Lav dit eget hønet

Lav dit eget hønet

4889visninger 8 svar | 25. jan 2016
Hej og velkommen til! Mit navn er Mette og jeg er rigtig glad for at kunne sige velkommen til min nye blog her på HesteGalleri. Jeg er snart 20 år gammel og ejer af min dejlige 1’er pony, Zache, samt passer af min fars 3’er pony, Dolly. Jeg er gennem tiden lige så stille blevet gladere og gladere for at kunne lave mine egne ting, og lege ”kreativ”. Jeg skriver kreativ i gåseøjne, da jeg ikke altid er lige dygtig til det jeg laver, men jeg nyder at lave det, og har stor glæde af de ting jeg laver. Jeg er studerende og derfor er der sjældent lige råd til det nyeste og dyreste. Man kan få tingene præcis som man vil have dem når man gør det selv, altså mener jeg at ’selvgjort er velgjort’. Jeg har tidligere haft en lille blog kaldet ”Det Kreative Hestemenneske” og formålet derfra vil jeg føre videre her. Målet er at samle og lave letforståelige guides og smarte tips, således at de er nemt tilgængelige for alle. Jeg beklager på forhånd hvis mine billeder ikke altid er lige gode, jeg har kun min telefon til at tage billeder med. Jeg tager til enhver tid gerne imod spørgsmål og ønsker til guides :)
 
Min første guide er ganske simpel og koster meget lidt. Den første guide herunder er et hønet. Det sviner mindre at have hø i hønet og det tager også lidt længere tid at spise hø når det er i hønet. Nettet nedenunder er dog ikke et slowfeeder net, men det kan man lave som man selv ønsker :)
 
Man kan bruge hvilket reb som nu lyster, jeg har brugt reb fra høballer. På den måde koster det ikke unødigt, men du får mere ud af de penge som er blevet brugt på hø. Jeg er startet med 10 stk reb, men det skal egentlig bare være et lige antal, hvor mange afhænger af hvor stort man vil have det.


 Man binder først en knude i den ene ende.
 
 
Man binder dem så sammen i knuder 2 og 2 således at man får et diamantmønster.
 
 
Her er det tegnet hvordan det gøres de grå og sorte "prikker" skal forestille knuder. De sorte bindes først, dernæst de grå og så de lysegrå o.s.v.
 
Sådan bindes knuderne.
Jo tættere de bindes på de forrige knuder, des mindre bliver maskerne. Vil man lave et slowfeeder net så skal de bindes tættere på hinanden.
 
 

I enden laves løkker. Knuderne til løkkerne laves ligesom de forrige knuder. Hvordan vises på billederne.

 
Når løkken er bundet så bindes en ekstra knude nedenunder for at det ikke skal gå op.
 

Sådan ser det ud.
 

Sådan så mit endelige hønet ud før jeg klippede enderne, under knuden i bunden, af.
Jeg lukkede nettet med en karabinhage, de fleste net bliver lukket med et reb gennem de øverste løkker, men jeg kan godt lide at bruge en karabinhage. Man kan gøre det som man selv har lyst til.


Mit hønet efter jeg fyldte det. Jeg synes det er for småt, men til f.eks. en tur i trailer synes jeg at den har en god størrelse. Næste gang vil jeg bruge 20, 30 eller 40 stk reb da jeg godt kan lide at mine hønet er store.



Her hænger det fyldte hønet inde ved Dolly. Man kan på billederne bedre fornemme størrelsen når man bruger 10 stk reb.
 

Her har jeg lavet et hønet til Zache. Til dette hønet har jeg brugt 20 stk reb, og jeg kan bedre lide størrelsen på dette net.
Jeg har til de viste hønet brugt reb fra de små Morten Koch baller. Rebet på billederne er rødligt og falder derfor meget i med høet i farven. Næste gang vil jeg prøve at lave et net med enten grøn eller blå reb fra minibig baller, således at hesten bedre kan skelne det fra hinanden, specielt hvis det er et net med små masker.
Jeg ved nogen har hørt om at lave hønet af trailernet. Jeg har selv prøvet det og det var billigt, det går dog nemt i stykker og så er nettet som regel imprægneret for at kunne holde til forskelligt vejr. Altså vil det smage rigtig skidt for hesten, og jeg fraråder jer at prøve med trailernet.
 
Når det kommer til hønet skal man også huske at tænke på sikkerhed, des større hullerne er, des større er chancen for at hesten sidder fast også. Hænger et hønet med store masker for langt nede ved jorden, risikerer man at hesten får et ben i det. Det er dog sundest for hesten at spise med hovedet nede, altså virker slowfeeder hønet som en god løsning, da maskerne er for små til at hesten kan få benet viklet ind. Har ens hest dog sko på bør man ikke hænge det helt nede ved jorden, da man risikerer at skoen sætter sig fast. Vil man ud over dette passe ekstra på, vil det smarteste være enten at lade hesten stå uden grime i boksen, eller med en sikkerhedsgrime.
Skriv endelig til mig hvis i har ønsker til hvad jeg skal lave, eller et godt tip i gerne vil dele. Rigtig god fornøjelse! :)

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav dit eget hønet
Kommentér på:
Lav dit eget hønet
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i dag kl. 07:27
Annonce