{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Mountain (sec A) Fakla Calypso 2011

403 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Chrisser
VIP
Online
Kvinde | 31 år | Oprettet: 25. sep 2004


Welsh Mountain (sec A) Fakla Calypso

Fødselsår:
2011
Højde:
Ikke målt men skulle være 122
Temperament
Han er i mange sammenhæng total Cool
Men han er ikke vant til ret meget, så han kan være meget tilbageholden og nervøs, til tider direkte bange.
Men han bliver bedre og bedre og mere fortrolig med tingene og han er heldigvis enormt nysgerrig
Gangarter
Over middel
Stævner
Ingen, men vi skulle da gerne ud og vise os frem fra jorden pg måske en dag med en pony rytter på ryggen
Stamtavle
Far: Nantdywyll Llenor
Farfar: Nantdywyll Barcud AP
Farmor: Nantdywyll liywl

Mor: Fakla Cindy (IA) (DNK)
Morfar: Tangaards Aladdin
Mormor Fakla Carmen
Køn
Hingst frem til 30/4-19 ved han er far til en del føl
Bemærkninger
Calypso som i daglig tale blir kaldt Hr. pony er en projekt hest jeg fik i starten af april 2019. Dog overtog jeg ham først officelt d. 20 april.
Hr. Pony er tidligere brugt som avlshingst og teater hingst og da jeg lærte ham at kende var han noget af et skravl at se på. Han har før jeg overtog ham haft en lang periode hvor han til dels har stået i en boks uden at kommen på fold i flere måneder, hverken passet med smed, daglig omsorg og pleje og mad for deb sags skyld.
Da jeg overtog ham var han tynd, mager, lange pg grimme Hove, fyldt med lus og han var ekstremt sky. Så sky at man dårligt ku komme til ham og man kunne ikke fange ham. Ligeledes var han meget slem krybbebider som i at krybbebide hele tiden. Han virkede som om han også havde haft nogle meget voldsomme oplevelser.
Nogle af billederne kan nok også ses han er til den tynde side, dog er der sket rigtig meget på de få måneder jeg har haft ham.

Inden han blev flyttet lagde jeg i 3 uger et kæmpe stykke arbejde i ham, var hos ham flere gange dagligt, dels så han fik mad men også en masse kontakt. Blev striglet , gil ture så ham fandt ud af det faktisk var hyggeligt at være sammen med mig.
D. 30/4 blev han kørt til dyrlægen og blev kastreret, jeg skal ikke bruge ham som avls hingst og han var forvirret og frustreret og hormonerne kørte rundt så beslutningen var ret nem.

Efter kastrationen blev han flyttet ud til min moster hvor han nu står opstaldet og hold nu op der er sket meget.
Den første uge stod han i en boks med en lille paddock til så jeg var sikker på at ku komme til ham, da han også skulle have behandling da han var spændt og øm fra top til tå. Allerede her skete der en del. Krybbebidningwn blev bedre og gjorde det kun nå han troede man forventede noget af ham.
Efter en uge blev han lukket på fold ved siden af mine mosters heste i løsdrift.
Han kommer nu af egen fri vilje, vil gerne snakke og står de fleste dage ved leddet og tripper når han ser min bil. Han er nysgerrig og vil rigtig gerne. Der er næsten ingen problemer med at få fat i ham, han skal bare lige have lov til at snuse til hånden først og “give lov”. Han kan dog stadig drille lidt med ikke at ville tages når han er på den anden græsfold, så der skal han lige overtales, men på hans “hjemmebane” med løsdriften kommer han selv 9 ud af 10 gange.
Han er helt stoppet med at krybbebide og er tydeligt en glad pony der viser rigtig meget han er taknemmelig.

Vi er så småt begyndt at arbejde på at lære de forskellige ting. Han er meget hovedsky, dette er dog blevet bedre men der skal stadig arbejdes meget.
Vi er begyndt at snuse til longering og generelt vare jordarbejde pg miljøtræning.
Han er ikke tilredet så dette er også en del af fremtidsplaner. Dog har jeg på ingen måde travlt, det kommer når det kommer. Han er stadig i statt stadiet med at blive introduceret for trense, underlag osv.

Han elsker og nyder at være på tur, og da stranden kun ligger 3 km væk bliver dette benyttet, så han blir motioneret og får bygger nogle gode muskler, for han er i den grad også muskel fattig. Dog er han blevet rigtig pæn på kort tid.

Jo vi har da stadig lidt “tilbagefald” hvor han går i panik men han er nået så langt at han meget sjældent tager benene på nakken løber sin vej, han bliver hos mig nu og kan beroliges med stemmen og berøring.
Dog kan han ikke lide fremmede, han acceptere kun dem han kender, medmindre jeg står ved siden af ham.

Vi er også nået så langt at min søn kan være med til at børste forsigtig og give godbidder, han er meget forsigtig omkring ham passer på ham, også selvom han nogle gange stadig er lidt utryg.

Jeg er sikker på han bliver verdens bedste pony med rette tid og tålmodighed.

Opdatering Juni 2019.
Hr. Pony er blevet SÅ fin! I pels og huld og mangler nu kun lidt muskler. Vi er både i skov i kuperet tærren og på stranden og på vej.
Jordarbejdet går rigtig fint og han bliver mere og mere tryg. Dog bliver han utryg så snart der er noget der skal hen over ryggen på ham.
Vi er begyndt at lave bom træning og springe lidt og hsn er vild med det! Der gemmer sig vidst en Springstjerne i ham

August 2019
Hr pony er blevet en helt anden dreng.
Han er glad og efterhånden rigtig tilldsfuld og er blevet et rigtig nusse hovede. Han elsker opmærksomheden og kommer en glad i møde. Der er ingen problemer med at få fat på ham og hans flugt instinkt er då godt som arbejdet helt væk. Vi har arbejdet rigtig meget med miljøtræning og han er efterhånden ligeglad med alt.
Ydermere er vi på begyndt tilridning i juli og nu været igang i en måned i langsomt tempo så han kan følge med. Vi er nået til at have rytter på ryggen og trække rundt og han tager det med ophøjet ro.
Jeg får hjælp til tilridningen af en meget dygtig pige ved navn Katrine. Da jeg selv er for stort til ham.
Hun er sindsyg god til at aflæse ham og de to har efterhånden et rigtig godt samarbejde. Jeg er med fra jorden hele vejen og er derfor med på tætteste hold.
Jeg var enormt meget i tvivl omkring hvem der skulle tilride ham. Jeg var ikke meget for st sende ham ud et sted hvor jeg ikke kunne være med i dagligdagen.
Jeg er derfor sp glad for at jeg lærte Katrine at kende og hun sagde hun gerne ville hjælpe mig ??

Jeg er vild med Hr. Pony. Og det han har udviklet sig til. Han er blevet en fantastisk dreng!
Kommentér på:
Welsh Mountain (sec A) Fakla Calypso