{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race La Petit Rouge [Min part] 1998

335 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Hestetossen
Kvinde | 13 år | Oprettet: 28. jun 2019


Anden særlig race La Petit Rouge

Fødselsår:
1998
Højde:
134 cm. med sko på forbenene. Dvs: katogori 2.
Temperament
Rolig, men kan blive ophidset ved spring og ridning på mark (hun er bare glad). Ellers glad og opmærksom til tider. Har aldrig en dårlig dag.
Gangarter
Skridt: super fin at sidde i og løfter hovene godt.

Trav: super at nedsidde i og hun elsker at gå fri trav:-)

Galop: galoppen er blevet lidt stiv med årene, men ellers god at sidde i.

I alle gangarter er hun super let at få frem til biddet, hvis bare hun er opvarmet ordentligt.
Stævner
Hun har gået LB med gamle part, og jeg rider LC og LD på hende.
I spring har hun sprunget 90cm, men jeg springer 30cm på hende.
Stamtavle
Ingen stamtavle, men sandsynligvis lidt welsh i hende. Hun har haft 3 føl med White Talisman.
Køn
Hun er en lille sød Hoppe med stort H.
Bemærkninger
Petit blev købt fra en mark i Sønderjylland af hendes første ejer. Petit blev halvt tilredet til ejerens søn, men han gad ikke ride, så Petit blev avlshoppe for tre føl med White Talisman og derefter solgt til hestehandleren, der skulle sælge hende videre. Derefter blev hun købt halvt tilredet af 4H Søholm. De tilred hende og hun fik part. Efter et par år blev hun solgt til en der hedder Emilie. Emilie havde hende som sin egen, men blev desværre for stor. Hun var ikke interesseret i at sælge hende, så Søholm 4H låner hende. Og når hun bliver gammel og pensioneret, skal hun gå hjemme hos Emilie i Jylland og gå og være hest:-) Petit er godt nok 20 år, men hun holder sig super godt og er frisk.
Hun kan ikke lide at få spænd gjord og bider ud efter ting, pga. brækket kraveben for lang tid siden. Hun har haft gjordsår, og er derfor blevet redet meget uden sadel. Men heldigvis er det næsten gået væk.

Hun er springglad, men stopper hvis rytteren tvivler. Lidt hurtig til tider.

Det var egentlig ikke mening at jeg skulle ride Petit. Jeg havde gået på en rideskole først, men faldt af og blev bange. Efter et år som bange rytter, startede jeg på et hestehold tæt på Søholm (det skal lige siges at det ikke er en rideskole, men et sted hvor at hestene står når de ikke er på Søholm 4H). Men det var meningen at vi kun skulle være tre piger på det hold, for der var tre heste, Prins, Marcus og Maestro (kys til jer). Men der kom endnu en pige og derfor blev vi nødt til at bruge endnu en hest.
"Skal vi bruge Petit?" spurgte en og det blev vi nødt til. Petit var lidt højere endnu de andre tre, men så rigtig sød ud. Det var mig, der skulle ride Petit, for så passede det i højden med de andre tre piger. Jeg var lidt skeptisk for jeg vidste jo ikke hvordan hun var. Men hun var nem at strigle, ville gerne nusse og var (hun er) ærlig talt en perfekt pony. Vi sadlede op og jeg var fuldstændig forelsket i hende. Hun lavede ingen bøvl, da jeg sadlede rundt og skridtede rundt på hende. De følgende uger var der hestehold om søndagen, det var den bedste dag på hele ugen. Efter hesteholdssæsonnen sluttede (ca. ved juleferien), var der et dressurstævne på gården. Jeg var med i en LD1 hvor der var en der trak mig. Jeg fik min første roset og var super glad. Og det blev bedre på juleaften; jeg fik en striglekasse og 2-dagspart på Petit! Nemlig fredag og søndag, de TO bedste dage på hele ugen. Det følgende år havde jeg 2-dagspart på søde Petit, hvor jeg havde undervisning begge dage af Mikkeline og Clara (savner jer, håber i har det godt:-)). På min fødselsdag i Oktober fik jeg 4-dagspart på Petit. Jeg var lykkelig. Så var der de 4 bedste dage på hele ugen! Og til min fødselsdag her i 2019 har jeg haft 4-dagspart på Petit i 2 år. Elsker dig min smukke Ponze-pige, Tut, Tyt, Tot, Tyttar, Mulle, Bulle... (hehe i kender det, kælenavne). Nu har jeg min ejen pony, Vasehøjs Lancelot, men Petit har en speciel plads i mit hjerte:-)

Citat til Tuller:

She is NOT my horse
She is my happiness
She is my heart
She is my laughter
She is my teacher
She is the only one for me
She is the best part of me
Love you Petit:-)


Kommentér på:
Anden særlig race La Petit Rouge
x