{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Østermarkens tessa 2020

670 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilia og Natasja
Kvinde | 36 år | Oprettet: 18. jun 2021


Anden særlig race Østermarkens tessa

Fødselsår:
2020
Højde:
1 årig ca. 140 stg.
15 mdr. 143,5 stg.
18 mdr. 145,5 stg.
2 år Ca. 147 Stg.
27 mdr. 150 stg.
34 mdr. 151-153 stg an på hov beskæringen
3 år ca. 152 stg.

Forventet stg 155
Temperament
Godt hoved, Super sød, meget nysgerrig, nærgående, samarbejdsvilling, lærenem, stædig med egne meninger.
Hun vil rigtig gerne opleve verden. Meget nysgerrig på folden og alt skal undersøges, så får let nogle skrammer. Nogle dage super cool overfor hunde, katte, cyklister, biler, scooter, traktor og andre dage nervøs anlagt og hurtig tænding. Tager imod alt man byder hende og elsker at arbejde.
Gangarter
gode bevægelser og meget godt bygget sammen.
Stævner
Ingen stævner endnu grundet hendes unge alder. Planen er hun skal blive en kommende stjerne på springbanen
Stamtavle
Tessa har et grønt pas, da hun er en blanding af 2 racer.

Mor: Amalie Welsh sec D 148 stg.
Far: Looney V dansk varmblod 582 165 stg.

FF: Lobster DH 458
FM: CAMMILLA (DS 7024)
FFM: FURI DS 3038
FFF: LEANDER (DE321210404271)
FMM: WINDSOR II (OLH 614)

Mangler at få information på tessa mor's side ang. stamtavle, så det kan skrives ind.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Vi købte Tessa onsdag d. 12 maj 2021 som 1 årig ubeset af en avler, i Tårs i Jylland. Vi fik en heste træner til at vurdere hende ud fra billeder og videoer af hendes gang arter. Vi brugte Daniels heste transport til at transportere Tessa fra Tårs til muleby på Bornholm og hun ankom torsdag d. 13 maj 2021 kl. 8 om morgen. Da hun ankom til Sønder mulebygård var hun max presset og stresset og det tog lang tid for hende at køle ned. Daniels transport sagde hun var en rigtig lækker unghest men pisse synd at hun er så rå.

Efter nogle timer blev hun lukket ud til børnehave døgnfold med 1-2-3 årige ungheste.. Turen ned til folden var noget af en prøvelse, da Tessa var helt RÅ og ikke vant til noget.

Tessa brugte nogle dage på at blive accepteret i flokken og selv at vise interesse for de andre ungheste. Bagefter blev de gode venner. Hun fik 14-21 dage til at tilvende sig hendes nye tilværelse før vi langsomt gik igang med hendes træning. Hun blev hurtigt et blikfang på folden og folk rundt omkring lo mærke til hende.

Vi startede med at vinde hendes tillid, lære hende at komme hen til os ved vores kalden, senere lærte hende at få grime på, blive trukket med. Blive rørt på kroppen, striglet og løftet Hove. Lære hende at stå bundet og ha smed. Hun har haft smed på 4-5 gange siden slut maj og til august måned grundet skøre Hove og vores brug for vejledning.

12.09.21
Idag godt 4 mdr efter er hun så cool. Står stille på staldgangen under smed og strigling. Kan trækkes med på mindre ture, fleste dage cool overfor hunde, andre dyr, cyklister, biler, traktor, scooter mens andre dage ser hun spøgelser.

04.02.22
Vi øver forsat miljøtræning og arbejder på at kunne gå ca. 5 km ned til skoven/ stranden. Vi er meget tæt på målet og hun er så cool til det. Tessa er småt blevet introduceret for lidt udstyr hvilket hun tager så fint. Vi har fået vendt dårlige hove til nogle sunde stærke hove med stor ros fra smeden.

Marts/ April 2022
Tessa er blevet så cool at ha med på tur, og tager de ting vi møder så fint. Hunde, løbere, cyklister, lastbiler, busser, børn, rådyr, katte. Vi skal stadig arbejde på handicap scootere og hendes tålmodighed. Vi fik været nede i skoven tæt på industri område med en vej vægt. Tessa blev vejet og vejer 420 kg. Som 22 mdr.

Marts 2023
Tessa har været syg for første gang med flere symptomer. Dyrlægen blev tilkaldt da hun havde 39,8 i tempretur. Hun blev godt undersøgt af dyrlægen og fik smertestillende/ febernedsættende. Vi fandt aldrig ud af hvad hun fejlede og hun var syg i ca. 2 hele dage. Havde tæt kontant med dyrlægen 14 dage efter. Tempretur målinger 2 x dgl og der er sat video overvågning i hendes boks.
Tessa blev vejet mandag d. 13/3-23 og vejede 440 kg.

D. 15/5-23 fik Tessa kranio sakral behandling for første gang grundet hun er øm på bagparten og lidt urent gående. Behandleren fortæller det er en blanding af hun bliver jagtet og vokser for meget i perioder. Tessa mangler selvsikkerhed. En meget usikker/ super følsom hest. Her var det vigtigt med en stærk selvsikker rytter når vi engang nærmer sig med tilridning. Tessa er en hest der er såleøm, så hun skal ha boots på alle 4 Hove. Valget blev Scoot Boot, forhovene str. 1 og baghovene str. 1 slim. Vi glæder os til vi kan bruge hende igen på gåture/ træning/ miljøtræning.

D.16/6-23 fik tessa kiropraktor tid, en fyr fra Sverige, Larry Sandbjerg tog rundt på øen til dem, der har bestilt ham. Han fandt låsninger ved stangmålet og behandlede hende. Vi måtte ikke bruge hende i 1-2 uger bagefter og han vil se hende igen næste gang han kom til øen.

Juni/ september 23
Tessa har gået med mundkurv på da vi skal forebygge at hun bliver forfangen, hvilket hun bestemt ikke synes om. Hun er mester i at smide mundkurven. Har måtte ha en clairvoyant/ telepatisk ud og "snakke" med hende omkring mundkurv/ personlig afstand ude på folden til de andre opstaldere. Det var en sjov oplevelse og hele processen i det . Få indsigt i tessa tanker og følelser.

D. 29/8-23 var min datter oppe og sidde på tessa kort på staldgangen i fri bevægelighed. Tessa var så dygtig og sagde intet til det men stod bare stille og var nysgerrig/ opmærksom. Det blev til en masse nus/ kæl fra ryggen.

August/ september 23
Tessa skal ha scoot boots til alle Hove da hun er såleøm. Sensitiv og sensitive Hove. Str. 1 på forhove og str. 1 slim på baghovene. Dog er hun begyndt at blive irriteret når hun får dem på og tager den vilde tur når hun kommer på ridebanen så hun kaster dem af og ofte skal vi finde delene til boots da de flyver af H til. Smeden er kontaktet og ligger hovedet i blød for andre alternativer med boots til tessa som desværre har fået en ny flænge i hoven igen. Håber hendes Hove bliver bedre med tiden med alt det vi gør for at forebygge tedensen fremadrettet.

Det tessa har er en mekanisk/bæringsmæssing svaghed fra gammel tid, hvor der så er kommet en anaerob bakterie ind, der skaber en svaghed i hornet. Så selvom hornkvaliteten er god nu, forsvinder bakterierne ikke.

D. 7/10-23 fik vi kiropraktor, Larry Sandbjerg på besøg. Han skulle kigge på Tessa igen efter han så hende i juni 23.
Da han gennemgik hende fandt han udslag ved stangmålet en reaktion / fejl på siden fra benet. Venstre side foran
Rygsøjle disk sidder imellem rygsøjlen. Rygsøjlen/ ryghvirvel går på skævt. Disk i klemme. Anbefalingerne gik på tessa ikke må bruges i 3-4 dage. Vi valgte at give en 1 uge fri. Larry kommer igen slut november og ser på hende.

D. 17/10-23 havde en anden opstalder lånt en lækker luksus hestebil og spurgte om vi skulle træne trailer træning med udvalgte heste. Tessa er en meget sensitiv hest der let tænder op, så vi kiggede på mens en anden unghest blev trænet. Jeg tænkte hvad der skulle ske/ viste det visuelt og forberedte Tessa på træningen. Da det blev vores tur gik Tessa lige op i heste traileren og rettede sig perfekt ind. Min lille unghest klarede det så flot og selvom hun virkelig blev meget usikker oppe i traileren klarede hun det virkelig godt. Vi øvede 4 gange før hun fik pause og vi gik ind i stalden hvor Bambi, Feline og Tessa blev nusset om og fik deres krybbefoder. Jeg er stolt.

D. 1 november opdager jeg at Tessa forhove ser anderledes ud. Tager billeder og sender til vores smed, hvor jeg bliver informeret om det er hornkløft hun har fået. Vi er i kontant med smed og dyrlægen. Vi får en anden smed ud til at rense op på den ene hov så tessa klarer den til vores smed har mulighed for at rejse hen til os igen.

D. 11 november kommer vores smed kl. 18.30 og renser ud i det dårlige hov og får sat lim sko på på tessa forhove. Jeg må ærlig indrømme at smeden og jeg var lidt spændt på hvordan Tessa vil tage det at der skulle arbejdes så længe med hendes hove. Det hun skulle stå pænt på staldgangen i 2-3 timer, da tessa er ung, sensitiv, varm hoppe der står
Uroligt når tålmodigheden slipper op. Men det viste sig at Tessa var så sej og stod så flot under hele forløbet. Selv da smeden havde åben ild på hendes hove for at tørre dem stod hun bar så stille og flot. Da skoene skulle tilpasses og vinkel sliber og andre larmede materialer blev brugt var tessa meget nysgerrig men stod så flot og fulgte med. Smeden har aldrig sat lim sko på sån en rolig hest før, så stor ros til hende.

December 2023
Vi er begyndt at gøre tessa ryttervant så min datter kan få taget konfirmations billeder på hende til april 2024. Hun klarer det så godt. Hvis min datter er uopmærksom et øjeblik og der sker for meget, kan tessa finde på at stejle.

Vi havde tessa en tur ned på vægten for at få hende vejet. Hun vejer 460 kg nu.






Kommentér på:
Anden særlig race Østermarkens tessa
Annonce