunden og en bom i omspringning i LF, massere fart så ellers god tid. Ville have været 0 i hovedrunden i LE, hvis jeg ikke lige havde glemt sidste spring og tog derfor en volte inden jeg red på det:/
- 26/5 HARK 45-års jubilæumsstævne - 1. plads i LE med 0 fejl og 32,40 sek i omspringning, 0 fejl og 43,40 sek i omspringningen & 0 fejl i vores første LD med en tid på 43,40 i omspring, ingen placering
Stamtavle
Han er efter hingsten Diamond DVE 330
MF: Mr. Playboy XX
M: Surprise
Hele hans morfars side er fuldblod, derfor er han også meget slank og sporty.
Køn
Darky er en dejlig vallak<3
Har aldrig været brugt til avl, selvom jeg jo synes han ville være ENDNU smukkere som hingst, og er sikker på han ville have lavet nogle fine små føl:D
Bemærkninger
Jeg var nede at prøve Darky på fyn mandag og onsdag i efterårsferien 2018, og vi sagde ja til at købe ham onsdag da vi var kommet hjem.
Lørdag den 20. oktober 2018 ankom han til Randers, og vi skrev under på papirene!
Darky er min første hest. Overgangen fra pony til hest er helt klart stor, men jeg havde faktisk frygtet værre. Jeg er så glad for at jeg købte en hest som Darky, som kan lære mig en hel masse, men ikke giver for meget ved dørene. Man skal ride for at få en god ridetur, men han redder afstandene i spring rimelig ofte, da jeg stadig lige skal vænne mig til hesteafstand, og han ikke altid er så nem at tilpasse afstandene på, da han løber igennem hånden.
Jeg har ikke så mange billeder af ham, det er mest videoer fra spring hehe
Vi startede på Aalestrup Naturefterskole d. 11/08-2019, det går rigtig godt, Darky har fundet en bedste ven, dog er han ekstremt træt hele tiden, så vi overvejer et tilskud til ham.
Vi var i Blokhus med hestelinjen i uge 36, hvor vi havde nogle mega fede ture deroppe, hvor vi også fik galoperet på stranden. De første dage var han simpelthen så stresset, men styrbar og rigtig sød at ride, og glad på alle turene.
Efter vi er stoppet på efterskolen juni 2020 er det gået lidt tilbage på sportsfronten, og det er ikke meget vi har fået sprunget, samt har vi kun redet 1 enkelt undervisning på et år. Han faldt godt til der hvor vi flyttede hen, og blev flyttet sammen med vores fjordhest Pax.
28/4-2021 blev Darky aflivet efter længere forløb med mavesår i både rød og hvid del, bl.a. forsaget af stress.
//Redigeret 27/6-2022//
Kommentér på:
Dansk Varmblod Høagergaards Dark Force (Darky)
Annonce