Frieser Haiko van de Sherylhoeve Frieser Haiko van de Sherylhoeve Frieser Haiko van de Sherylhoeve Frieser Haiko van de Sherylhoeve Frieser Haiko van de Sherylhoeve
Camilla K
Følg
Følger Følg ikke

Camilla K

Kvinde, 49 år, Fyn
Oprettet: 1. okt 2008
Offline - Senest online: 24. okt 2012 Bruger er på filterliste

Min kæreste, Kenneth, og jeg bor på en ejendom i udkanten af Odense sammen med vores to friesere, Rosa og Haiko, vores to jack russell terriere, Zidane og Figo, og vores to katte, Mille og Chili.
Kenneth har to drenge, Victor, 10 år og Gustav, 8 år. De har begge været oppe og ride på Haiko, men desværre foretrækker de deres crosser...
Jeg har haft hest, siden jeg var elleve, og redet fra jeg var seks. Fra 1988 til 2008 har jeg uden pauser haft hest opstaldet på et stort ridecenter i Odense. Jeg har været rigtig glad for at være der, men drømmen har altid været at få mit eget sted. Det lykkedes så i april 2007. Vi har 4,5 hektar, men der var hverken folde eller bokse, så det skulle lige laves først. Desuden havde jeg kun Haiko og skulle først finde den rigtige hoppe. Det lykkedes, og 1. marts i år kom begge hjem. Det var helt ubeskriveligt! Men det har heller ikke været helt problemfrit. Hestene knyttede sig straks til hinanden og var nærmest uadskillelige. Først nu er jeg kommet i gang med at ride rigtigt på Haiko. Vi låner naboens ridebane, indtil vi får vores egen, og i løbet af foråret og sommeren har vi altid haft begge heste med, da ingen af dem kunne stå alene tilbage. Stille og roligt har jeg arbejdet med adskillelsen med 5 min ad gangen, og nu begynder der at ske noget.

Kenneth og jeg forhandler Pavo-foder, det bedste foder, jeg har kendt i de mange år, jeg har haft hest. Inden vi gik over til Pavo, havde Haiko mange problemer med hud og pels. Han havde ofte eksem og voldsom kløe, og han fik på et tidspunkt konstateret støvallergi, og han havde alle tegnene på sommer-eksem. Jeg vaskede og smurte og sprayede, men det kunne kun lige tage toppen af det. Så gik vi over på pavo, og siden har der intet været. Endnu bedre er det blevet, siden han kom hjem til os selv. Begge heste står i åbne bokse med højt til loftet, og der er ikke længere 20 mennesker, der fejer staldgang og ryster halm og hø op. De går ude fra morgen til aften uanset vejr og årstid, og det er noget, der kan mærkes.

2/10-08:
I søndags havde jeg besøg af en freelancejournalist, der skal skrive en artikel for et hesteblad om heste, der er stærkt knyttede til hinanden, samt ulemperne ved kun at have to heste. For første gang skulle jeg ride på Haiko naboens ridebane, uden at kenneth skulle aflede Rosas opmærksomhed på folden med æbler og hø. Vi ventede selvfølgelig hylen og løben op og ned ad folden fra Rosa samt uvilje mod at samarbejde fra Haiko. Men intet skete! Rosa stod bare og gloede ved hegnet i retning af os, og Haiko fandt sig nogenlunde velvilligt i at skulle arbejde lidt. Journalisten var lidt skuffet over ikke at kunne tage hjem med billeder af heste i panik, men jeg var glad, og sammen kunne vi jo nå til en ganske god konklussion til artiklen: Det kan godt svare sig at gå stille og roligt til værks på hestens præmisser. Der blev taget 175 billeder, så jeg fik en masse ud af det ;) Jeg har endnu kun modtaget to, men resten kommer på et tidspunkt. Så er spørgsmålet bare, om vi var spændnende nok til at komme i artiklens fokus :D Under alle omstændigheder bliver det først til december.

16/10-08:
Har haft besøg af Jannie W fra "Sorte Perler"i dag. En sød pige med et godt kamera samt sans for hestenes bevægelser og udtryk -hun ved lige, hvornår hun skal trykke. Hun er ihærdig og bruger tid på sit arbejde, hvilket sætter hende i stand til at fange hesten i det rette moment.

7/1-09:
Fik en fantastisk bog den anden dag: "At danse med heste" af Klaus Ferdinand Hempfling. Den er et ubeskriveligt værktøj for heste-mennesker, der går efter den naturlige ridning!
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce