HorseFriendShip H
Følg
Følger Følg ikke

HorseFriendShip H

Kvinde, 58 år, Fyn
Oprettet: 5. sep 2007
Offline - Senest online: 29. dec 2016 Bruger er på filterliste

Profil Karina Bjerremann
HISTORIK HESTE
Jeg er evigt søgende og stopper op indimellem –
prøver af og ændre nogle gange standpunkt og strategi.
Muligheden for at være med mennesker og heste er
for mig optimal læring om livet.

Nedenfor er nævnt en del omkring mit hesteri:· startet ridning på kvier! som barn i nordjylland i 1973 kun 8 år gammel

· ridning på Dalumgård rideskole fra 1975 til 1983 stævner etc.
· ridelejr flere gange med Dalumgård – hr. og fru Nielsen
· Wien den spanske rideskole – besøge på en arbejdsdag
· New Zealand kontakt stutteri og ser foling
· Australien Fraser Island, møder Brumbies real life
Kører med Australsk dyrlæge for at prøve det (heste)
· Ansat hos Nørrelunde hingstestation
· Min første hest 1986 Zabina, still going strong I 2007
· Lærte at køre for lange liner Peter Vedel, 1987
· Prøvede en time hos Jørgen Storm, gjorde en forskel
· Ridning OL hestecenter
· Sydamerika rejser et par dage med “longest ride” personer der
vil ride fra sydpolen til nordpolen
Besøger det ridende Militærkavaleri i Argentina
· Bernardo første føl I 1993, Følkåring Brahetrolleborg
· Hoppekåringer
· 1995 køber Møllebjerghus, nu Hestenge
· 1997 Damondi føl
· Køber flere heste Lillesødahl Parineuse, Daminuer føl kommer til,
Pepita kommer til og får Colombo og nu Savannah.
· Kursus 1999 Sand ridekunst – tages i alt 3 gange
· Westernridning for en kort periode
· kursus Dorthe Rebbe, foderkonsulent
· Undervisning Sand ridekunst og Heidi Vineke

· Gennem årene har jeg været til demonstrationer med Monty Roberts, Ute Lehmann, Gitte Nahldal, Bent Branderup flere gange, Klaus Hempfling flere gange, Ellen Ofstad, Dorthe Rebbe, Christina Holmbæk, Hanza Blaha og Donald Newe.

Udenlandsrejser til U.S.A. Australien (mødte Brumbies, vilde heste) New Zealand, Asien, Syd Amerika som rygsæksrejsende i længerevarende ophold. Job i New Zealand 5 mdr. besøg hestestutteri, læring om bl.a. foling.

Jeg brænder for Nevzorov philosophy. Det er gensidig respekt for hesten som væsen. At vi mødes ydmygt og giver den tid der skal for venskab. At kontakten udvikles gennem kærlighed og forståelse. Følelsen frihed er gensidig. Uden dominans, vold, lederskab. www.nevzorov.ru
Ingen bid, ingen sko, ingen sporer, ingen vold, ingen dominans, ingen lederskab.
Med cordeo, med trimning, med forståelse, med frihed, med ligeværdig respekt.
Jeg drømmer om at gøre en forskel for heste. Jeg respekterer andres valg og holdninger. Har i dag 10 heste som dagligt underviser mig i HorseFriendShip.

Hesten, er for mig, et levende bevis på at der er en mening med livet. Den har tilført mig så megen viden. Jeg er den dybt taknemmelig for at vise mig vejen til kærlighed. En kærlighed så fundamental og forankret at den gør mig i stand til at give i overflåd.

Personlig udvikling med mennesker
Kurser giver mig indsigt i hvad der sker i proceserne under arbejde med mennesker. Jeg har bl.a. deltaget:
Rosenlund kurser: Girafsprog http://www.rosenlundkurser.dk/
Imago udvikling http://www.imago.dk/
Siersbæklund http://www.siersbaeklund.dk/default.asp?id=63
Mentaltræning www.sommerskov.dk


At jeg har fået mulighed for at kombinere min familie, bopæl, min hobby, interessen for de menneskelige ressourser og derigennem møde pragtfulde mennesker er for mig det bedste der er sket.

Personlig udvikling med heste

Da jeg var på et kursus i oktober 2005 hos Siersbæklund rideterapi havde jeg ingen
anelse om hvad dette ville føre med sig. Jeg var på et kursus i rideterapi og havde fokus på hvad det gjorde ved mennesker og hvordan. Her hørte jeg om en metode fra Remuda Ranch i U.S.A. hvor hesten anvendes som terapeutisk redskab til spiseforstyrrede – i øvelserne blev hesten brugt uden der rides på den.

I Danmark er der mange der anvender heste som redskab til bl.a. lederudvikling og team building. Der anvendes primært horsemanship og læren om at få hesten til at reagere på den indre leder. Her er det vores adfærd hesten reagere på. Målet er at hesten accepterer os som leder.
Hver artikel og hvert et tv indslag er nøje blevet fulgt.
Jeg søgte fortsat og studerede indenfor menneskets sind, samtidig med jeg underviste i samvær med heste. Hestenes adfærd og egenskab i forhold til såvel mig selv, egen erfaring og undervisningsforløb gjorde at jeg fik dyb respekt for hesten i forhold til at ride på den. Jo mere jeg arbejdede med mine og andres heste, jo mere gik det op for mig, hvor dyb respekt og hensyn man bør have. Jeg følte en splittelse i forhold til at anvende mine heste i rideterapi. Derudover er der rigtig mange der ikke føler for at sætte sig op på en hest.
Samtidig var jeg klar over at hesten gør langt mere end blot at tilføre venskab til mennesker jeg arbejdede med. Jeg mærkede de voksede fra gang til gang – som mennesker. At det handler om andet end lederskab, at det er ligeværdigt venskab hesten kan give os.

Jeg fik muligheden for at komme i egen terapi hvor gestalt terapi blev anvendt. Det gjorde em kæmpe forskel at prøve hvordan metaforer kan flytte på sindet. Hvordan jeg kunne mærke hestene ændrede adfærd i forhold til mig. Jeg blev mere og mere opmærksom på hvor meget hestene påvirker.
En dag i en hestebutik åbnede jeg et hesteblad – og her stod LEG MED HESTE – kom til work shop. Nyt koncept fra U.S.A. hvor der ikke rides på hestene. Jeg ringede og fik Elisabeth Wolle. Hun fortalte om konceptet og jeg blev tændt. Der var 5 dage til og jeg sprang på kursus i 2 dage. Her mødte jeg en masse dejlige mennesker, alle med samme interesse som jeg, fokus på heste og mennesker. På workshoppen fik jeg mulighed for at prøve at være klient. Det gjorde hele forskellen!

Mit liv har fra den dag taget en ny drejning.

EAGALA, som du kan læse om på sitet, har tilført mit liv så megen glæde og begejstring. At være en ildsjæl var en følelse som er blevet vækket til live. Jeg har længtes efter en mening med mine heste og mine evner i en kombination hvor mennesker bliver glade. Den har jeg fundet og jeg brænder for at gøre det.
Der er nu gået næsten 8 år og jeg har siden certificeret mig som hestespecialist under EAGALA og har fået mulighed for at være med til at skærpe nysgerrigheden hos andre. Jeg har sammen med bl.a. Anne lært at bruge teknikkerne og set hvad der sker med menneskene.
Det er altid det samme. De kommer for at lære mere om dem selv, og går altid derfra med et smil. Det er så livsbekræftende at se hvordan hestene er med til at få dem til at mærke hvad der er godt for dem. Min store drivkraft ligger i at jeg bliver større når jeg kan mærke andre vokser. Det får mig til at få lyst til mere, fordi de vil have mere.
Det er fantastisk at få lov til at se mennesker vokse og blomstre. At se dem få øje på egne værdier og bruge dem. At de ringer og fortæller hvor meget de har fundet kendskab til om dem selv gennem hestene, at de ligefrem tænker på hestene og det de kunne gøre og overfører det til eget liv – det gør mig varm om hjertet.
At alle, uanset funktion, kan få gavn - der er ingen begræninger. At alle, uanset farve, økonomi, religion, hieraki, stor eller lille, individuel eller gruppe kan have glæde af EAGALA. Det betyder at jeg føler en konstant udvikling og brænder for det.
Jeg har gennem EAGALA været på konference i Scotland og mødt mange spændende mennesker og set hvordan succesen kan skabes. Fordi der stilles krav om at den enkelte er under kontinuerlig personlig udvikling i form af træning og uddannelse føler jeg at jeg kan vokse mig større og stærkere endnu.


Jeg er som nævnt Certificeret EAGALA hestespecialist, hvilket kræver mere end 6000 timer med heste, (jeg har mere end 15.000 timer) mindst 40 timers undervisning hos eksterne indenfor heste, deltagelse i EAGALA Level 1, Part 2, Part 1 og Konference.
Sessioner med EAP og EAL siden 2006. Medarrangør af workshops som kontaktperson for EAGALA DK. Opstartet Netværksgruppen HAVOL under EAGALA.
Derudover er jeg repræsentant for Nevzorov i Danmark: HER ER LINK

Erhvervserfaring:
Selvstændig erhvervsdrivende, Hestenge pr. 2016
Projektleder certificering
IVK certificering, Imago, Teori-kurser
Jeg har en Diplomsælgeruddanndelse:
Salgsteknik, Psykologi og kommunikation, økonomisk argumentation, markedsføring.
Overbygning med Personlig planlægning og stresshåndtering.
H.H. økonomisk linie.
Industrilaborant.
Strandmøllen A/S 15 år som teknisk konsulent, pharma/veterinær.
Disponent ved foderstof, heste som speciale med foderplaner etc.
Tidligere veterinær konsulent gennem 4 år gr. interesse for dyrlægemidler/behandling
Laborant gennem 9 år, Albani, Blumøller, DLG, Unilever.
Ansat hos Nørrelund Hingstestation ca. 2 år.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce