{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Baily [Min part] 1989

347 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nanna TL
Kvinde | 14 år | Oprettet: 30. okt 2017


Fjordhest Baily

Fødselsår:
1989
Højde:
135 cm cirka
Temperament
Baily er en gammel og rolig dreng. Han kigger kun på ting han aldrig har set før, eller hvis han er et sted han ikke har været før. Han er vant til at have med mindre børn at gøre når han går rideskole. På rideskolen kender de ham som: den alle kan ride, den mest dovne, den der aldrig bliver bange eller løber væk. Jeg kender ham (dsv) som ingen af de ting :D.

Når man lærer ham at kende, er han slet ikke sådan. Med mig på ryggen skal det gå så stærkt som muligt. Jeg har også fået at vide at han overhovedet ikke er let at ride(Nu har jeg også redet ham så længe, at jeg synes han er let)

Når det gælder en lang pisk, skal det siges at han godt kan finde på at bukke. Jeg rider selv med dressurpisk, men jeg lader ikke andre gøre det :).
Gangarter
Skridt: Hvis han selv får lov at vælge går han meget langsomt. Hvis man beder ham om at gå frem gør han det.
Hvis ikke at han har travet varm kan han godt være svær at få til at gå stabilt i skridt. Efter at have travet varm går han helt som han skal.

Trav: I trav er han super let at få frem i tempo. Hvis man ikke beder ham om at gå frem, kan det gå ret så langsomt. Han går meget pænt når man korter tøjlerne sammen, men når han skal rides dyb har han det med at slå fra. Jeg vil ellers sige at trav er hans bedste gangart.

Galop: Han bliver nemt meget tung. Hvis man korter tøjlerne op, og får ham frem kan han blive super let. Han bliver også ret tung i anspringene, hvis man ikke forbereder ham nok. Med mig kan han finde på at løbe utrolig meget, og låse sig helt i nakken så jeg ikke kan arbejde med ham. Dette er en ting der bliver ved med at forbedre sig, og han kan godt på volter nu. Med folk han ikke kender sætter han tit i krydsgalop, og bliver meget tung.
Stævner
Med mig:
LD1: 75,227
LC1: 59,600
(Der kommer snart flere resultater ind)
Stamtavle
Kender jeg desværre ikke til :(.
Køn
En meget køn vallak.
Bemærkninger
Baily kom til rideskole på Vilhelmsborg i 2000. Jeg ved desværre intet om hvor han er fra.

Den 13 Marts har jeg haft helpart på ham et år, og d. 2 september har jeg haft halvpart på ham i 3 år.

Da jeg lige havde fået part på Baily kunne han ikke springe uden at slå i skridt efter springet. Han kunne ingen sidebevægelser, og kunne slet ikke gå til bidet(Han kunne vist godt men havde "glemt det"). Han var bare heller ikke i specielt god form.

For et år siden ca d. 23 Marts var første gang jeg fik ham til bidet, efter lang tid med at få ham blødt op i nakken. Nu går han stabilt i skridt, trav og enkelte tidspunkter i galop.

I spring tog vi det stille og roligt til at starte med. Med tiden fik han mere energi og blev gladere for at springe. Vi har sammen sprunget 80 cm. I øjeblikket springer vi ikke så meget da han er gået hen, og blevet meget usikker når vi springer. Vi er begyndt lidt igen en lang pause, så nu starter vi helt fra begyndelsen.

Igennem den tid jeg har haft ham har vi også prøvet ponygames af. Han elsker det men kan blive ret utålmodig hvis rytteren er ved jorden. Han foretrækker vist bare at tage langsiden i fuld fjordhest.

Selvom vi har haft en masse gode tider sammen har vi også haft nogle mindre gode. I maj 2018 var vi så uheldige at falde sammen. Vi galopperede stille, og roligt rundt da han snupler ned på knæ. Han drejer sit hoved til højre og han falder ned på højre flanke. Vi kom begge meget hurtigt op, og ingen af os kom noget til.

Vi har også flere gange haft besøg af dyrlægen. Baily har to år i træk med mellemrum døjet med svamp som vi kaldte det(Måske var det dermatofilose).

Selvom vi har vores op- og nedture håber jeg på at kunne fortsætte til han ikke kan mere eller bliver sat på pension. Hvor længe der går ved jeg ikke, men han er også 30. Det kan dog overhovedet ikke mærkes på ham, og jeg tror han selv tror han er 5 :D.


Kommentér på:
Fjordhest Baily