{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race joye [Min part] 2001

142 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stald stendalsvej 27
Kvinde | 33 år | Oprettet: 30. aug 2012


Anden særlig race joye

Fødselsår:
2001
Højde:
ca en 163 i stang
Temperament
For det meste et utroligt roligt sind, hvor hun ikke lader sig påvirke af evt. larm. Pålidelig, stabil og fornuftig i sit hoved. Bliver ikke panisk hvis hun bliver bange. Er førehesten på marken, men adlyder med og under rytter.
Gangarter
Skridt: Taktfast og fremadgående.
Trav: Gode faste skridt, med fin naturlig balance.
Galop: Fyldige skridt, dejlig at arbejde med.

Alle gangarter er over middel.
Stævner
Nej, ikke mens jeg har haft hende, og så vidt vides heller ikke med tidligere ejere. Ville dog være super god i dressuren.
Stamtavle
Alle dyrlæge søgninger, sporing af forældre og viden fra tidligere ejere peger på hun er en blanding af Traver og Dansk Varmblod (DV). Hendes stamtavle blev før jeg overtog hende annulleret pga. snyd og fusk med papirerne. Har nu Grønt henstepas.
Køn
En dejlig hoppe med fyldig og livlig personlighed. Helt sin egen, uden sammenligning.
Bemærkninger
Jeg blev ejer af Joey den 23. Februar 2008. __________________________________________________

Hendes fortid: Vi hentede hende nede i Toftlund, en by tæt på den dansk/tyske grænse. Tidligere ejer villle gerne skille sig af med en af sine heste, og da Joey var mest stabil og salgs klar blev det hende der skulle sælges - til min fordel vidste det sig.
Så vidt vides har hun tidligere gået travløb i et par år men da hun ikke var ren traver, og var blevet snydt ind i systemet, blev hun kasseret som igangværende travhest. Herfra blev hun solgt videre til tidligere ejer. Hendes bentøj fejler absolut intet, og hun gik rent igennem salgs tjek!

Hun er en fantastisk hoppe, som kan være en pjatmås, men på samme tid super stabil. Hun har ind imellem hendes rette holdninger, men der er intet ondt skabt i hende, hun kan bare godt lide at teste grænser. Dette inkludere bestemt ikke hverken stejl eller bukspring. Hun er blid som et lam på en mands hånd i stalden, og er på hendes ældre dage blevet en rigtig nusse-hest!

Joey er min tredje hest, dog den første over 1 meter. Med opstaldning på vores gård og dermed daglig gang med heste førte til jeg som 3 årig fik min første shetlandspony Hans - som 5 årig shetlandsponyen Matilde. Da de blev for lille begyndte jeg at ride privat, på rideskolen og har også haft en enkelt part.

Hun er lys-brun med sort hale/man. Om vinteren er hun dog meget mørkebrun. Hun elsker at blive nusset om og og få en vasketur på en varm sommerdag.
Joey var rimelig "grøn" da jeg overtog hende. Hun kunne det basale, men et år før min overtagelse fik hun meget slem lungebetændelse, og blev derfor "skudt en del tilbage" i hendes læring. Vi har dog fået rettet gevaldigt op på dette, og hun er nu en super ridehest, der er god som dagen er lang! Hun er nu en hest i sin bedste alder, og hendes hoppe-gen træder meget mindre frem. Hun er en pålidelig arbejdshest der ikke opgiver let.
Det Joey holder mest af må være sne - især det nyfaldne! Hun bliver som et føl igen, ruller rundt og lejer! Jo flere år jeg har haft hende, desto mere er vi blevet til et makkerpar og vi ved nu 100% hvor vi har hinanden.

Hun blev født den 5. Juni 2001 - Grundlovsdag.
Hun havde frost mærke under manken ved køb, dette er dog forsvundet med årerne - stammer fra hendes tid som "travhest".

Jeg bruger hende primært til dressur og ture i skoven, til stranden eller andre steder. Spring kan jeg ikke pga. hofteoperation.

Den 9 april 2008: Vi red ud til en veninde som bor i den anden ende af byen. Det gik super godt og Joey var utrolig sød, dog var der et lille uheld med en cykel-chikane hun bestemt ikke ville igennem.

Sommeren 2009: Joey og jeg tog på efterskole efter sommerferien 2009. Det var et super godt år, hvor vi sammen voksede rigtig meget. Hun tog det hele i stiv arm og er faldt godt til, til sidst.
På efterskolen begyndte vi træning med kapsun, Metalkæden over næseryggen gør at hesten vil reagere på de nerver der sidder ved ørene som går op i ryggen. Hun har med den lært at ligge mere vægt på bagbenene når vi ridder, og træde længere ind under sig.

Maj 2014: Min kæreste og jeg flyttede sammen til Aars, og Joey skulle selvfølgelig med. Alt gik fint og traileren er ikke længere en udfordring, men en opgave hun klarer i "stiv ben". :-)

April 2015: Pga. mit studie på Aalborg Universitet har vi valgt at flytte til Aalborg, og Joey er nu igen hjemme på gården hos min far. Her har jeg fundet en skøn part, som er super god til at træde til når tiden er knap - jeg ønsker nemlig ikke at sælge hende.
Kommentér på:
Anden særlig race joye
x